Urmărește-ne în Social Media

Iggy Pop - American Valhalla

Iggy Pop a lansat videoclipul piesei „American Valhalla”, care este extrasă de pe ultimul său album, „Post Pop Depression”. Noul material este disponibil în articol.

Videoclipul a fost realizat de către Jamie-James Medina. În el apare modelul Ruth Bell la început cu o cutie care îi acoperă fața și care arată diverse momente din timpul unui meci de box, iar între secvențe și Iggy. Spre final cutia dispare și apare Bell cu lovituri pe față.

„Îl iubesc pe Iggy Pop și sunt un mare fan al boxului. Ascultam American Valhalla și mi-am amintit de o luptă clasică dintre Dick Tiger și Gene Fullmer care a avut loc în Nigeria în anul 1963 și cu care am găsit într-un fel o conexiune. Este atât de multă istorie în vocea lui Iggy și asta parte să fie tema noului album - supraviețuitorul sau ultimul om rămas în picioare. Iggy își amintește lupta, ceea ce este incredibil.” declară Jamie-James Medina

Însuși Iggy Pop declară că „American Valhalla” este piesa lui preferată și că Ruth a jucat foarte bine. Titlul este rezultatul unei conversații dintre Homme, cel care a produs albumul „Post Pop Depression” și Iggy Pop despre cum variantă nordică a raiului este cel mai bun paradis în comparație cu viața de dincolo a celorlalte culturi.

„Așa apare întrebarea: există o Valhalla americană? Unde este? Ce este? După schimbul de mesaje, am petrecut o zi în mașină încercând să pun totul cap la cap.”, declară Iggy Pop.

Comentarii

Muzică nouă

Iggy Pop face un cover memorabil după "Personal Jesus"

Puţini artişti au reuşit să îşi pună amprenta pe piesa Depeche Mode "Personal Jesus", dar iată că Iggy Pop tocmai s-a înhămat la această sarcină. Alături de Trevor Horn ne oferă o interpretare în zona rockabilly a piesei. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Iggy Pop in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Unul dintre cele mai memorabile coveruri după "Personal Jesus" este cel realizat de către Marilyn Manson, dar iată că şi Iggy Pop îşi încearcă mâna cu acest track. Vocea sa încercată de vreme, abuz de alcool şi narcotice sună la fel de bine ca la începuturile punk-ului, la care a contribuit decisiv. Track-ul original era lansat de Depeche Mode în 1990 şi iată-l dăinuind prin coveruri şi la 30 de ani distanţă.

Inclusiv Johnny Cash a realizat un cover după el, deloc departe de ce face Iggy Pop acum. Trevor Horn duce conceptul spre rockabilly şi spre o melodie pe care ai auzi-o cu siguranţă într-un bar din serialul "True Blood". Acest single provine de pe un viitor album de coveruri al legendarului producător Trevor Horn, sub numele de "Echoes - Ancient & Modern".

Iggy a tras trei "duble" pentru acest track şi cu fiecare a devenit "şi mai nebun", în vreme ce a patra dublă a fost doar el recitând versurile. Rezultatul este o alipire a înregistrărilor, ca un tot unitar. Inspiraţia a fost "un show TV deviant". Horn va colabora cu artiştii săi preferaţi pe albumul de coveruri, înregistrând coveruri după 11 piese preferate ale sale.

Piesele acoperă perioada 1982 - 2012 şi includ coveruri inedite, al lui Marc Almond după Pat Benatar sau Seal după Joe Jackson. Albumul va sosi pe 1 decembrie 2023 prin Deutsche Grammophon. Poate cel mai ciudat cover e cel după Kendrick Lamar ("Swimming Pools (Drank)", unul realizat de către Tori Amos. Mai apar pe LP şi Rick Astley, Toyah Willcox şi Robert Fripp.

Iggy Pop şi-a început bine anul 2023, lansând albumul cu numărul 19, "Every Loser", pe care colaborează cu Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Duff McKagan de la Guns N' Roses şi Travis Barker de la Blink-182.

Citește în continuare