Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Nick Mason e de părere că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour

Unul dintre motivele pentru care Pink Floyd s-a destrămat este că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour. Așa crede Nick Mason, toboșarul detaliind implicațiile acestui conflict în cadrul unui interviu acordat recent.

Publicat

pe

David Gilmour / Roger Waters
David Gilmour / Roger Waters

Toboșarul trupei Pink Floyd, Nick Mason, a vorbit în cadrul unui interviu pentru revista Rolling Stone despre relația rece dintre Roger Waters și David Gilmour. Din perspectiva sa, disensiunile au pornit de la faptul că Roger nu îl respectă pe David.

"E o chestie ciudată, în opinia mea (cu referire la cearta dintre cei doi). Dar cred că problema e că Roger nu îl respectă cu adevărat pe David.

El simte că partea compozițională e totul, iar cântatul la chitară și voce sunt ceva ce, n-aș spune că poate face oricine, dar că totul ar trebui evaluat după compoziție, și nu după interpretare."

Nick Mason a adus în discuție și plecarea lui Waters din Pink Floyd, indicând că ce a urmat după 1985 a adâncit conflictul dintre cei doi.

"Cred că pe Roger îl frământă faptul că a comis o eroare când a plecat din trupă crezând că fără el formația se va duce de râpă. E o iritare constantă, de fapt, încât se întoarce mereu la ea.

Nick Mason: ”E cu adevărat dezamăgitor că acești gentlemeni vârstnici sunt încă în conflict”

”Ezit să fiu prins în mijlocul acestei situații, pentru că pur și simplu e între ei doi și pe mine mă privește mai puțin. De fapt, eu mă înțeleg bine cu amândoi, și cred că e cu adevărat dezamăgitor că acești gentlemeni vârstnici sunt încă în conflict.”

Nick Mason speră că la un moment dat lucrurile se vor liniști între Gilmour și Waters. Un turneu Pink Floyd iese, însă, din discuție.

"Cred că iritarea vine și pleacă. Și cred că poate fi accentuată de anumite diferențe de opinie cu privire la o anumită relansare, pe subiectul felului în care ar trebui abordată sau realizată.

Eu trăiesc în speranță. Ce vreau să spun e că nu cred că vom mai pleca în turneu ca Pink Floyd. Dar ar fi prostesc să ne certăm în continuare în această etapă a vieților noastre."

Ultima reunire Pink Floyd a avut loc în 2005, când David GilmourNick MasonRoger Waters și Richard Wright au cântat împreună la Londra, în cadrul evenimentului Live 8. Concertul a fost organizat în scopuri umanitare, banii obținuți prin vânzarea biletelor fiind donați popoarelor sărace.

Concertul Pink Floyd din 2005 a marcat reunirea legendarei formații după o pauză de 24 de ani. Un show similar i-ar readuce pe scenă pe David GilmourNick Mason și Roger Waters, Richard Wright stingându-se din viață în septembrie 2008.

Albume noi

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd pregăteşte un nou album

David Gilmour, chitaristul legendarei trupe Pink Floyd ne face o surpriză pe final de an şi anunţă că lucrează la un nou album. A intrat în studio alături de câteva nume mari, pe care le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)
David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

Soţia lui David Gilmour, Polly Sampson a partajat în social media fotografii cu soţul său lucrând la un nou LP. A intrat în studio alături de Roger Eno (fratele lui Brian Eno, creatorul muzicii ambientale), Guy Pratt şi Adam Betts. Chitaristul Pink Floyd a început travaliul artistic la studioul său din Brighton, totul fiind documentat de soţia sa, care i-a fost de altfel alături în câteva proiecte artistice.

Polly este la rândul său scriitor şi creator de versuri şi l-a ajutat cu input creativ. În fotografiile postate în social media îl vedem şi pe Adam Betts, care a mai colaborat cu Pulp şi cu DJ-ul Pete Tong, cu Goldie şi cu Squarepusher. Apare şi basistul Tom Herbert, care a cântat alături de The Invisible şi Polar Bear.

Producătorul Charlie Andrew e la cârma proiectului, având în CV muzica de la Alt-J, James, Wolf Alice şi London Grammar. Noul album al lui David Gilmour a fost amintit de soţia sa şi cadrul unui interviu acordat publicaţiei româneşti "Zile şi Nopţi". Ar fi primul său LP nou de la "Rattle That Lock" din 2015. De atunci muzicianul a mai lansat single-ul "Yes, I Have Ghosts" în 2020 şi a înviat Pink Floyd pentru a scoate alături de Nick Mason piesa "Hey, Hey Rise Up", în scop caritabil, pentru victimele războiului din Ucraina.

Ultimul său concert live datează tocmai din 2016, când a avut o rezidenţă de 6 nopţi la Royal Albert Hall în Londra. Gilmour a oferit recent fanilor săi şansa de a crea remixuri ale muzicii sale alături de trupa The Orb, totul pe bază de AI. Albumul colaborativ Orb + Gilmour "Metallic Spheres În Colour" a sosit în septembrie 2023.

Fanii pot face rmixuri pe site-ul metallicspheres.io. Albumul cel nou al lui David Gilmour este aşteptat în 2024.

Citește în continuare

Trending