Urmărește-ne în Social Media

Sevdaliza - Oh My God

Sevdaliza a lansat prima piesă a anului 2020, "Oh My God", o melodie pe care se joacă excelent cu autotune-ul. Melodia este ilustrată cu un videoclip ce prezintă imagini din arhiva personală a artistei. Urmăreşte noul clip în articol.

Sevdaliza este una dintre cele mai originale voci provenite din muzica europeană în ultima jumătate de deceniu. Artista iraniano-olandeză nu se fereşte să experimenteze, atât de mult încât aminteşte de o combinaţie între Massive Attack şi Bjork uneori. Are sensibilitatea lui Frank Ocean, dar şi o senzualitate aparte şi un feminism puternic. Un fel de Janelle Monae, dar cu o energie mai discretă, o epatare mai bine camuflată. Iar vizualul Sevdalizei este dincolo de psihedelic, ar fi demn de un videoclip TOOL.

Cel mai nou clip, "Oh My God"  este totuşi mai cuminte, departe de "That Other Girl" care pare un film SF Netflix. De această dată vedem o compilaţie de filmări din copilăria şi adolescenţa artistei. O vedem în serbări la şcoală, cântând la pian şi fiind aplaudată de colegi. Asistăm practic la ascensiunea sa muzicală de la o fată cu potenţial spre o artistă avangardistă, care face valuri în muzica internaţională. Pe numele său real Sevda Alizadeh, artista de 32 de ani pare a aborda un sound mai optimist de această dată.

Muziciana se pregăteşte de noi concerte în primăvară, urmând a se opri în Istanbul, Londra, Moscova şi Los Angeles în luna mai. Artista a fost foarte vocală în ultima lună cu privire la criza din Iran şi relaţia dintre Iran şi SUA, pe fondul atacurilor dintre cele două ţări. Ultimul album de studio al tinerei a fost "ISON", din 2017, care a abordat teme precum sexualitate, identitate feminină, putere asupra propriului corp şi descoperirea sinelui.

În 2017 Sevdaliza a compus prima sa piesă în limba Farsi, "Bebin", un protest contra ordinului 13769, care interzice unei mari părţi din populaţia musulmană intrarea în SUA. Artista a cântat la Bucureşti pe 9 noiembrie 2018, la Arenele Romane, completând spectacolul muzical cu efecte vizuale psihedelice.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Summer Well la Iaşi? Catedral aduce un lineup curatoriat de Summer Well, cu Sevdaliza headliner

Dacă vreţi vibe-ul de "un festival ca o vacanţă" şi în alte oraşe decât Bucureşti, atmosfera de la Summer Well e pe cale să călătorească spre estul ţării. Va ajunge la Iaşi, în cadrul evenimentului Catedral, cu un lineup curatoriat de Summer Well. Avem detalii despre artiştii care participă la eveniment şi specificul său în articol.

Publicat

pe

Festival Catedral Iasi 2022
Festival Catedral Iasi 2022 │ FOTO: Romanian Creative Week

Catedral combină concertele cu evenimente de artă vizuală şi a fost anunţat în premieră de Romanian Creative Week. Romanian Creative Week (RCW) a anunţat una dintre surprizele pregătite pentru cea de-a doua ediție, programată la Iași în perioada 20 - 30 mai 2022: CATEDRAL, cu un line-up curatoriat de Summer Well, eveniment care îmbină muzica și artele vizuale.

CATEDRAL este organizat de către Catedral Music Fest în cadrul RCW şi este cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, fiind programat pentru datele de 20 mai şi 21 mai 2022. Show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă, proiectată de o echipă de artiști îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER cu două premii pentru video mapping, în 2020 și în 2022.

În lineup se află trupa Milky Chance, cu aproape 10 milioane de ascultători lunar pe Spotify şi sute de milioane de vizualizări pe YouTube. Printre cele mai populare piese ale formaţiei germane de folk se număra "Down by the river", "Stolen Dance şi "Flashed Junk Mind".

Un alt nume de headliner este Sevdaliza, un soi de "Bjork din Orientul Mijlociiu". Cântăreaţa iraniană are videoclipuri unice şi o persoană scenică specială, şi-a construit un personaj ce nu imită nimic şi nu seamană cu vreun alt artist, este emoţie pură. Videoclipurile sale îmbină tehnologia cu metafizicul şi cu senzualitatea. Hiturile sale includ "Human", "Shabrang", "Bluecid" şi "That Other Girl".

În lineup se află de asemenea şi Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri's Bats şi Zimbru, care a cântat la Summer Well 2019 şi 2021.

Bilete şi informaţii:

Accesul la CATEDRAL se va face doar pe bază de abonamente, care pot fi cumpărate online, începând cu data de 24 martie 2022. Abonamente EARLY BIRD, în număr limitat, au fost puse în vânzare la prețul de 149 de lei + 6% booking fee, urmând ca prețul unui abonament să ajungă, în scurt timp, la 179 de lei + 6% booking fee.

Mai multe informații despre Catedral pot fi găsite pe site-ul Romanian Creative Week, precum și pe paginile de Facebook și Instagram dedicate evenimentului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31