The White Stripes - Let's Shake Hands
The White Stripes dă distorsul la maxim pe piesa "Let's Shake Hands" şi ne oferă un videoclip animat şi intens colorat. Sună a muzică pe care o auzeai la un restaurant Hard Rock Cafe acum 20-30 de ani, rememorând muzica din anii '70. Videoclipul se poate viziona în articol.
"Let's Shake Hands" are doar 2 minute şi 3 secunde, dar are energie din plin, chit că percuţionista e văzută des bătând la tobe mai mult cu o mână decât cu două, iar ritmul e simplu. Lansarea acestui single vine pe fondul debutului unei colecţii "Greatest Hits" a trupei The White Stripes. De fapt această piesă nouă... nu e nouă deloc şi a fost înregistrată de către Jack White şi Meg în sufrageria lor în anii '90, când proiectul lor muzical era încă la început de drum.
A fost lansat ca single pe vinil de 7 inch în 1998. Noul videoclip este regizat de către Wartella (Mad de la Cartoon Network), care a creat şi alte clipuri pentru trupă în trecut. Wartella a regizat spre exemplu clipul animat pentru "Apple Blossom", dar şi reprezentaţia live a piesei "Ball and Biscuit", preluată din show-ul din 2003 al formaţiei în Tokyo. În noul videoclip vedem revenirea la clasicele nuanţe intense de roşu combinate cu alb, care au reprezentat imaginea trupei o bună perioadă de timp.
The White Stripes este o trupă fondată în 1997 de către soţul şi soţia Jack şi Meg White. "Let's Shake Hands" a fost primul lor release muzical. O a doua variantă a sosit în 2002, pe vinil negru, cu o calitate mai bună a imaginii de pe copertă. Există şi o ediţie secretă, a treia cu imprimeu de stencil, care s-a vândut "pe sub mână" în doar 1000 de copii. Acesta ar fi cel mai scump şi rar disc The White Stripes şi cel mai căutat de către colecţionari. Cât despre recent lansatul album "The White Stripes Greatest Hits", el include 26 de piese şi a debutat pe 5 decembrie.
Pe el veţi găsi hituri ca "Seven Nation Army", "Dead Leaves And the Dirty Ground" sau "Hotel Yorba". Apar şi coveruri precum "Death Letter" după Son House şi "Jolene" după Dolly Parţon. O versiune vinil de 180 de grame a acestui album a fost lansată în SUA în ziua debutului. Sunt şi variante CD programate să debuteze internaţional în februarie 2021. Pe Jack White l-am văzut cântând live la Saturday Night Live în octombrie, atunci când i-a adus şi un omagiu lui Eddie Van Halen.
Premii muzicale
Rock & Roll Hall of Fame 2023 are nominalizările dezvăluite
Parcă mai devreme ca oricând aflăm lista cu artişti care compun lista de nominalizaţi la introducerea în Rock & Roll Hall of Fame 2023. Capete de afiş sunt Kate Bush, Missy Elliott, Cyndi Lauper, Rage Against the Machine, George Michael şi The White Stripes.

Lista e mult mai lungă de atât şi include şi giganţi ca Iron Maiden sau Soundgarden şi Willie Nelson. Dacă unele dintre aceste nume le-am mai văzut gata de a fi introduse în panteonul rock, avem şi două trupe care sunt pentru prima dată nominalizate: Joy Divison şi New Order. De pe listă avem şi veterani care au fost nominalizaţi de multe ori, precum Rage Against the Machine, care se află la a cincea încercare de imortalizare.
Kate Bush este la a patra. Soundgarden, Iron Maiden, A Tribe Called Quest şi The Spinners sunt toţi la a doua nominalizare. Missy Elliott şi The White Stripes se află în primul an de eligibilitate. Cum devine o trupă sau artist eligibil? În primul rând trebuie să aibă 25 de ani trecuţi de la lansarea albumului de debut. "Promoţia 2023" va fi anunţată în format complet în luna mai, iar ceremonia de introducere în panteon are loc la toamnă.
Artiştii au fost aleşi pentru modul în care sunetul lor a avut impact asupra generaţiilor ce au venit după şi a artiştilor care s-au inspirat de la aceşti monştri sacri. În 2022 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Eminem, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simion, Eurythmics, Judas Priest şi Pat Benatar. A avut loc recent şi o campanie realizată de fanii artistei Aaliyah, care a încetat din viaţă cu două decenii în urmă. Fanii doresc introducerea sa în Hall of Fame.
Rock and Roll Hall of Fame are o clădire-muzeu dedicată în Cleveland, Ohio, SUA. Acolo se află documente şi cărţi vitale pentru istoria muzicii rock, a artiştilor, producătorilor, inginerilor şi altor figuri notabile din industrie. Fundaţia Rock and Roll Hall of Fame a fost înfiinţată pe 20 aprilie 1983 de către Ahmet Ertegun, directorul Atlantic Records. Echipa sa iniţială includea oameni de la revista Rolling Stone, avocaţi şi directori ai caselor de discuri.
Detalii despre nominalizaţii din 2023 aveţi aici.