Urmărește-ne în Social Media

Sting, Zucchero - September

Sting și Zucchero mută luna septembrie în decembrie cu o colaborare ce ne retrezește nostalgia primelor zile de toamnă. "September" este un duet care ne încălzește inimile în orice anotimp, amintindu-ne de bucuria zilelor frumoase de vacanță, de dinainte de pandemie.

"September" este o compoziție nouă, scrisă în pandemie și inclusă atât pe noul album al lui Zucchero, "D.O.C", cât și pe viitorul LP al lui Sting, "Duets". 

"Nimic nu este planificat vreodată când lucrez cu Sting", mărturisește Zucchero. "M-a sunat pentru a-mi cere să scriu un text în italiană pentru o melodie pe care tocmai o compusese. Piesa mi-a plăcut foarte mult de la început, așa că am decis să lucrăm împreună la acest duet. Piesa vorbește despre perioada suspendată pe care am trăit-o în timpul verii și transmite speranța de a reveni la normal în curând. Chiar și astăzi sperăm că acest "septembrie" va sosi în curând."

Sting a mărturisit, la rândul său, că ideea piesei s-a născut în pandemie și că această colaborare cu Zucchero a venit cât de poate de natural.

""September" s-a născut ca o reacție la această pandemie, când zilele erau la fel și ne imaginam că septembrie va fi momentul în care totul se va termina, când ploaia va veni pentru a spăla totul. Cântecul avea o linie melodică ce-mi suna a cântec italienesc și m-am gândit să-l sun pe Zucchero pentru a-i cere să adapteze câteva linii în italiană și a cânta melodia cu mine. Suntem prieteni de peste 30 de ani, mi s-a părut un lucru firesc". a mărturisit Sting.

Albumul "D.O.C" al lui Zucchero a fost lansat pe 2 decembrie, iar LP-ul "Duets" al lui Sting va fi pus în vânzare pe 19 martie 2021. Cele mai iubite colaborări ale lui Sting sunt incluse pe acest material, piese interpretate alături de Eric Clapton, Annie Lennox, Charles Aznavour, Mylène Farmer, Shaggy, Melody Gardot și mulți alții.

Tracklist "Duets" - Sting:

Lp 1

A1. Little Something With Melody Gardot
A2. It’s Probably Me With Eric Clapton
A3. Stolen Car With Mylène Farmer
A4. Desert Rose With Cheb Mami

B1. Rise & Fall With Craig David
B2. Whenever I Say Your Name With Mary J. Blige
B3. Don’t Make Me Wait With Shaggy
B4. Reste With Gims

Lp 2

A1. We'll Be Together With Annie Lennox
A2. L'amour C'est Comme Un Jour With Charles Aznavour
A3. My Funny Valentine With Herbie Hancock
A4. Fragile With Julio Iglesias

B1. Mama With Gashi
B2. September With Zucchero
B3. Practical Arrangement With Jo Lawry
B4. None Of Us Are Free With Sam Moore
B5. In The Wee Small Hours Of The Morning With Chris Botti

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concertele Zucchero din România au fost amânate pentru 2023

Venirea lui Zucchero se lasă așteptată pentru fanii din România. Managementul artistului a anunțat că o parte din turneul european a fost amânată pentru anul viitor. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Zucchero
Zucchero │ FOTO: Captură YouTube

Mtime Entertainment și Miradue, organizatorii concertelor din România ale cântărețului italian Zucchero, informează că managementul artistului a luat decizia de a amâna o serie de concerte din cadrul turneului mondial, ce urmau a fi susținute în țările din zona est-europeană afectată de războiul care are loc în Ucraina.

În consecință, concertele celebrului artist, ce ar fi trebuit să se desfășoare în data de 5 iulie 2022 pe stadionul Cluj Arena (Cluj-Napoca) și pe 7 iulie 2022 la Sala Palatului din București, au fost reprogramate și se vor desfășura pe 6 iulie 2023, la Sala Palatului (București) și pe 8 iulie 2023 la stadionul Cluj Arena (Cluj-Napoca).

INFO BILETE:

Biletele deja achiziționate pentru concertele din luna iulie a acestui an, rămân valabile pentru noile date din 2023. Persoanele care doresc să solicite o rambursare sau un voucher valabil pentru alte concerte organizate de aceleași companii organizatoare, se pot adresa agențiilor de bilete sau punctelor de vânzare de unde au fost cumpărate biletele, în perioada 20 iunie 2022 - 20 iulie 2022.

Despre Zucchero

Cariera lui Adelmo Fornaciari (Zucchero) a debutat în Italia la începutul anilor '70, iar artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care și celebrul Sanremo. În 1983 înregistrează primul album, "Un Po di Zucchero". Este propulsat în vârful topurilor internaționale după ce produce, împreună cu Randy Jackson, mai multe albume care sunt primite foarte bine de public.

Cu un palmares cum nu se pot lăuda mulţi artişti, Zucchero a reuşit de-a lungul carierei de peste patru decenii să cucerească lumea întreagă şi să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. Mai mult, colaborările lui au fost numai cu nume sonore din lumea muzicală, precum Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker şi Ray Charles.

