Urmărește-ne în Social Media

Thievery Corporation - Voyage Libre

Thievery Corporation a lansat un nou single, "Voyage Libre", care primeşte un videoclip plin de elemente ale anilor '60. Acest release anticipează debutul unui nou EP, care va sosi luna viitoare. Până atunci vă invităm să urmăriţi noul clip mai jos.

"Voyage Libre" este primul single extras de pe viitorul EP, "Treasures From the Temple". Acesta debutează pe 20 aprilie, în variante digitale, vinil şi CD. Nouă melodie are versuri în limba franceză şi vine cu o exprimare artistică abstractă, costume haute couture şi decoruri ale anilor '60. Regia acestui videoclip îi aparţine lui Tina Rivera.

Grupul de muzică electronică Thievery Corporation ne hipnotizează cu acel riff de chitară visătoare, alternată cu sintetizatoare old school. Viitorul disc este succesorul albumului "Temple of I & I", care sosea în 2017 şi a avut câteva hituri care au urcat rapid în topuri.

Viitorul release include 7 piese, printre care şi înregistrări originale sau remixuri ale trupei. Inspiraţia este chiar locul în care au fost înregistrate piesele: Port Antonio, Jamaica. Pentru acest single a fost împrumutată vocea atemporală a lui LouLou Ghelichkhani. Pe noul disc trupa colaborează cu Mr. Lif, Sitali, Racquel Jones, Notch sau Natalia Clavier.

Duo-ul american este cunoscut pentru combinaţiile inedite de sound-uri, de la acid jazz la reggae şi de la synth pop la muzică indiană şi bossa nova. Thievery Corporation activează din anul 1995 şi este un duo format din Rob Garza şi Eric Hilton. Formaţia a luat poziţii politice asupra unor probleme globale, precum războaiele, acordurile economice, drepturile omului şi foametea.

Muzicienii au cântat în România la Electric Castle 2014, acolo unde au strâns 20.000 de oameni împreună cu cei de la Foreign Beggars.

Comentarii

Concerte & turnee

Thievery Corporation anunţă un concert în România, în vara lui 2024

Cel mai nou concert anunţat în România în februarie 2024 este cel al trupei Thievery Corporation. Legenda downtempo şi chillout revine la Arenele Române în vara acestui an şi mai multe detalii despre eveniment aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert Thievery Corporation la Arenele Romane pe 27 iunie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Thievery Corporation revine în România şi va ţine un concert la Arenele Romane pe 16 iulie 2024. Duo-ul activ din 1995 îmbină genuri muzicale care nu te-ai aştepta să se găsească în acelaşi melanj. E vorba despre jazz, bossa nova, electro şi dub. Dar nu se termină aici. Ascultătorii vor regăsi elemente de rap, reggae, muzică indiană sau trip-hop.

Thievery Corporation a fost ultima dată în România în 2022, tot la Arenele Romane, iar atunci i-a avut ca invitaţi speciali pe Deliric X Silent Strike şi Blazine Vibz Meets Yardie Flo. Grupul din Washington DC a fost format în vara lui 1995, iar ultimul album lansat a fost "Symphonik", după ce în 2018 apăruse "Treasures From the Temple".

Un aspect care s-a remarcat mereu la această formaţie e cât de eclectic e limbajul versurilor. Veţi auzi versuri în engleză, spaniolă, franceza, italiană, persană, portugheză, ba chiar şi în limba română şi hindi. M-am uitat de curiozitate pe setlist-urile ultimelor concerte ale trupei şi iată cam ce piese s-au auzit în ultima vreme la concertele grupului:

 • Sleeper Car
 • Mandala
 • Lebanese Blonde
 • Amerimacka
 • Letter to the Editor
 • Medley 3
 • Originality
 • Exilio (Exile)
 • Ghetto Matrix
 • The Passing Stars
 • Vampires
 • The Heart's a Lonely Hunter
 • Air Batucada
 • San San Rock
 • History
 • Until the Morning

Pe lângă Rob Garza (bas, chitară, clape, producţie) şi Eric Hilton (bas, chitară, clape, producţie), în tuneu îi vedem şi pe Jeff Franca, la tobe, Rob Myes, la chitara şi sitar, dar şi pe Frank Orrall la percuţii, tobe, voce. Dan Africano e la bas şi Ashish Vyas la bas.

Bilete la evenimente găsiţi mai jos, iar la presale preţurile pornesc de la 139 de lei. Copiii sub 10 ani au acces gratuit în zona Teren, însoţiţi de un adult posesor de bilet.

Citește în continuare