Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Coronavirusul determină Vița de Vie să lanseze prin live streaming noul single "84 - 85 Muzica nu moare niciodată"

În urma interzicerii desfășurării evenimentelor cu participarea a peste 100 de persoane, Vița de Vie a anunțat că show-ul de lansare a noului single ”84 - 85 Muzica nu moare niciodată” se va desfășura cu ușile închise. Concertul va fi transmis live, integral, pe pagina de Facebook a formației.

Concert Vița de Vie la Arenele Romane pe 29 octombrie 2018 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Evenimentul de lansare a noului single Vița de Vie ar fi trebuit să aibă loc pe 18 martie, la ora 18, în cadrul Institutului Qreator. În contextul răspândirii coronavirusului și a noii restricții impuse de autoritățile din România, trupa a luat decizia de a lansa piesa "84 - 85 Muzica nu moare niciodată" online, prin live streaming.

"Aveți grijă de voi, respectați regulile de igienă și evitați pe cât posibil locurile aglomerate. Și nu fiți supărați, ne strângem noi cu toții în vremuri mai bune. Love, VdV" a fost mesajul postat de formație pe pagina de Facebook.

"Încă de la prima audiție, "84 - 85" (de la Subcarpați) ne-a intrat adânc în suflete și nu a mai ieșit"

Noul single, ce va fi însoțit de un videoclip, este un takeover al melodiei "84 - 85", de la Subcarpați.

"Anul trecut am făcut un battle muzical cu Subcarpați, eveniment în cadrul căruia trebuia să interpretăm câteva melodii de-ale lor, în stilul nostru. Încă de la prima audiție, 84 - 85 ne-a intrat adânc în suflete și nu a mai ieșit. Am reușit să o reorchestrăm într-o variantă care ni se potrivește mănușă și care cred că evidențiază frumusețea ei universală" – Adrian Despot

"E foarte interesant cum cel putin 4 artiști, din zone muzicale total diferite, au fost atrași de-a lungul timpului de acest cântec, aparent banal"

Cântecul are la bază o veche melodie lăutarească, "Cristina", care a mai fost adaptată de Maria Răducanu și Robin and the Backstabbers.

"E foarte interesant cum cel putin 4 artiști, din zone muzicale total diferite, au fost atrași de-a lungul timpului de acest cântec, aparent banal. E ceva acolo care ne-a strâns pe toți ca pe niste insecte în jurul becului. Pe noi ne-a "virusat" varianta Subcarpați, care se îndepartează sensibil de original. De la ei am preluat și am dus lucrurile mai departe, ca un fel de "telefonul fără fir". Și poate că varianta noastră va genera la rândul ei alte variante și va influența alți artiști. De aici și titlul piesei, Muzica nu moare niciodată."

"În cadrul lansării vom face o "disecție" a piesei, botezată Walkthrough. Vom extrage pe rând toate temele și le vom exemplifica live"

În cadrul lansarii de pe 18 martie, va avea loc si prima "disectie" live a unei melodii.

"Tehnic, am realizat un cântec foarte intens și foarte dens în influențe. Este bazat pe o veche melodie lăutărească, înnobilată cu accente folclorice românești și bizantine, armonizată în stil celtic, pe un fond ritmic southern rock. La o primă citire a înșiruirii de mai sus, pare că elementele enumerate nu au nicio legătură între ele. Dar dă play și ai să vezi cum lucrurile încep să se lege ca prin magie, nimic nefiind forțat, totul curgând de la sine cursiv, într-un mod metafizic, ancestral.

Tocmai din cauza acestei diversități multiculturale, în cadrul lansării vom face o "disecție" a piesei, botezată Walkthrough. Vom extrage pe rând toate temele și le vom exemplifica live, povestindu-le originile și influențele, reasamblând apoi piesa pe layere. Poate astfel vom descoperi împreună ce ne fascinează pe toți la acest cântec. Și dacă tot o să avem instrumentele cu noi, posibil să vă mai cântam ceva." –Adrian Despot

Citește mai multe despre Vita de Vie
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Primii artiști confirmați la festivalul Rock la Mureș 2020 din luna iulie

Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș va aduce în România artiști din Germania, Suedia, Spania, Costa Rica,...

Închide