Urmărește-ne în Social Media

Duran Duran - Anniversary

Duran Duran continuă revirimentul muzicii anilor '80, lansând single după single, de această dată şi cu un videoclip "ca pe vremuri". Noul single se numeşte "Anniversary" şi include o petrecere la castel plină de celebrităţi, de la Madonna la Daniel Craig şi Elton John.

"Anniversary" sună a melodie de petrecere disco specifică anilor '80, iar celebrităţile din clip nu sunt cine par. Apar imitatori convingători ai lui Daniel Craig, Stormzy, Elton John şi chiar o figură similară cu Regina Marii Britanii. O Billie Eilish falsă şi o clonă de Ariana Grande se bat cu mâncare, în vreme ce "Daniel Craig" se joacă cu arme cu o clonă a lui Putin.

Nu lipsesc drag queens şi fotomodele la bustul gol. Pare un colaj dintre cele mai tari momente din Studio 54 şi Chateau Marmont, aduse în 2021, iar membrii trupei Duran Duran apar la rândul lor discret printre petrecăreţi. Spre exemplu Simon Le Bon joacă pojer cu "Regina". Party-ul s-a ţinut la un castel britanic din secolul 11, iar clipul a fost regizat de către Alison Jackson. A fost nevoie de 3 zile de filmări la Belvoir Castle din Leicestershire pentru a crea acest portret al hedonismului retro-futurist.

"Anniversary" este al doilea single lansat de Duran Duran în această toamnă, după "Tonight United". Ambele se vor regăsi pe viitorul album al trupei, "Future Past", care va sosi chiar pe 22 octombrie 2021. Numele noii piese este inspirat printre altele de aniversarea de 40 de ani de carieră a trupei. Duran Duran era fondată ca grup new wave în Birmingham în 1978, deci pragul a fost atins deja. Primul album sosea în 1981, purtând numele formaţiei.

Duran Duran pregăteşte un eveniment special transmis live pe 21 octombrie. Va include un Q&A cu artiştii din grup, alături de editorul Billboard Larry Flick, iar ei vor sta la taclale şi vor spune poveşti mai puţin cunoscute din istoria formaţiei. Tot atunci va fi lansat şi "Double Take", un documentar de 30 de minute care are rol de cronică pentru producţia şi stilul vizual al clipului "Anniversary". Biletele pentru livestream sunt disponibile aici, iar el va fi disponibil sub formă de video on demand timp de 72 de ore.

Duran Duran a mai colaborat pe noul album cu Tove Lo, Ivorian Doll, Erol Alkan şi Graham Coxon de la Blur.

Comentarii