Urmărește-ne în Social Media

Elton John, Britney Spears - Hold Me Closer

La o lună distanţă de lansarea piesei în colaborare, Elton John şi Britney Spears au lansat şi videoclipul track-ului "Hold Me Closer". Este un track care combină muzica dansabilă actuală cu cea a anilor '80 şi '90. Primeşte un clip plin de nuanţe atractive şi coregrafii complexe.

Artiştii nu apar din păcate în acest videoclip "Hold Me Closer", dar el merită savurat pentru cromatica sa superbă. Fiecare secvenţă de 30-40 secunde are un anumit stil de dans şi o culoare. Vedem întâi un dans ceva mai sălbatic pe mov, cu un el şi o ea alergând şi dansând prin ceea ce pare curtea une vile de mafiot cubist. Urmează un dans mai apropiat fizic şi contorsionat într-un hol de muzeu sau hotel, cu doi dansatori îmbrăcaţi în albastru.

Pe galben lămâie se schimbă şi unghiul de filmare şi avem un soi de morişcă de braţe. Peisajele mediteraneene sau sud-americane vin să completeze cromatica superbă, iar dansatorii se întrec în acrobaţii care flexează coloanele vertebrale la maxim. Şi pentru că dansul nu are vârstă, vedem şi un domn cu păr alb, care ne arată mişcările sale ritmate. Având în vedere cantitatea marea de comentarii în portugheză şi care menţionează Brazilia pentru acest clip YouTube, tind să cred că a fost filmat acolo, poate chiar la Rio.

Colaborarea dintre Britney Spears şi Elton John este în lucru de nu mai puţin de 8 ani. Discuţiile începeau în 2014, atunci când artiştii s-au întâlnit pentru prima dată. Momentul se întâmpla la petrecerea de vizionare a premiilor Academiei Elton John AIDS Foundation. În 2015 Britney posta un tweet în care îşi exprima aprecierea pentru single-ul "Tiny Dancer" al britanicului din 1971. De abia în vara lui 2022 cei doi au reuşit să înregistreze împreună.

Track-ul s-a născut într-un studio din Beverly Hills şi are o semnificaţie specială pentru Britney: este prima melodie înregistrată după perioada de tutelă a tatălui său, de care a scăpat în urma unui proces cu mare tam-tam. Ultimul său LP a fost "Glory" din 2016. Elton John a lansat ultimul album de studio cu piese noi în 2016, "Wonderful Crazy Night". Au mai urmat colecţii best of şi remaster-uri de atunci.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Povestea studioului Abbey Road este transpusă într-un documentar - TRAILER

Abbey Road Studios a găzduit unele dintre cele mai importante momente muzicale din istorie, iar acum devine protagonistul unui documentar regizat de Mary McCartney, fiica Lindei și a lui Paul McCartney. Te invităm să citești mai multe detalii și să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing"
Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing" │ FOTO: captură YouTube / Disney Plus

Mulți oameni asociază studioul de înregistrare cu cel de-al 11-lea album The Beatles, "Abbey Road", dar mai ales cu fotografia ce îi prezintă pe cei patru muzicieni pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, studioul are o istorie vastă, de la sesiunile de înregistrare din anii 1930 cu London Symphony Orchestra, până la prima înregistrare digitală realizată vreodată în Marea Britanie și până la imaginea sa de astăzi - cea de reper istoric.

"Când intri într-un loc cu atât de multă istorie în jurul lui, este într-un fel o experiență sacră. Oamenii vor să vină aici. Vor sunetul din Abbey Road", spune Elton John în trailerul documentarului.

Intitulat "If These Walls Could Sing", documentarul arată imagini din arhivă cu o mică Mary McCartney care și-a petrecut copilăria în studiourile Abbey Road. Însă, trailerul se concentrează mai mult pe faimosul ei tată, Paul, care împreună cu restul trupei The Beatles a făcut din Abbey Road un nume cu rezonanță.

"Aceasta a fost casa noastră, am petrecut atât de mult timp aici", declară Paul McCartney.

Într-una dintre secvențe, muzicianul își amintește de un anumit instrument muzical pe care trupa The Beatles îl folosise la sesiunile de înregistrare. Instrumentul încă se află la Abbey Road, iar McCartney începe să cânte la el. Alături de Elton John, Mary și Paul McCartney, trailerul îi mai prezintă pe Ringo Starr, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Roger Waters, Celeste sau George Lucas.

"If These Walls Could Sing" va fi disponibil pe Disney + începând cu 16 decembrie.

TRAILER "If These Walls Could Sing"

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2