Urmărește-ne în Social Media

Maroon 5 - Three Little Birds

Maroon 5 ne-a făcut weekendul trecut mai bun prin lansarea unui cover după piesa "Three Little Birds" a lui Bob Marley. Cum aşa o piesă nu putea rămâne fără clip, am primit şi un videoclip exuberant pentru acest single. Vă invităm să îl urmăriţi în cadrul articolului.

"Three Little Birds" este vară pură şi Jamaica, este una dintre cele mai celebre piese ale lui Marley şi încă o dovadă că Adam Levine poate aborda orice gen muzical. Clipul îi vede pe muzicienii din Maroon 5 cântând din postura de trubaduri care se găsesc la orice staţie de metrou din marile metropole ale lumii.

Îi acompaniază prin dans figuri luminoase sau creaturi compuse din automobile, fascicule de lumină sau frunze. Metafore tehnologice, ecologice şi umaniste împodobesc creaţia vizuală spectaculoasă şi multicoloră pusă în scenă astfel. Sosirea acestei piese nu este întâmplătoare, ea făcând parte din campania Hyundai pentru FIFA World Cup 2018.

Melodia clasică de pe albumul "Exodus" face legendă de generaţii întregi şi a primit multiple reinterpretări. Emană euforie şi relaxare şi induce senzaţia de "poţi lăsa pe mâine ce te stresează azi". Figurile umane care dansează în clip sunt compuse din apă, foc, lumină, frunze şi automobile, micul indiciu plantat de Hyundai pentru campania sa promoţională.

Maroon 5 lansa ultimul său LP, "Red Pill Blues" în toamna lui 2018, dar această piesă nu face parte din acel album. Este un release separat şi special pentru campania asociată producătorului auto şi cupei mondiale. Recent am avut ocazia să vedem un tribut pentru feminism realizat de Levine and co odată cu lansarea clipului "Girls Like You", featuring Cardi B şi cu o sumedenie de femei puternice de la Hollywood apărând în video. De la Ellen DeGeneres la Gal Gadot şi Millie Bobby Brown, toate au dansat alături de Levine.

"Three Little Birds" este o melodie a lui Bob Marley lansată în 1977. Este al patrulea track de pe partea a doua a casetei "Exodus". A avut atât de mult succes, încât a fost relansată ca single în 1980, ajungând în top 20 în Marea Britanie. În mod inedit, toată lumea ştie piesa sub numele de "Don't Worry About a Thing" sau "Every Little Thing is Gonna be Alright", din cauza repetiţiei acestor versuri.

Apropiaţii lui Marley dispută originile acestei melodii. Unii afirmă că versurile sunt inspirate de cântăreţele grupului reggae I Threes, sau de canarii din apropierea casei artistului.

Comentarii

Muzică și film

A fost lansată coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" - TRACKLIST

Coloana sonoră cuprinde 17 dintre cele mai cunoscute înregistrări ale lui Bob Marley, care vor fi prezentate în drama biografică regizată de Reinaldo Marcus Green. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Soundtrack "Bob Marley: One Love"
Soundtrack "Bob Marley: One Love" │ FOTO: "Bob Marley: One Love"

Muzica de pe coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" este extrasă din mai multe albume celebre ale regretatului artist: "Catch a Fire"  (1973), "Burnin" (1973), "Rastaman Vibration" (1976), "Exodus" (1977), "Kaya" ( 1978), "Uprising" (1980), iar câteva melodii provin compilația de hit-uri "Legend". Recunoscut drept cel mai bine vândut album reggae din toate timpurile, a petrecut peste 800 de săptămâni în topul Billboard 200 și a depășit recent vânzări de 18 milioane de exemplare în S.U.A.

Soundtrack-ul filmului este acum disponibil în Dolby Atmos, mixată de Nick Rives, care a mixat și albumele "Legend", "Exodus", "Catch A Fire" și "Burnin", în colaborare cu familia Marley. Cu Dolby Atmos, fanii vor experimenta fiecare detaliu din clasicele piese ale lui Bob Marley.

"Bob Marley: One Love" sărbătorește viața și muzica celui care a inspirat generații prin mesajul său de iubire și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperim povestea marcantă a lui Bob despre depășirea piedicilor și parcursul artistic din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-l în rolul principal pe Kingsley Ben-Adir și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, "Bob Marley: One Love" are premiera în cinematografele din România pe 16 februarie 2024.

Concentrându-se pe o perioadă crucială și tumultoasă din viața sa, filmul cuprinde tentativa de asasinat din decembrie 1976 de la casa sa din Kingston, pe fondul unei perioade de violență politică intensă din Jamaica, prezența sa uluitoare la concertul Smile Jamaica la două zile după atac, șederea sa în Anglia, unde a înregistrat cel mai bine vândut album al său, "Exodus" și revenirea în Jamaica, la concertul One Love Peace din aprilie 1978.

Tracklist "Bob Marley: One Love"

 • Get Up, Stand Up
 • Roots, Rock, Reggae
 • I Shot The Sheriff
 • No More Trouble
 • War/No More Trouble (Film Version)
 • So Jah S'eh (Film Version)
 • Natural Mystic
 • Turn Your Lights Down Low
 • Exodus
 • Jamming
 • Concrete Jungle
 • No Woman, No Cry (Live at the Rainbow, 4th June, 1977)
 • Three Little Birds
 • Redemption Song
 • One Love/People Get Ready
 • Is This Love
 • Rastaman Chant
Citește în continuare