Urmărește-ne în Social Media

Iggy Pop - American Valhalla

Iggy Pop a lansat videoclipul piesei „American Valhalla”, care este extrasă de pe ultimul său album, „Post Pop Depression”. Noul material este disponibil în articol.

Videoclipul a fost realizat de către Jamie-James Medina. În el apare modelul Ruth Bell la început cu o cutie care îi acoperă fața și care arată diverse momente din timpul unui meci de box, iar între secvențe și Iggy. Spre final cutia dispare și apare Bell cu lovituri pe față.

„Îl iubesc pe Iggy Pop și sunt un mare fan al boxului. Ascultam American Valhalla și mi-am amintit de o luptă clasică dintre Dick Tiger și Gene Fullmer care a avut loc în Nigeria în anul 1963 și cu care am găsit într-un fel o conexiune. Este atât de multă istorie în vocea lui Iggy și asta parte să fie tema noului album - supraviețuitorul sau ultimul om rămas în picioare. Iggy își amintește lupta, ceea ce este incredibil.” declară Jamie-James Medina

Însuși Iggy Pop declară că „American Valhalla” este piesa lui preferată și că Ruth a jucat foarte bine. Titlul este rezultatul unei conversații dintre Homme, cel care a produs albumul „Post Pop Depression” și Iggy Pop despre cum variantă nordică a raiului este cel mai bun paradis în comparație cu viața de dincolo a celorlalte culturi.

„Așa apare întrebarea: există o Valhalla americană? Unde este? Ce este? După schimbul de mesaje, am petrecut o zi în mașină încercând să pun totul cap la cap.”, declară Iggy Pop.

Comentarii