Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Nick Mason e de părere că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour

Unul dintre motivele pentru care Pink Floyd s-a destrămat este că Roger Waters nu îl respectă pe David Gilmour. Așa crede Nick Mason, toboșarul detaliind implicațiile acestui conflict în cadrul unui interviu acordat recent.

Publicat

pe

David Gilmour / Roger Waters
David Gilmour / Roger Waters

Toboșarul trupei Pink Floyd, Nick Mason, a vorbit în cadrul unui interviu pentru revista Rolling Stone despre relația rece dintre Roger Waters și David Gilmour. Din perspectiva sa, disensiunile au pornit de la faptul că Roger nu îl respectă pe David.

"E o chestie ciudată, în opinia mea (cu referire la cearta dintre cei doi). Dar cred că problema e că Roger nu îl respectă cu adevărat pe David.

El simte că partea compozițională e totul, iar cântatul la chitară și voce sunt ceva ce, n-aș spune că poate face oricine, dar că totul ar trebui evaluat după compoziție, și nu după interpretare."

Nick Mason a adus în discuție și plecarea lui Waters din Pink Floyd, indicând că ce a urmat după 1985 a adâncit conflictul dintre cei doi.

"Cred că pe Roger îl frământă faptul că a comis o eroare când a plecat din trupă crezând că fără el formația se va duce de râpă. E o iritare constantă, de fapt, încât se întoarce mereu la ea.

Nick Mason: ”E cu adevărat dezamăgitor că acești gentlemeni vârstnici sunt încă în conflict”

”Ezit să fiu prins în mijlocul acestei situații, pentru că pur și simplu e între ei doi și pe mine mă privește mai puțin. De fapt, eu mă înțeleg bine cu amândoi, și cred că e cu adevărat dezamăgitor că acești gentlemeni vârstnici sunt încă în conflict.”

Nick Mason speră că la un moment dat lucrurile se vor liniști între Gilmour și Waters. Un turneu Pink Floyd iese, însă, din discuție.

"Cred că iritarea vine și pleacă. Și cred că poate fi accentuată de anumite diferențe de opinie cu privire la o anumită relansare, pe subiectul felului în care ar trebui abordată sau realizată.

Eu trăiesc în speranță. Ce vreau să spun e că nu cred că vom mai pleca în turneu ca Pink Floyd. Dar ar fi prostesc să ne certăm în continuare în această etapă a vieților noastre."

Ultima reunire Pink Floyd a avut loc în 2005, când David GilmourNick MasonRoger Waters și Richard Wright au cântat împreună la Londra, în cadrul evenimentului Live 8. Concertul a fost organizat în scopuri umanitare, banii obținuți prin vânzarea biletelor fiind donați popoarelor sărace.

Concertul Pink Floyd din 2005 a marcat reunirea legendarei formații după o pauză de 24 de ani. Un show similar i-ar readuce pe scenă pe David GilmourNick Mason și Roger Waters, Richard Wright stingându-se din viață în septembrie 2008.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Roger Waters susţine justeţea invadării Ucrainei, afirmă că "Taiwan e China"

Roger Waters a acordat la începutul lunii august un interviu celor de la CNN, în cadrul căruia a făcut o serie de afirmaţii controversate. A vorbit despre situaţia China-Taiwan, dar şi despre invazia Ucrainei de către Rusia, având poziţii nepopulare.

Publicat

pe

Roger Waters interviu CNN 2022
Roger Waters interviu CNN 2022 │ FOTO: CNN

Totul a pornit de la turneul recent al cofondatorului Pink Floyd, în care la început de show îşi îndemna publicul care nu e de acord cu viziunea sa politică să "plece la bar". În plus, pe ecranele din spatele artistului apărea numele lui Joe Biden drept "criminal de război". Roger Waters a stat de vorbă cu Michael Smerconish, în cadrul unui interviu de 7 minute, care s-a viralizat în ultima vreme. Ce e drept am aflat de el prin intermediul podcastului lui Joe Rogan, deoarece nu a fost distribuit prea mult în media de la noi.

