Urmărește-ne în Social Media

Duran Duran - The Edge of America

Duran Duran celebrează 30 de ani de la apariția albumului ”Big Thing” cu un videoclip nou pentru piesa ”The Edge of America”. Prin intermediul acestui clip, formația aduce în discuție subiectul imigrației.

Videoclipul ”The Edge of America” este realizat de artistul columbiano-venezuelian David Medina. Acesta creează colaje de imagini în care ilustrează teme legate de imigrația și ciocnirile de păsări din SUA.

Clipul se deschide cu următoarele mesaje: "Mai mult de un miliard de păsări mor în SUA în fiecare an. Mai mult de 110 de milioane de persoane au fost reținute sau deportate de la granița SUA din 1988 încoace".

Clăparul trupei Duran Duran, Nick Rhodes, a fost încântat de ”viziunea unică” a lui Medina, explicând într-o declarație pentru Rolling Stone Magazine care a fost mesajul pe care au dorit să-l transmită.

"Deși am avut experiențe de viață radical diferite, am fost amândoi (Nick și Medina) inspirați de ideea de a colabora, așa că am început să mă gândesc la o piesă specifică Duran Duran care s-ar putea plia unei colecții de imagini neașteptate, create prin algoritmi. Videoclipul pe care David l-a creat este o perspectivă asupra umanității care exprimă compasiune [și] empatie, care ne lipsește atât de mult în cea mai mare parte a lumii noastre în acest moment ... Mi-am dat seama instantaneu că aceasta este piesa potrivită pentru proiectul lui David și, în același timp, am fost uimit să observ că piesa se simte mai ancorată în viitor acum decât atunci când am înregistrat-o."

Ultimul album Duran Duran, ”Paper Gods” a fost lansat în 2015. Discul a inclus single-ul ”Pressure Off”.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Duran Duran a lansat piesa "Tonight United", care ne duce direct în anii '80

Nostalgia după anii '80 continuă, de această dată printr-o revenire a celor de la Duran Duran. Simon Le Bon and co tocmai au lansat o piesă nouă, "Tonight United", destinată nopţilor de party care vor marca revenirea pe dance floor după pandemie.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

"Tonight United" este o piesă produsă de Giorgio Moroder şi sună a disco pur, la intersecţia dintre finalul anilor 70. Sunt şi influenţe de funk şi un cor bogat care face melodia mai catchy. E genul de single foarte uşor de fredonat chiar dacă nu cunoşti versurile. Acesta este al patrulea single al britanicilor extras de pe albumul "Future Past", care va sosi pe 22 octombrie prin Tape Modern şi BMG.

Precedentele single-uri sunt "More Joy", "Anniversary" şi "Invisible", ultimul o colaborare cu Graham Coxon, chitaristul de la Blur. Putem încadra "Tonight United" la synth pop, dar şi puţin la euro pop, datorită naturii simpliste a versurilor şi liniei melodice. Clăparul Duran Duran Nick Rhoades a fost aşa încântat de colaborarea cu chitaristul de la Blur, încât ia în calcul o integrare a sa în formaţie.

Duran Duran a urcat recent pe scenă alături de Kylie Minogue în cadrul etapei britanice a evenimentului Global Citizen Live 2021. Etapa americană a inclus o super reprezentaţie a lui Billie Eilish alături de fratele său Finneas şi Coldplay, interpretând piesa "Fix You" la New York. De segmentul Global Citizen din Paris s-a ocupat Ed Sheeran, alături de Doja Cat, H.E.R. şi Christine and the Queens.

Revenind la Duran Duran, trupa din Birminghan activă din 1978 va include pe viitorul album colaborări cu Graham Coxon, CHAI, Tove Lo, Mike Garson, omul de la clape pentru David Bowie, dar şi Ivorian Doll. De producţia acestui LP s-a ocupat Giorgio Moroder, dar şi Mark Ronson. Grupul a fost cunoscut drept mare inovator în zona tehnologiei video şi a concertelor pe stadioane în anii '80. Majoritatea clipurilor Duran Duran au fot filmate pe peliculă de 35 mm, conferindu-le un look aparte.

Ultimul album lansat de grup a fost "Paper Gods" în 2015, ducând discografia trupei la 15 titluri.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6