Urmărește-ne în Social Media

Maroon 5 - Three Little Birds

Maroon 5 ne-a făcut weekendul trecut mai bun prin lansarea unui cover după piesa "Three Little Birds" a lui Bob Marley. Cum aşa o piesă nu putea rămâne fără clip, am primit şi un videoclip exuberant pentru acest single. Vă invităm să îl urmăriţi în cadrul articolului.

"Three Little Birds" este vară pură şi Jamaica, este una dintre cele mai celebre piese ale lui Marley şi încă o dovadă că Adam Levine poate aborda orice gen muzical. Clipul îi vede pe muzicienii din Maroon 5 cântând din postura de trubaduri care se găsesc la orice staţie de metrou din marile metropole ale lumii.

Îi acompaniază prin dans figuri luminoase sau creaturi compuse din automobile, fascicule de lumină sau frunze. Metafore tehnologice, ecologice şi umaniste împodobesc creaţia vizuală spectaculoasă şi multicoloră pusă în scenă astfel. Sosirea acestei piese nu este întâmplătoare, ea făcând parte din campania Hyundai pentru FIFA World Cup 2018.

Melodia clasică de pe albumul "Exodus" face legendă de generaţii întregi şi a primit multiple reinterpretări. Emană euforie şi relaxare şi induce senzaţia de "poţi lăsa pe mâine ce te stresează azi". Figurile umane care dansează în clip sunt compuse din apă, foc, lumină, frunze şi automobile, micul indiciu plantat de Hyundai pentru campania sa promoţională.

Maroon 5 lansa ultimul său LP, "Red Pill Blues" în toamna lui 2018, dar această piesă nu face parte din acel album. Este un release separat şi special pentru campania asociată producătorului auto şi cupei mondiale. Recent am avut ocazia să vedem un tribut pentru feminism realizat de Levine and co odată cu lansarea clipului "Girls Like You", featuring Cardi B şi cu o sumedenie de femei puternice de la Hollywood apărând în video. De la Ellen DeGeneres la Gal Gadot şi Millie Bobby Brown, toate au dansat alături de Levine.

"Three Little Birds" este o melodie a lui Bob Marley lansată în 1977. Este al patrulea track de pe partea a doua a casetei "Exodus". A avut atât de mult succes, încât a fost relansată ca single în 1980, ajungând în top 20 în Marea Britanie. În mod inedit, toată lumea ştie piesa sub numele de "Don't Worry About a Thing" sau "Every Little Thing is Gonna be Alright", din cauza repetiţiei acestor versuri.

Apropiaţii lui Marley dispută originile acestei melodii. Unii afirmă că versurile sunt inspirate de cântăreţele grupului reggae I Threes, sau de canarii din apropierea casei artistului.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Adam Levine (Maroon 5) e de părere că "nu mai sunt trupe așa cum erau odată"

Adam Levine și-a mărturisit regretul față de traseul scurt al formațiilor în actualul peisaj muzical. Vocalistul Maroon 5 crede că trupele sunt ”o specie pe cale de dispariție”.

Publicat

pe

Concert Maroon 5 în Piața Constituției din București pe 5 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Adam Levine a devenit nostalgic într-o discuție recentă cu Zane Lowe, constatând cât de mult s-a schimbat scena pop în ultimii 20 de ani. Dacă în trecut industria era dominată de formații, acum artiștii solo dau tonul în topuri.

"Te uiți înapoi și e amuzant, îi arătam videoclipuri muzicale fetiței mele. Și e amuzant cum te întorci și te uiți din nou la videoclipuri vechi și asculți piese mai vechi, iar de curând i-am dat să asculte o mulțime de melodii de la Avril Lavigne. Frate, "I’m With You" e wow - îți provoacă lacrimi. E o nebunie, pentru că nu ți le amintești în acest fel, pentru că tu le-ai luat de bune, pentru că au făcut parte din adolescența ta, le auzeai mereu la radio. Dar anumite piese sunt geniale, iar atunci nu am înțeles cât de bune erau", a povestit Adam în interviul acordat lui Zane Lowe.

"Nu mai sunt trupe acum, pare că sunt pe cale de dispariție"

Vocalistul și-a amintit și de perioada de început a trupei Maroon 5, respectiv începutul anilor 2000.

"Când a apărut primul album Maroon 5 (2002), încă mai erau trupe prin preajmă. Simt că nu mai sunt trupe acum așa cum erau odată. Asta e chestia care mă întristează oarecum, că erau doar niște trupe. Nu mai sunt trupe acum, pare că sunt pe cale de dispariție. Așa că, oricât de ciudat ar suna....ce vreau să spun e că încă mai sunt destule trupe, și poate că nu mai sunt atât de vizibile, cel puțin în muzica pop, dar mi-aș dori să fie mai multe formații active", a declarat Adam.

Maroon 5 are pe piață șase materiale discografice, lansate în decursul a aproape 20 de ani. În această perioadă, componența trupei a suferit multiple modificări, cea mai recentă petrecându-se în 2020, când Mickey Madden a părăsit formația după ce a fost arestat în Los Angeles pentru violență domestică.

Citește în continuare