Waters începe interviul afirmând că are acelaşi mesaj din 1970 încoace: suntem toţi parte a umanităţii şi suntem cu toţii egali. În ultimul turneu Roger Waters a şocat pe mulţi luând partea Palestinei în conflictul cu Israel. Acum şochează din nou, poziţionându-se pro China în situaţia cu Taiwan-ul şi afirmând că există argumente pentru invazia Rusiei asupra teritoriului Ucrainei. Întrebat de ce îl numeşte pe Joe Biden criminal de război, Waters afirmă că preşedintele SUA susţine măcelul din Ucraina în loc ca SUA să pună presiune pe Zelenski pentru a negocia (spusele artistului).

Basistul Pink Floyd afirmă că presiunea NATO şi împingerea de armanent aproape de graniţa Rusiei este motivul invaziei Ucrainei. Waters nu recunoaşte meritele Statele Unitei în Al Doilea Război Mondial şi afirmă că "Rusia ne-a apărat pe toţi de nazişti" şi că SUA a intervenit tardiv în război. Spiritele s-au încins când muzicianul l-a trimis pe reporterul CNN să mai citească despre istorie, în special despre Taiwan şi China.

Ultimii 2 ani ne-au adus multiple păreri controversate ale artiştilor mainstream, de la poziţionarea lui Eric Clapton anti vaccin la toboşarul System of A Down mare fan Trump, până la James Hetfield care se declara sceptic cu privire la inocularea anti Covid. Totuşi cu privire la războiul din Ucraina artiştii nu s-au pronunţat la fel de vehement. Muzicianul britanic nu e nici mare fan al Statelor Unite, pe care îl consideră un stat agresiv, invocând milioane de oameni ucişi în Orientul Mijlociu, în Siria, Afghanistan, Irak.

Este doar încă un caz clasic de separare a artistului de om şi de a "nu îţi cunoaşte idolii". De remarcat totuşi că lui Roger Waters nu i s-a pus pumnul în gură, deşi are o părere nepopulară, deci există libertate de exprimare la CNN, asta dacă interviul nu a fost editat foarte mult.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Grupul Pink Floyd Legend concertează în iulie 2022 la Arenele Romane

Pink Floyd Legend, grupul tribut cu cel mai mare succes în interpretarea muzicii legendarei trupe britanice Pink Floyd, concertează pentru prima dată în România. Show-ul de succes "Atom Heart Mother" va avea loc pe 31 iulie, la Arenele Romane din București, începând cu ora 20:00.

Publicat

pe

Pink Floyd Legend Show
Pink Floyd Legend Show │ FOTO: Di Stefano Scorta (2017) via Mtimentertainment

Axat pe interpretarea completă a celebrei suite "Atom Heart Mother" pentru cor și orchestră, acest spectacol poate fi definit din toate punctele de vedere ca un adevărat "Pink Floyd Show".
În concertul de la București, Pink Floyd Legend va evolua pe scenă alături de membrii corului și orchestrei simfonice a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, într-o formulă extinsă cu peste 80 de muzicieni profesioniști. Întreaga producție concertistică va fi conturată vizual prin retroproiecții pe un ecran circular de mari dimensiuni, efecte scenografice speciale și lumini ​​laser.

Pink Floyd Legend este prima trupă din lume care a susținut această capodoperă concertistică într-un turneu internațional. "Atom Heart Mother" a fost lansat în anul 1970, programul muzical fiind susținut de cor și orchestră simfonică. Din 2008 și până în prezent, show-ul Atom heart Mother, susținut de Pink Floyd Legend, s-a bucurat de fiecare dată de reprezentații sold-out și a fascinat deopotrivă publicul și criticii muzicali.

Grație realizării unor spectacole perfecte, rod al studierii aprofundate a partiturilor și a concertelor live ce poartă semnătura legendarei trupe rock Pink Floyd, punerea în scenă a tuturor producțiilor tribut - Pink Floyd Legend asigură publicului experiența memorabilă a unui spectacol total.

Trupa a luat naștere în 2005, iar astăzi este recunoscută ca fiind trupa de origine italiană capabilă să aducă cel mai bun tribut muzicii Pink Floyd, în fiecare dintre spectacolele pe care le prezintă publicului din întreaga lume.

