Urmărește-ne în Social Media

Sting, Zucchero - September

Sting și Zucchero mută luna septembrie în decembrie cu o colaborare ce ne retrezește nostalgia primelor zile de toamnă. "September" este un duet care ne încălzește inimile în orice anotimp, amintindu-ne de bucuria zilelor frumoase de vacanță, de dinainte de pandemie.

"September" este o compoziție nouă, scrisă în pandemie și inclusă atât pe noul album al lui Zucchero, "D.O.C", cât și pe viitorul LP al lui Sting, "Duets". 

"Nimic nu este planificat vreodată când lucrez cu Sting", mărturisește Zucchero. "M-a sunat pentru a-mi cere să scriu un text în italiană pentru o melodie pe care tocmai o compusese. Piesa mi-a plăcut foarte mult de la început, așa că am decis să lucrăm împreună la acest duet. Piesa vorbește despre perioada suspendată pe care am trăit-o în timpul verii și transmite speranța de a reveni la normal în curând. Chiar și astăzi sperăm că acest "septembrie" va sosi în curând."

Sting a mărturisit, la rândul său, că ideea piesei s-a născut în pandemie și că această colaborare cu Zucchero a venit cât de poate de natural.

""September" s-a născut ca o reacție la această pandemie, când zilele erau la fel și ne imaginam că septembrie va fi momentul în care totul se va termina, când ploaia va veni pentru a spăla totul. Cântecul avea o linie melodică ce-mi suna a cântec italienesc și m-am gândit să-l sun pe Zucchero pentru a-i cere să adapteze câteva linii în italiană și a cânta melodia cu mine. Suntem prieteni de peste 30 de ani, mi s-a părut un lucru firesc". a mărturisit Sting.

Albumul "D.O.C" al lui Zucchero a fost lansat pe 2 decembrie, iar LP-ul "Duets" al lui Sting va fi pus în vânzare pe 19 martie 2021. Cele mai iubite colaborări ale lui Sting sunt incluse pe acest material, piese interpretate alături de Eric Clapton, Annie Lennox, Charles Aznavour, Mylène Farmer, Shaggy, Melody Gardot și mulți alții.

Tracklist "Duets" - Sting:

Lp 1

A1. Little Something With Melody Gardot
A2. It’s Probably Me With Eric Clapton
A3. Stolen Car With Mylène Farmer
A4. Desert Rose With Cheb Mami

B1. Rise & Fall With Craig David
B2. Whenever I Say Your Name With Mary J. Blige
B3. Don’t Make Me Wait With Shaggy
B4. Reste With Gims

Lp 2

A1. We'll Be Together With Annie Lennox
A2. L'amour C'est Comme Un Jour With Charles Aznavour
A3. My Funny Valentine With Herbie Hancock
A4. Fragile With Julio Iglesias

B1. Mama With Gashi
B2. September With Zucchero
B3. Practical Arrangement With Jo Lawry
B4. None Of Us Are Free With Sam Moore
B5. In The Wee Small Hours Of The Morning With Chris Botti

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concertul Zucchero de la Sala Palatului a fost reprogramat în iulie 2022

Contextul pandemic determină o nouă amânare a concertului Zucchero de la București. Mutat din iunie 2020 în mai anul acesta, evenimentul a fost reprogramat din nou, în luna iulie a anului viitor.

Publicat

pe

Zucchero
Zucchero │ FOTO: Captură YouTube

În așteptarea redeschiderii salilor de concerte, cu speranța și încrederea că acest lucru se va realiza cât mai curând posibil, producătorii turneului Zucchero în colaborare cu diverșii promotori locali anunță reprogramarea "D.O.C. World Tour". Astfel, concertul muzicianului de la București, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 23 mai 2021, este reprogramat pe 7 iulie 2022. Locația rămâne neschimbată, concertul Zucchero urmând să aibă loc la Sala Palatului.

