Urmărește-ne în Social Media

Maroon 5 - Three Little Birds

Maroon 5 ne-a făcut weekendul trecut mai bun prin lansarea unui cover după piesa "Three Little Birds" a lui Bob Marley. Cum aşa o piesă nu putea rămâne fără clip, am primit şi un videoclip exuberant pentru acest single. Vă invităm să îl urmăriţi în cadrul articolului.

"Three Little Birds" este vară pură şi Jamaica, este una dintre cele mai celebre piese ale lui Marley şi încă o dovadă că Adam Levine poate aborda orice gen muzical. Clipul îi vede pe muzicienii din Maroon 5 cântând din postura de trubaduri care se găsesc la orice staţie de metrou din marile metropole ale lumii.

Îi acompaniază prin dans figuri luminoase sau creaturi compuse din automobile, fascicule de lumină sau frunze. Metafore tehnologice, ecologice şi umaniste împodobesc creaţia vizuală spectaculoasă şi multicoloră pusă în scenă astfel. Sosirea acestei piese nu este întâmplătoare, ea făcând parte din campania Hyundai pentru FIFA World Cup 2018.

Melodia clasică de pe albumul "Exodus" face legendă de generaţii întregi şi a primit multiple reinterpretări. Emană euforie şi relaxare şi induce senzaţia de "poţi lăsa pe mâine ce te stresează azi". Figurile umane care dansează în clip sunt compuse din apă, foc, lumină, frunze şi automobile, micul indiciu plantat de Hyundai pentru campania sa promoţională.

Maroon 5 lansa ultimul său LP, "Red Pill Blues" în toamna lui 2018, dar această piesă nu face parte din acel album. Este un release separat şi special pentru campania asociată producătorului auto şi cupei mondiale. Recent am avut ocazia să vedem un tribut pentru feminism realizat de Levine and co odată cu lansarea clipului "Girls Like You", featuring Cardi B şi cu o sumedenie de femei puternice de la Hollywood apărând în video. De la Ellen DeGeneres la Gal Gadot şi Millie Bobby Brown, toate au dansat alături de Levine.

"Three Little Birds" este o melodie a lui Bob Marley lansată în 1977. Este al patrulea track de pe partea a doua a casetei "Exodus". A avut atât de mult succes, încât a fost relansată ca single în 1980, ajungând în top 20 în Marea Britanie. În mod inedit, toată lumea ştie piesa sub numele de "Don't Worry About a Thing" sau "Every Little Thing is Gonna be Alright", din cauza repetiţiei acestor versuri.

Apropiaţii lui Marley dispută originile acestei melodii. Unii afirmă că versurile sunt inspirate de cântăreţele grupului reggae I Threes, sau de canarii din apropierea casei artistului.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Maroon 5 a lansat albumul "Jordi": 12 piese noi şi colaborări cu nume mari

Suntem în sezonul lansărilor de albume, iar pe 11 iunie 2021 Maroon 5 a oferit fanilor 12 piese noi, sub forma albumului "Jordi". LP-ul include colaborări cu artişti importanţi, precum Stevie Nicks de la Fleetwood Mac, dar şi sample-uri de la artişti trecuţi în nefiinţă, ca Nipsey Hussle şi Juice Wrld. Detalii găsiţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Maroon 5 Jordi
Coperta album Maroon 5 Jordi │ FOTO: Maroon 5

"Jordi" este albumul cu numărul 7 al formaţiei americane şi a debutat prin casele de discuri 222, Interscope şi Polydor Records. Printre apariţiile surpriză de pe disc se numără Megan Thee Stallion, Blackbear, Stevie Nicks, Bantu, H.E.R. YG, dar şi Juice Wrld şi Nipsey Hussle. Ediţia deluxe a LP-ului include câteva melodii în plus, cu apariţii de la starul reggaeton Anuel AA, Tainy, în vreme ce Jason Derulo apare pe piesa "Lifestyle", care sună a nou imn de Cupă Mondială, EURO sau reclamă Coca-Cola.

Recenziile nu sunt deloc blânde cu acest album Maroon 5, care a primit numai câte 2 steluţe din 5, ba chiar şi una de la The Arts Desk. Rolling Stone i-a acordat două stele şi jumătate, iar The Guardian doar 2. Titlul acestui material discografic provine de la porecla fostului manager al trupei, Jordan Feldstein, care a murit în 2017 la doar 40 de ani. Acesta este primul release al lui Adam Levine and co, după plecarea basistului Mickey Madden. El a părăsit formaţia în 2020 după un scandal legat de arestarea sa pentru violenţa domestică.

Secţiuni de bas înregistrate de artist au fost totuşi păstrate pe 3 track-uri de pe "Jordi". Maroon 5 ne oferă muzică nouă la 4 ani distanţă de la "Red Pill Blues", album ce generase hituri ca "What Lovers Do" şi mai ales "Girls Like You", care a primit multiple videoclipuri. "Jordi" a fost promovat cu 4 single-uri: "Memories", care a sosit încă din 2019 şi a debutat pe locul 22 în topul Billboard Hot 100 şi ajungând până pe locul 2 ulterior, apoi "Nobody's Love", "Beautiful Mistakes" şi "Lost".

Acest din urmă track a sosit pe 11 iunie, în aceeaşi zi cu un videoclip. Pe Metacritic albumul are o medie a notelor de 46 din 100, iar cea mai mare apreciere a acestei creaţii artistice este că exprimă vulnerabilitate, dar contribuţia lui Stevie Nicks la piesa "Remedy" ar fi fost slab mixată şi comparată cu "asistentul vocal Apple Siri, care încearcă să cânte country". Şi contribuţia postumă a lui Juice Wrld se simte forţată şi "înghesuită pe o piesă de despărţire".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2