Urmărește-ne în Social Media

Andrei Bănuță, Matteo, Damian Drăghici - Țară, Ţară

Începutul lunii decembrie e perioada cea mai grea pentru românii aflaţi în afara țării, care simt puternic dorul de acasă de 1 decembrie, Ziua României. O melodie reprezentativă pentru acest dor tocmai a debutat şi se numeşte "Țară, Ţară" Este o creaţie semnată Andrei Bănuță, Matteo Mattman, Damian Drăghici.

Videoclipul "Țară, ţară" a strâns deja jumătate de milion de vizualizări în doar 3 zile, pentru mesajul puternic transmis spre diaspora. Anumite elemente din melodie au darul unei mantre, a unei doine de jale cu privire la dorul de cei dragi rămaşi în afară. Combinate cu elemente pop, folclor şi un uşor R&B. Versurile au fost scrise de Andrei Bănuță şi Ester Peony, care ne-a reprezentat la Eurovision cu câţiva ani în urmă.

Muzica a fost compusă de Ester Peony, Andrei Bănuță, Alex Bolero, Damian Drăghici (pe care îl auzim cântând la nai) şi Matteo. De producţie, mix şi master s-a ocupat Alex Bolero, în vreme ce Ester Peony a furnizat vocile adiţionale. Videoclipul este semnat Denis Simonov şi în el vedem momente familiare pentru românii plecaţi din ţară: discuţiile pe apel video cu cei dragi, scrisorile şi nopţile pierdute cu gândul la familia lăsată în urmă.

Motivul "pâinii puse pe masă acasă" apare de câteva ori în versuri. Completate de o figură feminină care face dans artistic şi are rolul unui înger care îi uneşte pe cei despărţiţi de mii de kilometri. Acelaşi înger îi încurajează pe cei care muncesc peste program pentru cei dragi rămaşi în ţara de baştină.

Andrei Bănuță a descris piesa astfel:

Eu sunt un norocos, pentru că am avut șansa să-mi trăiesc visul aici, în țara mea. Mulți, însă, nu au fost atât de norocoși ca mine și am știut că piesa asta nu trebuie să fie patronată de simțirea mea, ci de ce știu eu că simt românii care trăiesc departe de țara lor. Parte din familia mea nu trăiește aici și știu cât de greu le este să-și vorbească limba doar cu noi la telefon.

Matteo a contribuit cu strofa a doua şi a explicat-o:

Strofa a doua reprezintă parte din gândurile pe care mulți români le au atunci când sunt nevoiți să stea departe de casă. Este o piesă despre sinceritate, durere şi vulnerabilitate.

Damian Drăghici a povestit de asemenea cum a luat naştere melodia:

Am lucrat la piesa asta cu toată dragostea și pasiunea. Cunoaștem toți situația în care mulți români au fost puși, aceea de a pleca departe de casă, în căutarea unui trai mai bun pentru ei și pentru toate persoanele dragi pe care le-au lăsat în urmă. Sper că Țară, Țară să vorbească pentru ei, să le fie alinare și să îi aducă mai aproape de familiile lor.

Andrei Bănuță este un muzician în vârstă de doar 23 de ani, care şi-a început cariera de mic, de la 4 ani. A participat la multiple concursuri muzicale, naţionale, dar şi internaţionale.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

Telespectatorii pot acorda Premiul de Popularitate la "Te cunosc de undeva" sezonul 19

Cel de-al 19-lea sezon "Te cunosc de undeva", ce va avea premiera pe 1 aprilie, la Antena 1, vine cu o mulţime de surprize, atât în rândul concurenţilor, la masa juriului, cât și în sistemul de acordare a premiilor. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Juriu "Te cunosc de undeva" sezonul 19
Juriu "Te cunosc de undeva" sezonul 19 │ FOTO: Antena 1

Începând din acest sezon, publicul de acasă îşi va putea vota săptămânal echipa favorită în aplicaţia Antena 1 sau pe vot.a1.ro, pentru ca în marea finală, cuplul care a acumulat cele mai multe voturi să primească Premiul de Popularitate.  

"Începând din acest sezon, venim cu o mare surpriză: Premiul de Popularitate, acordat de un juriu cu totul şi cu totul special - publicul de acasă. Aceştia pot vota transformarea favorită imediat după difuzarea galei la tv şi până sâmbăta următoare, pe vot.a1.ro sau în aplicaţia Antena 1, ce poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play. Echipa care acumulează cele mai multe voturi de-a lungul întregului sezon va fi desemnată câştigătoarea premiului de popularitate, iar anunţul se va face chiar în marea finală a acestui sezon", a dezvăluit Pepe, prezentatorul emisiunii. 

Alături de Ozana Barabancea, care va puncta transformările din punct de vedere vocal, Cristi Iacob, care jurizează actoria, Andreea Bălan coregrafia şi Aurelian Temişan întreg show-ul, începând din cel de-al 19-lea sezon "Te cunosc de undeva", Mihai Petre va nota în primul rând respectarea detaliilor din referinţă.

