Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

SoundClash-ul Red Bull dintre Subcarpați și Vița de Vie a avut "cel mai frumos final care putea să se întâmple"

Sala Polivalentă din București a găzduit pe 9 octombrie o bătălie muzicală memorabilă: Subcarpați vs. Vița de Vie, la a treia ediție a Red Bull SoundClash în România. Confruntarea dintre folclorul underground și rock-ul alternativ a avut un rezultat incredibil, total neașteptat. Decizia finală a fost a publicului, unicul arbitru.
Subcarpati & Vita de Vie @Red Bull SoundClash 2019

Subcarpati & Vita de Vie @Red Bull SoundClash 2019 (foto: Mihai Stetcu)

Peste 3000 de oameni au asistat la un show incendiar, în care bătălia muzicală a fost foarte strânsă. Pe cele două scene, față-n față, Subcarpați și Vița de Vie au dat tot ce-au avut mai bun din arsenalul muzical. MC Bean a cântat blues, Adi Despot a făcut freestyle, și surprizele s-au ținut lanț timp de aproape trei ore arbitrate de Liviu Stanciu.

Cum au decurs rundele

În prima rundă, fiecare trupă a avut de interpretat un cover, în dulcele stil propriu, după melodia "That's the Way (I like it)". Subcarpați s-au lăsat inspirați de MC Hammer și ritmuri de boogie, combinate cu grime, iar Vița de Vie a răspuns cu o variantă în care disco-funk-ul s-a pliat pe legendarele acorduri "Riders on the storm". La un scor foarte strâns, runda a fost adjudecată de Subcarpați.

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 (Foto: Mihnea Ratte)

The TAKEOVER, runda în care o trupă începe cu o piesă din repertoriul său, iar cealaltă o preia din mers, a debutat în forță cu laitmotivul Subcarpați, "folcloru-i oxigen pentru un popor astmatic". Vița de Vie a răspuns cu "Iamma".

Take-over-ul a continuat cu "’84-'85", pe care Despot a închis-o cu un moment mai degrabă liric, un solo de chitară acompaniat de fluier. A mai curs "Sunetul mai tare", pe acorduri din "Trandafir de la Moldova" și preluat de Subcarpați pe ritmuri orientale.

Adrian Despot @Red Bull SoundClash 2019

Adrian Despot @Red Bull SoundClash 2019 (Foto: Mihai Stetcu)

La The CLASH, runda în care artiștii reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite, DJ Alt Om le-a aruncat următoarele provocări combatanților: să fie blues, techno și drum&bass. În roșul incandescent al ecranelor, Despot a fost "HaiHui", iar MC Bean și-a pus tot sufletul în varianta sa de la "Oamenii sunt încă frumoși".

Pentru techno, Vița de Vie a pariat pe "MORI", iar Subcarpați a răspuns cu ușurință: "REGE PE DEAL". La Drum&bass, Vița a plusat cu piesa "Varză", Subcarpați răspunzând cu "Rabdă inimă".

Red Bull SoundClash 2019

Red Bull SoundClash 2019 (Foto: Mihnea Ratte)

Runda finală, The WILD CARD, a fost momentul în care s-a folosit muniția grea. Înainte de a-și dezvălui asul din mânecă, Misha, Afo și Motanu’ au făcut ce știu mai bine – freestyle.

Florin Vasilică alături de ansamblul Teleormanul a completat perfect armata folclorului underground pe refrenul "Codrule Mărite Domn". Pe scena rock, Macanache a ambalat "Bassul și cu toba mare" în stilul său, aducând victoria pentru Vița de Vie în această ultimă rundă.

Macanache @Red Bull SoundClash 2019

Macanache @Red Bull SoundClash 2019 (Foto: Mihnea Ratte)

Cum s-a încheiat Soundclash-ul Subcarpați VS. Vița de Vie

Fanilor li s-a oferit oportunitatea să-și încurajeze favoriții o ultimă dată în timp ce s-a calculat punctajul final. Mii de voci au strigat simultan Vița și Subcarpați, alternând în intensitate și revendicându-și succesiv supremația Polivalentei.

Când tensiunea a fost la cote maxime, maestrul de ceremonii Liviu Stanciu a recapitulat scorul final, iar rezultatul a fost egalitate. Un scor calculat la virgulă: 445,7.

Subcarpati & Vita de Vie @Red Bull SoundClash 2019

Subcarpati & Vita de Vie @Red Bull SoundClash 2019 (Foto: Mihnea Ratte)

Bean: "Cu toate că a fost egalitate, ne-am simțit ca și cum am câștigat"

"Cred că Red Bull SoundClash a fost <highlight-ul> lunii octombrie! Lăsăm să se așeze și pe Internet, vedem ce zic și oamenii. Ăsta a fost unul dintre momentele în care în Românica asta dragă n-a mai contat cine câștigă și ne-am simțit foarte bine de la început până la sfârșit. Cu toate că a fost egalitate ne-am simțit ca și cum am câștigat", trage MC Bean concluzia serii.

Despot: "A fost o onoare pentru noi să facem jocul ăsta"

"Victoria nu era importantă pentru noi. Sincer, mi se pare imposibil să câștigi împotriva Subcarpați, sunt o trupă fenomen. A fost o onoare pentru noi să facem jocul ăsta. Miza muzicală în sine a fost atât de mișto încât am zis să jucăm până la capăt.

Având avantajul edițiilor precedente în care am fost MC, știu Red Bull SoundClash mai în detaliu decât „inamicul” din seara asta, și atunci la noi totul a fost o strategie, ne-am jucat momentele foarte bine, ne-am orchestrat piesele exact așa cum ar fi trebuit să fie.

Nici nu-mi imaginam că există varianta asta de egalitate. Este cel mai frumos final care putea să se întâmple. Publicul a văzut astăzi un show repetat de noi cam de trei ori înainte - după fiecare final de repetiție, se întâmplau îmbrățișările pe care le-ați văzut astăzi pe scenă. Cu toate diss-urile din seara asta, și noi și ei am încercat să păstrăm o stare de dragoste pentru muzică", încheie Adrian Despot.

Ediția anterioară a Red Bull SoundClash a fost câștigată de Grasu XXL, care s-a impus în fața Loredanei Groza.

Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda. De atunci a făcut înconjurul lumii, pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Citește mai multe despre SubcarpatiVita de Vie
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Depeche Mode lansează în cinematografele din toată lumea documentarul "Spirits In The Forest"

Depeche Mode anunță lansarea noului documentar muzical ”SPIRITS in the Forest”. Filmul va fi proiectat într-un eveniment de o singură...

Închide