Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Chitaristul Metallica, Kirk Hammet anunţă primul său album solo, "Portals"

Ultimii ani ne-au adus o exuberanţă a artiştilor din marile formaţii rock, care şi-au început cariere solo. Ne gândim la albumele solo ale lui Eddie Vedder de la Pearl Jam şi Corey Taylor de la Slipknot spre exemplu. Acum şi chitaristul Kirk Hammett de la Metallica e gata să ne ofere un prim album solo, cunoscut drept "Portals".

Publicat

pe

Kirk Hammett în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019
Kirk Hammett în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

E mult spus album, acest material discografic fiind mai degrabă un EP cu 4 piese. "Portals" este primul proiect solo nu doar al chitaristului ci al oricărui membru Metallica curent. Lui Kirk Hammett i-a venit ideea pentru acest EP sub formă de soundtrack pentru The Kirk Hammett Collection, o colecţie de măşti horror, elemente din decorurile marilor filme horror şi alte "artefacte" asociate filmelor de groază.

Expoziţia se ţine la Muzeul Peabody Essex din Salem, Masschusetts, începând din 2017. Chitaristul Metallica a vrut să compună muzică care să se audă în fundal în vreme ce lumea admiră capete de Pinhead, măşti Frankenstein, statuete, postere, mănuşa lui Freddie Kruger, cranii de toate mărimile. Expoziţia include destule elemente de decor pentru Halloween cât să umpli 3 magazine tematice.

Conceptul iniţial al lui "Portals" a fost pus în mişcare de o singură piesă. Apoi celelalte track-uri au curs firesc în continuarea sa. Muzicianul numeşte aceste melodii "Audio Cinematic", adică o coloană sonoră pentru filmele din imaginaţia sa. Dorinţa artistului este ca aceste melodii să creeze "filme" similare în minţile celor care le ascultă. Înregistrările s-au făcut pe tot globul, iar Hammett a fost şi producătorul acestui EP.

Un colaborator pentru realizarea materialului a fost Edwin Outwater în cazul "High Plains Drifter" şi "The Incantation", ultimele două melodii de pe "Portals". Outwater a fost dirijorul orchestrei cu care Metallica a cântat pe "S&M2", albumul său live care combina rock-ul cu muzica simfonică. Au mai contribuit la EP şi toboşarul Jon Theodore din trupa lui Hammett The Wedding Band, iar la bas a fost Gred Fidelman.

De aranjamentul muzical s-au ocupat Blake Neely şi Bob Rock, care au produs albumele Metallica de studio din anii '90, dar şi "St. Anger" din 2003. EP-ul "Portals" va fi lansat pe 23 aprilie 2022, adică faimoasa Record Store Day. Între timp aşteptăm în continuare un nou album Metallica, după multiple indicii de la Lars Ulrich şi Hetfield că s-au înregistrat piese noi în pandemie.

Comentează

Trending