Urmărește-ne în Social Media

Zimbru - "Terejo" și "Dyo" ([email protected] Maghiară)

Trupa de muzică indie /art rock Zimbru prezintă publicului două melodii de pe Ep-ul de debut "Little Creatures". Piesele "Terejo" și "Dyo" au fost înregistrate live la Opera Maghiară, clipul lansat transmițând astfel pulsul unui concert intim.

Zimbru este o formație tânără din Cluj-Napoca, ce și-a început activitatea în 2016. Grupul îi are în componență pe Teodora Retegan (voce, sintetizator, chitară), Oana Pop (tobe, percuție), Andrei Bobiș (sintetizator, sequencing, percuție) și Paul Bucovesan (percuție, sintetizator, chitară bas). Cele două piese prezentate în clipul recent lansat - "Terejo" și "Dyo" - au fost scrise pe parcursul primei jumătăți a anului 2017, printr-un schimb de e-mailuri între Londra și Cluj-Napoca, fiind înregistrate în toamna anului 2018 pentru primul disc al formației - EP-ul "Little Creatures".  Cu un tracklist de 4 piese (Divination, Little Creatures, Terejo și Dyo), acesta a fost lansat pe 8 noiembrie 2019 prin casa de discuri Cirkular, ocazia fiind marcată de un concert susținut în București, la Club Control.

"Piesele Zimbru au luat formă înainte să existe formația Zimbru pe care astăzi o vede lumea pe scenă"

Drumul de la compoziția pieselor la concertele pe scenă nu a fost tocmai convențional pentru Zimbru. Cei patru membri ai trupei au petrecut doi ani repetând și pregătind spectacolul live, piesă cu piesă, încercând diferite variante de a împărți instrumentele între membrii trupei.

"Piesele Zimbru au luat formă înainte să existe formația Zimbru pe care astăzi o vede lumea pe scenă. 75% din compoziții au fost făcute la distanță, ca mai apoi, asemenea unei trupe de coveruri, să învățăm să cântăm piesele și să ne dăm seama cine și la ce instrument trebuie să cânte, ca să acoperim toate aranjamentele pieselor. Eu sunt chitarist, de exemplu, dar în Zimbru am ajuns să cânt la sintetizatoare și percuție și să controlez un sequencer, așa că fiecare concert vine la pachet cu emoții cum mă obișnuisem să nu mai am pe scenă", își aduce aminte Andrei Bobiș.

"Încă mi-e greu să separ acea noapte de un simplu vis"

Realizarea înregistrării live de la Opera Maghiară a fost o provocare pentru toată echipa, deoarece filmarea și înregistrările audio s-au întins de-a lungul unei nopți întregi.

"Ne-am văzut pe 3 noiembrie, seara, în fața Operei Maghiare înarmați cu cafele, mâncare și o dubiță cu instrumente în spatele nostru. Se simțea ca un jaf. Adică așa îmi imaginam eu că se simte un super-hoț care se pregătește să dea cea mai mare lovitură din carieră. Știam toți același secret și ne temeam cu toții de același lucru. Dacă o să pierdem controlul asupra corpurilor noastre lovite de somn pe la 4 AM, după ce reușim să montăm tot ce e de montat?

Îmi imaginam că o să rămân fără glas și o să dezamăgesc pe toată lumea, lume care a lucrat așa de mult să facă această noapte să se întâmple. Încă mi-e greu să separ acea noapte de un simplu vis și nu sunt sigură că sunt eu aia care cântă și nu e dedublarea mea astrală", povestește Teodora Retegan.

Filmarea a fost realizată de Vlad Anca, montajul a fost realizat de Paul Bucovesan, iar make-up-ul a fost realizat de Paula Hulpoi.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Artiști din Ucraina și Israel vin la MMB Showcase Festival 2022

MMB Showcase, festivalul ce prezintă artiști în ascensiune din România și din lume, va avea loc între 6 și 8 septembrie la Club Expirat. Printre primele confirmări se numără trupe și artiști din România, Franța, Cehia, Norvegia, Israel, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Moldova.

Publicat

pe

Krapka;KOMA
Krapka;KOMA │ FOTO: Kiilphotography & The Only Felka

Timp de trei zile, în perioada 6 - 8 septembrie, Clubul Expirat din București va găzdui o nouă ediție a MMB Showcase Festival. Evenimentul aduce pe scena clubului formații în ascensiune din toată lumea, cuprinzând artiști din toate genurile muzicale. Aceștia vor concerta atât în fața profesioniștilor domeniului de pe plan local și european, prezenți la conferința Mastering the Music Business – oportunitate care le-ar putea aduce viitoare colaborări - dar și în fața publicului neparticipant la conferință, dar dornic să descopere voci și acorduri fresh.

"Industria muzicală are și ea hibele ei, iar una dintre ele este dificultatea cu care un artist, o trupă la început de drum reușește să ajungă în atenția marilor case de discuri, festivalurilor locale sau internaționale, ba chiar în atenția publicului larg. Un festival de showcase-uri poate rezolva o parte din această problemă și ne bucurăm enorm că am reușit și anul acesta să dăm șansa unor trupe cu super mult potențial să-și expună muzica în fața profesioniștilor din industrie, dar și a publicului", a declarat Cosmin Ionescu, Music Program Director la MMB Showcase.

Peste 15 formații vor lua parte la festivalul din acest an, iar printre primele nume confirmate se numără: AIKO (Cehia), Cătălina Cara (Moldova), E-an-na (România), Groove Garden (România), HVNDS (România), IOVA (România), IVA (Bulgaria), KOIKOI (Serbia), krapka; KOMA (Ucraina), Labotanique (Franța), :Papercutz (Portugalia), Sturle Dagsland (Norvegia), Subterranean Masquerade (Israel), Woodstock Barbie (Ungaria) și Zimbru (România).

Intrarea la MMB Showcase Festival este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul publicului se va face în fiecare seară de festival începând cu ora 19:00.

Despre MMB Showcase Festival

MMB Showcase Festival este festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business care, vreme de trei zile, în perioada 6-8 septembrie, va aduce la București profesioniști de top ai industriei muzicale românești și internaționale. Mastering the Music Business este un eveniment organizat de Asociația Romanian Artists Worldwide, susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation) și co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1