Urmărește-ne în Social Media

Maroon 5 - Three Little Birds

Maroon 5 ne-a făcut weekendul trecut mai bun prin lansarea unui cover după piesa "Three Little Birds" a lui Bob Marley. Cum aşa o piesă nu putea rămâne fără clip, am primit şi un videoclip exuberant pentru acest single. Vă invităm să îl urmăriţi în cadrul articolului.

"Three Little Birds" este vară pură şi Jamaica, este una dintre cele mai celebre piese ale lui Marley şi încă o dovadă că Adam Levine poate aborda orice gen muzical. Clipul îi vede pe muzicienii din Maroon 5 cântând din postura de trubaduri care se găsesc la orice staţie de metrou din marile metropole ale lumii.

Îi acompaniază prin dans figuri luminoase sau creaturi compuse din automobile, fascicule de lumină sau frunze. Metafore tehnologice, ecologice şi umaniste împodobesc creaţia vizuală spectaculoasă şi multicoloră pusă în scenă astfel. Sosirea acestei piese nu este întâmplătoare, ea făcând parte din campania Hyundai pentru FIFA World Cup 2018.

Melodia clasică de pe albumul "Exodus" face legendă de generaţii întregi şi a primit multiple reinterpretări. Emană euforie şi relaxare şi induce senzaţia de "poţi lăsa pe mâine ce te stresează azi". Figurile umane care dansează în clip sunt compuse din apă, foc, lumină, frunze şi automobile, micul indiciu plantat de Hyundai pentru campania sa promoţională.

Maroon 5 lansa ultimul său LP, "Red Pill Blues" în toamna lui 2018, dar această piesă nu face parte din acel album. Este un release separat şi special pentru campania asociată producătorului auto şi cupei mondiale. Recent am avut ocazia să vedem un tribut pentru feminism realizat de Levine and co odată cu lansarea clipului "Girls Like You", featuring Cardi B şi cu o sumedenie de femei puternice de la Hollywood apărând în video. De la Ellen DeGeneres la Gal Gadot şi Millie Bobby Brown, toate au dansat alături de Levine.

"Three Little Birds" este o melodie a lui Bob Marley lansată în 1977. Este al patrulea track de pe partea a doua a casetei "Exodus". A avut atât de mult succes, încât a fost relansată ca single în 1980, ajungând în top 20 în Marea Britanie. În mod inedit, toată lumea ştie piesa sub numele de "Don't Worry About a Thing" sau "Every Little Thing is Gonna be Alright", din cauza repetiţiei acestor versuri.

Apropiaţii lui Marley dispută originile acestei melodii. Unii afirmă că versurile sunt inspirate de cântăreţele grupului reggae I Threes, sau de canarii din apropierea casei artistului.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Va fi lansat un film biografic despre Bob Marley - TRAILER

Kingsley Ben-Adir se transformă în Bob Marley într-un viitor film biografic despre legenda reggae. Proiectul se numește "Bob Marley: One Love" și este regizat de Reinaldo Marcus Green. Mai multe detalii și trailer în articol.

Publicat

pe

Trailer "Bob Marley: One Love"
Trailer "Bob Marley: One Love" │ FOTO: captură YouTube / Paramount Pictures

"Bob Marley: One Love" este realizat cu sprijinul familiei lui Bob Marley și va fi lansat în cinematografe pe 12 ianuarie 2024. Filmul va celebra viața și muzica emblematicului artist, cel care a inspirat generații prin mesajul său de dragoste și unitate.

Publicul poate deja arunca o privire asupra intrigii grație unui prim trailer. Clipul începe cu un concert pe care Bob Marley (Kingsley Ben-Adir) se pregătește să îl susțină în Jamaica. Apoi, sunt prezentate scene cu ascensiunea artistului, secvențe din studiourile de înregistrare și întâlniri cu staruri internaționale.

Între timp, tensiunile acasă, în Jamaica, sunt la cote ridicate din cauza luptelor partidelor politice. Conflictul ajunge la apogeu când rebelii atentează asupra vieții artistului.

"Bob, au încercat să te omoare pe tine și pe soția ta și acum alegi să te întorci acasă în Jamaica pentru a susține un concert despre pace? Nu ți-e teamă pentru viața ta?", întreabă cineva. Mai târziu, în trailer, părerile lui Marley devin clare: "Viața mea nu este pentru mine. Viața mea este pentru oameni".

Scenariul filmului este scris de Reinaldo Marcus Green și Zach Baylin. Văduva lui Bob Marley, Rita, și doi dintre copiii lor, Ziggy și Cedella, sunt producătorii peliculei. În ceea ce privește distribuția, ea este completată de Lashana Lynch (Rita Marley), James Norton (Mick Jagger), Tosin Cole, Anthony Welsh, Michael Gandolfini, Umi Myers și Nadine Marshall.

TRAILER "Bob Marley: One Love":

Citește în continuare