Ajuns deja la al 19-lea sezon, "Te cunosc de undeva" vine în acest sezon cu o abordare cu totul şi cu totul nouă. Pentru început, telespectatorii vor cunoaşte doar câte un concurent din fiecare echipă. Damian Drăghici şi Vocea care îţi cântă dorul şi Wrs şi Emilian, câştigătorii ultimului sezon al transforming show-ului de la Antena 1, ADDA şi Un artist niciodată trist şi Codruţa Filip şi Inima petrecerii, Nicole Cherry şi Poetul rapp şi Amna şi Milionara din Tenerife, CRBL şi Vocea din online şi Anca Ţurcaşiu şi Rebelul cu inimă rock sunt echipele ce promit un adevărat spectacol.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Damian Drăghici, Emilian și WRS completează echipele "Te cunosc de undeva" 19

Damian Drăghici & Vocea care îţi cântă dorul şi WRS & Emilian, câştigătorii ultimului sezon "Te cunosc de undeva", sunt echipele care completează lineup-ul celui de-al 19-lea sezon al emisiunii. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Damian Drăghici și Emilian & WRS la "Te cunosc de undeva" sezonul 19
Damian Drăghici și Emilian & WRS la "Te cunosc de undeva" sezonul 19 │ FOTO: Antena 1 / Gabriela Arsenie

Damian Drăghici & Vocea care îţi cântă dorul şi Wrs & Emilian vor concura alături de ADDA & Stand-up artistul şi Codruţa Filip & Inima petrecerii, Nicole Cherry & Poetul rapp şi AMNA & Milionara din Tenerife, dar şi de CRBL & Vocea din online şi Anca Ţurcaşiu & Rebelul cu inimă rock în show-ul ce va avea premiera sâmbătă, 1 aprilie, la Antena 1.

Cunoscutul instrumentist, interpret şi producător muzical Damian Drăghici va face echipă cu o persoană despre identitatea căreia telespectatorii vor afla momentan doar că are supranumele "Vocea care îţi cântă dorul".

"Sunt artist, îmi place să mă joc! Şi, mai mult de atât, îmi place să schimb jocul de fiecare dată. Cu siguranţă am emoţii, pentru că, da, chiar nu ştiu la ce să mă aştept. <<Te cunosc de undeva!>> este categoric extrem de diferit faţă de orice lucru pe care l-am făcut până acum, dar toate aceste emoţii sunt constructive. Sunt genul de emoţii pe care le-am resimţit doar la primul meu concert cu Meditaţii Lăutăreşti, primul meu proiect cu vocea, primul meu proiect în care mi-am dat voie să fiu EU. Asta e cel mai important - să te laşi să fii tu. Să te laşi să te joci, să fii real. În mod paradoxal, <<Te cunosc de undeva!>> este una dintre emisiunile care sprijină realitatea. Chiar dacă interpretăm personaje, acest joc de roluri reprezintă expunerea copilului din noi, pe care noi trebuie să îl lăsăm să iasă la suprafață pentru a ne putea bucura, pentru a putea fi din nou fericiţi cu adevărat. Această emisiune reprezintă o vacanţă emoţională, unde reuşim să lăsăm emoţiile libere, râdem, glumim şi, cel mai important lucru, venim în FORTZA! Chiar sper să aducem puţin din atmosfera dată de ritmul meu şi al fraţilor mei din Orchestra Damian & Brothers!", a dezvăluit Damian Drăghici.

Partenera lui a completat:

"Am un mix de emoţii referitor la participarea noastră şi tot ce pot să spun este că, într-adevăr, va fi cea mai mare provocare pe care o vom experimenta. Personal, vin cu gândul să mă distrez, să profit de orice personaj ca să mai descopăr lucruri şi ca să mă arăt publicului exact aşa cum sunt. Niciunul dintre noi nu a mai participat la o emisiune de o asemenea anvergură şi complexitate şi chiar nu ştim la ce sa ne aşteptăm!".

Lor li se alătură şi Wrs şi Emilian, câştigătorii celui de-al 18-lea sezon "Te cunosc de undeva!":

"Sunt foarte entuziasmat de faptul că am şansa să mai trec o dată prin toate experienţele trăite în acest show. Că vor urma din nou atâtea zile de râs, plâns, frustrare, bucurie şi toate emoţiile pe care ţi le poţi imagina, atât personale, cât şi ale personajelor interpretate. Mă bucur că WRS nu şi-a găsit alt coleg (n.r. râde) şi că facem din nou echipă, pentru că ne completăm foarte bine şi sperăm ca ruleta să fie la fel de inspirată, dar şi picantă în alegeri aşa cum a fost şi până acum", a declarat Emilian.

Wrs a completat:

"Un nou sezon şi nu aţi scăpat de noi. Ne bucurăm tare că ne-am întors şi că avem şansa să demonstrăm mai mult decât anul trecut. Simt că o să fie un sezon incendiar, cu colegi care or să ne provoace să dăm ce e mai bun!".

Citește în continuare