Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Sevdaliza - de la baschet la muzică, de la muzică la artă

Reușind să călătorească armonios printre ritmurile electronice, avant-pop, trip-pop și R&B alternativ, Sevdaliza este genul de artistă care se deosebește printr-o direcție muzicală unică, ce vine la pachet cu o imagine video aparte datorată stilului ei personal de a-și prezenta arta lumii întregi.

Publicat

pe

Sevda Alizadeh, pe numele ei real, are origini iraniene și olandeze. Își compune și produce piesele singură, fiind și cea care regizează videoclipurile melodiilor. Pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o mai târziu, în adolescență făcând parte din echipa națională de baschet a Olandei. Are o diplomă în comunicare și a cântat pentru prima oară abia la 23 de ani, deși scrie versuri încă de mică.

Artista a lansat în 2015 două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk", care au fost urmate, doi ani mai târziu, de albumul ei de debut "ISON". Sevdaliza a lansat toate materialele discografice prin intermediul propriei case de discuri, Twisted Elegance. Piesele ei sunt abordate într-un mod complex, cântăreața fiind cea care decide atât direcția de compoziție și producție, cât și direcția videoclipurilor. La "Suspended Kid", Sevdaliza a colaborat cu Mucky, un producător din Rotterdam cu care împarte aceeași viziune.

"Cred că felul în care sună piesele mele poate fi descris mai degrabă ca fiind pur, crud. Nu sunt neapărat atrasă de un gen muzical, mai degrabă de un proces sau de o anumită stare cum ar fi melancolia. Cel mai interesant este că stilul meu muzical este comparat cu un stil muzical pe care nu l-am ascultat neapărat, ceea ce face ca lucrurile să fie interesante. Interpretam la un moment dat o piesă și un profesor de la Conservator a venit la mine după concert și mi-am spus că m-am inspirat de la artiștii persani. L-am întrebat <Wow, ce interesant. Cum ai auzit asta?> Și mi-a spus că și-a dat seama că datorită anumitor semitonuri și microtonuri. Însă eu nu am luat o lecție de canto în viața mea și nu am ascultat niciodată muzică persană. Unele lucruri vin în mod inconștient. Creierul înregistrează totul, conștient și inconștient, și în combinație cu ADN-ul tău… devine ceva." a declarat Sevdaliza despre stilul ei muzical.

Cântăreața surpinde prin videoclipurile neobișnuite, fiecare piesă având o poveste ce are întotdeauna mai multe interpretări. Sevdaliza te poartă din realitate într-o lume fantastică reușind să își ilustreze piesele prin imagini cu un impact emoțional puternic, imagini îndrăznețe, dar pline de senzualitate și feminitate în același timp. Aceasta îmbină armonios energia feminină și cea masculină, reușind să își construiască în acest fel identitatea artistică, o lume doar a ei, în care totul este posibil.

"ISON", albumul ei de debut, este completat de un videoclip de peste o oră, ce prezintă un film abstract, un fel de pictură care se modifică constant, artista dorind să imaginile pe care le oferă odată cu muzica ei să transmită vulnerabilitate.

"Să lucrez la acest album a fost probabil una dintre cele mai transformatoare experiențe ale vieții mele. Cred că am fost hipnotizată încă din momentul în care am început să fac muzică. Fiecare aspect de pe ISON are propria greutate și încadratură și reflectă mai multe procese prin care am trecut. De fapt, acest album este ca o capsulă a timpului ce încorporează ultimii cinci ani din viața mea. A fost o călătorie pe cinste." a declarat artista pentru publicația Paper Magazine.

Sevdaliza crează o poveste, un mister vizual și auditiv, iar muzica ei poate fi înțeleasă și experimentată de un public care vrea să se intre în contact cu o emoție, cu un tumult interior aparte. Aceasta reușește să își scrie povestea vieții pe note muzicale, folosind arta ca un fel de terapie pentru sufletul ei și pentru sufletul celorlați.

Comentează

Trending