Urmărește-ne în Social Media

Duran Duran - Anniversary

Duran Duran continuă revirimentul muzicii anilor '80, lansând single după single, de această dată şi cu un videoclip "ca pe vremuri". Noul single se numeşte "Anniversary" şi include o petrecere la castel plină de celebrităţi, de la Madonna la Daniel Craig şi Elton John.

"Anniversary" sună a melodie de petrecere disco specifică anilor '80, iar celebrităţile din clip nu sunt cine par. Apar imitatori convingători ai lui Daniel Craig, Stormzy, Elton John şi chiar o figură similară cu Regina Marii Britanii. O Billie Eilish falsă şi o clonă de Ariana Grande se bat cu mâncare, în vreme ce "Daniel Craig" se joacă cu arme cu o clonă a lui Putin.

Nu lipsesc drag queens şi fotomodele la bustul gol. Pare un colaj dintre cele mai tari momente din Studio 54 şi Chateau Marmont, aduse în 2021, iar membrii trupei Duran Duran apar la rândul lor discret printre petrecăreţi. Spre exemplu Simon Le Bon joacă pojer cu "Regina". Party-ul s-a ţinut la un castel britanic din secolul 11, iar clipul a fost regizat de către Alison Jackson. A fost nevoie de 3 zile de filmări la Belvoir Castle din Leicestershire pentru a crea acest portret al hedonismului retro-futurist.

"Anniversary" este al doilea single lansat de Duran Duran în această toamnă, după "Tonight United". Ambele se vor regăsi pe viitorul album al trupei, "Future Past", care va sosi chiar pe 22 octombrie 2021. Numele noii piese este inspirat printre altele de aniversarea de 40 de ani de carieră a trupei. Duran Duran era fondată ca grup new wave în Birmingham în 1978, deci pragul a fost atins deja. Primul album sosea în 1981, purtând numele formaţiei.

Duran Duran pregăteşte un eveniment special transmis live pe 21 octombrie. Va include un Q&A cu artiştii din grup, alături de editorul Billboard Larry Flick, iar ei vor sta la taclale şi vor spune poveşti mai puţin cunoscute din istoria formaţiei. Tot atunci va fi lansat şi "Double Take", un documentar de 30 de minute care are rol de cronică pentru producţia şi stilul vizual al clipului "Anniversary". Biletele pentru livestream sunt disponibile aici, iar el va fi disponibil sub formă de video on demand timp de 72 de ore.

Duran Duran a mai colaborat pe noul album cu Tove Lo, Ivorian Doll, Erol Alkan şi Graham Coxon de la Blur.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Duran Duran lansează "Danse Macabre", un album cu tematică de Halloween

Duran Duran a anunțat cel de-al 16-lea album de studio, "Danse Macabre", care urmează să fie lansat pe 27 octombrie. Albumul va conține atât piese originale, cât și cover-uri. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

"Danse Macabre" are ca sursă de inspirație sărbătoarea de Halloween. Albumul conține o serie de melodii noi, dar și câțiva invitați speciali și mai multe cover-uri, de la artiști precum Billie Eilish, Talking Heads sau The Rolling Stones.

Potrivit unui comunicat de presă, "Danse Macabre" și tematica sa de Halloween au fost inspirate de spectacolul de Halloween din 2022 al trupei Duran Duran, în care au fost folosite efecte vizuale gotice, iar setlistul a cuprins câteva cover-uri ce au creat o coloană sonoră de groază.

"Acea seară ne-a inspirat să explorăm mai departe și să facem un album, folosind Halloween-ul ca temă principală. Discul s-a metamorfozat printr-un proces pur, organic și nu numai că a fost realizat mai rapid decât oricare alt material de la albumul nostru de debut, dar a rezultat și în ceva ce niciunul dintre noi nu ar fi putut prezice vreodată", a declarat clăparul Nick Rhodes.

Odată cu anunțul albumului, trupa a lansat și single-ul principal, intitulat tot "Danse Macabre".

Printre cover-urile incluse pe album sunt  "Bury a Friend" (Billie Eilish) "Psycho Killer" (Talking Heads), "Paint It Black" (Rolling Stones), "Spellbound" (Siouxsie and the Banshees), "Supernature" (Cerrone) sau " Ghost Town" (The Specials).

În ceea ce privește colaboratorii, printre aceștia se numără foștii membri Duran Duran - Warren Cuccurullo și Andy Taylor - dar și Nile Rodgers și Victoria De Angelis de la Maneskin. Proiectul îi include și pe producătorii Josh Blair și Mr Hudson.

TRACKLIST "Danse Macabre":

 1. Nightboat
 2. Black Moonlight
 3. Love Voudou
 4. Bury A Friend
 5. Supernature
 6. Danse Macabre
 7. Secret Oktober 31st
 8. Ghost Town
 9. Paint It Black
 10. Super Lonely Freak
 11. Spellbound
 12. Psycho Killer (feat. Victoria De Angelis)
 13. Confession in the Afterlife
Citește în continuare