Urmărește-ne în Social Media

Duran Duran - Anniversary

Duran Duran continuă revirimentul muzicii anilor '80, lansând single după single, de această dată şi cu un videoclip "ca pe vremuri". Noul single se numeşte "Anniversary" şi include o petrecere la castel plină de celebrităţi, de la Madonna la Daniel Craig şi Elton John.

"Anniversary" sună a melodie de petrecere disco specifică anilor '80, iar celebrităţile din clip nu sunt cine par. Apar imitatori convingători ai lui Daniel Craig, Stormzy, Elton John şi chiar o figură similară cu Regina Marii Britanii. O Billie Eilish falsă şi o clonă de Ariana Grande se bat cu mâncare, în vreme ce "Daniel Craig" se joacă cu arme cu o clonă a lui Putin.

Nu lipsesc drag queens şi fotomodele la bustul gol. Pare un colaj dintre cele mai tari momente din Studio 54 şi Chateau Marmont, aduse în 2021, iar membrii trupei Duran Duran apar la rândul lor discret printre petrecăreţi. Spre exemplu Simon Le Bon joacă pojer cu "Regina". Party-ul s-a ţinut la un castel britanic din secolul 11, iar clipul a fost regizat de către Alison Jackson. A fost nevoie de 3 zile de filmări la Belvoir Castle din Leicestershire pentru a crea acest portret al hedonismului retro-futurist.

"Anniversary" este al doilea single lansat de Duran Duran în această toamnă, după "Tonight United". Ambele se vor regăsi pe viitorul album al trupei, "Future Past", care va sosi chiar pe 22 octombrie 2021. Numele noii piese este inspirat printre altele de aniversarea de 40 de ani de carieră a trupei. Duran Duran era fondată ca grup new wave în Birmingham în 1978, deci pragul a fost atins deja. Primul album sosea în 1981, purtând numele formaţiei.

Duran Duran pregăteşte un eveniment special transmis live pe 21 octombrie. Va include un Q&A cu artiştii din grup, alături de editorul Billboard Larry Flick, iar ei vor sta la taclale şi vor spune poveşti mai puţin cunoscute din istoria formaţiei. Tot atunci va fi lansat şi "Double Take", un documentar de 30 de minute care are rol de cronică pentru producţia şi stilul vizual al clipului "Anniversary". Biletele pentru livestream sunt disponibile aici, iar el va fi disponibil sub formă de video on demand timp de 72 de ore.

Duran Duran a mai colaborat pe noul album cu Tove Lo, Ivorian Doll, Erol Alkan şi Graham Coxon de la Blur.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Duran Duran se reuneşte cu fostul chitarist, Andy Taylor; Va lansa un nou album

Trupa Duran Duran profita de revirimentul muzicii, culturii, filmelor asociate anilor '80 pentru a anunţa un nou album. De asemenea grupul se reuneşte cu fostul chitarist, Andy Taylor, pe un fond emoţionant.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

Duran Duran se afla în procesul de înregistrare a unui nou album, lucrând în studio cu fostul său chitarist, Andy Taylor. Taylor, care a cântat în cadrul trupei între 1980 şi 2001 a fost diagnosticat cu cancer la prostată în stadiul 4 cu 4 ani în urmă. El trebuia să se reunească cu colegii de trupă în 2022, atunci când grupul a fost introdus în Rock & Roll Hall of Fame, dar o problemă cu tratamentul său l-a forţat să rateze această ocazie.

Basistul John Taylor a confirmat că Duran Duran pregăteşte piese noi împreună cu Andy. Aflăm şi că LP-ul se va lansa înainte de finalul anului 2023 şi va include o sumedenie de coveruri, accentul fiind pus pe piese care au însemnat ceva pentru artişti în copilăria lor. Simon LeBon a călătorit în Ibiza pentru a lucra îndeaproape cu Andy, într-un moment special, deoarece aceştia nu au mai împărţit un studio de 10 sau 20 de ani.

Andy Taylor a fost franc într-un interviu recent, spunând că a acceptat stadiul 4 al cancerului şi metastaza că o sentinţă la moarte. Poate de aici şi graba colegilor de a înregistra material cu chitaristul înainte de sfârşitul său. Duran Duran se pregăteşte de un turneu pe marile arene din UK şi Irlanda la final de aprilie, evident fără Taylor. Jake Shears, liderul trupei Scissor Sisters se va alătura grupului ca invitat special, cântând în deschidere alături de Lia Lia.

Duran Duran este unul dintre numele pivotale din synth-pop şi new wave, activ din 1978. Britanicii sunt văzuţi şi ca un grup rock, fondat în Birmingham de către solistul şi basistul Stephen Duffy, Nick Rhodes la clape şi chitaristul şi basistul John Taylor. Roger Taylor a ajuns la tobe în 1979. De abia în 1980 venea Simon Le Bon la voce. Pe lângă inovaţia muzicală, Duran Duran a fost un mare inovator pe partea de videoclipuri, fiind vârf de lance la debutul MTV.

Citește în continuare