Urmărește-ne în Social Media

Iggy Pop - Do Not Go Gentle Into That Good Night

Iggy Pop a lansat un nou videoclip pe 23 februarie, pentru piesa "Do Not Go Gentle Into That Good Night", extrasă de pe albumul său din 2019, "Free". Aceasta este o interpretare a poeziei lui Dylan Thomas, cu mici sample-uri de jazz pe fundal. Urmăreşte noul clip în articol.

Inventatorul stage diving-ului a pus punk-ul pe pauză puţin pentru a ne împărtăşi o interpretare profundă şi intimă a poeziei "Do Not Go Gentle Into That Good Night". Poezia îi aparţine lui Dylan Thomas, iar noul videoclip este regizat de către Simon Taylor. E filmat closeup, cu câteva jocuri de umbre şi lumini pentru dramatism. Versurile au fost scrise în 1947 şi rămân actuale şi în ziua de azi. Trompetistul, compozitorul şi solistul Leron Thomas, şi chitaristul Sarah Lipstate (aka Noveller) se aud pe fundal, cu instrumentalul.

După albumul "Free" din 2019, Iggy Pop a mai lansat câteva single-uri, precum "Dirty Little Virus", piesa nouă despre pandemia de Covid-19. Acel track a apărut în 2020, alături de o poveste de adormit copiii, scrisă tot de către Iggy. Pop a cântat în franceză pe piesa lui Elvis Costello "No Flag (en Francais)". În acest moment veteranul muzicii punk a ajuns la 18 albume de studio şi în ciuda vârstei avansate, nu dă semne că ar încetini. Cu toate acestea o schimbare de stil se simte.

Pop a mărturisit că a început să renunţe la riff-urile clasice de chitară, în favoarea unor "guitarscapes" şi să prefere cumva instrumentele de suflat. Cât despre versificaţie, noua sa pasiune este de a interpreta versurile altora şi a se pune în starea şi emoţia lor din momentul compoziţiei. Muzicianul se declară secătuit de energie după turneele ce au urmat lansarea lui "Post Pop Depression" din 2016. A dorit să îşi pună ochelarii de soare şi să întoarcă spatele muzicii o perioadă, iar de abia în 2020 a reuşit asta.

Discurile solo ale lui Iggy Pop au fost mai comerciale decât cele alături de trupa The Stooges din anii '60 şi '70, dar artistul a avut mereu ceva ce îl separa de mainstream. De-a lungul anilor piesele sale au primit coveruri de la nume precum Guns N' Roses, R.E.M, Red Hot Chili Peppers sau Sex Pistols. Unul dintre cele mai apreciate albume ale sale este "Brick by Brick" din 1990, care a vândut peste 500.000 de unităţi. LP-ul din 2003 "Skull Ring" s-a remarcat prin colaborări cu Green Day, Sum 41 şi Peaches.

Comentarii

Muzică nouă

Iggy Pop face un cover memorabil după "Personal Jesus"

Puţini artişti au reuşit să îşi pună amprenta pe piesa Depeche Mode "Personal Jesus", dar iată că Iggy Pop tocmai s-a înhămat la această sarcină. Alături de Trevor Horn ne oferă o interpretare în zona rockabilly a piesei. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Iggy Pop in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Unul dintre cele mai memorabile coveruri după "Personal Jesus" este cel realizat de către Marilyn Manson, dar iată că şi Iggy Pop îşi încearcă mâna cu acest track. Vocea sa încercată de vreme, abuz de alcool şi narcotice sună la fel de bine ca la începuturile punk-ului, la care a contribuit decisiv. Track-ul original era lansat de Depeche Mode în 1990 şi iată-l dăinuind prin coveruri şi la 30 de ani distanţă.

Inclusiv Johnny Cash a realizat un cover după el, deloc departe de ce face Iggy Pop acum. Trevor Horn duce conceptul spre rockabilly şi spre o melodie pe care ai auzi-o cu siguranţă într-un bar din serialul "True Blood". Acest single provine de pe un viitor album de coveruri al legendarului producător Trevor Horn, sub numele de "Echoes - Ancient & Modern".

Iggy a tras trei "duble" pentru acest track şi cu fiecare a devenit "şi mai nebun", în vreme ce a patra dublă a fost doar el recitând versurile. Rezultatul este o alipire a înregistrărilor, ca un tot unitar. Inspiraţia a fost "un show TV deviant". Horn va colabora cu artiştii săi preferaţi pe albumul de coveruri, înregistrând coveruri după 11 piese preferate ale sale.

Piesele acoperă perioada 1982 - 2012 şi includ coveruri inedite, al lui Marc Almond după Pat Benatar sau Seal după Joe Jackson. Albumul va sosi pe 1 decembrie 2023 prin Deutsche Grammophon. Poate cel mai ciudat cover e cel după Kendrick Lamar ("Swimming Pools (Drank)", unul realizat de către Tori Amos. Mai apar pe LP şi Rick Astley, Toyah Willcox şi Robert Fripp.

Iggy Pop şi-a început bine anul 2023, lansând albumul cu numărul 19, "Every Loser", pe care colaborează cu Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Duff McKagan de la Guns N' Roses şi Travis Barker de la Blink-182.

Citește în continuare