Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Spotify îţi va permite să remixezi piese şi să schimbi viteza lor

Spotify pregăteşte noi funcţii pentru aplicaţia sa, care le va permite utilizatorilor să manipuleze piesele de pe platformă, remixându-le şi umblând la viteza lor. Aparent ar fi o sursă nouă de venit pentru artişti.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

După podcasturi, videoclipuri şi mai nou un fel de sistem de story-uri, video-uri verticale şi recomandări zilnice, Spotify a venit cu o altă găselniţă. E vorba despre o funcţie de încetinire, accelerare a pieselor, dar şi de remixare a lor. Şi asta direct pe platformă. Noutăţile au apărut într-un material publicat de Wall Street Journal, care scrie că serviciul de streaming vrea să experimenteze cu tool-uri care permit manipularea de piese.

Un utilizator va putea pe viitor să editeze track-uri, să le combine şi să creeze versiuni modificate ale lor. Rezultatele se vor putea adăuga la "colecţii virtuale" pe Spotify, dar nu se vor putea partaja şi pe platforme externe, se pare. Wall Street Journal mai scrie şi că discuţiile despre aceste noutăţi sunt încă în faza incipientă şi că adiţiile ar trebui să atragă publicul tânăr, generând şi venituri noi pentru artişti.

Spotify a luat o măsură drastică şi la început de lună aprilie, atunci când a început să demonetizeze toate melodiile cu mai puţin de 1000 de stream-uri. E drept că anunţase că va face asta încă din 2023. Conform datelor Spotify, există în jur de 100 de milioane de melodii pe platformă, dar doar 37.5 milioane întrunesc noua cerinţa pentru a genera venituri.

99.5% din tot ce primeşte streaming pe Spotify este acum reprezentat de piese cu peste 1000 de stream-uri. Există şi o cerinţă de număr minim de ascultători unici pentru a se aplica drepturile de autor. Această măsură a apărut cu menirea de a opri creşterea de stream-uri false, după ce s-au detectat multiple tentative de fraudă.

Şi mai sunt noutăţi: cresc preţurile la abonamentele Spotify în UK şi SUA: la 11.99 lire sterline şi 12 dolari, pentru abonamentele Premium.

Comentează

Trending