Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Violonistul David Garrett a cântat imnul UEFA Europa League în mijlocul unui stadion gol - VIDEO

În ajunul finalei UEFA Europa League, David Garrett a lansat o nouă versiune a imnului competiției sportive. Momentul beneficiază de un clip emoționant, în care violonistul interpretează melodia pe un stadion gol. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

David Garrett interpretând imnul UEFA Europa League (captură ecran)
David Garrett interpretând imnul UEFA Europa League (captură ecran)

Intitulată "Symphony Of Silence", această versiune a imnului, ce îi însoțește pe jucători pe teren înainte de fiecare meci UEFA Europa League, a fost concepută pentru a transmite și reprezenta emoțiile inspirate de stadioanele goale de fotbal din timpul crizei COVID-19.

Clipul a fost înregistrat pe un stadion gol, împreună cu Luke Bannister, de cinci ori campion mondial la cursele cu drone, și a fost lansat pentru prima dată în ajunul finalei UEFA Europa League, pe site-ul Hankook (partener principal UEFA), YouTube și Instagram.

"Sunt foarte încântat că am contribuit la acest proiect prin interpretarea minunatului imn UEFA Europa League. Ca muzician, esența activității mele este să creez emoție. Sunt recunoscător pentru încrederea pe care Hankook și UEFA mi-au acordat-o și sper că melodia și videoclipul să exprime emoțiile pe care le-am simțit pe teren și să inspire fanii fotbalului din întreaga lume în această perioadă", a transmis David Garrett.

VIDEO: "Symphony of Silence" - Imnul UEFA Europa League interpretat de David Garrett

Admirat de milioane de fani din întreaga lume, David Garrett are la activ milioane de bilete vândute, este deținătorul a 23 de discuri de aur și 16 de platină obținute în Hong Kong, Germania, Mexic, Taiwan, Brazilia, Singapore și multe altele. Artistul combină carisma unui rock-star cu un fel de virtuozitate înnăscută a celor mai buni instrumentiști ai timpului nostru.

Interpretările electrizante ale unor hit-uri rock precum "Purple Rain" sau "They Don't Care About Us", cele mai mari hit-uri internaționale pop ca "Viva la Vida", sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi "Simfonia Nr.5" a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau "Vara" de Antonio Vivaldi, precum și ale celor mai apreciate compoziții ale sale ca "Furious" și "Explosive" sunt doar câteva dintre melodiile ce le oferă spectatorilor momente unice de exaltare, ridicându-se în picioare, dansând și aplaudând cu frenezie.

Muzicianul va reveni în România în 2021 pentru două concerte la București și Cluj-Napoca. Evenimentele fac parte din cadrul turneului mondial "Unlimited Live" și vor avea loc pe 26 octombrie, la Sala Palatului din Capitală, iar pe 29 octombrie, la BT Arena din Cluj-Napoca. 

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

David Garrett revine în concert la București, parte a turneului "Iconic Tour 2023"

În plin sezon estival, David Garrett revine la București și va concerta pe 18 august, la Arenele Romane, un spațiu adecvat pentru conceptului scenic al show-ului "Iconic". Astfel, admiratorii violonistului se vor putea bucura de un concert inedit de muzică clasică, susținut în aer liber, începând cu ora 20:00. Mai multe detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert David Garrett la Sala Palatului pe 13 septembrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După turneul de succes al anului 2022, "Alive-my Soundtrack", care a cuprins peste 32 de concerte în 11 țări, celebrul violonist David Garrett deschide un nou capitol, în stilul clasic, și traversează mapamondul cu cea mai nouă producție concertistică, în cadrul turneului "Iconic Tour 2023".

Turneul de promovare a noului album de succes semnat David Garrett - "Iconic", a debutat în luna martie a acestui an cu un show remarcabil în Rosengarten, Mannheim. Conceptul muzical Iconic se bucură de un succes imens în rândul publicului, astfel că în numai două luni de la debut a înregistrat vânzări de peste 100.000 de bilete, iar alte 26 de concerte sunt deja sold-out.

Actuala producție concertistică a celebrului violonist David Garrett este concepută într-o manieră inedită și fascinează audiența din întreaga lume. Pentru prima dată, violonistul David Garrett evoluează pe aceeași scenă în formula de trio, alături de Franck van der Heijden la chitară și Rogier van Wegberg la bass, creând o atmosferă intimă, relaxată și, în același timp, plină de emoție.

Concertul Iconic reprezintă un omagiu adus marilor violoniști ai epocii de aur. Repertoriul ales pentru show aduce în prim plan piese ale virtuozilor viorii, precum Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler sau Yehudi Menuhin care, de-a lungul timpului, i-au cucerit pe iubitorii de muzică clasică din întreaga lume. Programul concertului cuprinde melodiile care l-au însoțit pe David Garrett pe tot parcursul artistic, repere muzicale descoperite în copilărie și aprofundate până în prezent.

Până în prezent, programul turneului cuprinde peste 55 de concerte în 12 țări. Pe lângă Germania și Austria, David Garrett va concerta pe cele mai mari scene din Elveția, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Bulgaria, Cehia, Turcia, Georgia, Singapore și, bineînțeles, România. Alte 25 de concerte în 7 țări, inclusiv Australia și China, se află pe lista turneului amplu din acest an.

Bilete concert David Garrett la Arenele Romane

Biletele au fost puse în vânzare online, la prețuri pornind de la 220 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending