Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții lui Florin Ristei în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Care sunt grupurile din echipa lui Ristei care au trecut de bootcamp și se luptă pentru marele trofeu Juriul X Factor 2020Al treilea episod de bootcamp de la X Factor 2020 a continuat cu echipa lui Florin Ristei - VIDEO The Motans cântând piesa "Fata din vis"The Motans a întâlnit-o pe "Fata din vis" a trupei Compact - VIDEO (Marea Unire Zu 2020) Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO

Artiști în izolare | Robin Proca: "Să dea Dumnezeu să rămânem la fel de blânzi și de înțelepți, că de restul ne ocupăm noi"

Izolarea nu-i este străină lui Robin Proca, și nici vorba de duh. În câteva răspunsuri succinte, ne-a împărtășit care-i este păsul în condiții de pandemie, prevestind că ne vom complace în blândețe și înțelepciune.
Robin Proca

Robin Proca

De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

Sunt în izolare cam din luna mai 2015, de când am citit primele (și ultimele) recenzii ale unui album drag mie, pe care l-am scos împreună cu băieții mei, Los Backstabbers. Bună ziua, băieți, vă salut și cu această ocazie.

Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Cam o dată la zece minute îmi strig numele, merg în altă cameră și îmi răspund iritat.

Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

La ce te tot referi când spui "pre-pandemie"?

"Mi-a plăcut și aia cu coronavirusul care a pierdut lupta cu Ion Iliescu"

Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Hmm. Nu prea știu să mă feresc. Dar care e acum cea mai răspândită, forwarduită și, în general, cea mai crezută teorie "alternativă"? De obicei aia e și cea mai ridicolă.

Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

L-am văzut recent pe YouTube pe Victor Eftimiu spunând una. Și mi-a plăcut și aia cu coronavirusul care a pierdut lupta cu Ion Iliescu.

Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

A scos NIN (Nine Inch Nails) două albume noi.

E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Nu știu, nu sunt de aici. Vlad, mi-ar prinde bine banii ăia!

"Poate scopul carantinei este unul nobil, unul artistic"

Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

"Pe la ora două, (două și ceva!)
S-a con sta tat O FURTUNĂĂĂĂ!!
Din care n-am putut să dorm
Et ce te ra"

Poate scopul carantinei este unul nobil, unul artistic.

Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Am visat că eram undeva și că erau niște oameni prin preajmă.

Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Un foc de tabără și o conservă de fasole, vorba cântecului. Și DOOM Eternal.

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

O să îmi sun prietenii până îmi răspunde cineva și de acolo văd eu.

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Să dea Dumnezeu să rămânem la fel de blânzi și de înțelepți, că de restul ne ocupăm noi. Și în rest, sper să fie ceva frumos, ceva care să placă la toată lumea.

Robin Proca

Robin Proca

Despre Robin Proca

La inițiativa lui Andrei Robin Proca, în 2010 a luat naștere trupa românească de rock Robin and the Backstabbers. Membrii formației își descriu muzica drept "pop melodramatic". Albumul de debut Bacovia Overdrive, vol. I: Stalingrad a fost printre cele mai bine vândute albume în prima lună de la lansare.  Mult așteptatul volum secund al trilogiei "Bacovia Overdrive", Arhanghel'sk, a fost lansat în primăvara lui 2014. Pentru întreaga campanie de lansare, susținută de videoclipuri precum "Arhanghel'sk" și "Muzică în cântece", trupa a primit premiul Best Rock (r)Evolution la Gala METALHEAD Awards 2015.

De la capătul orașului, de la capătul oceanului, de la marginea pământului a sosit "Vladivostok" – cel de-al treilea album al trupei, lansat pe 30 noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din Bucuresti. Vladivostok este sunetul vântului care bate prin podul casei, răsfoind caiete vechi, albume de familie și cărți de telefon, cândva în viitorul îndepărtat într-un oraș construit pe spatele unei balene.

Citește mai multe despre Andrei Robin ProcaRobin and the Backstabbers
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE