Urmărește-ne în Social Media

rock

Bon Jovi la București - Ultima oprire din Europa a turneului "This House Is Not for Sale"

Turneul „This House Is Not for Sale” al trupei americane Bon Jovi a ajuns și la București, ultima oprire din Europa în 2019. Concertul din Piata Constitutiei a adus împreună 50 000 de oameni, după 8 ani de la vizita precedentă a trupei.

Publicat

pe

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În mijlocul mulțimii de oameni am regăsit toate categoriile de vârstă, oameni aduși împreună de nostalgia unor vremuri în care piesele Bon Jovi și prezența magnetică a solistului trezeau bucuria de viață și pofta de dragoste a multor tineri. Acum acești tineri de odinioară care au trecut prin viață odată cu membrii trupei Bon Jovi, s-au regăsit împreună cu speranța de a retrăi acea bucurie adusă de muzica preferată. Pe lângă aceștia, copiii și nepoții lor s-a alăturat, atrași de vocea și magnetismul lui Jon Bon Jovi.

Deși mulțimea a vibrat și piesele au curs, starea generală a celor de pe scenă s-a simțit ca nefiind una optimă, prin urmare comunicarea cu publicul a fost scurtă și concertul s-a simțit ca fiind greu de dus până la capăt. Pentru că ne place să privim dincolo de prima impresie, am început să cercetăm un pic mai în spate, privind către contextul general al trupei și al momentului reprezentat de concertul de la București.

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Aruncând astfel o privire pe desfășurătorul turneului „This House Is Not for Sale” am constatat cu fascinație ca trupa este în acest turneu din anul 2017, promovând albumul cu același nume lansat în 2016. În 2017 și 2018 au avut în total 58 de concerte în America de Nord iar în 2019 au concertat numai în Europa, București fiind ultimul oraș din cele 20 de pe listă. Înainte de concertul de la București trupa a avut 19 concerte, majoritatea la distanță de 2-3 zile unul de celălalt, în lunile iunie și iulie.

Concertul de la București a fost al 20-lea și ultimul din Europa

După Europa, turneul mai prevede un concert în Israel, o pauză până în septembrie și apoi cinci concerte în America de Sud iar turneul va lua sfârșit. Așadar, dintr-un total de 95 de concerte ale turneului, împărțite pe parcursul a trei ani, cel din România a fost al 89-lea. Pentru o trupă care activează de 25 de ani cu membri care au vârste de peste 50 de ani un asemenea turneu este cu siguranță un efort colosal. Vă lăsăm să trageți singuri concluziile mai departe.

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Poate fi greu să empatizăm din poziția publicului care așteaptă cu nerăbdare o trupă să vină în concert o dată la mulți ani și poate fi ușor să criticăm și să ne plângem. Cea mai corectă poziție este să privim imaginea de ansamblu și atât cât putem să avem respect și susținere față de munca depusă de muzicieni, să înțelegem că sunt oameni la fel ca noi și starea lor de sănătate poate să difere de la concert la concert.

Jon Bon Jovi, David Bryan, Tico Toores, Phil X și Hugh McDonald au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a satisface mulțimea din Piața Constituției, iar zâmbetul radios al solistului a adus cu siguranță bucurie în inimile multor fani, dincolo de orice neplăceri.

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Setlist concert Bon Jovi, Piața Constituției București, 22 iulie 2019:

 1. This House Is Not for Sale
 2. Raise Your Hands
 3. You Give Love a Bad Name
 4. Born to Be My Baby
 5. Whole Lot of Leavin'
 6. Lost Highway
 7. Runaway
 8. We Weren't Born to Follow
 9. Have a Nice Day
 10. Keep the Faith
 11. Amen
 12. Roller Coaster
 13. It's My Life
 14. We Don't Run
 15. Wanted Dead or Alive
 16. Lay Your Hands on Me
 17. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
 18. Bad Medicine

Bis:

 • Livin' on a Prayer
 • Bis 2:
 • I'd Die for You
 • Twist and Shout (The Top Notes cover)

Vezi întreaga galerie foto a concertului Bon Jovi din Piața Constituției de pe 21 iulie 2019

Comentează

Albume noi

Bon Jovi a lansat "Forever", cel de-al 16-lea album din carieră - TRACKLIST

Trupa Bon Jovi a revenit în atenția ascultătorilor cu muzică proaspătă, adunată în "Forever", cel de-al 16-lea album de studio. Te invităm să afli mai multe despre acest material și să consulți tracklistul.

