Urmărește-ne în Social Media

Duran Duran - The Edge of America

Duran Duran celebrează 30 de ani de la apariția albumului ”Big Thing” cu un videoclip nou pentru piesa ”The Edge of America”. Prin intermediul acestui clip, formația aduce în discuție subiectul imigrației.

Videoclipul ”The Edge of America” este realizat de artistul columbiano-venezuelian David Medina. Acesta creează colaje de imagini în care ilustrează teme legate de imigrația și ciocnirile de păsări din SUA.

Clipul se deschide cu următoarele mesaje: "Mai mult de un miliard de păsări mor în SUA în fiecare an. Mai mult de 110 de milioane de persoane au fost reținute sau deportate de la granița SUA din 1988 încoace".

Clăparul trupei Duran Duran, Nick Rhodes, a fost încântat de ”viziunea unică” a lui Medina, explicând într-o declarație pentru Rolling Stone Magazine care a fost mesajul pe care au dorit să-l transmită.

"Deși am avut experiențe de viață radical diferite, am fost amândoi (Nick și Medina) inspirați de ideea de a colabora, așa că am început să mă gândesc la o piesă specifică Duran Duran care s-ar putea plia unei colecții de imagini neașteptate, create prin algoritmi. Videoclipul pe care David l-a creat este o perspectivă asupra umanității care exprimă compasiune [și] empatie, care ne lipsește atât de mult în cea mai mare parte a lumii noastre în acest moment ... Mi-am dat seama instantaneu că aceasta este piesa potrivită pentru proiectul lui David și, în același timp, am fost uimit să observ că piesa se simte mai ancorată în viitor acum decât atunci când am înregistrat-o."

Ultimul album Duran Duran, ”Paper Gods” a fost lansat în 2015. Discul a inclus single-ul ”Pressure Off”.

PUBLICITATE
Comentarii