Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Duran Duran a lansat piesa "Tonight United", care ne duce direct în anii '80

Nostalgia după anii '80 continuă, de această dată printr-o revenire a celor de la Duran Duran. Simon Le Bon and co tocmai au lansat o piesă nouă, "Tonight United", destinată nopţilor de party care vor marca revenirea pe dance floor după pandemie.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

"Tonight United" este o piesă produsă de Giorgio Moroder şi sună a disco pur, la intersecţia dintre finalul anilor 70. Sunt şi influenţe de funk şi un cor bogat care face melodia mai catchy. E genul de single foarte uşor de fredonat chiar dacă nu cunoşti versurile. Acesta este al patrulea single al britanicilor extras de pe albumul "Future Past", care va sosi pe 22 octombrie prin Tape Modern şi BMG.

Precedentele single-uri sunt "More Joy", "Anniversary" şi "Invisible", ultimul o colaborare cu Graham Coxon, chitaristul de la Blur. Putem încadra "Tonight United" la synth pop, dar şi puţin la euro pop, datorită naturii simpliste a versurilor şi liniei melodice. Clăparul Duran Duran Nick Rhoades a fost aşa încântat de colaborarea cu chitaristul de la Blur, încât ia în calcul o integrare a sa în formaţie.

Duran Duran a urcat recent pe scenă alături de Kylie Minogue în cadrul etapei britanice a evenimentului Global Citizen Live 2021. Etapa americană a inclus o super reprezentaţie a lui Billie Eilish alături de fratele său Finneas şi Coldplay, interpretând piesa "Fix You" la New York. De segmentul Global Citizen din Paris s-a ocupat Ed Sheeran, alături de Doja Cat, H.E.R. şi Christine and the Queens.

Revenind la Duran Duran, trupa din Birminghan activă din 1978 va include pe viitorul album colaborări cu Graham Coxon, CHAI, Tove Lo, Mike Garson, omul de la clape pentru David Bowie, dar şi Ivorian Doll. De producţia acestui LP s-a ocupat Giorgio Moroder, dar şi Mark Ronson. Grupul a fost cunoscut drept mare inovator în zona tehnologiei video şi a concertelor pe stadioane în anii '80. Majoritatea clipurilor Duran Duran au fot filmate pe peliculă de 35 mm, conferindu-le un look aparte.

Ultimul album lansat de grup a fost "Paper Gods" în 2015, ducând discografia trupei la 15 titluri.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Duran Duran lansează "Danse Macabre", un album cu tematică de Halloween

Duran Duran a anunțat cel de-al 16-lea album de studio, "Danse Macabre", care urmează să fie lansat pe 27 octombrie. Albumul va conține atât piese originale, cât și cover-uri. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

"Danse Macabre" are ca sursă de inspirație sărbătoarea de Halloween. Albumul conține o serie de melodii noi, dar și câțiva invitați speciali și mai multe cover-uri, de la artiști precum Billie Eilish, Talking Heads sau The Rolling Stones.

Potrivit unui comunicat de presă, "Danse Macabre" și tematica sa de Halloween au fost inspirate de spectacolul de Halloween din 2022 al trupei Duran Duran, în care au fost folosite efecte vizuale gotice, iar setlistul a cuprins câteva cover-uri ce au creat o coloană sonoră de groază.

"Acea seară ne-a inspirat să explorăm mai departe și să facem un album, folosind Halloween-ul ca temă principală. Discul s-a metamorfozat printr-un proces pur, organic și nu numai că a fost realizat mai rapid decât oricare alt material de la albumul nostru de debut, dar a rezultat și în ceva ce niciunul dintre noi nu ar fi putut prezice vreodată", a declarat clăparul Nick Rhodes.

Odată cu anunțul albumului, trupa a lansat și single-ul principal, intitulat tot "Danse Macabre".

Printre cover-urile incluse pe album sunt  "Bury a Friend" (Billie Eilish) "Psycho Killer" (Talking Heads), "Paint It Black" (Rolling Stones), "Spellbound" (Siouxsie and the Banshees), "Supernature" (Cerrone) sau " Ghost Town" (The Specials).

În ceea ce privește colaboratorii, printre aceștia se numără foștii membri Duran Duran - Warren Cuccurullo și Andy Taylor - dar și Nile Rodgers și Victoria De Angelis de la Maneskin. Proiectul îi include și pe producătorii Josh Blair și Mr Hudson.

TRACKLIST "Danse Macabre":

 1. Nightboat
 2. Black Moonlight
 3. Love Voudou
 4. Bury A Friend
 5. Supernature
 6. Danse Macabre
 7. Secret Oktober 31st
 8. Ghost Town
 9. Paint It Black
 10. Super Lonely Freak
 11. Spellbound
 12. Psycho Killer (feat. Victoria De Angelis)
 13. Confession in the Afterlife
Citește în continuare

Trending