Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Sevdaliza - de la baschet la muzică, de la muzică la artă

Reușind să călătorească armonios printre ritmurile electronice, avant-pop, trip-pop și R&B alternativ, Sevdaliza este genul de artistă care se deosebește printr-o direcție muzicală unică, ce vine la pachet cu o imagine video aparte datorată stilului ei personal de a-și prezenta arta lumii întregi.

Publicat

pe

Sevda Alizadeh, pe numele ei real, are origini iraniene și olandeze. Își compune și produce piesele singură, fiind și cea care regizează videoclipurile melodiilor. Pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o mai târziu, în adolescență făcând parte din echipa națională de baschet a Olandei. Are o diplomă în comunicare și a cântat pentru prima oară abia la 23 de ani, deși scrie versuri încă de mică.

Artista a lansat în 2015 două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk", care au fost urmate, doi ani mai târziu, de albumul ei de debut "ISON". Sevdaliza a lansat toate materialele discografice prin intermediul propriei case de discuri, Twisted Elegance. Piesele ei sunt abordate într-un mod complex, cântăreața fiind cea care decide atât direcția de compoziție și producție, cât și direcția videoclipurilor. La "Suspended Kid", Sevdaliza a colaborat cu Mucky, un producător din Rotterdam cu care împarte aceeași viziune.

"Cred că felul în care sună piesele mele poate fi descris mai degrabă ca fiind pur, crud. Nu sunt neapărat atrasă de un gen muzical, mai degrabă de un proces sau de o anumită stare cum ar fi melancolia. Cel mai interesant este că stilul meu muzical este comparat cu un stil muzical pe care nu l-am ascultat neapărat, ceea ce face ca lucrurile să fie interesante. Interpretam la un moment dat o piesă și un profesor de la Conservator a venit la mine după concert și mi-am spus că m-am inspirat de la artiștii persani. L-am întrebat <Wow, ce interesant. Cum ai auzit asta?> Și mi-a spus că și-a dat seama că datorită anumitor semitonuri și microtonuri. Însă eu nu am luat o lecție de canto în viața mea și nu am ascultat niciodată muzică persană. Unele lucruri vin în mod inconștient. Creierul înregistrează totul, conștient și inconștient, și în combinație cu ADN-ul tău… devine ceva." a declarat Sevdaliza despre stilul ei muzical.

Cântăreața surpinde prin videoclipurile neobișnuite, fiecare piesă având o poveste ce are întotdeauna mai multe interpretări. Sevdaliza te poartă din realitate într-o lume fantastică reușind să își ilustreze piesele prin imagini cu un impact emoțional puternic, imagini îndrăznețe, dar pline de senzualitate și feminitate în același timp. Aceasta îmbină armonios energia feminină și cea masculină, reușind să își construiască în acest fel identitatea artistică, o lume doar a ei, în care totul este posibil.

"ISON", albumul ei de debut, este completat de un videoclip de peste o oră, ce prezintă un film abstract, un fel de pictură care se modifică constant, artista dorind să imaginile pe care le oferă odată cu muzica ei să transmită vulnerabilitate.

"Să lucrez la acest album a fost probabil una dintre cele mai transformatoare experiențe ale vieții mele. Cred că am fost hipnotizată încă din momentul în care am început să fac muzică. Fiecare aspect de pe ISON are propria greutate și încadratură și reflectă mai multe procese prin care am trecut. De fapt, acest album este ca o capsulă a timpului ce încorporează ultimii cinci ani din viața mea. A fost o călătorie pe cinste." a declarat artista pentru publicația Paper Magazine.

Sevdaliza crează o poveste, un mister vizual și auditiv, iar muzica ei poate fi înțeleasă și experimentată de un public care vrea să se intre în contact cu o emoție, cu un tumult interior aparte. Aceasta reușește să își scrie povestea vieții pe note muzicale, folosind arta ca un fel de terapie pentru sufletul ei și pentru sufletul celorlați.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Summer Well la Iaşi? Catedral aduce un lineup curatoriat de Summer Well, cu Sevdaliza headliner

Dacă vreţi vibe-ul de "un festival ca o vacanţă" şi în alte oraşe decât Bucureşti, atmosfera de la Summer Well e pe cale să călătorească spre estul ţării. Va ajunge la Iaşi, în cadrul evenimentului Catedral, cu un lineup curatoriat de Summer Well. Avem detalii despre artiştii care participă la eveniment şi specificul său în articol.

Publicat

pe

Festival Catedral Iasi 2022
Festival Catedral Iasi 2022 │ FOTO: Romanian Creative Week

Catedral combină concertele cu evenimente de artă vizuală şi a fost anunţat în premieră de Romanian Creative Week. Romanian Creative Week (RCW) a anunţat una dintre surprizele pregătite pentru cea de-a doua ediție, programată la Iași în perioada 20 - 30 mai 2022: CATEDRAL, cu un line-up curatoriat de Summer Well, eveniment care îmbină muzica și artele vizuale.

CATEDRAL este organizat de către Catedral Music Fest în cadrul RCW şi este cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, fiind programat pentru datele de 20 mai şi 21 mai 2022. Show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă, proiectată de o echipă de artiști îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER cu două premii pentru video mapping, în 2020 și în 2022.

În lineup se află trupa Milky Chance, cu aproape 10 milioane de ascultători lunar pe Spotify şi sute de milioane de vizualizări pe YouTube. Printre cele mai populare piese ale formaţiei germane de folk se număra "Down by the river", "Stolen Dance şi "Flashed Junk Mind".

Un alt nume de headliner este Sevdaliza, un soi de "Bjork din Orientul Mijlociiu". Cântăreaţa iraniană are videoclipuri unice şi o persoană scenică specială, şi-a construit un personaj ce nu imită nimic şi nu seamană cu vreun alt artist, este emoţie pură. Videoclipurile sale îmbină tehnologia cu metafizicul şi cu senzualitatea. Hiturile sale includ "Human", "Shabrang", "Bluecid" şi "That Other Girl".

În lineup se află de asemenea şi Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri's Bats şi Zimbru, care a cântat la Summer Well 2019 şi 2021.

Bilete şi informaţii:

Accesul la CATEDRAL se va face doar pe bază de abonamente, care pot fi cumpărate online, începând cu data de 24 martie 2022. Abonamente EARLY BIRD, în număr limitat, au fost puse în vânzare la prețul de 149 de lei + 6% booking fee, urmând ca prețul unui abonament să ajungă, în scurt timp, la 179 de lei + 6% booking fee.

Mai multe informații despre Catedral pot fi găsite pe site-ul Romanian Creative Week, precum și pe paginile de Facebook și Instagram dedicate evenimentului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending