Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Turneul VAMA Neconvențional a adunat 10,000 de persoane, "un public frumos", care a mers cu trupa "până la capăt"

Peste 10.000 de participanți s-au bucurat de turneul VAMA Necovențional, cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021. Formația își propune să repete experiența și anul viitor, Tudor Chirilă declarându-se deja nostalgic.

Publicat

pe

Vama pe scenă la Rupea, Brașov (Turneu Vama Neconvențional)
Vama pe scenă la Rupea, Brașov (Turneu Vama Neconvențional) │ FOTO: PR

VAMA Neconvențional s-a desfășurat între 31 iulie și 17 septembrie și a străbătut 10 orașe, în 10 spații inedite din țară precum: Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea din Oradea, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, Cetatea Rupea din Brașov, Centrul de Echitație R&R din Craiova Podari, Faber Community din Timișoara, Parcul Muzeului Etnografic ,"Romulus Vuia" din Cluj-Napoca, Muzeul Astra din Sibiu, Zona de Agrement Ciric Senzoria din Iași și cota 1000 din Sinaia.

Trupa Vama a încheiat la înălțime turneul, pe platoul din Bucegi, la cota 1000, într-un peisaj frumos, sub o ploaie fină, în fața a sute de oameni. Aceștia s-au bucurat de muzică, de mâncare gustoasă, băuturi calde și de aerul curat de pe munte.

Comunități de o zi în jurul muzicii

Prin acest turneu, conceput ca un micro-festival, trupa Vama și-a propus să creeze comunități de o zi în jurul muzicii care ne leagă pe toți și a reușit. La fiecare eveniment au venit sute sau mii de oameni, care au cumpărat bilete pentru a pătrunde în lumi diferite, unde au trăit experiențe unice și au rămas cu amintiri frumoase.

Fanii s-au conectat cu trupa mai mult decât la un concert obișnuit și au participat la probele de sunet sau chiar au repetat pe scenă cu băieții, au cântat la chitară, și au aflat mărturii noi și secrete de la ei. În fiecare loc neconvențional s-a scris istorie, s-au născut idei și povești noi, s-au reluat prietenii și s-au legat prietenii noi. În fiecare spațiu în care a ajuns Vama, echipa a adus la un loc și artiști, designeri sau meșteșugari locali, iar tipurile lor de artă s-au îmbinat perfect cu arta muzicii.

Tudor Chirilă: " Pentru noi ăsta este probabil cel mai mare câștig - faptul că am realizat încă o dată că avem un public care merge cu noi până la capăt și care este alături de noi, un public frumos"

Tudor Chirilă își dorește să continue și anul viitor cu acest concept special, VAMA Neconvențional.

"Dacă cineva ne-ar fi spus în 2019 că vom organiza un turneu național de 10 orașe în locații nu foarte simple, neconvenționale, în care în general nu se cântă... cum ar fi la poalele cetății Rupea, i-am fi spus că este nebun. Adică nici prin cap nu ne-a trecut că o echipă atât de mică, dar foarte foarte inimioasă, va reuși să capaciteze resursele unui asemenea demers. Și sigur că asta nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor care au reușit să depășească barierele clasice de comunicare și să spună da foarte repede acestui turneu.

Apoi a venit surpriza turneului în sine, deoarece cu fiecare oraș am învățat lucruri și am dezvoltat acest concept de micro-festival de comunități de o zi, s-au întâmplat happening-uri ad-hoc, știu e un pleonasm, dar chiar așa a fost, că ne propusesem happening-uri și ele s-au întâmplat, câteodată luându-ne și pe noi pe nepregătite. Un exemplu e cum a fost la Hunedoara mini-concertul de chitară al celor doi puști de 14 ani, alt exemplu e atelierul de chitară de la Rupea, ș.a.m.d..

Pentru noi a fost o vară extraordinară și suntem poate una dintre puținele trupe din România, cred că suntem singura trupă din România care a reușit un turneu vara asta, iar pentru asta nu avem decât să fim recunoscători unui public absolut extraordinar, care a dat măsura fidelității lui la Sinaia, când a stat un concert întreg alături de noi, în ploaie, la baza telegondolei, unde am mutat totul de la cota 2000 din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pentru noi asta este probabil cel mai mare câștig, faptul că am realizat încă o dată că avem un public care merge cu noi până la capăt și care este alături de noi, un public frumos, un public care în fiecare locație ne-a spus o altă poveste și probabil că și noi le-am spus lor o poveste diferită. Deja mă uit așa cu nostalgie la turneul ăsta și sper din tot sufletul să reușim să îl facem din nou și anul viitor. Gânduri bune pentru toată lumea – echipă, sponsori, public și, în general, muzica; ea nu unește pe toți", a declarat Tudor Chirilă.

Turneul VAMA Neconvențional a fost disponibil atât pentru fanii vaccinați, cât și pentru cei care au prezentat un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore sau au făcut dovada că au trecut prin boală. Astfel, fiecare concert a avut loc în cele mai bune și sigure condiții.

Trupa Vama este formată din Tudor Chirilă - voce, Eugen Caminschi - Chitară, Gelu Ionescu - claviaturi, Lucian Clopo - tobe, Dan Lucian – bas.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023 │ FOTO: Anca Coleașă

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

VAMA, Irina Rimes, TAXI, Luna Amară cânta la festivalul caritabil "Livada cu stele" - PROGRAM

Prima ediție a festivalului caritabil "Livada cu stele" va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Nucșoara, Argeș. "Livada cu stele" nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.

Publicat

pe

Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA)
Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA) │ FOTO: capturi YouTube

Prin intermediul festivalului, oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.

"Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur", a declarat Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.

Program "Livada cu stele":

Vineri, 1 septembrie

  • Stema
  • Ada Milea
  • Ana Coman
  • Taxi
  • Rockabella
  • Mădălina Pavăl Orchestra
  • Luna Amară

Sâmbătă, 2 septembrie

  • Soul Serenade
  • Leyah
  • Luiza Zan
  • Delta pe Obraz
  • Dora Gaitanovici
  • Vama
  • Dan Amariei DJ set

Duminică, 3 septembrie

  • Blană Bombă
  • Cristina Lupu
  • Eyedrops
  • EMAA
  • Irina Rimes
  • DJ Marinov
  • Pixar Stelar DJ Set

Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.

Despre Casa Bună

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.

Un alt obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.

În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).

Prețuri bilete festival "Livada cu stele" 2023

  • Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 100 de lei. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de camping în zonă special amenajată. Pentru mai multe detalii despre bilete și camping, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Urmărește show-ul VAMA de la UNTOLD 2023 - VIDEO

Cea de-a opta ediție a festivalului UNTOLD a avut loc între 3 și 6 august 2023, iar VAMA s-a numărat printre trupele confirmate în lineup. Formația a susținut un concert plin de energie, pe care îl poți urmări în articol.

Publicat

pe

Concert VAMA la UNTOLD 2023
Concert VAMA la UNTOLD 2023 │ FOTO: YouTube VAMA

Peste 420.000 de oameni au participat la UNTOLD 2023, unul dintre cele mai apreciate festivaluri de la noi. Organizatorii au pregătit o ediție pe cinste, încărcată de acte muzicale de neratat, unele în premieră în România.

În același timp, pe mainstage au urcat și artiști autohtoni care și-au reconfirmat talentele muzicale. Un exemplu în acest a fost VAMA. Trupa a urcat pe scena principală a festivalului în ultima zi, 6 august. A susținut un show de aproximativ 40 de minute în care au fost interpretate piese îndrăgite precum "Copilul care aleargă către mare", "Cântă cu mine", "18 Ani", "Barosanii", "Perfect fără tine", "Vara asta".

Pentru fanii care nu au putut ajunge pe Cluj-Arena, membrii trupei VAMA au lansat online întregul lor concert de la UNTOLD.

VIDEO: Concert VAMA la UNTOLD 2023

În altă ordine de idei, formația a susținut pe 29 iulie tradiționalul concert de la Arenele Romane. Evenimentul a marcat revenirea trupei, după un an de întrerupere, la această serie de concerte. În 2020, Vama a susținut singurul show din acea vară la Arene, pentru ca un an mai târziu, membrii trupei să se întoarcă cu un concert care a beneficiat de relaxarea unor restricții.

Tot luna trecută, VAMA a lansat o piesă nouă, perfectă pentru sezonul estival - "Vara Pe Repeat".

Citește în continuare

Trending