Urmărește-ne în Social Media

Andrei Bănuță, Matteo, Damian Drăghici - Țară, Ţară

Începutul lunii decembrie e perioada cea mai grea pentru românii aflaţi în afara țării, care simt puternic dorul de acasă de 1 decembrie, Ziua României. O melodie reprezentativă pentru acest dor tocmai a debutat şi se numeşte "Țară, Ţară" Este o creaţie semnată Andrei Bănuță, Matteo Mattman, Damian Drăghici.

Videoclipul "Țară, ţară" a strâns deja jumătate de milion de vizualizări în doar 3 zile, pentru mesajul puternic transmis spre diaspora. Anumite elemente din melodie au darul unei mantre, a unei doine de jale cu privire la dorul de cei dragi rămaşi în afară. Combinate cu elemente pop, folclor şi un uşor R&B. Versurile au fost scrise de Andrei Bănuță şi Ester Peony, care ne-a reprezentat la Eurovision cu câţiva ani în urmă.

Muzica a fost compusă de Ester Peony, Andrei Bănuță, Alex Bolero, Damian Drăghici (pe care îl auzim cântând la nai) şi Matteo. De producţie, mix şi master s-a ocupat Alex Bolero, în vreme ce Ester Peony a furnizat vocile adiţionale. Videoclipul este semnat Denis Simonov şi în el vedem momente familiare pentru românii plecaţi din ţară: discuţiile pe apel video cu cei dragi, scrisorile şi nopţile pierdute cu gândul la familia lăsată în urmă.

Motivul "pâinii puse pe masă acasă" apare de câteva ori în versuri. Completate de o figură feminină care face dans artistic şi are rolul unui înger care îi uneşte pe cei despărţiţi de mii de kilometri. Acelaşi înger îi încurajează pe cei care muncesc peste program pentru cei dragi rămaşi în ţara de baştină.

Andrei Bănuță a descris piesa astfel:

Eu sunt un norocos, pentru că am avut șansa să-mi trăiesc visul aici, în țara mea. Mulți, însă, nu au fost atât de norocoși ca mine și am știut că piesa asta nu trebuie să fie patronată de simțirea mea, ci de ce știu eu că simt românii care trăiesc departe de țara lor. Parte din familia mea nu trăiește aici și știu cât de greu le este să-și vorbească limba doar cu noi la telefon.

Matteo a contribuit cu strofa a doua şi a explicat-o:

Strofa a doua reprezintă parte din gândurile pe care mulți români le au atunci când sunt nevoiți să stea departe de casă. Este o piesă despre sinceritate, durere şi vulnerabilitate.

Damian Drăghici a povestit de asemenea cum a luat naştere melodia:

Am lucrat la piesa asta cu toată dragostea și pasiunea. Cunoaștem toți situația în care mulți români au fost puși, aceea de a pleca departe de casă, în căutarea unui trai mai bun pentru ei și pentru toate persoanele dragi pe care le-au lăsat în urmă. Sper că Țară, Țară să vorbească pentru ei, să le fie alinare și să îi aducă mai aproape de familiile lor.

Andrei Bănuță este un muzician în vârstă de doar 23 de ani, care şi-a început cariera de mic, de la 4 ani. A participat la multiple concursuri muzicale, naţionale, dar şi internaţionale.

PUBLICITATE
Comentarii
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5