Urmărește-ne în Social Media

Bob Marley - No Woman, No Cry

Anul 2020 este anul în care legendarul Bob Marley ar fi implinit 75 de ani. Pentru a onora Ziua Internațională a Muzicii Reggae, sărbătorită pe 1 iulie, a fost lansat un nou videoclip pentru hitul "No Woman, No Cry".

Regizat de Kristian Mercado Fiqueroa și filmat atât în Jamaica, cât și în New York, noul videoclip "No Woman, No Cry" explorează, în paralel, povestea unei familii despărțite de teritorii, dar conectate prin iubire și grija unui viitor mai bun pentru copii.

Videoclipul ilustrează o mamă puternică și iubitoare în dorința de a le asigura copiilor ei o viață lipsită de griji, în Jamaica. În același timp, tatăl lucrează non-stop ca taximetrist în New York, totul din aceleași considerente - a garanta o viață mai bună familiei de acasă.

Ideea principala a proiectului video este bazată pe importanța familiei și a conexiunii dintre membri, mai ales în contexte cum ar fi sărăcia și munca în străinătate.

Tot astăzi, 1 iulie, de Ziua Internațională a Muzicii Reggae, vor fi publicate pe canalul de YouTube și alte patru materiale video Bob Marley: Legacy Episodes, inclusiv "Rhythm of the Game".

În era digitală, Bob Marley rămâne unul dintre cei mai urmăriți artiști pe Social Media, iar campania Marley75 duce mai departe muzica și mesajele lui Bob Marley către noi generații și perspective inovative. Evenimente live speciale, conținut digital exclusiv și diverse înregistrări vor fi dezvăluite pe parcursul întregului an.

Muzica lui Bob Marley continuă să inspire publicul, generație după generație. Testamentul său este vizibil prin mesaje de iubire, justiție, unitate, toate atât de necesare în viețile noastre.

Comentarii

Muzică și film

A fost lansată coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" - TRACKLIST

Coloana sonoră cuprinde 17 dintre cele mai cunoscute înregistrări ale lui Bob Marley, care vor fi prezentate în drama biografică regizată de Reinaldo Marcus Green. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Soundtrack "Bob Marley: One Love"
Soundtrack "Bob Marley: One Love" │ FOTO: "Bob Marley: One Love"

Muzica de pe coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" este extrasă din mai multe albume celebre ale regretatului artist: "Catch a Fire"  (1973), "Burnin" (1973), "Rastaman Vibration" (1976), "Exodus" (1977), "Kaya" ( 1978), "Uprising" (1980), iar câteva melodii provin compilația de hit-uri "Legend". Recunoscut drept cel mai bine vândut album reggae din toate timpurile, a petrecut peste 800 de săptămâni în topul Billboard 200 și a depășit recent vânzări de 18 milioane de exemplare în S.U.A.

Soundtrack-ul filmului este acum disponibil în Dolby Atmos, mixată de Nick Rives, care a mixat și albumele "Legend", "Exodus", "Catch A Fire" și "Burnin", în colaborare cu familia Marley. Cu Dolby Atmos, fanii vor experimenta fiecare detaliu din clasicele piese ale lui Bob Marley.

"Bob Marley: One Love" sărbătorește viața și muzica celui care a inspirat generații prin mesajul său de iubire și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperim povestea marcantă a lui Bob despre depășirea piedicilor și parcursul artistic din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-l în rolul principal pe Kingsley Ben-Adir și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, "Bob Marley: One Love" are premiera în cinematografele din România pe 16 februarie 2024.

Concentrându-se pe o perioadă crucială și tumultoasă din viața sa, filmul cuprinde tentativa de asasinat din decembrie 1976 de la casa sa din Kingston, pe fondul unei perioade de violență politică intensă din Jamaica, prezența sa uluitoare la concertul Smile Jamaica la două zile după atac, șederea sa în Anglia, unde a înregistrat cel mai bine vândut album al său, "Exodus" și revenirea în Jamaica, la concertul One Love Peace din aprilie 1978.

Tracklist "Bob Marley: One Love"

 • Get Up, Stand Up
 • Roots, Rock, Reggae
 • I Shot The Sheriff
 • No More Trouble
 • War/No More Trouble (Film Version)
 • So Jah S'eh (Film Version)
 • Natural Mystic
 • Turn Your Lights Down Low
 • Exodus
 • Jamming
 • Concrete Jungle
 • No Woman, No Cry (Live at the Rainbow, 4th June, 1977)
 • Three Little Birds
 • Redemption Song
 • One Love/People Get Ready
 • Is This Love
 • Rastaman Chant
Citește în continuare