Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Nick Mason e de părere că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour

Unul dintre motivele pentru care Pink Floyd s-a destrămat este că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour. Așa crede Nick Mason, toboșarul detaliind implicațiile acestui conflict în cadrul unui interviu acordat recent.
David Gilmour / Roger Waters

David Gilmour / Roger Waters

Toboșarul trupei Pink Floyd, Nick Mason, a vorbit în cadrul unui interviu pentru revista Rolling Stone despre relația rece dintre Roger Waters și David Gilmour. Din perspectiva sa, disensiunile au pornit de la faptul că Roger nu îl respectă pe David.

"E o chestie ciudată, în opinia mea (cu referire la cearta dintre cei doi). Dar cred că problema e că Roger nu îl respectă cu adevărat pe David.

El simte că partea compozițională e totul, iar cântatul la chitară și voce sunt ceva ce, n-aș spune că poate face oricine, dar că totul ar trebui evaluat după compoziție, și nu după interpretare."

Nick Mason a adus în discuție și plecarea lui Waters din Pink Floyd, indicând că ce a urmat după 1985 a adâncit conflictul dintre cei doi.

"Cred că pe Roger îl frământă faptul că a comis o eroare când a plecat din trupă crezând că fără el formația se va duce de râpă. E o iritare constantă, de fapt, încât se întoarce mereu la ea.

Nick Mason: ”E cu adevărat dezamăgitor că acești gentlemeni vârstnici sunt încă în conflict”

”Ezit să fiu prins în mijlocul acestei situații, pentru că pur și simplu e între ei doi și pe mine mă privește mai puțin. De fapt, eu mă înțeleg bine cu amândoi, și cred că e cu adevărat dezamăgitor că acești gentlemeni vârstnici sunt încă în conflict.”

Nick Mason speră că la un moment dat lucrurile se vor liniști între Gilmour și Waters. Un turneu Pink Floyd iese, însă, din discuție.

"Cred că iritarea vine și pleacă. Și cred că poate fi accentuată de anumite diferențe de opinie cu privire la o anumită relansare, pe subiectul felului în care ar trebui abordată sau realizată.

Eu trăiesc în speranță. Ce vreau să spun e că nu cred că vom mai pleca în turneu ca Pink Floyd. Dar ar fi prostesc să ne certăm în continuare în această etapă a vieților noastre."

Ultima reunire Pink Floyd a avut loc în 2005, când David GilmourNick MasonRoger Waters și Richard Wright au cântat împreună la Londra, în cadrul evenimentului Live 8. Concertul a fost organizat în scopuri umanitare, banii obținuți prin vânzarea biletelor fiind donați popoarelor sărace.

Concertul Pink Floyd din 2005 a marcat reunirea legendarei formații după o pauză de 24 de ani. Un show similar i-ar readuce pe scenă pe David GilmourNick Mason și Roger Waters, Richard Wright stingându-se din viață în septembrie 2008.

Citește mai multe despre David GilmourNick MasonPink FloydRoger Waters
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nico întâmpină sărbătorile de iarnă cu piesa "Vine Crăciunul" - AUDIO

În prag de sărbători, Nico lansează o melodie de sezon, intitulată ”Vine Crăciunul”. Melodia este compusă de Laurențiu Matei.

Închide