Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Thievery Corporation - "Depth of My Soul" - VIDEOCLIP

Thievery Corporation a lansat pe 1 aprilie 2014 cel de-al 7-lea album de studio, intitulat "Saudade". Noul videoclip de promovare este "Depth of My Soul" și poate fi urmarit pe InfoMusic.

Publicat

pe

Thievery Corporation

"Saudade" este distribuit prin intermediul ESL Music (proprietatea trupei) iar "Depth of My Soul" o are invitată pe solista Shana Halligan (Bitter:Sweet) care a mai colaborat cu Serj Tankian (System Of A Down), Charles Webster, Wax Taylor, Carmen Rizzo și Nouvelle Vague.

Thievery Corporation este un duo format din Rob Garza și Eric Hilton, doi producători americani ce compun o muzică electronică diversă, cu caracter organic, cu multiple influențe stilistice pe care le îmbină într-o manieră eclectică și elegantă. Inspirația lor se bazează pe elemente retrospective din bossa-nova, jazz, dub, reggae, funk, muzică orientală, afro-beat, shibuya-kei, soul, psychedelic pe care le "distilează" în concepte moderne precum downtempo, trip-hop, acid-jazz, reggae. Cei doi sunt cunoscuți și pentru concertele foarte spectaculoase și pline de energie pe care le oferă de fiecare dată.

Thievery Corporation este al doilea headliner ce va concerta la cea de-a doua ediție a festivalului Electric Castle ce se desfășoara în perioada 19 - 24 iunie 2014, la Castelul Banffy, lângă Cluj-Napoca. "Alchimiștii trip-hop-ului" promit publicului un spectacol unic cu de două ori mai mult sub-bass decât într-un concert obișnuit. De altfel, desfășurarea de forțe pentru acest eveniment se anunță a fi impresionantă - trupa a solicitat un sistem audio special, capabil să acopere o gamă largă de frecvențe joase și care include dublarea numărului de subwoofers.

Thievery Corporation - "Depth of My Soul" ft. Shana Halligan

Electric Castle este organizat de Boiler Events iar producția de anul trecut a fost nominalizată la European Festival Awards 2013 – secțiunea Medium-Sized. Este primul festival din țară care mută muzica live și electronică din cluburi, pe scenele din aer liber ale unui castel. Timp de 3 zile, pe cele 4 scene ale scenele festivalului vor urca artiști naționali și internaționali.

Comentează

Concerte & turnee

Thievery Corporation anunţă un concert în România, în vara lui 2024

Cel mai nou concert anunţat în România în februarie 2024 este cel al trupei Thievery Corporation. Legenda downtempo şi chillout revine la Arenele Române în vara acestui an şi mai multe detalii despre eveniment aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert Thievery Corporation la Arenele Romane pe 27 iunie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Thievery Corporation revine în România şi va ţine un concert la Arenele Romane pe 16 iulie 2024. Duo-ul activ din 1995 îmbină genuri muzicale care nu te-ai aştepta să se găsească în acelaşi melanj. E vorba despre jazz, bossa nova, electro şi dub. Dar nu se termină aici. Ascultătorii vor regăsi elemente de rap, reggae, muzică indiană sau trip-hop.

Thievery Corporation a fost ultima dată în România în 2022, tot la Arenele Romane, iar atunci i-a avut ca invitaţi speciali pe Deliric X Silent Strike şi Blazine Vibz Meets Yardie Flo. Grupul din Washington DC a fost format în vara lui 1995, iar ultimul album lansat a fost "Symphonik", după ce în 2018 apăruse "Treasures From the Temple".

Un aspect care s-a remarcat mereu la această formaţie e cât de eclectic e limbajul versurilor. Veţi auzi versuri în engleză, spaniolă, franceza, italiană, persană, portugheză, ba chiar şi în limba română şi hindi. M-am uitat de curiozitate pe setlist-urile ultimelor concerte ale trupei şi iată cam ce piese s-au auzit în ultima vreme la concertele grupului:

  • Sleeper Car
  • Mandala
  • Lebanese Blonde
  • Amerimacka
  • Letter to the Editor
  • Medley 3
  • Originality
  • Exilio (Exile)
  • Ghetto Matrix
  • The Passing Stars
  • Vampires
  • The Heart's a Lonely Hunter
  • Air Batucada
  • San San Rock
  • History
  • Until the Morning

Pe lângă Rob Garza (bas, chitară, clape, producţie) şi Eric Hilton (bas, chitară, clape, producţie), în tuneu îi vedem şi pe Jeff Franca, la tobe, Rob Myes, la chitara şi sitar, dar şi pe Frank Orrall la percuţii, tobe, voce. Dan Africano e la bas şi Ashish Vyas la bas.

Bilete la evenimente găsiţi mai jos, iar la presale preţurile pornesc de la 139 de lei. Copiii sub 10 ani au acces gratuit în zona Teren, însoţiţi de un adult posesor de bilet.

Citește în continuare

Trending