Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Britney Spears a reacționat la documentarul nou despre ea, ce a revigorat mișcarea "Free Britney"

Britney Spears a fost "emoționată" de noul documentar centrat pe momentele dificile din viața și cariera sa. "Framing Britney Spears" a stârnit extrem de multă vâlvă, mulți colegi de breaslă, precum Courtney Love, Hayley Williams și Sam Smith, declarându-și susținerea pentru artistă.

Publicat

pe

Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York Times
Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York Times │ FOTO: Captură YouTube

Documentarul "Framing Britney Spears", realizat de New York Times, a readus în discuție anii dificili prin care a trecut artista de la începutul anilor 2000 încoace. După mai multe căderi nervoase, ce au fost intens ridiculizate în presă, Britney a fost foarte atent controlată de tatăl ei, Jamie Spears, care i-a devenit tutore legal. Toate aceste aspecte, precum și despărțirea ei de Justin Timberlake, sunt prezentate într-o nouă lumină în acest documentar care include interviuri cu persoane din cercul apropiat al lui Britney și declarații ale avocaților implicați în stabilirea formei de control sub care se află artista.

Imediat după lansare, "Framing Britney Spears" a declanșat un val de empatie pentru artistă și un real dezgust față de oamenii care s-au folosit de ea pentru rating și obținerea de beneficii financiare. Hayley Williams de la Paramore s-a declarat oripilată de "misoginismul" cu care Britney a fost tratată, Courtney Love cerându-i scuze lui Britney printr-un mesaj ce conținea mențiunea #freeBritney.

Hayley Williams: "Niciun artist nu ar trebui să suporte tortura reală la care a fost ea (Britney) supusă"

"O, doamne, cum este documentarul "Framing Britney Spears". Niciun artist nu ar trebui să suporte tortura reală la care a fost ea supusă de către media/societatea/persoane realmente misogine. Discuția despre problemele de sănătate mintală, cultural vorbind, nu ar fi putut ajunge niciodată unde este acum fără prețul îngrozitor pe care ea l-a plătit", a scris Hayley Williams pe Twitter, acest mesaj fiind repostat și de Sam Smith.

Mesaje de susținere pentru Britney Spears

https://twitter.com/yelyahwilliams/status/1358093963467620360

https://twitter.com/Courtney/status/1358899256866705408

Britney Spears a urmărit și ea acest documentar, o sursă apropiată de ea declarând pentru PageSix că artista a fost "emoționată" și că a început să spere într-o schimbare în bine.

"(Britney) Simte pentru prima oară, după mulți ani, că oamenii sunt de partea ei și că lucrurile se vor îmbunătăți pe viitor"

"Britney simte că există în sfârșit lumină la capătul unui tunel foarte lung și foarte întunecat. Au fost anumite porțiuni din documentar care au fost prea dificile, din punct de vedere emoțional, pentru ca ea să le poată urmări - scenele în care sunt descrise cele mai dificile momente din viața ei, circul media și focalizarea pe felul în care ea își creștea copiii. Simte, totuși, pentru prima oară, după mulți ani, că oamenii sunt de partea ei și că lucrurile se vor îmbunătăți pe viitor.

Speră ca, datorită acestui documentar, să fie eliberată de sub controlul tatălui ei [Jamie Spears]. Este, de asemenea, extrem de recunoscătoare pentru sprijinul primit din partea fanilor și a unor celebrități precum Sarah Jessica Parker, care au vorbit în numele ei", a declarat sursa anonimă din cercul apropiat al lui Britney.

Britney Spears lucrează la propriul ei documentar

Potrivit Page Six, artista lucrează la propriul ei documentar, în care-și va prezenta povestea așa cum a trăit-o. Considerând, însă, controlul strict menținut de tatăl său, Britney se teme că acesta va interveni asupra narațiunii și că va altera faptele pentru a se pune pe sine într-o lumină mai bună.

În ultimii 12 ani, Britney Spears a fost foarte atent controlată de tatăl ei, Jamie Spears, care i-a devenit tutore legal în 2008, după mai multe episoade de cădere nervoasă. Starea mintală fragilă a artistei a condus la încheierea unui acord în instanță prin care s-a stabilit că tatăl și avocatul ei vor administra bunurile și viața ei personală. Britney nu a mai putut lua de atunci decizii privind cariera și averea sa, fiindu-i controlat inclusiv anturajul. Artista are dreptul de a se întâlni doar cu persoanele aprobate în prealabil de tatăl ei.

Comentează

Industria muzicala

Britney Spears nu o să mai fie activă pe scena muzicală

Britney Spears a declarat că nu o să revină în industria muzicală, stopând astfel niște zvonuri conform cărora ar pregăti un album nou. Găsești declarația completă a artistei în articol.

Publicat

pe

Britney Spears în videoclipul "Slumber Party"
Britney Spears în videoclipul "Slumber Party" │ FOTO: captură YouTube

Britney Spears a început noul an cu o declarație fermă. Artista a publicat pe Instagram pictura "Salomeea cu capul lui Ioan Botezătorul", realizată de artistul baroc italian Guido Reni, acompaniată de următorul text:

"Ca să fie clar, majoritatea știrilor sunt un gunoi! Continuă să spună că apelez la oameni la întâmplare pentru a face un nou album... Nu mă voi întoarce niciodată în industria muzicală! Când scriu, scriu de distracție sau scriu pentru alții! Pentru cei dintre voi care mi-ați citit cartea, sunt multe lucruri pe care nu le știți despre mine... Am scris peste 20 de cântece pentru alți oameni în ultimii doi ani! Sunt o compozitoare din umbră și chiar mă bucur să fiu așa!

Mai mult, artista a stins și zvonurile care spuneau că autobiografia "The Woman in Me" ar fi fost lansată fără permisiunea ei. Spears a declarat că acele informații sunt departe de adevăr, adăugând că se simte atât de iubită și binecuvântată.

Anunțul făcut de artistă vine după ce presa străină a raportat că Charli XCX ar fi fost delegată drept compozitoare pentru un viitor album, un disc "de revenire" a lui Spears pe piața muzicală.

În 2022 și 2023, Britney Spears a fost implicată în două colaborări muzicale, cu Elton John pentru "Hold Me Closer" și cu will.i.am pentru "Mind Your Business". De asemenea, ea a lansat cartea "The Woman in Me", care detaliază experiențele din copilărie, cariera, relațiile și perioada de 13 ani în care s-a aflat sub tutela tatălui său. Autografia s-a vândut în peste un milion de copii în prima săptămână de la lansare în SUA.

Citește în continuare

Trending