Urmărește-ne în Social Media

Sevdaliza - Joanna

Artista iranian-olandeză a lansat o nouă piesă, "Joanna". Single-ul emoționant se va regăsi pe viitorul material discografic, ce va fi lansat la sfârșitul acestei veri. Te invităm să îl asculți.

Compusă de Joel Dieleman, Mucky și Sevdaliza, piesa are o partitură "simplistă". O chitară acustică dă startul măsurilor, apoi scurte înflorituri electronice accentuează sfârșitul frazelor. Vocea cântăreței trece la rândul său de la momente șoptite, la un vibrato tulburător. Cu toate acestea, melodicitatea accentuează exact cum trebuie mesajul piesei, iar versurile prind mai multă însemnătate pe fundalul acestui instrumental.

"<<Joanna>> surprinde povestea universală a iubirii neîmpărtășite. Este o reflexie a suferinței insuportabile care se târăște în viețile noastre sub diferite forme. <<Joanna>> este genul de dragoste care a iubit profund și s-a pierdut profund. Genul de iubire care nu moare. Genul de iubire care este ascunsă într-un loc secret, flămând, amețitor și rănit. Nu trebuie să îți faci niciodată griji dacă se termină. <<Joanna>> are un potențial nesfârșit de a trăi mai departe. Unii norocoși vor fi capabili să o trăiască. Unii norocoși vor putea scăpa de ea", a spus Sevdaliza despre noua piesă. 

Vizualul care însoțește melodia a fost gândit și realizat de Sevdaliza și Marlou Fernanda. Acesta o prezintă pe artistă în două ipostaze. Pe de o parte, este o imagine "pură", în care este arătat bustul cântăreței, cu pielea albă și chip expresiv, purtând o plasă pentru perucă. Pe de altă parte, este ilustrată Sevdaliza purtând aripi negre și părul lung îi înrămează, iar o șuviță de sânge i se ivește pe față.

Cu toate că viitorul album nu are un titlu oficial sau o dată exactă de lansare, se așteaptă ca într-o lună sau două să fie livrat publicului. Anterior, Sevdaliza a lansat single-urile "Lamp Lady" și "Oh My God".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Summer Well la Iaşi? Catedral aduce un lineup curatoriat de Summer Well, cu Sevdaliza headliner

Dacă vreţi vibe-ul de "un festival ca o vacanţă" şi în alte oraşe decât Bucureşti, atmosfera de la Summer Well e pe cale să călătorească spre estul ţării. Va ajunge la Iaşi, în cadrul evenimentului Catedral, cu un lineup curatoriat de Summer Well. Avem detalii despre artiştii care participă la eveniment şi specificul său în articol.

Publicat

pe

Festival Catedral Iasi 2022
Festival Catedral Iasi 2022 │ FOTO: Romanian Creative Week

Catedral combină concertele cu evenimente de artă vizuală şi a fost anunţat în premieră de Romanian Creative Week. Romanian Creative Week (RCW) a anunţat una dintre surprizele pregătite pentru cea de-a doua ediție, programată la Iași în perioada 20 - 30 mai 2022: CATEDRAL, cu un line-up curatoriat de Summer Well, eveniment care îmbină muzica și artele vizuale.

CATEDRAL este organizat de către Catedral Music Fest în cadrul RCW şi este cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, fiind programat pentru datele de 20 mai şi 21 mai 2022. Show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă, proiectată de o echipă de artiști îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER cu două premii pentru video mapping, în 2020 și în 2022.

În lineup se află trupa Milky Chance, cu aproape 10 milioane de ascultători lunar pe Spotify şi sute de milioane de vizualizări pe YouTube. Printre cele mai populare piese ale formaţiei germane de folk se număra "Down by the river", "Stolen Dance şi "Flashed Junk Mind".

Un alt nume de headliner este Sevdaliza, un soi de "Bjork din Orientul Mijlociiu". Cântăreaţa iraniană are videoclipuri unice şi o persoană scenică specială, şi-a construit un personaj ce nu imită nimic şi nu seamană cu vreun alt artist, este emoţie pură. Videoclipurile sale îmbină tehnologia cu metafizicul şi cu senzualitatea. Hiturile sale includ "Human", "Shabrang", "Bluecid" şi "That Other Girl".

În lineup se află de asemenea şi Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri's Bats şi Zimbru, care a cântat la Summer Well 2019 şi 2021.

Bilete şi informaţii:

Accesul la CATEDRAL se va face doar pe bază de abonamente, care pot fi cumpărate online, începând cu data de 24 martie 2022. Abonamente EARLY BIRD, în număr limitat, au fost puse în vânzare la prețul de 149 de lei + 6% booking fee, urmând ca prețul unui abonament să ajungă, în scurt timp, la 179 de lei + 6% booking fee.

Mai multe informații despre Catedral pot fi găsite pe site-ul Romanian Creative Week, precum și pe paginile de Facebook și Instagram dedicate evenimentului.

Citește în continuare