Urmărește-ne în Social Media

Iggy Pop - Do Not Go Gentle Into That Good Night

Iggy Pop a lansat un nou videoclip pe 23 februarie, pentru piesa "Do Not Go Gentle Into That Good Night", extrasă de pe albumul său din 2019, "Free". Aceasta este o interpretare a poeziei lui Dylan Thomas, cu mici sample-uri de jazz pe fundal. Urmăreşte noul clip în articol.

Inventatorul stage diving-ului a pus punk-ul pe pauză puţin pentru a ne împărtăşi o interpretare profundă şi intimă a poeziei "Do Not Go Gentle Into That Good Night". Poezia îi aparţine lui Dylan Thomas, iar noul videoclip este regizat de către Simon Taylor. E filmat closeup, cu câteva jocuri de umbre şi lumini pentru dramatism. Versurile au fost scrise în 1947 şi rămân actuale şi în ziua de azi. Trompetistul, compozitorul şi solistul Leron Thomas, şi chitaristul Sarah Lipstate (aka Noveller) se aud pe fundal, cu instrumentalul.

După albumul "Free" din 2019, Iggy Pop a mai lansat câteva single-uri, precum "Dirty Little Virus", piesa nouă despre pandemia de Covid-19. Acel track a apărut în 2020, alături de o poveste de adormit copiii, scrisă tot de către Iggy. Pop a cântat în franceză pe piesa lui Elvis Costello "No Flag (en Francais)". În acest moment veteranul muzicii punk a ajuns la 18 albume de studio şi în ciuda vârstei avansate, nu dă semne că ar încetini. Cu toate acestea o schimbare de stil se simte.

Pop a mărturisit că a început să renunţe la riff-urile clasice de chitară, în favoarea unor "guitarscapes" şi să prefere cumva instrumentele de suflat. Cât despre versificaţie, noua sa pasiune este de a interpreta versurile altora şi a se pune în starea şi emoţia lor din momentul compoziţiei. Muzicianul se declară secătuit de energie după turneele ce au urmat lansarea lui "Post Pop Depression" din 2016. A dorit să îşi pună ochelarii de soare şi să întoarcă spatele muzicii o perioadă, iar de abia în 2020 a reuşit asta.

Discurile solo ale lui Iggy Pop au fost mai comerciale decât cele alături de trupa The Stooges din anii '60 şi '70, dar artistul a avut mereu ceva ce îl separa de mainstream. De-a lungul anilor piesele sale au primit coveruri de la nume precum Guns N' Roses, R.E.M, Red Hot Chili Peppers sau Sex Pistols. Unul dintre cele mai apreciate albume ale sale este "Brick by Brick" din 1990, care a vândut peste 500.000 de unităţi. LP-ul din 2003 "Skull Ring" s-a remarcat prin colaborări cu Green Day, Sum 41 şi Peaches.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra cântă la Electric Castle 2023

Electric Castle anunță primii artiști pentru cea de-a noua ediție, cu The Chemical Brothers, Iggy Pop și George Ezra ca primi headliners. Alături de ei sunt Sigur Ros, Tash Sultana, Peggy Gou, REZZ, Pendulum și multe alte nume prin care EC își confirmă reputația de festival ce abordează cu mult curaj zone și trenduri muzicale foarte diverse.

Publicat

pe

Iggy Pop și George Ezra
Iggy Pop și George Ezra │ FOTO: capturi YouTube

The Chemical Brothers era numele care lipsea din portofoliul EC pentru a întregi seria marilor artiști din stilul big beat prezenți în festival, de-a lungul timpului. Sunt puține trupe ce reușesc să se păstreze foarte populare deși muzica lor e la limita avangardei, dar cei de la The Chemical Brothers fac aces lucru, fără niciun efort, de peste 20 de ani. După 6 premii Grammy și hit-uri precum "Galvanize", "Go" sau "Believe", britanicii rămân aceiași oameni obișnuiți, ce creează muzică neobișnuită pentru milioane de fani din întreaga lume.

Bucurie pură în ritmuri folk pop, George Ezra ajunge prima oră în România într-un moment special al carierei sale. După două albume cu succes imediat, chiar de la piesa de debut "Budapest", Ezra atinge examenul maturității cu proaspăt lansatul "Gold Rush Kid". 2023 va fi anul în care Ezra se va retrage din lumina reflectoarelor, ceea ce face concertul de pe scena principală de la EC de neratat.

Inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa sa de debut, The Stooges, deținător al unui Grammy pentru întreaga carieră, Iggy Pop se pregătește să lanseze un nou album, iar "Frenzy", primul single deja pe piață, ne garantează că la Electric Castle vom vedea un artist în cea mai bună formă a sa din ultimul deceniu.

Trei reveniri la Electric Castle

Trupa islandeză Sigur Ros și Nothing But Thieves confirmă că la castel se ascultă mult rock, din toate genurile, alternativ sau post-rock, toate la superlativ. O trupă legendară în drum and bass, australienii de la Pendulum vor fi, după o pauză de 10 ani, din nou la Bonțida, de data aceasta în formula live band, atât de așteptată.

Alți artiști confirmați pentru Electric Castle 2023

De salvat în playlist - Tash Sultana. Toți cei care nu au descoperit-o încă vor fi încântați de stilul proaspăt, rock cu influențe reggae și R&B, ce i-a adus artistei australiene notorietatea internațională. Nevoită să-și anuleze în ultimul moment prezența în festival, în această vară, Peggy Gou își menține promisiunea de a fi alături de fanii Electric Castle, confirmând pentru ediția ce va avea loc între 19 și 23 iulie 2023. Romy, Noga Erez și duo-ul britanic Nova Twins completează lista artistelor dintr-un festival ce încurajează permanent diversitatea creativă.

Cel mai important label DnB din Europa sărbătorește 25 de ani și la Electric Castle. Seara dedicată Hospital Records îi reunește pe Netsky, Metrik, Flava D și Anais, într-o explorare a tot ce înseamnă acest curent, de la jungle la liquid.

Bilete și cazare Electric Castle 2023

Doar până în 20 decembrie, abonamentele Electric Castle mai pot fi achiziționate la un preț special de 129 Euro + taxe. Până la aceeași dată, publicul poate să aleagă și varianta de a achiziționa abonamentele în rate lunare.

Organizatorii anunță noi opțiuni de cazare în Glamping - o zonă din EC Village dedicată exclusiv structurilor speciale. Variantele includ cazări pentru 2 sau până la 7 persoane în căsuțe, igloo-uri sau corturi gata amenajate, toate în număr limitat. Variantele de cazare în propriul cort sau rulotă sunt încă disponibile, la fel și noul car camping.

Citește în continuare