Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Spotify pregăteşte un abonament Supremium cu preţ de 100 de lei; Ce oferă?

Spotify simte că a rămas în urma rivalilor săi Apple Music şi Tidal şi pregăteşte un abonament premium cu muzică la o calitate superioară. Numele "Supremium" e vehiculat pe Internet şi aflăm ce ne rezervă abonamentul cel nou mai jos.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

În primul rând, ca şi în cazul Tidal şi Apple Music, Spotify Supremium va oferi muzică lossless. Cei care au ascultat muzică pe Spotify şi apoi pe Apple Music şi Tidal şi-au dat seama că Spotify e sub rivalii săi. Nu se aude suficient de generos ca volum, de amplu şi de calitativ. Compania suedeză are nevoie de o opţiune lossless.

Ei bine acum se pare că ne aşteaptă un abonament Supremium, conform lui Chris Messina, expert în domeniul audio. Va sosi cu un logo nou şi un nume nou, muzică de calitate mai bună şi funcţionalitate AI. E vorba despre un sistem bazat pe AI pentru playlist-uri, care va crea colecţii noi şi va ordona piesele după BPM, dar şi gen muzical şi stare de spirit.

Spotify nu se opreşte aici! Urmează modelul celor de la Last.fm pentru a genera o sumedenie de metrici despre sesiunile noastre de ascultare. Veţi aflat câţi artişti noi aţi decoperit, câte minute de melodii şi câte melodii am ascultat de la fiecare artist. Aflăm ce genuri ne plac mai mult şi în ce perioadă a zilei sunt mai predispuşi să ascultăm rock sau rap.

Cât despre preţ, sursele afirmă că ar fi undeva pe la 19.99 dolari, ceea ce înseamnă puţin sub 100 de lei. Trecând în Europa devine 19.99 euro probabil. Acum în România plătim pentru un abonament Spotify Premium în jur de 24 de lei.

Ce am mai aflat despre Spotify în 2023? Că poţi trişa algoritmul cu "piese" de 30 de secunde, cel puţin teoretic şi că Irina Rimes a devenit ambasador EQUAL Spotify România, după ce INNA fusese cu 6 luni în urmă. Poate cea mai mare mutare de PR a companiei a fost momentul când a devenit sponsor al echipei FC Barcelona în urmă cu 2 ani, branduind inclusiv stadionul său.

Comentează

Trending