Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Glastonbury 2020 a fost anulat, pandemia de coronavirus provoacă o "incertitudine fără precedent"

Cel mai mare festival din Marea Britanie, Glastonbury, a fost anulat în contextul incertitudinii provocate de coronavirus. Cea de-a 50 ediție a festivalului ar fi trebuit să aibă loc în perioada 24 - 28 iunie 2020, în lineup fiind confirmați artiști precum Taylor Swift, Kendrick Lamar, Paul McCartney și Diana Ross.
Glastonbury (artwork realizat de Stanley Donwood)

Glastonbury (artwork realizat de Stanley Donwood)

Festivalul Glastonbury nu va mai avea loc în 2020, au anunțat organizatorii astăzi, 18 martie, punând hotărârea în contextul evoluției imprevizibile a pandemiei de coronavirus. La eveniment erau așteptate peste 200.000 de persoane.

"În contextul noilor măsuri guvernamentale anunțate săptămâna aceasta și în momentele de incertitudine fără precedent pe care le trăim acum, aceasta este singura noastră opțiune viabilă"

"Ne pare rău să anunțăm acest lucru, însă Glastonbury 2020 va trebui anulat, va fi un an pierdut din cauza măsurilor impuse de criza coronavirus.

În mod clar, nu asta era ceea ce ne doream pentru evenimentul nostru de aniversare a 50 de ani de la prima ediție, dar în contextul noilor măsuri guvernamentale anunțate săptămâna aceasta și în momentele de incertitudine fără precedent pe care le trăim acum, aceasta este singura noastră opțiune viabilă", au anunțat organizatorii.

Chiar dacă pandemia de coronavirus ar putea fi ținută sub control până la sfârșitul lunii iunie, organizatorii explică cât de complicat ar fi să meargă înainte cu festivalul. Pentru ca Glastonbury să aibă loc în perioada 24 - 28 iunie, pregătirile ar trebui să înceapă din luna aprilie, ceea ce ar fi imposibil de realizat în condițiile măsurilor de distanțare socială impuse de Guvern.

"Sperăm că situația din Marea Britanie se va îmbunătăți considerabil până la sfârșitul lunii iunie. Chiar dacă se va întâmpla acest lucru, nu ne mai putem petrece următoarele trei luni la fermă, cu miile de echipaje care ne ajută că construim complexa infrastructură și atracțiile necesare pentru a-i întâmpina pe cei peste 200.000 de oameni care vor păși în acest oraș construit pentru festival."

"Am dori să transmitem scuzele noastre sincere celor 135.000 de persoane care au plătit deja rezervări"

Organizatorii le cer scuze plătitorilor de rezervări, anunțând o serie de beneficii dacă aleg să nu-și recupereze banii.

"Am dori să transmitem scuzele noastre sincere celor 135.000 de persoane care au plătit deja rezervări. Diferența de plată pentru bilete avea scadența la începutul lunii aprilie și am vrut să luăm o decizie fermă până atunci.

Înțelegem că nu este întotdeauna ușor să vă rezervați un bilet pentru Glastonbury, motiv pentru care am dori să oferim tuturor acestor persoane șansa de a-și păstra depozitul de 50 de lire până anul viitor și de a garanta astfel posibilitatea de a cumpăra un bilet pentru Glastonbury 2021.

Cei care ar preferă o rambursare a celor 50 de lire sterline vor putea contacta See Tickets în următoarele zile. Această opțiune va rămâne valabilă până în luna septembrie a acestui an."

În încheierea mesajului transmis publicului, organizatorii promit o viitoare ediție cu "un lineup plin de artiști și interpreți fantastici", cerându-și scuze încă o dată pentru o anulare ce nu a ținut de propria alegere.

În lineup-ul Glastonbury 2020 fuseseră confirmați artiști precum Taylor Swift, Kendrick Lamar, Paul McCartney, Diana Ross, Camila Cabello, Lana Del Rey, London Grammar, Pet Shop Boys, Dua Lipa, Editors, Skunk Anansie, Sinead O’Connor și Fatboy Slim.

Prima ediție a festivalului Glastonbury a avut loc în septembrie 1970. Trupa britanică de rock T.Rex a fost headlinerul ediției, biletul de intrare costând atunci o liră.

Coronavirus în Marea Britanie

În Marea Britanie, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 1950. Până la ora actuală s-au înregistrat 71 de decese.

Pentru a combate răspândirea virusului, premierul britanic, Boris Johnson, le-a solicitat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani să rămână în izolare acasă pentru următoarele 4 luni. Instituțiile de învățământ vor fi închise, fiind luată în vedere și posibilitatea închiderii pub-urilor și restaurantelor.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eurovision 2020 se anulează din cauza epidemiei de coronavirus

Cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest, ce trebuia să aibă loc la Rotterdam în luna mai a acestui...

Închide