Bilete la concertul Zucchero de la Sala Palatului:

  • În acord cu reglementările în vigoare în cadrul regimului pandemiei de Covid-19, biletele deja achiziționate rămân valabile pentru noua dată, alternativ titularii putând solicita un vaucher, valabil și pentru alte concerte/spectacole programate de MTimentertainment pentru anii 2021/22.

Cariera lui Adelmo Fornaciari (aka Zucchero) a debutat în Italia la începutul anilor '70, iar artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care și celebrul Sanremo.

Cu un palmares cum nu se pot lăuda mulţi artişti, Zucchero a reuşit de-a lungul carierei de peste patru decenii să cucerească lumea întreagă şi să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. Mai mult, colaborările lui au fost numai cu nume sonore din lumea muzicală, precum Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker şi Ray Charles.

Albumul "D.O.C." a fost lansat pe 8 noiembrie 2019 prin Universal Music Italia. Discul conține 11 piese, plus trei bonus tracks.

Anul trecut, Zucchero a lansat o piesă în colaborare cu Sting, intitulată "September". Scrisă în pandemie, melodia este inclusă atât pe noul album al lui Zucchero, "D.O.C", cât și pe LP-ul lui Sting, "Duets". 

"Nimic nu este planificat vreodată când lucrez cu Sting", mărturisește Zucchero. "M-a sunat pentru a-mi cere să scriu un text în italiană pentru o melodie pe care tocmai o compusese. Piesa mi-a plăcut foarte mult de la început, așa că am decis să lucrăm împreună la acest duet. Piesa vorbește despre perioada suspendată pe care am trăit-o în timpul verii și transmite speranța de a reveni la normal în curând. Chiar și astăzi sperăm că acest "septembrie" va sosi în curând", declara Zucherro în decembrie, când videoclipul piesei era lansat.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Sting în cadrul Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Sting a dat curs invitației NPR și a susținut un recital în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. Artistul l-a avut drept invitat special pe artistul african Shirazee, alături de care a înregistrat o nouă versiune a piesei "Englishman in New York".

Publicat

pe

Sting: Tiny Desk (Home) Concert
Sting: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Sting le-a oferit fanilor de pretutindeni oportunitatea de a-l urmări cântând live de acasă. Tiny Desk (Home) Concert a devenit prilejul prin care muzicieni de calibru mențin legătura cu publicul larg, în cadryl acestei serii susținând recitaluri și Norah Jones și Lenny Kravitz.

"Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi"

Sting l-a avut alături de el pe artistul african Shirazee, cei doi interpretând împreună un mash-up între "Englishman in New York" și "African in New York", versiunea reinterpretată a cunoscutei piese din 1987. "African in New York" se regăsește pe noul album de duete al lui Sting, ce include colaborări și cu Mary J. Blige, Shaggy, Herbie Hancock, Eric Clapton, Annie Lennox și Charles Aznavour.

"Ce bine e să cânți! Ce bine e să fii în aceeași cameră cu cineva care cântă! Am fost de unul singur un an întreg.

Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi. Electronic vorbind, am ținut legătura cu oameni din toată lumea, dar atunci când stai într-o încăpere cu altcineva, e cu totul altă chimie", a declarat Sting în încheierea duetului lor.

Shirazee s-a declarat, la rândul său, extrem de norocos să poată cânta alături de o legendă vie.

"Pentru mine, faptul că pandemia a făcut posibilă această întâlnire cu tine, e pentru mine o nebunie, trebuie să înțelegi asta. Nu te trezești, pur și simplu, într-o dimineață, stând lângă cel mai bun dintre cei mai buni", a declarat Shirazee, complimentându-l astfel pe Sting și mulțumindu-i pentru oportunitatea de a cânta împreună.

Sting a inclus în setlist alte două piese clasice din vastul său repertoriu, melodii simbolice pentru perioada pandemică pe care o traversăm. Atmosfera intimă creată pentru acest recital a dat un plus de emoție interpretării, versurile devenind astfel și mai pregnante.

SETLIST:

• "Englishman/African in New York"
• "If I Ever Lose My Faith in You"
• "Sister Moon"

VIDEO: Sting: Tiny Desk (Home) Concert

Citește în continuare