Citește în continuare

Lifestyle

Sting susține poporul ucrainean prin lansarea piesei "Russians" într-o nouă versiune - VIDEO

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Sting lansează într-o versiune nouă piesa "Russians", scrisă de artist în anii '80 și inspirată de Războiul Rece. Întregul profit ce va rezulta din vânzarea acestei noi interpretări va fi donat centrului non-guvernamental Help Ukraine.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Implicat de-a lungul anilor în numeroase campanii umanitare, Sting este alături de poporul ucrainean. Reputatul muzician a lansat într-o versiune pentru chitară și violoncel piesa "Russians", transmițând astfel un mesaj și dând startul, deopotrivă, unei acțiuni de strângere de fonduri pentru Ucraina.

Întregul profit rezultat din ascultări și descărcări ale piesei va fi direcționat către Help Ukraine Center, un centru non-guvernamental creat de către reprezentanții afacerilor locale din Ucraina, unde ajutorul medical si umanitar poate fi trimis de către persoane din orice colț al lumii. Fondurile sunt procesate prin fundația caritabiblă germană Ernst Prost, People for Peace – Peace for People.

Sting: "Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul"

Piesa "Russians" este readusă în atenția publicului pe fondul invaziei ruse a Ucrainei. Varianta originală a melodiei a fost lansată de Sting în 1985, având despre sursă de inspirație Războiul Rece. "Russians" este inclusă pe albumul de debut solo al artistului, "The Dream of the Blue Turtles".

"Am cântat rar această melodie în mulți ani de când a fost scrisă, pentru că nu m-am gândit niciodată că va fi din nou relevantă. Dar, în lumina deciziei sângeroase și teribil de greșite a unui om de a invada un vecin pașnic și neamenințător, cântecul este, încă o dată, o pledoarie pentru umanitate.

Pentru curajoșii ucraineni care luptă împotriva acestei tiranii brutale și, de asemenea, pentru mulți ruși care protestează împotriva acestui ultraj, în ciuda amenințării cu arestarea și închisoarea - Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul", a declarat Sting.

Cu violoncelistul Ramiro Belgardt și Sting la voce și chitară, noua interpretare, )"Russians (Versiune pentru chitară/violoncel)" a fost produsă de Martin Kierszenbaum, mixată de Robert "Hitmixer" Orton și masterizată de Gene Grimaldi la Oasis Mastering.

VIDEO: Sting - "Russians" (Guitar / Cello Version)

Alături de această inițiativă, Sting a făcut și o donație directă în contul Help Ukraine Center. Potrivit coorganizatorului fondului, Andrey Stavnitser, donația primită de la Sting a fost "extrem de generoasă", suma nefiind divulgată, cel mai probabil pentru a respecta dorința artistului.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertul Zucchero de la Cluj-Napoca a fost mutat într-o nouă locație

Concertul pe care Zucchero îl va susține în iulie 2022 la Cluj-Napoca va avea loc într-o nouă locație. Organizatorii au ales un spațiu mult mai generos, în aer liber.

Publicat

pe

Zucchero
Zucchero │ FOTO: Captură YouTube

Programat inițial să aibă loc la Sala Polivalentă, concertul Zucchero din Cluj-Napoca se va bucura de o locație cu o capacitate mult mai mare. Organizatorii au mutat evenimentul pe Cluj Arena, ce poate găzdui în jur de 30,000 de spectatori. Data concertului rămâne neschimbată: 5 iulie 2022.

Bilete concert Zucchero la Cluj-Napoca

  • Categoria 1 - 310 lei
  • Categoria 2 - 280 lei
  • Categoria 3 - 260 lei
  • Categoria 4 - 200 lei
  • Categoria 5 - 180 lei
  • Categoria 6 - 160 lei
  • Loc în picioare - 90 lei
  • Loja VIP - 380 lei (include parcarea)
  • Parcare - 20 lei

Cariera lui Adelmo Fornaciari (Zucchero) a debutat în Italia la începutul anilor '70, iar artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care și celebrul Sanremo. În 1983 înregistrează primul album, "Un Po di Zucchero". Este propulsat în vârful topurilor internaționale după ce produce, împreună cu Randy Jackson, mai multe albume care sunt primite foarte bine de public.

Cu un palmares cum nu se pot lăuda mulţi artişti, Zucchero a reuşit de-a lungul carierei de peste patru decenii să cucerească lumea întreagă şi să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. Mai mult, colaborările lui au fost numai cu nume sonore din lumea muzicală, precum Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker şi Ray Charles.

"D.O.C." a fost lansat pe 8 noiembrie 2019 prin Universal Music Italia. Discul conține 11 piese, plus trei bonus tracks.

Anul trecut, Zucchero a lansat o piesă în colaborare cu Sting, intitulată "September". Scrisă în pandemie, melodia este inclusă atât pe noul album al lui Zucchero, "D.O.C", cât și pe LP-ul lui Sting, "Duets".

"Nimic nu este planificat vreodată când lucrez cu Sting", mărturisește Zucchero. "M-a sunat pentru a-mi cere să scriu un text în italiană pentru o melodie pe care tocmai o compusese. Piesa mi-a plăcut foarte mult de la început, așa că am decis să lucrăm împreună la acest duet. Piesa vorbește despre perioada suspendată pe care am trăit-o în timpul verii și transmite speranța de a reveni la normal în curând. Chiar și astăzi sperăm că acest "septembrie" va sosi în curând", declara Zucherro în decembrie, când videoclipul piesei era lansat.

Citește în continuare