Urmărește-ne în Social Media

rock

Artiști în izolare | Robin Proca: "Să dea Dumnezeu să rămânem la fel de blânzi și de înțelepți, că de restul ne ocupăm noi"

Izolarea nu-i este străină lui Robin Proca, și nici vorba de duh. În câteva răspunsuri succinte, ne-a împărtășit care-i este păsul în condiții de pandemie, prevestind că ne vom complace în blândețe și înțelepciune.

Publicat

pe

Robin Proca
Robin Proca

De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

Sunt în izolare cam din luna mai 2015, de când am citit primele (și ultimele) recenzii ale unui album drag mie, pe care l-am scos împreună cu băieții mei, Los Backstabbers. Bună ziua, băieți, vă salut și cu această ocazie.

Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Cam o dată la zece minute îmi strig numele, merg în altă cameră și îmi răspund iritat.

Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

La ce te tot referi când spui "pre-pandemie"?

"Mi-a plăcut și aia cu coronavirusul care a pierdut lupta cu Ion Iliescu"

Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Hmm. Nu prea știu să mă feresc. Dar care e acum cea mai răspândită, forwarduită și, în general, cea mai crezută teorie "alternativă"? De obicei aia e și cea mai ridicolă.

Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

L-am văzut recent pe YouTube pe Victor Eftimiu spunând una. Și mi-a plăcut și aia cu coronavirusul care a pierdut lupta cu Ion Iliescu.

Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

A scos NIN (Nine Inch Nails) două albume noi.

E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Nu știu, nu sunt de aici. Vlad, mi-ar prinde bine banii ăia!

"Poate scopul carantinei este unul nobil, unul artistic"

Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

"Pe la ora două, (două și ceva!)
S-a con sta tat O FURTUNĂĂĂĂ!!
Din care n-am putut să dorm
Et ce te ra"

Poate scopul carantinei este unul nobil, unul artistic.

Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Am visat că eram undeva și că erau niște oameni prin preajmă.

Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Un foc de tabără și o conservă de fasole, vorba cântecului. Și DOOM Eternal.

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

O să îmi sun prietenii până îmi răspunde cineva și de acolo văd eu.

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Să dea Dumnezeu să rămânem la fel de blânzi și de înțelepți, că de restul ne ocupăm noi. Și în rest, sper să fie ceva frumos, ceva care să placă la toată lumea.

Robin Proca

Robin Proca

Despre Robin Proca

La inițiativa lui Andrei Robin Proca, în 2010 a luat naștere trupa românească de rock Robin and the Backstabbers. Membrii formației își descriu muzica drept "pop melodramatic". Albumul de debut Bacovia Overdrive, vol. I: Stalingrad a fost printre cele mai bine vândute albume în prima lună de la lansare.  Mult așteptatul volum secund al trilogiei "Bacovia Overdrive", Arhanghel'sk, a fost lansat în primăvara lui 2014. Pentru întreaga campanie de lansare, susținută de videoclipuri precum "Arhanghel'sk" și "Muzică în cântece", trupa a primit premiul Best Rock (r)Evolution la Gala METALHEAD Awards 2015.

De la capătul orașului, de la capătul oceanului, de la marginea pământului a sosit "Vladivostok" – cel de-al treilea album al trupei, lansat pe 30 noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din Bucuresti. Vladivostok este sunetul vântului care bate prin podul casei, răsfoind caiete vechi, albume de familie și cărți de telefon, cândva în viitorul îndepărtat într-un oraș construit pe spatele unei balene.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Festivalul PeriFEERIC transformă cartierele bucureștene în spații artistice

Pe 7 și 8 octombrie, Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe zone periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii și program în articol.

Publicat

pe

Festivalul PeriFEERIC 2023
Festivalul PeriFEERIC 2023 │ FOTO: ARCUB

Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest își propune să răspândească bucuria artei în fiecare colț al orașului pentru a crea o conexiune autentică între artiști și comunități, dar și să contribuie la încurajarea locuitorilor de a descoperi specificul necunoscut al zonelor periferice prin participarea activă la manifestări culturale variate.

Festivalul debutează sâmbătă, 7 octombrie, cu un spectacol de magie pentru copii și părinți, programat la ora 10.00, la Teatrul Nou, care îi va implica activ pe cei mici în trucuri magice și le va oferi o experiență amuzantă și distractivă. Evenimentele dedicate copiilor includ, de asemenea, și ateliere de actorie, susținute de actorii Studioului Film & Theatre Academy atât sâmbătă, 7 octombrie, cât și duminică, 8 octombrie, la ora 11.00, în sediul de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142.

