Urmărește-ne în Social Media

Palatul Culturii Târgu-Mureș

Palatul Culturii Targu Mures
  • Tip locație
    Centre culturale & Institute
  • Adresa
    Strada George Enescu 2, Targu-Mures, RO
  • OFERTE CAZARE

Palatul Culturii, situat în centrul orașului Târgu Mureș, este una din cele mai reprezentative clădiri ale localității. Palatul se impune atât prin decorația interioară, dar și prin cea exterioară.

La exterior, palatul este împodobit cu mozaicuri și basoreliefuri în bronz și piatră, fresce și vitralii de o reală valoare artistică. Pentru a vizualiza o panoramă cu rezoluție mare a mozaicului de pe fațada clădirii accesați acest link: Panoramă-mozaic.

În interior, în Sala oglinzilor există două grupuri de trei oglinzi mari de cristal și 12 vitralii viu colorate care ocupă întreg peretele dinspre stradă. Vitraliile au fost propuse să reprezinte Europa la expoziția de artă decorativă de la San Francisco din 1914, dar datorită izbucnirii primului război mondial doar schițele acestora, care au fost și premiate, au fost trimise la expoziție.

Publicitate

Următoarele evenimente @ Palatul Culturii Târgu-Mureș

Nu sunt evenimente indexate în agenda noastră, consultați pagina oficială a locației.
Comentarii

Locație adăugată pe 05 octombrie 2012 și actualizată ultima oară pe 03 ianuarie 2014 13:43. Ref #41911


Raportează o problemă legată de locație

InfoMusic NU reprezintă locația afișată. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact în privința locației unui eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.