Componența trupei Pink Floyd Legend:

 • Fabio Castaldi – bass și voce,
 • Alessandro Errichetti – chitară și voce,
 • Simone Temporali – clape și voce,
 • Emanuele Esposito – tobe,
 • Paolo Angioi – chitară și voce,
 • Maurizio Leoni – saxofon,
 • Nicoletta Nardi, Giorgia Zaccagni și Sonia Russino – backing vocals.

Bilete la concertul Pink Floyd Legend de la Arenele Romane:

Earlybird

 • VIP - 170 lei
 • Sector B - 160 lei
 • Categoria 1 - 150 lei
 • Categoria 2 - 140 lei
 • Categoria 3 - 120 lei
 • Categoria 4 - 70 lei
 • Categoria 5 - 80 lei

Reguli de acces la concertul Pink Floyd Legend de pe 31 iulie:

Spectacolul începe la ora 20:00, accesul publicului va fi permis începând cu ora 19:00. Este recomandat să veniți la concert din timp și nu fix înainte de concert. Este normal ca la orele de vârf, fix înainte de intrarea pe scenă a trupei când se atinge capacitatea maximă a locației, barurile să se aglomereze.

Pentru biletele "cu loc" accesul se face doar prin parc prin lateralele arenei. Pentru biletele de pe teren accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane. Biletele oferă participanților acces doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

Copiii sub 10 ani au acces gratuit doar în zona Teren (nu și pe scaune) și însoțiți de un adult posesor de bilet valabil. Sunt recomandate căștile speciale pentru auzul celor mici.

Accesul cu umbrele este interzis. Utilizarea camerelor foto și a camerelor nu este permisă.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Nick Mason's (Pink Floyd) Saucerful Of Secrets la București: Program și reguli de acces

Nick Mason's Saucerful Of Secrets va concerta în premieră la București pe 9 iunie 2022. Evenimentul va avea loc în aer liber, la Arenele Romane. Consultă programul și regulile de acces.

Publicat

pe

Nick Mason's Saucerful Of Secrets
Nick Mason's Saucerful Of Secrets │ FOTO: Captură YouTube

Celebrul toboșar Nick Mason va intepreta pentru fanii din România piesele de pe primele două albume Pink Floyd alături de trupa sa. Aceasta îi include și pe celebrii Gary Kemp din Spandau Ballet și pe Guy Pratt (basist live Pink Floyd și David Gilmour, Michael Jackson, The Smiths, Coverdale - Page, Iggy Pop sau Tom Jones) la bas și voce.

Programul concertului Nick Mason's Saucerful Of Secrets de la București:

 • Open Doors: 18:30
 • Nick Mason's Saucerful of Secrets: 20:00

Reguli de acces la concertul Nick Mason's Saucerful Of Secrets la București:

Porțile se deschid la ora 18:30. Concertul are loc în aer liber. Biletele oferă acces participanților doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane. La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mancare sau bauturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugăm, în caz că se anunță ploaie, să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului! Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Este strict interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț. Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate că desfășoară astfel de activități și de a confisca invitațiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora. Se recomandă achiziționarea biletelor doar din punctele de vânzare autorizate.

Bilete la concertul Nick Mason's Saucerful Of Secrets de la București:

Presale:

 • Cat A - 269 lei (sector A1 și A2 cu loc pe teren în fața scenei)
 • Cat B - 229 lei (sector K și E cu loc în tribună)
 • Cat C - 199 lei (sector B1 și B2 cu loc pe teren în spatele categoriei A)
 • Cat D - 159 lei (sector J și F cu loc în tribună)
 • Cat E - 109 lei (sector I și G cu loc în tribună)

La intrare:

 • Cat A - 300 lei (sector A1 și A2 cu loc pe teren în fața scenei)
 • Cat B - 250 lei (sector K și E cu loc în tribună)
 • Cat C - 220 lei (sector B1 și B2 cu loc pe teren în spatele categoriei A)
 • Cat D - 170 lei (sector J și F cu loc în tribună)
 • Cat E - 130 lei (sector I și G cu loc în tribună)

*La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de procesare de 15 lei.

Citește în continuare

Trending