Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Sevdaliza - de la baschet la muzică, de la muzică la artă

Reușind să călătorească armonios printre ritmurile electronice, avant-pop, trip-pop și R&B alternativ, Sevdaliza este genul de artistă care se deosebește printr-o direcție muzicală unică, ce vine la pachet cu o imagine video aparte datorată stilului ei personal de a-și prezenta arta lumii întregi.

Publicat

pe

Sevda Alizadeh, pe numele ei real, are origini iraniene și olandeze. Își compune și produce piesele singură, fiind și cea care regizează videoclipurile melodiilor. Pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o mai târziu, în adolescență făcând parte din echipa națională de baschet a Olandei. Are o diplomă în comunicare și a cântat pentru prima oară abia la 23 de ani, deși scrie versuri încă de mică.

Artista a lansat în 2015 două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk", care au fost urmate, doi ani mai târziu, de albumul ei de debut "ISON". Sevdaliza a lansat toate materialele discografice prin intermediul propriei case de discuri, Twisted Elegance. Piesele ei sunt abordate într-un mod complex, cântăreața fiind cea care decide atât direcția de compoziție și producție, cât și direcția videoclipurilor. La "Suspended Kid", Sevdaliza a colaborat cu Mucky, un producător din Rotterdam cu care împarte aceeași viziune.

"Cred că felul în care sună piesele mele poate fi descris mai degrabă ca fiind pur, crud. Nu sunt neapărat atrasă de un gen muzical, mai degrabă de un proces sau de o anumită stare cum ar fi melancolia. Cel mai interesant este că stilul meu muzical este comparat cu un stil muzical pe care nu l-am ascultat neapărat, ceea ce face ca lucrurile să fie interesante. Interpretam la un moment dat o piesă și un profesor de la Conservator a venit la mine după concert și mi-am spus că m-am inspirat de la artiștii persani. L-am întrebat <Wow, ce interesant. Cum ai auzit asta?> Și mi-a spus că și-a dat seama că datorită anumitor semitonuri și microtonuri. Însă eu nu am luat o lecție de canto în viața mea și nu am ascultat niciodată muzică persană. Unele lucruri vin în mod inconștient. Creierul înregistrează totul, conștient și inconștient, și în combinație cu ADN-ul tău… devine ceva." a declarat Sevdaliza despre stilul ei muzical.

Cântăreața surpinde prin videoclipurile neobișnuite, fiecare piesă având o poveste ce are întotdeauna mai multe interpretări. Sevdaliza te poartă din realitate într-o lume fantastică reușind să își ilustreze piesele prin imagini cu un impact emoțional puternic, imagini îndrăznețe, dar pline de senzualitate și feminitate în același timp. Aceasta îmbină armonios energia feminină și cea masculină, reușind să își construiască în acest fel identitatea artistică, o lume doar a ei, în care totul este posibil.

"ISON", albumul ei de debut, este completat de un videoclip de peste o oră, ce prezintă un film abstract, un fel de pictură care se modifică constant, artista dorind să imaginile pe care le oferă odată cu muzica ei să transmită vulnerabilitate.

"Să lucrez la acest album a fost probabil una dintre cele mai transformatoare experiențe ale vieții mele. Cred că am fost hipnotizată încă din momentul în care am început să fac muzică. Fiecare aspect de pe ISON are propria greutate și încadratură și reflectă mai multe procese prin care am trecut. De fapt, acest album este ca o capsulă a timpului ce încorporează ultimii cinci ani din viața mea. A fost o călătorie pe cinste." a declarat artista pentru publicația Paper Magazine.

Sevdaliza crează o poveste, un mister vizual și auditiv, iar muzica ei poate fi înțeleasă și experimentată de un public care vrea să se intre în contact cu o emoție, cu un tumult interior aparte. Aceasta reușește să își scrie povestea vieții pe note muzicale, folosind arta ca un fel de terapie pentru sufletul ei și pentru sufletul celorlați.

