Urmărește-ne în Social Media

David Garrett - Stairway To Heaven

David Garrett oferă o nouă interpretare clasicului hit Led Zeppelin ”Stairway To Heaven”. Noua versiune a piesei se regăsește pe albumul "Rock Revolution", lansat în luna septembrie.

Albumul "Rock Revolution" este continuarea traseului de mare succes pe care l-a cunoscut albumul ”Rock Symphonies”, apărut în 2010. Pe noul material al violonistului se regăsesc hituri ale tuturor timpurilor, ca ”Born in the USA”, ”Bohemian Rhapsody”, ”Eye Of The Tiger ”și ”Superstition”, dar și compoziții proprii, precum ”Duel Guitar versus Violin” și ”Baroque Reinvention”.

Cel mai recent single extras de pe acest album este ”Stairway To Heaven”, o reinterpretare a clasicei piese Led Zeppelin. În original, melodia a fost lansată în 1971, fiind inclusă pe cel de-al patrulea album de studio al formației, ”Led Zeppelin IV”. ”Stairway To Heaven” ocupă poziția 31 în topul realizat de revista Rolling Stone - ”Cele mai bune 500 de piese ale tuturor timpurilor".

Admirat de iubitorii de muzică de pretutindeni, David Garrett a câștigat 16 discuri de platină și 23 de aur, în țări precum Germania, Elveția, Austria, dar și în colțuri mai îndepărtate ale globului, precum China, Mexic, Taiwan, Brazilia sau Singapore.

În luna octombrie, David Garrett a venit în România, pentru a concerta în cadrul festivalului George Enescu. Cu acest prilej, artistul ne-a acordat un interviu, în cadrul căruia a explicat care este diferența dintre ”muzică bună” și ”muzică mai puțin bună”:

”Este o definiție foarte subiectivă. Muzica bună este una rafinată și indiferent de gen - poate fi muzică rock rafinată, muzică pop rafinată sau R&B – trebuie să aibă o progresie armonică bună, o structură bună, un cârlig bun, o linie melodică deosebită”, a detaliat Garrett. (Recomandare: Urmărește interviul video cu David Garrett)

Artistul a anunțat, de asemenea, că va reveni în București anul viitor, cu prilejul turneului “Explosive-Live”. Acesta va concerta pe 8 iunie 2018 la Sala Palatului din capitală.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concertele lui David Garrett din 2022 se amână din nou; Află noile date

Concertele pe care violonistul David Garrett ar fi trebuit să le susțină la București și Cluj-Napoca în luna mai se amână din nou. Organizatorii au stabilit noi date, pentru septembrie 2022.

Publicat

pe

Concert David Garrett la Sala Palatului pe 13 septembrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Din cauza situațiilor internaționale asociate și a restricțiilor epidemiologice, managementul artistului David Garrett a decis amânarea tuturor concertelor din cadrul turneului european "ALIVE" programate pentru lunile aprilie și mai 2022.

Care sunt noile date ale concertelor David Garrett de la București și Cluj-Napoca

Deși pentru părțile implicate în planificarea turneului mondial nu a fost o decizie ușoară, organizatorii din România s-au conformat și au reprogramat concertele ce ar fi trebuit să se desfășoare pe 17 mai la Sala Palatului din București și pe 20 mai la BT Arena Cluj-Napoca. Astfel, întâlnirea publicului din România cu celebrul violonist David Garrett, în concertul "ALIVE", va avea loc pe 1 septembrie, la BT Arena din Cluj-Napoca, iar pe 3 septembrie, la Sala Palatului din București.

Ce se întâmplă cu biletele cumpărate

  • Biletele deja achiziționate pentru cele două concerte își păstrează valabilitatea pentru reprezentațiile din luna septembrie. Conform legislației în vigoare, cumpărătorii de bilete pot opta pentru preschimbarea biletelor în vouchere, în termen de 30 de zile calendaristice. Astfel, în perioada 2 martie - 31 martie 2022 posesorii de bilete își pot exprima opțiunea prin trimiterea unui email către [email protected] cu subiectul "Solicitare voucher David Garrett".

În același timp, iubitorii de muzică live care nu doresc să piardă șansa de a se bucura de noul concert marca David Garrett pot cumpăra bilete de la casa de bilete a Sălii Palatului sau online.

David Garrett: "Vă mulțumim foarte mult pentru răbdare, înțelegere și, bineînțeles, pentru loialitate"

"Aștept cu nerăbdare să revin în sfârșit pe scenă, alături de band-ul meu și, să cântăm din nou pentru toți cei care iubesc muzica noastră. În aceste vremuri dificile, momentele pozitive și clipele de fericire sunt extrem de importante pentru noi toți. Vă mulțumim foarte mult pentru răbdare, înțelegere și, bineînțeles, pentru loialitate. Până în luna septembrie, când ne vom întâlni la Cluj-Napoca și București, vă doresc să aveți grijă de voi și să rămâneți sănătoși", a transmis David Garrett.

Noul turneu "ALIVE" marchează un nou început pentru David Garrett. În stilul crossover inedit, artistul celebrează viața adoptând un repertoriu complex și variat, o fuziune între muzica clasică și cele mai cunoscute melodii pop, garantând astfel audienței o experiență muzicală de neuitat.

Programul concertului "ALIVE" 2022 cuprinde un mix de melodii ce ating sufletele oamenilor, de la piese celebre cum sunt "What a Wonderful World", "Imagine" sau "Beauty and the Beast", la imnuri rock precum "Enter Sandman" sau "Paint it Black", și până la hituri dansabile ca "Happy" al lui Pharrell Williams, "Hit the Road Jack", "Thriller", "Bella Ciao" și omonimul "Stayin’ Alive" care vor ridica publicul în picioare. De asemenea, ca în toate concertele faimosului violonist David Garrett, muzica clasică și reinterpretările sale inovatoare vor avea rolul principal.

Citește în continuare