Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Organizatorii de concerte din România avertizează Guvernul - Dacă nu se iau măsuri, "o industrie care s-a construit în ani de muncă se va prăbuși în câteva săptămâni"

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) cere sprijin Guvernului în actuala situație de criză provocată de coronavirus. Organizatorii solicită un pachet de măsuri care să atenueze impactul financiar sever pe care actualele restricții le vor avea asupra industriei de concerte.

Publicat

pe

Public concert
Public concert

Măsurile de distanțare socială luate de Autoritățile din România afectează profund industria concertelor. Odată cu interzicerea activităților din spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, toți organizatorii de concerte și evenimente culturale din țară au fost nevoiți să anuleze sau să amâne ceea ce aveau programat în următoarele săptămâni.

Organizatorii de concerte si evenimente culturale din România salută deciziile luate de autoritățile române în scopul combaterii pandemiei de coronavirus. În același timp, îngrijorarea companiilor care activează în această industrie este cât se poate de reală. Dacă restricțiile se vor prelungi în următoarele luni, impactul financiar va fi extrem de puternic.

"Această pandemie nu înseamnă doar anularea/ amânarea evenimentelor și sistarea vânzărilor de bilete, ci pune sub semnul întrebării și parteneriatele publice sau private cu sprijinul cărora reușim să plătim salariile celor care lucrează alături de noi"

Pentru a combate efectele financiare ale acestei crize, cele mai mari companii din industria evenimentelor culturale, organizate în Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC), au cerut Guvernului consultări și au propus măsuri menite să salveze angajații, colaboratorii, liberii profesioniști și familiile celor ce activează în acest domeniu de activitate grav afectat în contextul acestei pandemii.

"Această pandemie nu înseamnă doar anularea/ amânarea evenimentelor și sistarea vânzărilor de bilete, ci pune sub semnul întrebării și parteneriatele publice sau private cu sprijinul cărora reușim să plătim salariile celor care lucrează alături de noi.

Facem toate demersurile necesare pentru a transmite mesajul corect către autorități – acela de a analiza impactul serios pe care contextul actual îl are și asupra acestei industrii și de a implementa o serie de măsuri concrete menite să sprijine în următoarele luni reprezentanții industriei culturale și de evenimente", transmite Codruța Vulcu, Președinte AROC.

"Este nevoie de măsuri care să vină în sprijinul organizatorilor de evenimente, companiilor de producție și de logistică, personalului liber profesionist ce activează în acest domeniu, artiștilor independenți"

Informările trimise către Guvernul României, către Ministerul Economiei, către Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun măsuri fără de care industria organizării de evenimente din România se va confrunta cu o criză fără precedent.

"Este nevoie de măsuri care să vină în sprijinul organizatorilor de evenimente, companiilor de producție și de logistică, personalului liber profesionist ce activează în acest domeniu, artiștilor independenți etc; în caz contrar, o industrie care s-a construit în ani de muncă se va prăbusi în câteva săptămâni, fără a avea șanse de recuperare în următorii ani. Iar această prăbușire va marca viețile a zeci de mii de familii, a căror viață depinde de veniturile generate de industrie", completează Codruța Vulcu.

AROC îi asigură pe toți cei care doresc să își vadă artiștii favoriți că toți organizatorii, firmele de logistică și de producție, companiile de bilete, artiștii și muzicienii lucrează de acasă într-un ritm susținut la dezvoltarea evenimentelor programate să aibă loc odată cu sfârșitul primăverii, în măsura în care restricțiile vor fi ridicate. Totodată, AROC recomandă tuturor să urmeze întru totul dispozițiile autorităților, iar pe durata în care publicul va sta acasă să se relaxeze ascultând cât mai multă muzică.

AROC este formată din organizatorii celor mai mari festivaluri și concerte din România: ARTmania (ARTmania Festival Sibiu, Blaj aLive), Asociația Fapte (Jazz in the Park), Asociatia Mozaic (Mozaic Jazz Festival), UNTOLD, Best Music Live, Electric Castle, Emagic Live (Awake Festival), Plai, NEVERSEA, SNRS (Sunwaves Festival), Summer Well, Why Not Us (Street Food Festival), Wise Factor.

Comentează

Trending