Urmărește-ne în Social Media

rock

Artiști în izolare | Robin Proca: "Să dea Dumnezeu să rămânem la fel de blânzi și de înțelepți, că de restul ne ocupăm noi"

Izolarea nu-i este străină lui Robin Proca, și nici vorba de duh. În câteva răspunsuri succinte, ne-a împărtășit care-i este păsul în condiții de pandemie, prevestind că ne vom complace în blândețe și înțelepciune.

Publicat

pe

Robin Proca
Robin Proca

De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

Sunt în izolare cam din luna mai 2015, de când am citit primele (și ultimele) recenzii ale unui album drag mie, pe care l-am scos împreună cu băieții mei, Los Backstabbers. Bună ziua, băieți, vă salut și cu această ocazie.

Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Cam o dată la zece minute îmi strig numele, merg în altă cameră și îmi răspund iritat.

Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

La ce te tot referi când spui "pre-pandemie"?

"Mi-a plăcut și aia cu coronavirusul care a pierdut lupta cu Ion Iliescu"

Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Hmm. Nu prea știu să mă feresc. Dar care e acum cea mai răspândită, forwarduită și, în general, cea mai crezută teorie "alternativă"? De obicei aia e și cea mai ridicolă.

Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

L-am văzut recent pe YouTube pe Victor Eftimiu spunând una. Și mi-a plăcut și aia cu coronavirusul care a pierdut lupta cu Ion Iliescu.

Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

A scos NIN (Nine Inch Nails) două albume noi.

E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Nu știu, nu sunt de aici. Vlad, mi-ar prinde bine banii ăia!

"Poate scopul carantinei este unul nobil, unul artistic"

Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

"Pe la ora două, (două și ceva!)
S-a con sta tat O FURTUNĂĂĂĂ!!
Din care n-am putut să dorm
Et ce te ra"

Poate scopul carantinei este unul nobil, unul artistic.

Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Am visat că eram undeva și că erau niște oameni prin preajmă.

Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Un foc de tabără și o conservă de fasole, vorba cântecului. Și DOOM Eternal.

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

O să îmi sun prietenii până îmi răspunde cineva și de acolo văd eu.

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Să dea Dumnezeu să rămânem la fel de blânzi și de înțelepți, că de restul ne ocupăm noi. Și în rest, sper să fie ceva frumos, ceva care să placă la toată lumea.

Robin Proca

Robin Proca

Despre Robin Proca

La inițiativa lui Andrei Robin Proca, în 2010 a luat naștere trupa românească de rock Robin and the Backstabbers. Membrii formației își descriu muzica drept "pop melodramatic". Albumul de debut Bacovia Overdrive, vol. I: Stalingrad a fost printre cele mai bine vândute albume în prima lună de la lansare.  Mult așteptatul volum secund al trilogiei "Bacovia Overdrive", Arhanghel'sk, a fost lansat în primăvara lui 2014. Pentru întreaga campanie de lansare, susținută de videoclipuri precum "Arhanghel'sk" și "Muzică în cântece", trupa a primit premiul Best Rock (r)Evolution la Gala METALHEAD Awards 2015.

De la capătul orașului, de la capătul oceanului, de la marginea pământului a sosit "Vladivostok" – cel de-al treilea album al trupei, lansat pe 30 noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din Bucuresti. Vladivostok este sunetul vântului care bate prin podul casei, răsfoind caiete vechi, albume de familie și cărți de telefon, cândva în viitorul îndepărtat într-un oraș construit pe spatele unei balene.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Living Rock 2021, singurul festival de alternativ de la mare, are loc în august, pe plaja Tuzla

Muzica alternativă se aude vara aceasta la festivalul Living Rock. În weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla vor susține show-uri live trupe ca Vița de Vie, byron și The Mono Jacks.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului Living Rock 2021 vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Pe scenă vor urca trupe îndrăgite de rock alternativ precum Vița de Vie, byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers și Grimus, iar lista de artiști din line-up urmând să fie completată și alte nume.

"Deși încă ne obișnuim cu noul normal, care ba e utopic, ba distopic, este totuși un moment bun să luăm o pauză binemeritată și să re-experimentăm cum e să fii în primul rând la un concert. Trupele sunt nerăbdătoare să urce pe scenă, publicul abia așteaptă să le asculte, cu toții căutăm alternative pentru vacanța de vară, așa că un festival de alternativ la mare ar fi cea mai bună alegere.

Pe lângă line-up-ul complet alternativ și din scena underground a muzicii românești, Living Rock va fi un altfel de eveniment la mare. Vrem un festival atent cu oamenii din zonă, dar mai ales atent cu locul. Vrem să trăim rock, dar alternativ, așa încât, la plecare, plaja Tuzla să rămână la fel de sălbatică, apa să fie la fel de turcoaz și nisipul la fel de fin", a declarat Ilinca Ghișoiu, reprezentantul Maitreya Events, organizator al festivalului Living Rock.

Acces la festival & camping

Accesul la festival se va face pe bază de abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid, mască și distanțare. Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Persoanele nevaccinate vor primi gratuit un test de Covid la intrare.

Prețuri abonamente la Living Rock:

  • 250 lei (acces pentru 3 zile la toate concertele și activitățile festivalului din perioada 20 - 22 august)
  • 125 lei (oferă access pentru 3 zile la toate concertele și activitățile festivalului din perioada 20 - 22 august persoanelor vaccinate)

Despre Living Rock

Festivalul Living Rock, singurul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending