Urmărește-ne în Social Media

Paul McCartney - The Kiss of Venus III Imagined: Dominic Fike

Paul McCartney îşi duce arta la nivelul următor, pregătind un album de coveruri ale altor artişti pentru piesele sale. Primul single este interpretarea lui Dominic Fike pentru piesa "The Kiss of Venus III". Tânărul artist ne oferă o interpretare ritmată, cu mult bas şi un ton suav. Totul completat de un videoclip expresiv şi elegant. Se vede în articol.

"The Kiss of Venus III Imagined" combină percuţia şi basul într-un mod interesant, asimetric, iar unduirile vocii lui Dominic Fike aduc cu modul în care Janelle Monae se joacă cu vocea. Videoclipul îl prezintă pe artist îmbrăcat la 4 ace trecând prin diferite medii ale unui oraş modern părăsit. Trece printr-o imprimerie, se perindă pe un bulevard, călătoreşte cu mijloace de transport şi admiră coloşi din sticlă şi metal în bătaia soarelui. Priveşte fascinat cum sunt imprimate şi distribuite ziarele, pentru ca la final de clip să apară chiar maestrul, Paul McCartney care citeşte The New York Times. Se poate mai meta de atât?

Paul McCartney a început teaserele pentru albumul său de coveruri la mijloc de lună martie, iar acesta este doar primul single. Clipul a fost filmat în New York, în tiparniţa New York Times şi este un fel de tribut pentru publicaţia cu tradiţie. Fostul Beatle a anunţat deja oficial noul album, "McCartney III Imagined", care va sosi pe 16 aprilie. Printre numele mari de artişti care fac coveruri după Sir Paul se numără Beck, St. Vincent, Phoebe Bridgers, Josh Home. Iată tracklist-ul complet:

1. "Find My Way" (feat. Beck)
2. "The Kiss of Venus" (Dominic Fike)
3. "Pretty Boys" (feat. Khruangbin)
4. "Women And Wives" (St. Vincent Remix)
5. "Deep Down" (Blood Orange Remix)
6. "Seize The Day" (feat. Phoebe Bridgers)
7. "Slidin’" (EOB Remix)
8. "Long Tailed Winter Bird" (Damon Albarn Remix)
9. "Lavatory Lil" (Josh Homme)
10. "When Winter Comes" (Anderson .Paak Remix)
11. "Deep Deep Feeling" (3D RDN Remix)
12. "Long Tailed Winter Bird" (Idris Elba Remix)*

Acest LP e practic un remake pentru cel mai recent release al lui McCartney, "McCartney III", înregistrat în perioada pandemiei şi izolării. Albumul a sosit pe 18 decembrie 2020, încheind o trilogie de albume "McCartney" care a început în 1970 cu "McCartney" şi a continuat în 1980 cu "McCartney II". Colecţia care vine în aprilie 2021 a fost alcătuită de Sir Paul şi include o listă de prieteni, fani şi colaboratori de încredere. La 78 de ani Sir Paul nu pare gata să îşi domolească spiritul creativ. Pregăteşte şi o carte biografică, care porneşte de la versurile pieselor sale.

Are un total de 18 albume solo la activ, iar recent l-a ales pe Fike pentru primul single/cover declarându-se mare fan al rapperului.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Rolling Stones a înregistrat o piesă cu Paul McCartney pentru un album nou

The Rolling Stones îşi continuă cariera legendară şi pregăteşte un nou album. Şi nu orice album, ci unul care va include colaborări cu nume uriaşe, oameni de la Beatles chiar, precum Paul McCartney.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

În ultimii ani The Rolling Stones a avut de suferit, între moartea toboşarului Charlie Watts şi operaţia pe inimă a lui Mick Jagger. Grupul îşi continuă totuşi marşul muzical după atât de multe decenii şi l-a adus în studio pe legendarul Paul McCartney pentru a înregistra un nou LP. Cei de la Variety au aflat că Sir Paul a înregistrat secţiuni de bas în cadrul unor sesiui recente în Los Angeles. Şi Ringo Starr, colegul său de la Beatles va apărea pe acelaşi album încă neanunţat.

La cârma sa se afla Andrew Watt, câştigător de premii Grammy şi considerat omul care l-a adus înapoi în relevanţă pe Ozzy Osbourne. Totul pornea în 2019, când Andrew Watt îi aducea împreună pe Ozzy şi Post Malone pentru o piesă în colaborare. Ce a urmat a fost un album solo Ozzy în 2020 şi unul în 2022, ambele foarte bine primite şi cu semnătura lui Watt pe ele.

Revenind la The Rolling Stones, nu ştim foarte multe despre noul LP în acest moment. Ce ştim e că în 2021, Mick Jagger le-a spus celor de la Los Angeles Times că Stones aveau o sumedenie de track-uri pregătite şi că urmau să mai înregistreze după ce terminau turneul. În acelaşi interviu Keith Richards a confirmat că toboşarul Charlie Watts, care a încetat din viaţa a lăsat secţiuni de tobe înregistrate pentru noul disc.

Trebuie spus şi că foştii membri The Beatles au mai colaborat cu Rolling Stones de-a lungul anilor, dar nu foarte des. Spre exemplu McCartney şi John Lennon chiar au fost backing vocal pe single-ul Stones din 1963 "We Love You". Brian Jones a cântat la saxofon pe piesa "You Know My Name" de la Beatles din 1970. În plus Lennon şi Yoko Ono au fost într-o trupă fictivă cu Keith Richards pentru un show TV din 1968 "The Rolling Stones' Rock and Roll Circus".

Au trecut 6 decenii de când drumurile acestor trupe s-au intersectat, uneori cu declaraţii belicoase, alteori cu prietenie. Ultimul album de înregistrări noi Stones a fost cel din 2016, "Blue & Lonesome", care a inclus coveruri blues. Mateiral complet nou şi original am avut ultima dată în 2005, pe "A Bigger Bang".

Citește în continuare