Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 VUNK feat. Lidia Buble - Vino, du-teVunk feat. Lidia Buble - Vino, Du-te Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii

Noi măsuri anti-coronavirus în România: Sunt interzise activitățile cu peste 100 de persoane în spații închise

Răspândirea coronavirusului în România declanșează noi restricții. De pe 11 martie și până pe 31 martie se suspendă activitățile cu peste 100 de persoane în instituții culturale, sportive și religioase. Măsura afectează concertele de club din țară.
Public concert

Concert Grasu XXL și Guess Who la Arenele Romane pe 12 octombrie 2018 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

După măsura luată pe 8 martie, de interzicere a activităților cu participarea a peste 1000 de persoane, șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au anunțat astăzi (11 martie) noi restricții ce se impun pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România. Astfel, până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire, se suspendă toate evenimentele culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment din spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane. Sub incidența acestei restricții intră cluburile din țară, teatrele și inclusiv sălile de cinema.

Decizia autorităților va afecta aproape toate concertele programate în țară în luna martie, numai în agenda InfoMusic fiind listate în această perioadă în jur de 80 de evenimente.

Ce concerte vor fi afectate de noua măsură anti-coronavirus

Considerând publicul restrâns acceptat în acest moment în sălile de concerte, aproape toate evenimentele din perioada 11 martie - 31 martie vor fi afectate de această măsură. Dintre acestea menționăm:

Recomandare: Care este situația concertelor de la Sala Palatului după restricția anti-coronavirus

Măsura fiind anunțată astăzi, nu au fost încă luate decizii în legătură cu toate evenimentele ce ar fi trebuit să aibă loc în perioada restricționată. Cel mai probabil, multe dintre ele vor fi amânate la o dată ulterioară. Urmăriți Agenda InfoMusic pentru a fi la curent cu reprogramările sau anulările acestor evenimente.

Coronavirus în România și la nivel internațional

În România sunt confirmate până la ora actuală 31 de cazuri de coronavirus. La nivel mondial se înregistrează peste 128.588 de cazuri, zonele cele mai afectate fiind China (80.788 de cazuri), Italia (10.149 de cazuri) și Iran (9.000 de cazuri). Țara care a înregistrat cele mai multe decese este China (3.158), urmată de Italia (631), declarată recent zonă roșie.

BTS a fost primul grup muzical care a anulat concerte din cauza epidemiei de coronavirusGreen Day și-a amânat turneul din AsiaSlipknot și-a amânat concertele și propriul festival Knotfest Japan, Miley Cyrus a provocat anularea concertului umanitar din Australia,  Pearl Jam și-a amânat concertele din America de Nord, iar Festivalul Tomorrowland Winter din Franța a fost anulat din cauza coronavirusului.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Billie Eilish vorbește despre obsesia publicului pentru corpul ei: "E valoarea mea bazată doar pe percepția voastră?"

Billie Eilish a dat startul turneului mondial "Where Do We Go?" cu un trailer în care este adus în discuție...

Închide