Urmărește-ne în Social Media

Three Days Grace - I Am the Weapon

La o lună şi jumătate de la concertul din România, trupa Three Days Grace a lansat un videoclip pentru single-ul "I Am the Weapon". Melodia este un single extras de pe cel mai nou album al trupei canadiene, "Explosions", care a sosit pe 6 mai.

Videoclipul "I Am the Weapon" include imagini de la concertele formaţiei şi cu puţin noroc vedem şi unele preluate din reprezentaţia de la Arenele Romane, dacă privim cu atenţie. Track-ul este unul catchy, uşor de fredonat, animat de tobe puternice şi de vocea energică a solistului Matt Walst, care se pregăteşte să împlinească un deceniu alături de grup, în calitatea de vocalist. El l-a înlocuit pe membrul fondator Adam Gontier în 2013.

"Explosions", cel mai nou album al trupei îşi ia numele de la tensiunea aflată în sufletele tuturor, între neliniştea socială, criză economică şi perioada pandemică. Artiştii menţionează un "punct de fierbere" parcă mai uşor de atins acum că oricând în ultimele decenii. Întrebaţi cu privire la efectul pandemiei asupra Three Days Grace, componenţii săi au declarat că au privit totul ca o vacanţă. Asta deoarece au fost plecaţi mai mereu în turneu în 2018 şi 2019.

Până să se dezmeticească era deja 2021 şi învăţaseră să colaboreze remote, punând bazele noului LP. Acesta a fost compus şi produs via Internet. Formaţia din Ontario, Canada a strâns multiple albume de platină şi are un record de 17 locuri întâi în clasamentul Mediabase Active Rock. Are şi 16 single-uri pe locul întâi în topul Billboard Mainstream Rock Songs. Printre marile sale hituri se număra "World So Cold", "Never Too Late", "Animal I Have Become", "Pain" şi "Home". Câteva dntre ele s-au auzit şi la concertul de la Bucureşti.

Deşi are o istorie de 25 de ani, trupa are doar 7 albume până acum. Primul era "Three Days Grace", lansat în 2003, iar apoi am avut un ritm de lansări din 3 în 3 ani. Iniţial grupul se numea Groundswell, da în 1997 a devenit Three Days Grace. Primul său mare hit a fost "I Have Everything About You", al cărui demo le-a obţinut şi contractul cu casa de discuri.

Comentarii