Urmărește-ne în Social Media

Jack White - Taking Me Back

Jack White a lansat un nou videoclip pentru piesa ”Taking Me Back”, de pe coloana sonoră a jocului Call of Duty. Scuturându-se de pandemie, Jack White pare mai dornic ca niciodată să-și exorcizeze riff-urile ce i-au populat mintea în carantină, vizualul complimentând explozivitatea piesei.

Jack White ne duce înainte, chiar dacă noua sa piesă se numește "Taking Me Back". Noul single al artistului e un pas către o galaxie pe care numai White o cunoaște, sound-ul chitarei sale fiind inconfundabil. Piesa a fost produsă de muzician, tot el fiind omul-orchestră, cântând la toate instrumentele pe care le auzim. Melodia a fost înregistrată la cea de-a doua lui casă, respectiv la Third Man Studios din Nashville.

Odată cu acest nou videoclip lansat pentru piesa "Taking Me Back", artistul anunță și două noi albume de studio - "Fear of the Dawn" și "Entering Heaven Alive". Primul dintre ele, "Fear of the Dawn", apare pe 8 aprilie 2022, iar "Entering Heaven Alive" pe 22 iulie. Ambele materiale vor fi lansate prin intermediul casei sale de discuri, Third Man Records. 

Într-un interviu acordat recent pentru The Times, Jack White a vorbit despre faptul că se simte "speriat și confuz" dacă nu există "un zbucium" în viața sa, astfel explicându-se lansarea neașteptată a două albume în decurs de câteva luni.

"Am un fel de boală și nu știu de unde a plecat totul, dar dacă nu există niciun zbucium în viața mea mă sunt speriat și confuz. Dacă nu fac artă, într-un mod sau altul, încep să mă îngrijorez. Aș vrea să înțeleg exact de ce am nevoie de asta. Nu pot să scap de sentimentul ăsta."

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Jack White lansează piesa "Hi-De-Ho", colaborare cu rapperul Q-Tip

Jack White a lansat poate cea mai eclectică piesă a carierei sale, care deja nu era străină de melodii inedite, trăznite, speciale. Se numeşte "Hi-De-Ho" şi începe cu vibe de film de epocă, apoi de negativ de Eminem şi ajunge să sune a funk şi hip-hop-ul jucăuş al anilor '90.

Publicat

pe

Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho
Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho │ FOTO: Jack White

Jack White a colaborat cu rapperul Q-Tip pentru a realiza melodia "Hi-De-Ho" şi pare a experimenta foarte mult cu sintetizatorul, chitara şi cu o percuţie şi linie de bas simplă. Faţă de marile hituri The White Stripes, care meritau să ajungă în Guitar Hero, această melodie pare compusă într-un soft de pe un laptop sau chiar smartphone, o înlănţuire de sample-uri şi fără a coccheta prea mult cu rock-ul.

Chitaristul nu e străin de colaborări, având la activ piese cu Beyonce, dar şi cu Tribe Called Quest. Pe noul single auzim un sample de Cab Calloway şi Q-Tip se dezlănţuie cu un flow ce aminteşte de Eminem. Single-ul e complet diferit de ce am auzit recent de la Jack White, în pregătirea albumului "Fear of the Dawn". Se aruncă cu nume în versuri, de la Chuck Berry, la Mariah Carey şi Stevie Wonder cu piesa "Contusion".

Cei doi artişti au mai colaborat şi în trecut, iar White a apărut pe albumul final de la A Tribe Called Quest, "We Got it From Here... Thank You 4 Your Service". De asemenea Q Tip şi Jack şi-au cântat piesele unul altuia la un concert din 2015 în Madison Square Garden. Creierul The White Stripes, Raconteurs şi The Dead Weather va pleca într-un turneu în Statele Unite în această primăvară, iar în iunie şi iulie ajunge în Europa.

La început de an 2022 am ascultat piese ale sale precum "Fear of the Dawn" şi "Love is Selfish". Pe final de 2021 apărea track-ul "Taking Me Back", creat pentru cel mai nou joc din seria "Call of Duty". Melodia s-a auzit live la Saturday Night Live, cu o chitară explozivă. White se afla acum în "perioada albastră" ca Picasso şi o marchează vopsindu-şi părul în albastru şi incluzând nuanţa în toate clipurile sale din ultima vreme.

Citește în continuare