Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Britney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER

Viața lui Britney Spears s-a schimbat enorm începând cu 2008, când tatăl său i-a devenit tutore legal. Lipsa de libertate a artistei a ridicat foarte multe semne de întrebare, în documentarul "Framing Britney Spears", realizat de The New York Times, fiind puse la îndoială eficiența și necesitatea unui control atât de strict al vieții lui Britney.

Publicat

pe

Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York Times
Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York Times │ FOTO: Captură YouTube

De mai bine de un deceniu, Britney este foarte atent ținută sub control de către Jamie Spears, acest subiect fiind dezbătut în media periodic, ori de câte ori artista amintea acest subiect, în mod direct, sau mai voalat, prin mesaje "codate" pe Instagram. Britney și-a exprimat de mai multe ori dorința de a fi scoasă de sub tutela tatălui ei, însă nu a reușit să câștige în instanță, nemulțumirea sa manifestându-se uneori vizbil în activitatea ei de pe rețelele de socializare. Mișcarea #freeBritney, ce a căpătat amploare în ultimele luni, vine în sprijinul artistei, fanii exprimându-și astfel dorința de a o vedea realmente fericită.

Toți acești ani de conservatorism și luptă cu autoritatea figurii paternale sunt puși sub lupă de publicația The New York Times într-un nou documentar, intitulat "Framing Britney Spears". Realizat de Left/Right Productions, acesta va fi lansat pe 5 februarie pe canalul FX și FX On Hulu.

Documentarul va include interviuri cu persoane din cercul apropiat al lui Britney și cu avocați implicați în stabilirea formei de control sub care se află artista. Va fi explorată evoluția carierei sale, anii de luptă în justiție, dar și mișcarea #freeBritney. Producătorii executivi sunt jurnaliști cu reputație de la New York Times, respectiv Jason Stallman, Sam Dolnick și Stephanie Priess.

În trailerul proaspăt lansat o vedem pe Britney în momentele de vârf ale carierei sale, după care este prezentat felul dezgustător în care a fost tratată, accentuându-se faptul că ea "a acceptat să fie ținută sub control, dar că nu și-a dorit ca tatăl ei să-i fie tutore legal".

TRAILER: "Framing Britney Spears"

În ultimii 12 ani, Britney Spears a fost foarte atent controlată de tatăl ei, Jamie Spears, care i-a devenit tutore legal în 2008, după mai multe episoade de cădere nervoasă. Starea mintală fragilă a artistei a condus la încheierea unui acord în instanță prin care s-a stabilit că tatăl și avocatul ei vor administra bunurile și viața ei personală. Britney nu a mai putut lua de atunci decizii privind cariera și averea sa, fiindu-i controlat inclusiv anturajul. Artista are dreptul de a se întâlni doar cu persoanele aprobate în prealabil de tatăl ei.

Comentează

Industria muzicala

Britney Spears nu o să mai fie activă pe scena muzicală

Britney Spears a declarat că nu o să revină în industria muzicală, stopând astfel niște zvonuri conform cărora ar pregăti un album nou. Găsești declarația completă a artistei în articol.

Publicat

pe

Britney Spears în videoclipul "Slumber Party"
Britney Spears în videoclipul "Slumber Party" │ FOTO: captură YouTube

Britney Spears a început noul an cu o declarație fermă. Artista a publicat pe Instagram pictura "Salomeea cu capul lui Ioan Botezătorul", realizată de artistul baroc italian Guido Reni, acompaniată de următorul text:

"Ca să fie clar, majoritatea știrilor sunt un gunoi! Continuă să spună că apelez la oameni la întâmplare pentru a face un nou album... Nu mă voi întoarce niciodată în industria muzicală! Când scriu, scriu de distracție sau scriu pentru alții! Pentru cei dintre voi care mi-ați citit cartea, sunt multe lucruri pe care nu le știți despre mine... Am scris peste 20 de cântece pentru alți oameni în ultimii doi ani! Sunt o compozitoare din umbră și chiar mă bucur să fiu așa!

Mai mult, artista a stins și zvonurile care spuneau că autobiografia "The Woman in Me" ar fi fost lansată fără permisiunea ei. Spears a declarat că acele informații sunt departe de adevăr, adăugând că se simte atât de iubită și binecuvântată.

Anunțul făcut de artistă vine după ce presa străină a raportat că Charli XCX ar fi fost delegată drept compozitoare pentru un viitor album, un disc "de revenire" a lui Spears pe piața muzicală.

În 2022 și 2023, Britney Spears a fost implicată în două colaborări muzicale, cu Elton John pentru "Hold Me Closer" și cu will.i.am pentru "Mind Your Business". De asemenea, ea a lansat cartea "The Woman in Me", care detaliază experiențele din copilărie, cariera, relațiile și perioada de 13 ani în care s-a aflat sub tutela tatălui său. Autografia s-a vândut în peste un milion de copii în prima săptămână de la lansare în SUA.

Citește în continuare

Trending