Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Brian May nu crede că filmul "Bohemian Rhapsody" va avea o continuare

Deși filmul biografic "Bohemian Rhapsody" s-a bucurat de un real succes, chitaristul Brian May a dezvăluit recent într-un interviu că o continuare este puțin probabilă. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Rami Malek în Bohemian Rhapsody
Rami Malek în Bohemian Rhapsody │ FOTO: IMDb www.imdb.com

Lungmetrajul "Bohemian Rhapsody", dedicat cântărețului Freddy Mercury, a atins locuri fruntașe în topurile de specialitate și a devenit cel mai vândut film biografic al unui cântăreț. Cu un asemenea succes, zvonurile privind o eventuală continuare nu au întârziat să apară. Cu toate acestea, Brian May a infirmat această posibilitate.

Într-un interviu acordat recent publicației Rolling Stone, Brian May a spus că membrii trupei au discutat despre filmarea unei continuări, însă nu sunt realmente pregătiți să bată palma pentru un nou film. Cum "Bohemian Rhapsody" s-a încheiat cu Freddie Mercury aflând ca a contractat HIV, o continuare s-ar concentra pe ultimii ani cu trupa, înainte de moartea sa din 1991.

"Să nu credeți că nu ne-am gândit la asta [la o continuare]. Am discutat. Momentan, nu credem că e o idee bună. Nu cred că ar fi un lucru îmbucurător de făcut. Nu spun că este imposibil pentru că este o poveste interesantă de spus, dar nu simțim că este genul de poveste pe care vrem să o spunem în acest moment", a spus Brian May pentru Rolling Stone.

Pe lângă ultimii ani ai celebrului artist, și copilăria sa, în mare parte, este omisă în "Bohemian Rhapsody". Brian May a fost întrebat dacă o continuare ar trebui să abordeze acea perioadă din viața lui Mercury sau alte aspecte din existența trupei ce au rămas neexplorate.

"Sunt un milion de lucruri în cariera noastră pe care nu le-ai putea arăta într-un film, deoarece filmul trebuia să fie simplificat pentru a-l face ușor de privit. Dar nu credem că există un alt film acolo. Cred că ar trebui să ne uităm în altă parte. Există alte idei pe care le-am avut, dar nu cred că se va întâmpla o continuare. Dar ne-am gândit la ea destul de serios".

Din cauza pandemiei globale, Queen + Adam Lambert au fost nevoiți să-și amâne turneul european planificat pentru vara aceasta până anul viitor. În urma cu câteva zile, trupa lansat o nouă iniţiativă caritabilă, publicând pe YouTube o reintepretare a piesei "We Are the Champions", sub numele de "You Are the Champions". Încasările vor merge spre Fondul de Solidaritate pentru combaterea Covid-19, al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru susţinerea celor din linia întâi.

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Trending