Publicat

pe

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Albumul este cu atât mai aparte cu cât fost inspirat de operația lui Jon Bon Jovi la corzile vocale. În vara anului 2022, artistul de 62 de ani a suferit o intervenție chirurgicală de a remodela pliurile vocale care îi afectau vocea și îi capacitatea de a cânta. După operație, Jon Bon Jovi a lucrat cu antrenori vocali și a făcut zilnic exerciții de voce.

Muzicianul a oferit mai multe detalii despre acest subiect în documentarul "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story", dar și într-un interviu cu publicația Entertainment Weekly:

"Am suferit această operație și am avut mult timp la dispoziție, iar tot ce puteam face cu adevărat era să stau și să mă gândesc la cântece. Am început să simt din nou bucurie. Și noi - noi toți care am trecut prin pandemia COVID - am ieșit din acea <<ceață>> și am interacționat din nou. A luat naștere o nouă apreciere pentru viață. Și simțeam această nouă apreciere pentru corpul meu, iar asta a condus la toate aceste piese."

Albumul "Forever" a fost înregistrat în șapte săptămâni de Jon Bon Jovi și colegii de trupă: David Bryan (clape), Tico Torres (tobe), Hugh McDonald (bass), Phil X (chitară), Everett Bradley (percuție) și John Shanks (chitară ritmică).

Materialul conține 12 piese și vine la o distanță de patru ani de la anteriorul disc semnat Bon Jovi. "2020" a fost lansat, după cum sugerează și titlul, în 2020, și a ajuns pe locul 19 în topul Billboard 200 albume.

TRACKLIST "Forever"

 1. Legendary
 2. Who Made It Look Easy
 3. Living Proof
 4. Waves
 5. Seeds
 6. Kiss The Bride
 7. The People's House
 8. Walls of Jericho
 9. I Wrote You A Song
 10. Living in Paradise
 11. My First Guitar
 12. Hollow Man
Citește în continuare

Muzică și film

Documentarul despre Bon Jovi primeşte un trailer nou: "Thank You, Goodnight"

Ştiam de ceva vreme că Hulu a produs un documentar despre viaţa şi cariera lui Bon Jovi, dar iată că acum vedem un trailer nou şi extins pentru această serie. Pe numele său complet "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story", acesta este primul documentar despre trupă.

Publicat

pe

Documentar Bon Jovi 2024
Documentar Bon Jovi 2024 │ FOTO: Hulu

La serialul documentar au contribuit atât membrii actuali ai formaţiei, cât şi cei din trecut. Cineastul Gotham Chopra s-a ocupat de proiect, care serveşte şi ca material aniversar de 40 de ani pentru albumul de debut al grupului american. El sosea pe 21 ianuarie 1984 prin Polygram şi Mercury Records. Asta la un an după ce lua naştere trupa Bon Jovi, în New Jersey.

Mini seria documentar "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story" are 4 părţi şi include momente nemaivăzute până acum din culisele grupului. Are premiera pe 26 aprilie 2024, pe Hulu şi având în vedere afilierea sa cu Disney+, sunt şanse să o vedem şi noi în România pe acea platformă. O porţiune mare din această producţie îi este dedicată solistului trupei, Jon Bon Jovi. Atât carierei sale muzicale, cât şi vieţii sale.

Ascultăm demo-uri de la începuturile trupei, vedem clipuri din arhiva personală şi fotografii din primele cluburi în care tinerii cu păr vâlvoi au primit o şansă să se afirme. Nu lipsesc momentele de fricţiune, serile de party, plecările din grupă, dezamăgirile, dar şi premiile acordate pe marile scene. Gotham Chopra are multiple premii Emmy până acum, ocupându-se de "Kobe Bryant's Muse", "Man In the Arena", "Tom vs Time".

Un moment important în istoria recentă a trupei a fost cel din 2013, când chitaristul Richie Sambora a părăsit Bon Jovi, pentru a petrece mai mult timp cu familia. Ratase deja 13 concerte ale trupei în 2011, când a intrat la dezintoxicare. S-a realaturat totuşi colegilor în 2018, când a avut loc introducerea Bon Jovi în Rock and Roll Hall of Fame.

Sambora încă dă semne în unele interviuri că vede un turneu de reuniune Bon Jovi ca o posibilitate reală. Cel mai recent astfel de interviu datează din noiembrie 2023.

Citește în continuare

Trending