Urmărește-ne în Social Media

The HU - Sad But True (Cover Metallica)

Trupa din Mongolia the HU a găsit secretul succesului şi al viralizarii imediate: coverurile inedite şi o imagine unică. Grupul asiatic a ajuns în feed-urile tuturor în această săptămână prin coverul nou după Metallica, cel al piesei "Sad But True". Mai impresionant decât piesa este videoclipul ce pare să spună o poveste originară a omului şi care se poate viziona în articol.

The HU are o interpretare guturală şi dură instrumental a lui "Sad But True", completată de instrumente retro-futuriste specifice Asiei Centrale. Se bate la tobe uriaşe acoperite cu piele de iac şi se cântă la bas şi chitară artizanală cu look de arme de război mongol. Evident simbolul calului, mereu asociat hoardelor lui Gingis Han este la mare preţ. Deja după acest cover Metallica trupa a fost poreclită "Mongollica". Influxul de cultură şi muzică mongolă în hitul Metallica este ceva neaşteptat, chiar şi pentru cei care savurează coveruri inedite.

The HU este o formaţie de folk metal care a popularizat muzica mongolă pe glob. Este primul grup muzical din această ţară care a răzbătut pe piaţa internaţională. Track-urile lor au strâns zeci de milioane de vizualizări şi s-au bucurat de foarte multe share-uri pe Facebook. Noul videoclip prezintă obsesia unui tânăr bărbat pentru aur, care îl transformă într-o fiară şi îl îmbătrâneşte prematur. Căutând bucăţi de aur ajunge să găsească rădăcini de plantă, hrănite cu apa mâinilor sale, înainte ca haosul unei apocalipse să erupă în jur.

Solistul şi liderul trupei The HU, Gala se declară mare fan Metallica şi iubitor al piesei "Nothing Else Matters". O consideră o piesă melodică, dar cu "putere reală în spate". Varianta originală de "Sad But True" are 142 de milioane de stream-uri pe Spotify şi este un single lansat de Metallica în 1993. Provine de pe legendarul album "Metallica"/ "Black Album" şi a primit un videoclip în 1992. A strâns peste 51 de milioane de vizualizări pe YouTube.

The HU este o trupă activî din 2016, care înglobează în opera sa strigăte de război vechi mongole şi poezie mongolă. Primul album sosea de abia în 2019, în toamnî, sub numele "The Gereg". Acel nume însemna un paşaport diplomatic special de pe vremea lui Gingis Han. Cu fix un an în urmă trupa lansa un remix al single-ului "Wolf Totem", alături de solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, care a contribuit la propagarea faimei trupei în SUA.

În mai 2020 sosea un remix al melodiei "Song of Women" alături de Lzzy Hale.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Metallica lansează piesa "Lux Aeterna", anunţă noul album "72 Seasons"

Metallica ne-a surprins într-o zi mohorâtă de luni, oferindu-ne o mostră de rock ca pe vremuri, odată cu lansarea piesei "Lux Aeterna". Ea vine alături de alte două veşti importante: trupa pleacă în turneu global în 2023 şi va lansa un nou album "72 Seasons".

Publicat

pe

Metallica Lux Aeterna coperta single
Metallica Lux Aeterna coperta single │ FOTO: Metallica

În vreme ce fanii entuziasmaţi ai piesei Metallica s-au grăbit să o compare cu perioada senzaţională a trupei din anii '80, în fapt aduce mai mult cu perioada lui "Load" şi "Reload" şi anii '90. E mai departe de thrash şi mai aproape de heavy metal savuros la nivel comercial. "Lux Aeterna" este primul single de pe albumul "72 Seasons", care a fost produs de Gred Fidelman, James Hetfield şi Lars Ulrich.

Albumul va debuta pe 14 aprilie 2023, include 12 piese şi 77 de minute de muzică. Este succesorul lui "Hardwired... to Self-Destruct" din 2016 şi vine la 7 ani distanţă. Iată ce a declarat James Hetfield despre acest disc:

72 de anotimpuri. Primii 18 ani din vieţile noastre, care formează adevărate noastre ego-uri sau cele false. Conceptul că ni s-a spus "cine suntem" de către părinţi. O posibilă restricţionare în jurul personalităţii pe care o avem. Cred că partea cea mai interesantă este studiul continuu al acelor credinţe cheie şi modul în care ne afectează percepţia lumii de azi.

O bună parte din experienţa noastră de adulţi este reconstituirea sau reacţia la experienţa din copilărie. Prizoneri ai copilăriei sau ne vom elibera din acele lanţuri pe care le purtam.

"72 Seasons" va debuta prin casa de discuri Metallica, Blackened Recordings. Grupul are o istorie de 40 de ani şi e identificat de mulţi drept "cea mai mare trupă rock din istorie". Iată tracklist-ul noului LP:

01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

Basistul Robert Trujillo a făcut o aluzie la un moment dat ca noile piese au fost un efort colectiv mai mult decât "Hardwired", care a fost compus în bună parte de către solistul James Hetfield şi toboşarul Lars Ulrich. Metallica a avut un concert în România în 2019.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2