Urmărește-ne în Social Media

Iggy Pop - Do Not Go Gentle Into That Good Night

Iggy Pop a lansat un nou videoclip pe 23 februarie, pentru piesa "Do Not Go Gentle Into That Good Night", extrasă de pe albumul său din 2019, "Free". Aceasta este o interpretare a poeziei lui Dylan Thomas, cu mici sample-uri de jazz pe fundal. Urmăreşte noul clip în articol.

Inventatorul stage diving-ului a pus punk-ul pe pauză puţin pentru a ne împărtăşi o interpretare profundă şi intimă a poeziei "Do Not Go Gentle Into That Good Night". Poezia îi aparţine lui Dylan Thomas, iar noul videoclip este regizat de către Simon Taylor. E filmat closeup, cu câteva jocuri de umbre şi lumini pentru dramatism. Versurile au fost scrise în 1947 şi rămân actuale şi în ziua de azi. Trompetistul, compozitorul şi solistul Leron Thomas, şi chitaristul Sarah Lipstate (aka Noveller) se aud pe fundal, cu instrumentalul.

După albumul "Free" din 2019, Iggy Pop a mai lansat câteva single-uri, precum "Dirty Little Virus", piesa nouă despre pandemia de Covid-19. Acel track a apărut în 2020, alături de o poveste de adormit copiii, scrisă tot de către Iggy. Pop a cântat în franceză pe piesa lui Elvis Costello "No Flag (en Francais)". În acest moment veteranul muzicii punk a ajuns la 18 albume de studio şi în ciuda vârstei avansate, nu dă semne că ar încetini. Cu toate acestea o schimbare de stil se simte.

Pop a mărturisit că a început să renunţe la riff-urile clasice de chitară, în favoarea unor "guitarscapes" şi să prefere cumva instrumentele de suflat. Cât despre versificaţie, noua sa pasiune este de a interpreta versurile altora şi a se pune în starea şi emoţia lor din momentul compoziţiei. Muzicianul se declară secătuit de energie după turneele ce au urmat lansarea lui "Post Pop Depression" din 2016. A dorit să îşi pună ochelarii de soare şi să întoarcă spatele muzicii o perioadă, iar de abia în 2020 a reuşit asta.

Discurile solo ale lui Iggy Pop au fost mai comerciale decât cele alături de trupa The Stooges din anii '60 şi '70, dar artistul a avut mereu ceva ce îl separa de mainstream. De-a lungul anilor piesele sale au primit coveruri de la nume precum Guns N' Roses, R.E.M, Red Hot Chili Peppers sau Sex Pistols. Unul dintre cele mai apreciate albume ale sale este "Brick by Brick" din 1990, care a vândut peste 500.000 de unităţi. LP-ul din 2003 "Skull Ring" s-a remarcat prin colaborări cu Green Day, Sum 41 şi Peaches.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Maneskin şi Iggy Pop au lansat o nouă versiune a piesei "I Wanna Be Your Slave"

Aşa cum anunţase prin diferite teasere, trupa Maneskin a realizat o colaborare cu Iggy Pop. Împreună au reinterpretat piesa "I Wanna Be Your Slave", care a primit un videocip recent de la formaţia italiană care a câştigat Eurovision 2021 şi SanRemo 2021. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Maneskin Iggy Pop I Wanna Be Your Slave
Coperta single Maneskin Iggy Pop I Wanna Be Your Slave │ FOTO: Sony Music

Videoclipul "I Wanna Be Your Slave" a avut premiera pe 15 iulie 2021 şi a strâns peste 26 milioane de vizualizări. Este un track catchy şi jucăuş şi o ocazie pentru fani de a îl vedea pe solistul Damiano David fără pletele pe care le etalase la Eurovision 2021. Piesa are câteva momente de virtuozitate surprinzătoare la chitară, iar clipul include săruturi între Damiano şi colegii de trupă. Artiştii apar şi în ţinute BDSM şi împart aceeaşi gumă de mestecat.

Iggy Pop are o piesă similară ca titlu şi oarecum şi ca mesaj şi conţinut, "I Wanna Be Your Dog", deci se explică afinitatea între artişti. De altfel colaborarea cu Maneskin începe cu Iggy cântând versurile formaţiei italiene cu o energie pe care nu am mai auzit-o de mult. Instant m-am dus cu gândul la Post Malone care l-a scos pe Ozzy Osbourne din letargie şi poate vom vedea ceva similar cu formaţia din peninsulă şi veteranul punker.

Linia de bas face acest hit ceea ce este, alături de tobă sacadată, iar împreună ele fac melodia extrem de dansabila. "I Wanna Be Your Slave" este o piesă de pe albumul Maneskin "Teatro D'ira: Vol I", care a debutat în martie. LP-ul a primit discul de platină în Italia şi a ajuns la peste 400 de milioane de stream-uri, propulsat de trofeele primite de trupă, la Eurovision 2021 şi SanRemo 2021.

Maneskin doboară record după record, fiind prima trupă italiană care intră în topurile britanice cu două single-uri simultan, pe locul 6 şi 10. "I Wanna Be Your Slave" a luat deja discul de platină în Italia, Finlanda şi Polonia, iar în Rusia are 6 discuri de platină. Maneskin are o sumedenie de concerte programate în 2021 şi 2022, urmând a pleca într-un turneu de 13 concerte prin Italia pentru început.

Are deja peste 100.000 de bilete vândute şi 6 concerte sold out. În aceste condiţii the sky's the limit pentru grupul italian.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3