Concerte & turnee

Electric Castle 2024 a anunțat un nou val de artiști; Paolo Nutini, Sevdaliza, Sean Paul fac parte din lineup

Festivalul Electric Castle își desăvârșește lineup-ul ediției din acest an. Organizatorii au anunțat o serie proaspătă de artiști care vor urca pe scenă cu cele mai tari show-uri. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Paolo Nutini, Fall in Love (Mogosoaia), 4 septembrie 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Electric Castle revine anul acesta cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au completat lineup-ul cu noi artiști, astfel:

 • Sean Paul
 • Paolo Nutini
 • Sevdaliza
 • Kungs
 • L'entourloop
 • Apashe with Brass Orchestra
 • Hernan Cattaneo B2B Sasha
 • Honeyluv
 • Vama
 • Șuie Paparude
 • CTC
 • Delia
 • Andy Purnell
 • BAO G
 • Mel Woods
 • Aris & Edi
 • Azteka
 • Palaye Royale

Aceștia li se adaugă muzicienilor deja anunțați la sfârșitul anului trecut, printre care Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age și Chase & Status.

Sean Paul este unul dintre cei mai importanți pionieri ai muzicii dancehall. Piesele "Get Busy/Like Glue," "Temperature", "Baby Boy" împreună cu Beyonce, "Rockabye" cu Clean Bandit sau "Cheap Thrills" cu Sia sunt hit-uri de neuitat. În 2004 a câștigat premiul Grammy pentru "Best Reggae Album", în 2005 la American Music Award a câștigat "Best Pop/Rock Male Artist", iar în 2009 a câștigat "Best Reggae Artist" la Soul Train Award. Sean a avut și alte nominalizări la unele dintre cele mai prestigioase gale de premii din muzică.

De-a lungul carierei sale, Sean Paul s-a făcut remarcat drept un artist cu o abordare muzicală unică. Capacitatea sa de a arăta puterea și unitatea în muzică prin diverse colaborări, în mai multe genuri, i-a catapultat cariera în diferite topuri, aducându-i, în același timp, numeroase premii, dar și un fanbase uriaș.

Paolo Nutini este un cântăreț, compozitor și muzician scoțian. Albumul său de debut, "These Streets" (2006), a ajuns pe locul trei în UK Albums Chart. Următorul său disc, "Sunny Side Up" (2009), a debutat pe primul loc în UK Albums Chart. Cinci ani mai târziu, Nutini a lansat al treilea album de studio, "Caustic Love", în aprilie 2014. Materialul a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali și a debutat pe primul loc în topurile albumelor din Marea Britanie. Cel mai recent album al artistului este "Last Night in the Bittersweet".

Paolo Nutini a concertat pentru prima dată în România în 2022, în cadrul festivalului Fall in Love.

Sevdaliza, pe numele real Sevda Alizadeh, este cântăreață, compozitoare, producătoare și regizoare irano-olandeză. A devenit activă pe scena muzicală în 2014, iar un an mai târziu a lansat două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk". Primul său album de studio, "ISON", a fost publicat pe 26 aprilie 2017 prin casa ei de discuri, Twisted Elegance. În 2018, a lansat un al treilea EP, "The Calling", urmat de al doilea album de studio, "Shabrang", în 2020.

Mai multe despre muzica Electric Castle 2024:

Electric Castle înseamnă 5 zile de party non-stop, întreținut, anul acesta, de regina muzicii techno, Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, un nume important în progressive house, DJ Shadow, maestru în arta de sampling, Kungs, Todd Terje, și mulți alți DJi în premieră în festival. Revin la castel Sasha și Bonobo, producători descoperiți de fanii festivalului la primele ediții și mereu foarte bine primiți aici.

Pentru cei care își iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de frații Max și Igor Cavalera, fondatorii Sepultura, ce au reînregistrat două dintre albumele "clasice" ale trupei și le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult și She Wants Revenge. Palaye Royale adaugă un strop de eleganță în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ritmuri latino, africane sau orientale își găsesc spațiu pe cele 10 scene ale festivalului și la ediția a 10-a. Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câștigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, așa cum o fac Derya Yildirim & Group Șimșek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiștii aduc o importantă contribuție la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Prețuri bilete Electric Castle 2024

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 493,02 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending