Urmărește-ne în Social Media

David Garrett - Stairway To Heaven

David Garrett oferă o nouă interpretare clasicului hit Led Zeppelin ”Stairway To Heaven”. Noua versiune a piesei se regăsește pe albumul "Rock Revolution", lansat în luna septembrie.

Albumul "Rock Revolution" este continuarea traseului de mare succes pe care l-a cunoscut albumul ”Rock Symphonies”, apărut în 2010. Pe noul material al violonistului se regăsesc hituri ale tuturor timpurilor, ca ”Born in the USA”, ”Bohemian Rhapsody”, ”Eye Of The Tiger ”și ”Superstition”, dar și compoziții proprii, precum ”Duel Guitar versus Violin” și ”Baroque Reinvention”.

Cel mai recent single extras de pe acest album este ”Stairway To Heaven”, o reinterpretare a clasicei piese Led Zeppelin. În original, melodia a fost lansată în 1971, fiind inclusă pe cel de-al patrulea album de studio al formației, ”Led Zeppelin IV”. ”Stairway To Heaven” ocupă poziția 31 în topul realizat de revista Rolling Stone - ”Cele mai bune 500 de piese ale tuturor timpurilor".

Admirat de iubitorii de muzică de pretutindeni, David Garrett a câștigat 16 discuri de platină și 23 de aur, în țări precum Germania, Elveția, Austria, dar și în colțuri mai îndepărtate ale globului, precum China, Mexic, Taiwan, Brazilia sau Singapore.

În luna octombrie, David Garrett a venit în România, pentru a concerta în cadrul festivalului George Enescu. Cu acest prilej, artistul ne-a acordat un interviu, în cadrul căruia a explicat care este diferența dintre ”muzică bună” și ”muzică mai puțin bună”:

”Este o definiție foarte subiectivă. Muzica bună este una rafinată și indiferent de gen - poate fi muzică rock rafinată, muzică pop rafinată sau R&B – trebuie să aibă o progresie armonică bună, o structură bună, un cârlig bun, o linie melodică deosebită”, a detaliat Garrett. (Recomandare: Urmărește interviul video cu David Garrett)

Artistul a anunțat, de asemenea, că va reveni în București anul viitor, cu prilejul turneului “Explosive-Live”. Acesta va concerta pe 8 iunie 2018 la Sala Palatului din capitală.

Comentarii