Bucureștiul își va dezvălui fața mai puțin cunoscută pasionaților de artă stradală în cadrul turului ghidat București Alternativ - o călătorie în arta stradală, de la centru la periferie, care va lua startul sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, în Piața Universității, și se va încheia, în jurul orei 14.00,  la A.M. Social Space, pe Str. Constantin Bosianu nr. 21. Bucureștenii care au (re)descoperit orașul în cadrul turului, dar și rezidenții din zonă pot participa aici, în intervalul orar 14.00-16.00, la un jam session susținut de Bucharest Sax Quartet și o serie de ateliere de graffiti și stencils.

Teatrul Nou le propune bucureștenilor un nou subiect de reflecție pe tema libertății și a schimbărilor într-o societate futuristă cu piesa de teatru "Străini în viitor", o comedie scrisă și regizată de Andrei Adam. Prima zi din programul PeriFEERIC se va încheia într-o explozie de energie cu un concert al cunoscutei trupe Robin and the Backstabbers, programat la ora 21.30, la Recul, pe Splaiul Unirii nr. 160.

PeriFEERIC se extinde duminică, 8 octombrie, cu un treasure hunt în cartierul Rahova, programat între orele 11.30 și 13.30, în care participanții vor descoperi misterele unor locuri emblematice din această zonă a Capitalei. Vânătoarea de comori urbane va lua startul în fața centrului comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) și se va încheia la A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21). Pentru a participa, persoanele interesate se pot înscrie la treasure hunt prin completarea acestui formular.

Programul de seară al celei de-a doua zile de festival include piesa de teatru "Un spectacol dumnezeiesc", după David Javerbaum, o comedie neagră în regia Iuliei Alexandra Neacșu, programată la ora 17.00, la Teatrul Nou.

Teatrul Infinit se înscrie în seria evenimentelor teatrale PeriFEERIC cu spectacolul "Eu cu cine mă mărit?", după un text scris de Silvia Gagu, în regia lui Bogdan Gagu. Programată la ora 19.30, reprezentația teatrală transformă scena Teatrului Infinit în epicentrul unei căutări continue a fericirii în contextul unei petreceri a burlăcițelor.

De la ora 18.00, în grădina J'ai Bistrot va concerta artista Cristina Lupu. Absolventă a Facultății de Compoziție, secția Jazz, la Universitatea Națională de Muzică din București, Cristina Lupu le va oferi bucureștenilor o experiență intimă cu un recital din compozițiile sale reunite sub titlul "Sweet Amnesia", o colecție de povești incluse pe albumul cu același titlu.

Oferta muzicală a Festivalului PeriFEERIC include, totodată, și concertul pianistului Flavian Chitic, programat la ora 18.00, la A.M. Social Space, dedicat iubitorilor de muzică clasică. Flavian Chitic este absolvent al unor instituții prestigioase de profil - Liceul de Arte "Victor Brauner" din Piatra Neamț și Universitatea Națională de Muzică din București.

Program PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest

Sâmbătă, 7 octombrie

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)

10.00: Spectacol de magie pentru copii și părinți

20.00-21.30: Spectacol de teatru - "Străini în viitor"

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)

11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Piața Universității – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

11.00-14.00: Tur ghidat București Alternativ – o călătorie în arta stradală

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

14.00-16.00: Jam session susținut de Bucharest Sax Quartet

14.00-15.00: Atelier de graffiti

15.00-16.00: Atelier de stencils

Recul (Splaiul Unirii nr. 160)

21.30: Concert Robin and the Backstabbers

Duminică, 8 octombrie

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)

11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Cartierul Rahova: Centrul comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

11.30-13.30: Treasure hunt: vânătoare de comori urbane pe traseul Centrul comercial Liberty – A.M. Social Space. Participarea la treasure hunt este pe bază de înscriere prealabilă, prin completarea acestui formular.

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)

17.00: Spectacol de teatru - "Un spectacol dumnezeiesc"

Teatrul Infinit (Strada Mihai Eminescu nr. 127)

19.30: Spectacol de teatru –  "Eu cu cine mă mărit?"

J'ai Bistrot (Calea Griviței nr. 55, sector 1)

18.00: Concert Cristina Lupu – "Sweet Amnesia"

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

18.00: Concert de muzică clasică Flavian Chitic

Citește în continuare

Trending