Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Spotify debutează în România cu 35 de milioane de melodii disponibile

Serviciul de streaming Spotify a debutat în România astăzi, după o perioadă de speculaţii şi zvonuri. Iniţial ar fi trebuit să sosească toamna trecută, dar până la urma debutul a avut loc pe 12 martie 2018. Unul dintre cele mai populare servicii de streaming de pe glob, Spotify pune la bătaie în ţara noastră o fonotecă de 35 de milioane de melodii, inclusiv româneşti.

Publicat

pe

Spotify lansare Romania
Spotify lansare Romania │ FOTO: PR

La nivel global, Spotify are 159 de milioane de utilizatori, iar în România debutează atât cu o versiune gratuită, ce include reclame, cât şi o versiune premium. Aceasta din urmă e pe bază de abonament lunar.

Preţuri şi facilităţi

Pentru abonament, clienţii plătesc 4.99 euro pe lună. Varianta Premium are ca plus faptul că puteţi asculta muzică şi când nu sunteţi conectat la Internet, fără restricţii şi fără reclame. Melodiile se pot descărca pe telefon, tabletă etc. Muzica este disponibilă la cerere, fără shuffling, fără reclame, pe orice device compatibil. Abonaţii la Spotify Premium primesc o perioadă de test gratuită de 30 de zile, atunci când folosesc un card de credit sau debit.

Conţinutul muzical este redat la o calitate de până la 320 kbit/s.

Spotify asculta oriunde

Spotify asculta oriunde

Organizarea melodiilor şi recomandări

Cu ajutorul acestui serviciu veţi putea descoperi melodii noi, cu recomandări realizate în funcţie de preferințele voastre. Se pot crea playlisturi, se poate partaja conţinut cu prietenii, prin integrarea reţelelor de socializare. Atunci când vă creaţi un cont Spotify veţi trece prin procesul de "Taste Onboarding", prin care Spotify vă poate crea un profil muzical.

În acest fel, sistemul vă va servi recomandări mai bine personalizate. Căutarea integrează opţiuni precum "Daily Mix", care reprezintă o serie de playlisturi ce combină melodiile preferate cu noutăţi pe care aţi putea să le apreciaţi. O altă funcţie utilă este "Release Radar", un playlist cu melodii noi, organizat după cei mai populari artişti.

Acesta se actualizează în fiecare zi de vineri. Există şi "Discover Weekly", playlist generat după obicieurile utilizatorului, funcţie care va sosi în curând şi nu e activată încă.

Funcţionalităţi speciale şi dispozitive compatibile:

Spotify are o integrare specială pe produsele Sony, având o secţiune dedicată pe telefoanele Xperia şi pe PlayStation 4. Posesorii de console pot asculta muzica de pe Spotify şi prin interconectare cu PlayStation Music.

Iată funcţionalităţile speciale:

  • Spotify se poate folosi pe televizor, boxe sau chiar în maşină
  • Puteţi realiza playlisturi colaborative, cu ajutorul lui Facebook Messenger
  • Există clasamente muzicale globale (curând şi locale)
  • Spotify rulează şi pe mobil, laptop, PC sau tabletă
  • Suportă PS4, Chromecast, boxe Bluetooth, PS4 şi PS3, cu aplicaţia Spotify ca telecomandă
  • Oferă multitasking, astfel că puteţi rula alte aplicaţii în vreme ce muzica se ascultă în fundal

Alternative de streaming muzical

Spotify se lansa în anul 2008 şi concurează pe piaţa din România cu servicii ca Google Play Music, Deezer, Zonga, Apple Music. La nivel internaţional se duelează şi cu Tidal şi Pandora. Apple Music are un avantaj prin faptul că are funcţie Family Sharing şi mai multe melodii decât Spotify, plus exclusivităţi. La Spotify este un plus că artiştii aleg să îşi partajeze melodiile acolo chiar înainte să le pună pe YouTube.

  • Apple Music costă 19.99 lei pe lună, cu 3 luni gratuite la abonare şi oferă 45 de milioane de melodii. Are posturi de radio cu muzicieni celebri invitaţi zilnic, plus playlisturi, recomandări, videoclipuri.
  • Zonga are variantă gratuită, cu reclame, dar şi versiunea Plus cu preţ de 8.99 lei pe lună sau Premium cu 21.99 lei pe lună. Oferă acces la 36 de milioane de melodii.
  • Deezer are 20 de milioane de melodii şi 30.000 de posturi radio. Preţul este de 4.78 euro pe lună (pentru abonaţii Orange) sau 4 euro credit pentru clienţii PrePay.
  • Google Play Music costă în jur de 20 de lei pe lună şi are o limită a numărului de terminale care folosesc acelaşi cont (în jur de 10).

Trending