Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Un nou documentar despre Tina Turner a primit un trailer oficial - VIDEO

HBO a anunțat un nou documentar despre Tina Turner și a lansat un trailer oficial. Producția va relata cariera emblematică, drumul spre succes, dar și dramele personale. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Secvență din documentarul "TINA"
Secvență din documentarul "TINA" │ FOTO: captură YouTube / HBO

Intitulat "TINA", documentarul va avea premiera pe 27 martie pe HBO, urmând apoi a fi disponibil pe HBO Max. Filmul a fost regizat de Dan Lindsay și T.J. Martin și produs de Simon Chinn, Jonathan Chinn și Diane Becker. Printre producătorii executivi se numără Erwin Bach, Tali Pelman, Will Clarke, Andy Mayson, Mike Runagall, David Gilbery și Charles Dorfman.

Tina Turner și-a început cariera la sfârșitul anilor 1950 și a "explodat" la mijlocul anilor '60 și începutul anilor '70, apoi s-a retras din lumina reflectoarelor până la începutul anilor '80. Apoi, în 1984, albumul "Private Dancer" a devenit un succes global, ce i-a oferit artistei o relansare fără precedent în anii ce au urmat.

Cu toate acestea, dincolo de cariera muzicală remarcabilă, Tina Turner a avut o viață tumultoasă, ce a inclus și o relație abuzivă cu fostul ei soț, Ike Turner. Conform scenariului HBO, documentarul va prezenta si aceste aspecte intime din viața artistei.

Pe lângă noi interviuri cu Tina Turner, documentarul va expune imagini de arhivă nemaivăzute, vechi materiale audio, fotografii personale și multe altele. De asemenea, proiectul conține interviuri cu Angela Bassett (care a interpretat-o pe Tina Turner în filmul biografic "What’s Love Got to Do With It"), Oprah Winfrey, jurnalistul Kurt Loder, dramaturgul Katori Hall și actualul soț al Tinei, Erwin Bach.

VIDEO: Trailer "TINA":

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Foo Fighters şi Jay-Z intră în Rock and Roll Hall of Fame; Află şi ceilalţi nominalizaţi

După o perioadă de voturi, deliberare şi analiză au fost anunţaţi pe 12 mai artiştii care vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2021. 6 nume intră în panteon în acest an, iar dintre ei se remarcă Jay-Z şi Foo Fighters. Detalii despre muzicienii onoraţi astfel, dar şi despre ceremonie aflaţi în articol.

Publicat

pe

Foo Fighters fotografie oficiala 2021
Foo Fighters fotografie oficiala 2021 │ FOTO: Foo Fighters twitter.com

Artiştii care vor fi imortalizaţi în acest an prin introducerea în panteonul rock sunt Jay-Z, Foo Fighters, dar şi Tina Turner, The Go Go's, Todd Rundgren şi Carole King. Dave Grohl nu e străin de această ceremonie, el fiind introdus în Hall of Fame şi cu Nirvana. Tina Turner a mai apărut de asemenea imortalizată în acest mod alături de Ike Turner, iar Carole King alături de Gerry Goffin. Turner, King şi Stevie Nicks sunt singurele femei care au fost recunoscute muzical de multiple ori.

Pe lângă cele 6 mari nume există şi tributuri speciale pentru întreaga carieră şi influenţa muzicală. Kraftwerk şi Gil Scott Heron, dar şi Charley Patton primesc Early Influence Award, în vreme ce Premiul Pentru Excelenţă Muzicală merge la LL Cool J, Billy Preston şi Randy Rhoads. Directorul muzical Clarence Avant primeşte distincţia Ahmet Ertegun în acest an. Pentru a ajunge la cei 6 artişti de mai sus s-a făcut o selecţie strictă, care a inclus nume foarte mari pe lista lărgită: Rage Against the Machine, Mary J. Blige, Kate Bush, Iron Maiden, New York Dolls şi alţii.

Fanii au putut vota pentru preferaţii lor în intervalul ianuarie - aprilie 2021.

Ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021 are loc pe 30 octombrie 2021 la Rocket Mortgage FieldHouse din Cleveland, Ohio. Va fi transmisă sub forma unui show special pe HBO şi HBO Max ulterior. În 2020 ceremonia a fost amânată de multiple ori din cauza pandemiei şi până la urmă s-a ţinut virtual în noiembrie. Pentru prima dată în istoria Hall of Fame au fost difuzate mini documentare despre artiştii onoraţi pe scenă în locul unor reprezentaţii live. Depeche Mode şi Nine Inch Nails au fost numele principale intrate în istorie, alături de Whitney Houston, T Rex, The Doobie Brothers şi The Notorious B.I.G.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending