Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Nick Făgădar (Luna Amară) lansează prima sa carte de poezie

Muzica și poezia merg mână în mână, iar Nick Făgădar a făcut primul pas pe un nou drum creativ. Solistul trupei Luna Amară lansează prima sa carte de poezie - "Cineva mult mai rău decât tine va supraviețui".

Publicat

pe

Luna Amară - Aproape
Luna Amară - Aproape

Fanii trupei Luna Amară, dar și cei care i-au urmărit cariera solo a lui Nick (albumul "Autumn Hotel", de exemplu) au putut observa că versurile pieselor sale au un mesaj profund și o melodicitate poetică. Da, instrumentalul are un rol semnificativ și influențează versurile, însă ele au o forță de sine stătătoare, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care discografia trupei ocupă un loc aparte în industria muzicii românești.

"Am avut ocazia să duc în brațe multe cutii cu CD-uri în 20 de ani cu Luna amară dar aseară, am cărat, pentru prima oară, o cutie plină de cărți. Cărțile mele. <<Cineva mult mai rău decât tine va supraviețui>> e debutul meu în poezie", a scris Nick Făgădar pe pagina sa de Facebook.

O scriere lipsită de partitura muzicală poate părea înfricoșătoare. Este "dezbrăcată" în fața cititorului și, în cazul acesta, a ascultătorului. Însă, tocmai acest demers creativ le va permite oamenilor să intre într-o nouă lume creată de Nick Făgădar, o lume în care fiecare dintre noi poate contribui cu una, două sau nenumărate interpretări. În ceea ce privește tematica abordată de Nick Făgădar, aceasta a fost sintetizată de Moni Stănilă și Ștefan Manasia pe coperta volumului.

"Poezia lui Nick Făgădar surprinde prin tristețea asumată, deloc ridicolă sau patetică, a modului în care dialogul, alteritatea, relaționarea sunt trunchiate de nesiguranță și/sau de tehnologie", este de părere Moni Stănilă.

Cartea de poezie scrisă de Nick Făgădar

Cartea de poezie scrisă de Nick Făgădar │ FOTO: Nick Făgădar (facebook.com/nick.fagadar)

Cartea va ajunge în mâinile doritorilor în curând, muzicianul și poetul debutant urmând să își țină la curent fanii pe paginile sale de socializare.

De 20 de ani, Nick Făgădar face parte din Luna Amară, trupă care a combinat armonios forța mesajelor sociale, cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riffurilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci.

Trending