Urmărește-ne în Social Media

Paul McCartney - The Kiss of Venus III Imagined: Dominic Fike

Paul McCartney îşi duce arta la nivelul următor, pregătind un album de coveruri ale altor artişti pentru piesele sale. Primul single este interpretarea lui Dominic Fike pentru piesa "The Kiss of Venus III". Tânărul artist ne oferă o interpretare ritmată, cu mult bas şi un ton suav. Totul completat de un videoclip expresiv şi elegant. Se vede în articol.

"The Kiss of Venus III Imagined" combină percuţia şi basul într-un mod interesant, asimetric, iar unduirile vocii lui Dominic Fike aduc cu modul în care Janelle Monae se joacă cu vocea. Videoclipul îl prezintă pe artist îmbrăcat la 4 ace trecând prin diferite medii ale unui oraş modern părăsit. Trece printr-o imprimerie, se perindă pe un bulevard, călătoreşte cu mijloace de transport şi admiră coloşi din sticlă şi metal în bătaia soarelui. Priveşte fascinat cum sunt imprimate şi distribuite ziarele, pentru ca la final de clip să apară chiar maestrul, Paul McCartney care citeşte The New York Times. Se poate mai meta de atât?

Paul McCartney a început teaserele pentru albumul său de coveruri la mijloc de lună martie, iar acesta este doar primul single. Clipul a fost filmat în New York, în tiparniţa New York Times şi este un fel de tribut pentru publicaţia cu tradiţie. Fostul Beatle a anunţat deja oficial noul album, "McCartney III Imagined", care va sosi pe 16 aprilie. Printre numele mari de artişti care fac coveruri după Sir Paul se numără Beck, St. Vincent, Phoebe Bridgers, Josh Home. Iată tracklist-ul complet:

1. "Find My Way" (feat. Beck)
2. "The Kiss of Venus" (Dominic Fike)
3. "Pretty Boys" (feat. Khruangbin)
4. "Women And Wives" (St. Vincent Remix)
5. "Deep Down" (Blood Orange Remix)
6. "Seize The Day" (feat. Phoebe Bridgers)
7. "Slidin’" (EOB Remix)
8. "Long Tailed Winter Bird" (Damon Albarn Remix)
9. "Lavatory Lil" (Josh Homme)
10. "When Winter Comes" (Anderson .Paak Remix)
11. "Deep Deep Feeling" (3D RDN Remix)
12. "Long Tailed Winter Bird" (Idris Elba Remix)*

Acest LP e practic un remake pentru cel mai recent release al lui McCartney, "McCartney III", înregistrat în perioada pandemiei şi izolării. Albumul a sosit pe 18 decembrie 2020, încheind o trilogie de albume "McCartney" care a început în 1970 cu "McCartney" şi a continuat în 1980 cu "McCartney II". Colecţia care vine în aprilie 2021 a fost alcătuită de Sir Paul şi include o listă de prieteni, fani şi colaboratori de încredere. La 78 de ani Sir Paul nu pare gata să îşi domolească spiritul creativ. Pregăteşte şi o carte biografică, care porneşte de la versurile pieselor sale.

Are un total de 18 albume solo la activ, iar recent l-a ales pe Fike pentru primul single/cover declarându-se mare fan al rapperului.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Paul McCartney explică despărţirea Beatles şi spune cine a fost de vină

Sir Paul McCartney a acordat un interviu incendiar la început de săptămână, dezvăluind pentru BBC cine a fost de vină pentru despărţirea formaţiei The Beatles. Timp de 50 de ani publicul a crezut că vina a fost a lui Paul McCartney pentru despărţire, dar acum se pare că un alt membru al trupei a fost de fapt motivul.

Publicat

pe

Paul McCartney
Paul McCartney

Sir Paul McCartney a preluat vina asupra sa pentru destrămarea legendarului grup timp de câteva decenii. Ce e drept o dovadă puternică era comunicatul de presă asociat albumului său solo lansat în 1970. Atunci McCartney a dezvăluit că "se afla într-o pauză de la Beatles". Pe atunci Sir Paul declara că nu "vedea o perioadă de timp când Lennon-McCartney ar putea deveni un parteneriat activ de compozitori".

Într-un nou interviu acordat către BBC, Paul McCartney a recunoscut că schisma formaţiei a fost provocată de John Lennon de fapt. Iată citatul exact:

Nu eu am iniţiat despărţirea. Era Johnny al nostru. Nu sunt eu persoana care a început totul. Oh nu, nu, nu. John a intrat în cameră într-o zi şi a spus "părăsesc Beatles". Apoi a spus "e incitant, e ca un divorţ". Şi noi am tras ponoasele.

Ideea era că John îşi făcea o nouă viaţă cu Yoko şi dorea... să stea în pat o săptămână în Amsterdam în pace. Nu poţi să ai argumente contra acestui lucru. A fost poate cea mai dificilă perioadă din viaţa mea. Era trupa mea, slujba mea, viaţa mea. Doream să continui, credeam că facem o treabă bună - "Abbey Road", "Let It Be", nu e rău şi am crezut că vom continua.

În acelaşi interviu McCartney a recunoscut şi că trupa ar fi continuat să scoată muzică dacă Lennon nu ar fi renunţat. Aflăm şi că despărţirea a fost alimentată de managerul nou al grupului de atunci, Allen Klein, care declarase că are nevoie de timp să facă aranjamente legate de business. Astfel, artiştii au fost nevoiţi să se prefacă timp de câţiva luni că încă erau o trupă.

Până la urma Macca a dat în judecată restul trupei, solicitând dizolvarea relaţiei contractuale pentru a ţine drepturile asupra muzicii departe de Klein. Ringo şi George i-au mulţumit ani mai târziu pentru acest proces şi decizia inspirată. Interviul integral va putea fi ascultat pe BBC Radio 4 în cadrul seriei "This Cultural Life", transmis pe 23 octombrie. În 2021 Sir Paul a lansat alături de Beck piesa "Find My Way", după debutul lui "Slidin'" la început de an.

Citește în continuare