Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

The Weeknd critică sistemul "corupt" al Premiilor Grammy

The Weeknd a fost omis de pe lista nominalizărilor la Grammy, iar asta a declanșat o serie de critici la adresa transparenței acordării voturilor. Artistul a mers până la a-i numi ”corupți” pe membrii Academiei.

Publicat

pe

The Weeknd
The Weeknd │ FOTO: Captură YouTube

Lista nominalizărilor la Premiile Grammy 2021 l-a nemulțumit profund pe The Weeknd, artistul fiind omis în toate categoriile, deși în primăvara acestui an a lansat un album aclamat aproape în unanimitate. "After Hours" a fost un incontestabil succes comercial, debutând pe prima poziție în topurile a 20 de țări. Discul a trecut cu brio și de analiza specialiștilor în domeniu, criticii de la NME, The Guardian și The Independent acordându-i 4 stele din 5 și multe cuvinte măgulitoare în review-urile lor.

Pe fondul acestui feedback pozitiv, The Weeknd a fost surprins și chiar deranjat să observe că nu a fost nominalizat la Grammy.

"Premiile Grammy rămân corupte. Ne datorați transparență mie, fanilor mei și industriei...", a scris The Weeknd pe Twitter

https://twitter.com/jetpack/status/1331394452447870977

Între timp, Directorul Academiei de Înregistrări, Harvey Mason, a comentat pe tema acestui subiect într-un interviu acordat revistei Variety. Acesta a explicat că The Weeknd nu a fost nedreptățit, ci pur și simplu nu a avut norocul de a fi menționat în lista nominalizărilor.

"Observăm cu atenție acest proces de votare în fiecare an și apoi îl modificăm, îl revizuim"

"Totul se reduce la membrii juriului care votează. Avem 8 jurați în anumite categorii (Cele patru mari categorii: Cel mai bun album, Cea mai bună piesă, Cea mai bună înregistrare și Cel mai bun artist nou), 5 jurați în alte categorii, iar fiecare votează cu favoriții lor.

Observăm cu atenție acest proces de votare în fiecare an și apoi îl modificăm, îl revizuim; am făcut-o anul acesta, anul trecut, o vom face și anul viitor. Și nu cred că asta ar trebui să ridice semne de întrebare, să fiu sincer. Acest proces există pentru a putea monitoriza în continuare excelența..", a declarat Harvey Mason.

Pentru a spulbera orice urmă de neprofesionalism, Harvey a menționat și că cei din juriu sunt persoane cu reputație în industria muzicală, recunoscute pentru reușitele obținute în compoziție muzicală și producție.

"Și sunt o mulțime de artiști. Cei din juriu au ascultat cu mare atenție fiecare piesă care a ajuns pe biroul lor fizic sau virtual - așa că nu văd nicio hibă în procesul de votare. Cred că atunci când primești o nominalizare începi să apreciezi cu adevărat procesul, pentru că realizezi: <<Am trecut de un proces foarte riguros de selecție>>...Toate propunerile pentru nominalizări primesc atenția cuvenită."

Nemulțumit de nominalizările de anul acesta este și Justin Bieber. Deși a primit 4 nominalizări, Bieber și-ar fi dorit ca albumul său, "Changes", să fie nominalizat în categoria R&B, și nu la Pop.

Albume noi

The Weeknd anunţă un nou album, "Hurry Up Tomorrow"

Parcă posturile de radio nu au mai fost saturate cu muzica lui The Weeknd de ceva vreme, dar asta se va schimba în curând. Abel a anunţat un nou album, "Hurry Up Tomorrow". Ce ştim despre el aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

The Weeknd coperta album Hurry Up Tomorrow
The Weeknd coperta album Hurry Up Tomorrow │ FOTO: The Weeknd

Deocamdată nu avem o dată de lansare pentru acest LP, dar sunt şanse mari să vină până la final de an. "Hurry Up Tomorrow" a avut câteva piese cântate live la concertele recente ale lui The Weeknd şi a fost dezvăluită şi coperta sa, artwork-ul. E chipul lui Abel în prim plan. Teaserele pentru un nou album datează încă în luna ianuarie a lui 2024.

Discul e important pentru că e finalul de trilogie, începută cu "After Hours" şi continuată cu "Dawn FM". Bucăţi de track-uri noi au fost postate de Abel Tesfaye în social media de-a lungul anului. The Weeknd vine după o perioadă tulbure, de ani de bătălie cu academia care decernează premiile Grammy şi un serial "The Idol" deloc bine primit pe HBO.

Atunci când a anunţat titlul albumului, muzicianul partajat şi un trailer însoţit de versuri ale pieselor sale puse pe muzica orchestrală.

Iată ce a spus The Weeknd în postările teaser despre noul material:

Astăzi s-a simțit că o învârtire fără sfârșit. Continui să distorsionez adevărul, imun la amețeală, amorțit de greață. Ce se află dedesubt — țipă în tăcere.

Mă uit în oglindă și mă simt atât bătrân, cât și nou, blocat într-un limbo și incapabil să mă mișc. Încă nu m-am confruntat cu mine însumi... Ceea ce odată mă făcea invincibil m-a trădat pe scena mondială. Un nou traumatism a ieșit la suprafață. Când se va încheia ziua de astăzi, voi descoperi cine sunt. Hurry Up Tomorrow.

Acesta „reprezintă apogeul creativ al proiectului, servind drept al treilea și ultimul capitol, cu teme existențiale și autoreferențiale, așa cum se poate vedea în cele mai recente teasere vizionare, care au încins așteptările fanilor pentru această încheiere.”

"Dawn FM" sosea în 2022 şi îl vedea pe muzician mai calm şi împăcat cu sine. La un concert recent din Brazilia artistul a interpretat o melodie de pe viitorul album, cunoscută ca "Sao Paulo" şi cântată live cu artistul local Anitta. S-au mai auzit şi alte două piese noi, cu titluri provizorii "Run Away" şi "Dancing In the Flames".

Citește în continuare

Trending