Urmărește-ne în Social Media

world music

Grigore Leșe și Dor Transilvan

Grigore Leșe Grigore Leșe │ FOTO: www.informatia-zilei.ro

Pe 3 octombrie, Parcul Etnografic din Cluj-Napoca vă găzdui spectacolul folcloric "Grigore Leșe si Dor Transilvan" cu ocazia aniversarii a 25 de ani de activitate artistică a ansamblului folcloric Dor Transilvan.

Bilete concert Grigore Leșe și Dor Transilvan la Cluj-Napoca

  • Acces General - 50 lei

Timp de 25 de ani, ansamblul folcloric Dor Transilvan a reprezentat Clujul și România în peste 80 de festivaluri internaționale, pe trei continente: Europa, America și Asia. Cea mai importanta reprezentare a Clujului și României la un asemenea eveniment a avut loc în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, când ansamblul a participat la festivalul internațional de la Shanghai, fiind urmărit pe postul național de televiziune de peste 200 milioane de telespectatori.

Colaborarea cu Grigore Leșe la realizarea acestui spectacol aniversar se datorează valorii acestui artist, și autenticității repertoriului său; un model de valorificare scenică a folclorului românesc pe care îl urmează și ansamblul Dor Transilvan.

Grigore Leșe este un cunoscut interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului. A absolvit Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Publicitate


Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 29 septembrie 2020. Ref #135683

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.