Urmărește-ne în Social Media

Jack White - Fear of the Dawn

Jack White a intrat în perioada albastră, după modelul lui Picasso, manifestându-şi această etapă a carierei prin părul vopsit albastru şi un nou album. LP-ul va sosi la vară şi astăzi ascultăm un nou single de pe el, "Fear of the Dawn", care primeşte şi un videoclip scurt dar intens.

Jack White face chitara să toarcă şi să urle pe un ton foarte distorsionat pe acest track şi se joacă cu pedala şi efectele ca de obicei. Dacă unii au făcut artă din a face acest instrument să imite balene şi delfini, Jack ne duce mai mult spre pescăruşi parcă. "Fear of the Dawn" este o piesă surprinzător de cuprinzătoare şi plină de energie pentru doar 2 minute şi 10 secunde cât are. Este şi una dintre cele mai metal piese ale solistului The White Stripes.

Avem de-a face cu piesa titulară pentru următorul album (unul dintre ele), care va debuta pe 8 aprilie 2022. Vibe-ul de metal este dat mai degrabă de chitara ritm decât de cea solo pe care Jack o mânuieşte magistral şi pe care aplică toate efectele din lume. Artistul a regizat acest clip, peste care sunt aplicate efecte şi glitch-uri în albasru, gri şi negru. I se alătură trupa cu care colaborează în ultima vreme.

Muzicianul pregăteşte încă un album pentru 2022 şi anume "Entering Heaven Alive", care va debuta pe 22 iulie. Ambele se pot precomanda pe site-ul Third Man Records, casa de discuri a chitaristului. Începând cu 8 aprilie Jack White pleacă în turneu pentru a îşi promova LP-urile. Au trecut 4 ani de la ultimul album solo al lui Jack, "Boarding House Reach" din 2018, care a fost însoţit de reprezentaţii fabuloase la show-urile de seară din SUA, în frunte cu Saturday Night Live. Cât despre noile LP-uri, ele sunt fructul travaliului artistic din ultimii ani, iar Jack le descrie ca două entităţi complet diferite şi cu stări de spirit diferite.

În ianuarie 2022 am ascultat şi single-ul "Love Is Selfish", o baladă acustică ceva mai blândă, care îşi are locul pe albumul din iulie. Tot în ianuarie a apărut şi o versiune live cu video a lui "Taking Me Back", unul dintre marile hituri ale lui Jack din ultima vreme. În vârstă de 46 de ani, muzicianul este activ din 1994 şi este cunoscut pentru trupele sale The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather, dar şi pentru o carieră solo bogată.

L-am găsit pe chitarist şi în câteva filme şi seriale de-a lungul anilor, precum "Cold Mountain", "Walk Hard", "Portlandia", "American Epic" şi altele.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Jack White lansează piesa "Hi-De-Ho", colaborare cu rapperul Q-Tip

Jack White a lansat poate cea mai eclectică piesă a carierei sale, care deja nu era străină de melodii inedite, trăznite, speciale. Se numeşte "Hi-De-Ho" şi începe cu vibe de film de epocă, apoi de negativ de Eminem şi ajunge să sune a funk şi hip-hop-ul jucăuş al anilor '90.

Publicat

pe

Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho
Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho │ FOTO: Jack White

Jack White a colaborat cu rapperul Q-Tip pentru a realiza melodia "Hi-De-Ho" şi pare a experimenta foarte mult cu sintetizatorul, chitara şi cu o percuţie şi linie de bas simplă. Faţă de marile hituri The White Stripes, care meritau să ajungă în Guitar Hero, această melodie pare compusă într-un soft de pe un laptop sau chiar smartphone, o înlănţuire de sample-uri şi fără a coccheta prea mult cu rock-ul.

Chitaristul nu e străin de colaborări, având la activ piese cu Beyonce, dar şi cu Tribe Called Quest. Pe noul single auzim un sample de Cab Calloway şi Q-Tip se dezlănţuie cu un flow ce aminteşte de Eminem. Single-ul e complet diferit de ce am auzit recent de la Jack White, în pregătirea albumului "Fear of the Dawn". Se aruncă cu nume în versuri, de la Chuck Berry, la Mariah Carey şi Stevie Wonder cu piesa "Contusion".

Cei doi artişti au mai colaborat şi în trecut, iar White a apărut pe albumul final de la A Tribe Called Quest, "We Got it From Here... Thank You 4 Your Service". De asemenea Q Tip şi Jack şi-au cântat piesele unul altuia la un concert din 2015 în Madison Square Garden. Creierul The White Stripes, Raconteurs şi The Dead Weather va pleca într-un turneu în Statele Unite în această primăvară, iar în iunie şi iulie ajunge în Europa.

La început de an 2022 am ascultat piese ale sale precum "Fear of the Dawn" şi "Love is Selfish". Pe final de 2021 apărea track-ul "Taking Me Back", creat pentru cel mai nou joc din seria "Call of Duty". Melodia s-a auzit live la Saturday Night Live, cu o chitară explozivă. White se afla acum în "perioada albastră" ca Picasso şi o marchează vopsindu-şi părul în albastru şi incluzând nuanţa în toate clipurile sale din ultima vreme.

Citește în continuare