Urmărește-ne în Social Media

Zimbru - The Ground

Trupa românească de indie și art pop Zimbru a revenit cu un nou single, intitulat ”The Ground”. Piesa explorează povestea rupturii dintre lumea naturalului și umanitate, videoclipul fiind filmat de trupă de-a lungul unei după-amiezi petrecute într-o frumoasă grădină.

Single-ul "The Ground" al trupei Zimbru imaginează natura recăpătându-și locul, copleșind, și mai apoi înghițind în pâmânt un exploatator simbolic - odată cu sistemul de credințe și consum care ne-au împins unde suntem. Piesa este o invitație la comuniune cu viața ce ne înconjoară și o celebrare a pământului (the ground) ca sursă dătătoare de viață și sistem de sprijin al acesteia - totul ambalat într-o structură muzicală psych-pop de neuitat.

Videoclipul melodiei este prima incursiune de tip DIY (do-it-yourself) a trupei în a aborda producția video după precedentele 2 videosingle-uri, Divination și Little Creatures. Întregul videoclip a fost filmat de trupă de-a lungul unei după-amiezi petrecute într-o frumoasă grădină cu nici mai mult, nici mai puțin decât un telefon și o lentilă caleidoscopică. Neplanificat, spontan, acesta captează perfect contextul emoțional al piesei, dar și servește ca o capsulă în timp pentru una dintre cele mai ciudate veri din memoria recentă.

Ideile muzicale inițiale și încărcătura emoțională a piesei "The Ground" s-au conturat într-un jam session prelungit, ce și-a găsit inspirația într-o baie în miez de noapte în sălbăticia Deltei, printre alge bioluminiscente. Piesa, însă, și-a căpătat repede forma actuală folosind o metodă de compoziție împrumutată de la trupa Talking Heads, puternic bazată pe improvizarea de straturi și straturi instrumentale, cu focus principal pe impactul emoțional al fiecăruia în parte. Întreaga piesă s-a conturat în nici 2 săptămâni.

Compusă și înregistrată în primele luni ale lui 2020, "The Ground" este primul release Zimbru după "Little Creatures", EP-ul care a adus trupa în atenția internațională. În una dintre recenziile entuziaste publicate după lansarea "Little Creatures", Europavox lăuda debutul trupei: "Etichetați drept o gură de aer proaspăt in spațiul est-european, nu poți decât să te îndrăgostești de Zimbru iar și iar".

Zimbru e alcătuit din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Artiști din Ucraina și Israel vin la MMB Showcase Festival 2022

MMB Showcase, festivalul ce prezintă artiști în ascensiune din România și din lume, va avea loc între 6 și 8 septembrie la Club Expirat. Printre primele confirmări se numără trupe și artiști din România, Franța, Cehia, Norvegia, Israel, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Moldova.

Publicat

pe

Krapka;KOMA
Krapka;KOMA │ FOTO: Kiilphotography & The Only Felka

Timp de trei zile, în perioada 6 - 8 septembrie, Clubul Expirat din București va găzdui o nouă ediție a MMB Showcase Festival. Evenimentul aduce pe scena clubului formații în ascensiune din toată lumea, cuprinzând artiști din toate genurile muzicale. Aceștia vor concerta atât în fața profesioniștilor domeniului de pe plan local și european, prezenți la conferința Mastering the Music Business – oportunitate care le-ar putea aduce viitoare colaborări - dar și în fața publicului neparticipant la conferință, dar dornic să descopere voci și acorduri fresh.

"Industria muzicală are și ea hibele ei, iar una dintre ele este dificultatea cu care un artist, o trupă la început de drum reușește să ajungă în atenția marilor case de discuri, festivalurilor locale sau internaționale, ba chiar în atenția publicului larg. Un festival de showcase-uri poate rezolva o parte din această problemă și ne bucurăm enorm că am reușit și anul acesta să dăm șansa unor trupe cu super mult potențial să-și expună muzica în fața profesioniștilor din industrie, dar și a publicului", a declarat Cosmin Ionescu, Music Program Director la MMB Showcase.

Peste 15 formații vor lua parte la festivalul din acest an, iar printre primele nume confirmate se numără: AIKO (Cehia), Cătălina Cara (Moldova), E-an-na (România), Groove Garden (România), HVNDS (România), IOVA (România), IVA (Bulgaria), KOIKOI (Serbia), krapka; KOMA (Ucraina), Labotanique (Franța), :Papercutz (Portugalia), Sturle Dagsland (Norvegia), Subterranean Masquerade (Israel), Woodstock Barbie (Ungaria) și Zimbru (România).

Intrarea la MMB Showcase Festival este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul publicului se va face în fiecare seară de festival începând cu ora 19:00.

Despre MMB Showcase Festival

MMB Showcase Festival este festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business care, vreme de trei zile, în perioada 6-8 septembrie, va aduce la București profesioniști de top ai industriei muzicale românești și internaționale. Mastering the Music Business este un eveniment organizat de Asociația Romanian Artists Worldwide, susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation) și co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4