Urmărește-ne în Social Media

Duran Duran - Anniversary

Duran Duran continuă revirimentul muzicii anilor '80, lansând single după single, de această dată şi cu un videoclip "ca pe vremuri". Noul single se numeşte "Anniversary" şi include o petrecere la castel plină de celebrităţi, de la Madonna la Daniel Craig şi Elton John.

"Anniversary" sună a melodie de petrecere disco specifică anilor '80, iar celebrităţile din clip nu sunt cine par. Apar imitatori convingători ai lui Daniel Craig, Stormzy, Elton John şi chiar o figură similară cu Regina Marii Britanii. O Billie Eilish falsă şi o clonă de Ariana Grande se bat cu mâncare, în vreme ce "Daniel Craig" se joacă cu arme cu o clonă a lui Putin.

Nu lipsesc drag queens şi fotomodele la bustul gol. Pare un colaj dintre cele mai tari momente din Studio 54 şi Chateau Marmont, aduse în 2021, iar membrii trupei Duran Duran apar la rândul lor discret printre petrecăreţi. Spre exemplu Simon Le Bon joacă pojer cu "Regina". Party-ul s-a ţinut la un castel britanic din secolul 11, iar clipul a fost regizat de către Alison Jackson. A fost nevoie de 3 zile de filmări la Belvoir Castle din Leicestershire pentru a crea acest portret al hedonismului retro-futurist.

"Anniversary" este al doilea single lansat de Duran Duran în această toamnă, după "Tonight United". Ambele se vor regăsi pe viitorul album al trupei, "Future Past", care va sosi chiar pe 22 octombrie 2021. Numele noii piese este inspirat printre altele de aniversarea de 40 de ani de carieră a trupei. Duran Duran era fondată ca grup new wave în Birmingham în 1978, deci pragul a fost atins deja. Primul album sosea în 1981, purtând numele formaţiei.

Duran Duran pregăteşte un eveniment special transmis live pe 21 octombrie. Va include un Q&A cu artiştii din grup, alături de editorul Billboard Larry Flick, iar ei vor sta la taclale şi vor spune poveşti mai puţin cunoscute din istoria formaţiei. Tot atunci va fi lansat şi "Double Take", un documentar de 30 de minute care are rol de cronică pentru producţia şi stilul vizual al clipului "Anniversary". Biletele pentru livestream sunt disponibile aici, iar el va fi disponibil sub formă de video on demand timp de 72 de ore.

Duran Duran a mai colaborat pe noul album cu Tove Lo, Ivorian Doll, Erol Alkan şi Graham Coxon de la Blur.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Duran Duran a lansat piesa "Tonight United", care ne duce direct în anii '80

Nostalgia după anii '80 continuă, de această dată printr-o revenire a celor de la Duran Duran. Simon Le Bon and co tocmai au lansat o piesă nouă, "Tonight United", destinată nopţilor de party care vor marca revenirea pe dance floor după pandemie.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

"Tonight United" este o piesă produsă de Giorgio Moroder şi sună a disco pur, la intersecţia dintre finalul anilor 70. Sunt şi influenţe de funk şi un cor bogat care face melodia mai catchy. E genul de single foarte uşor de fredonat chiar dacă nu cunoşti versurile. Acesta este al patrulea single al britanicilor extras de pe albumul "Future Past", care va sosi pe 22 octombrie prin Tape Modern şi BMG.

Precedentele single-uri sunt "More Joy", "Anniversary" şi "Invisible", ultimul o colaborare cu Graham Coxon, chitaristul de la Blur. Putem încadra "Tonight United" la synth pop, dar şi puţin la euro pop, datorită naturii simpliste a versurilor şi liniei melodice. Clăparul Duran Duran Nick Rhoades a fost aşa încântat de colaborarea cu chitaristul de la Blur, încât ia în calcul o integrare a sa în formaţie.

Duran Duran a urcat recent pe scenă alături de Kylie Minogue în cadrul etapei britanice a evenimentului Global Citizen Live 2021. Etapa americană a inclus o super reprezentaţie a lui Billie Eilish alături de fratele său Finneas şi Coldplay, interpretând piesa "Fix You" la New York. De segmentul Global Citizen din Paris s-a ocupat Ed Sheeran, alături de Doja Cat, H.E.R. şi Christine and the Queens.

Revenind la Duran Duran, trupa din Birminghan activă din 1978 va include pe viitorul album colaborări cu Graham Coxon, CHAI, Tove Lo, Mike Garson, omul de la clape pentru David Bowie, dar şi Ivorian Doll. De producţia acestui LP s-a ocupat Giorgio Moroder, dar şi Mark Ronson. Grupul a fost cunoscut drept mare inovator în zona tehnologiei video şi a concertelor pe stadioane în anii '80. Majoritatea clipurilor Duran Duran au fot filmate pe peliculă de 35 mm, conferindu-le un look aparte.

Ultimul album lansat de grup a fost "Paper Gods" în 2015, ducând discografia trupei la 15 titluri.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2