Urmărește-ne în Social Media

rap, rock

Vama l-a învins pe Killa Fonic la Red Bull SoundClash 2023 cu o diferență de doar o zecime

Pe 11 mai, Vama și Killa Fonic s-au duelat muzical în competiția Red Bull SoundClash 2023. Două stiluri diferite, două abordări unice, două nume emblematice din industrie, însă doar unul a fost declarat câștigător. Te invităm să citești mai multe impresii de la eveniment.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Red Bull SoundClash a revenit și anul acesta cu un eveniment de neratat pentru melomani și suporteri, aș putea spune, pentru că întrecerea muzicală a ridicat nivelul de adrenalină la cote maxime. Show-ul a fost format din patru runde, iar după fiecare repriză, publicul și-a ales favoritul prin urale și aplauze calculate de un decibelmetru.

Trupa Vama a acumulat un total de 397,6 decibeli. Killa Fonic a adunat 397,5 decibeli. Astfel, la o diferență de doar o zecime, Vama a câștigat cea de-a cincea ediție Red Bull SoundClash. Acest rezultat spectaculos a fost construit din interpretări pline de energie, muzică de calitate, cover-uri atipice și momente tribut.

Duelul a început la ora 20:00, așa cum a fost menționat în program, cu Adi Despot pe post de MC. Acesta a dat startul primei runde - THE WARM UP - unde rivalii și-au încălzit fanii cu trei piese din repertoriul propriu.

Vama a fost prima la microfon, interpretând piesele "Pandemie", "Barosanii" și "Cântă cu mine". Momentul artiștilor a fost însoțit de mesajul lui Tudor Chirilă, care a spus următoarele:

"Și pentru că e bine să nu uităm trecutul, au fost doi ani grei, doi ani de pandemie, am fost ținuți în case, ne-am ținut și singuri în case...Unii s-au vaccinat, unii nu. Ne-am polarizat, unii contra altora, dar până la urmă toată lumea a vrut un singur lucru: libertate!"

Killa Fonic a preluat ștafeta, bucurându-și fanii cu "Bloody Acapulco", "Cartieru' a luat-o razna" și "Lucifer".

În aplauzele și uralele publicului, Adi Despot a anunțat cea de-a doua rundă: "THE COVER", unde artiștii au abordat hit-ul "Personal Jesus" în dulcele stil propriu. Killa Fonic a livrat o interpretare ușor lentă, intensă, întunecată, cu influențe rock.

"Killa, după seara asta, te apuci de rock. Să vezi ce bine e!", a glumit Chirilă. Solistul Vama a recitat un fragment din Psalmul 51 înainte de a începe o interpretare dramatică și gravă a piesei "Personal Jesus".

Red Bull SoundClash a continuat cu runda "THE TAKE OVER". Vama a început o piesă, Killa Fonic a preluat-o din mers pe cealaltă scenă şi a continuat-o în stilul propriu. Apoi a început Killa o piesă din repertoriul său, preluând-o Vama și tot așa între cele 2 scene, timp de 4 piese. Melodiile abordate de artiști au fost "Copilul care aleargă către mare", "Niciun Glonț Nu Doar Cât Dragostea", "Victoria ta" și "Cum am știut".

THE CLASH, cea de-a treia rundă a competiției, a încins și mai tare atmosfera. Artiștii au reinterpretat trei piese proprii în trei stiluri muzicale diferite. Killa Fonic și Vama și-au arătat versatilitatea pe ritmuri de reggae cu piesele "Nimeni" și Fata în boxeri și tricoul alb". A urmat stilul funk jazz pe melodiile "Ultimul Om" (Vama) și "Bambolina" (Killa Fonic). Ultimul gen abordat a fost punk, iar Killa Fonic și Vama au electrizat mulțimea de la Romexpo cu "Vid", respectiv "Perfect".

Ultima rundă a întrecerii muzicale a fost THE WILDCARD, ce a adus pe scenă câte un invitat special. Vama a cântat alături de Puya recenta lor colaborare, "Stele Căzătoare". Fanii lui Killa Fonic au fost în extaz în momentul în care pe scenă au urcat membrii trupei Șatra B.E.N.Z. Aceștia au cântat piesa "Șatra Se Întoarce". S-a lăsat cu energie, țipete și distrugeri de chitare. Trapperii nu au uitat să îl amintească pe regretatul NOSFE: "Te iubim! Știm că ești cu noi la orice concert!"

Red Bull SoundClash 2023 s-a încheiat cu un moment special. Toți artiștii au urcat pe scenă, inclusiv Adrian Despot, convins de doleanțele publicului. Au cântat "Sunetul mai tare" de la Vița de Vie, o interpretare energică și puternică, tușa finală perfectă pentru competiția muzicală a anului.

Concerte & turnee

Claptone și Killa Fonic urcă pe scena festivalului Massif 2024

Claptone, unul dintre cei mai apreciați DJi din zona muzicii house și tech house, vine pentru prima dată la festivalul Massif. Evenimentul are loc în perioada 14-17 martie la Poiana Brașov.

Publicat

pe

Claptone la Massif 2024
Claptone la Massif 2024 │ FOTO: Massif

Germanul Claptone este unul dintre headlinerii celei de-a doua ediții a festivalului Massif. DJ-ul și producătorul a captivat inimile ascultătorilor prin piesele sale house și tech house, iar aparițiile lui live sunt îmbrăcate în mister, fiind mereu protejat de celebra mască aurie.

Killa Fonic se alătură lineup-ului Massif 2024

Creativitatea artistică și stilul lui inconfundabil îl fac pe Killa Fonic un trapper unic în România. Killa și-a început cariera muzicală în proiectul Șatra B.E.N.Z., iar în 2019 a început cariera solo. A colaborat cu nume sonore din industria muzicală românească, iar piesele sale s-au bucurat de un succes răsunător pe plan local, dar și internațional.

La cea de-a doua ediție a festivalului Massif, fanii se vor bucura alături de Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky, Shimza, GORDO, Valeron, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote și Grigoré. Artiști apreciați la nivel național completează lineup-ul, precum Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude și The Hollygood Gang.

Abonamente disponibile pentru Massif 2024

  • Cei care doresc să trăiască cea mai intensă experiență de la munte și să descopere ce înseamnă lumea sălbatică a celui mai nou festival montan din Europa pot achiziționa de azi pachetele cu abonamente VIP, disponibile online. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Albume noi

Killa Fonic a lansat EP-ul "MAT-STHĀNI SARVA-BHŪTĀNI"

Killa Fonic a ales să își adâncească legăturile cu muzica electronică și să contureze un EP surprinzător, electrizant, dar marcat de stilul caracteristic - "MAT-STHĀNI SARVA-BHŪTĀNI".

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Versurile acestui EP au fost scrise integral de Killa Fonic, pentru partea de muzică și producție trapperul a colaborat majoritar cu Viky Red, dar și cu Mihai Alexandru Bogdan (Quick) pentru piesa "KIND REMINDER" și cu Costel Dominteanu (DOMINO) pentru "COCO COLOMBIANA".

"În '94 se transmitea la TV concertul lui Jean Michel Jarre din Paris. Părinții mei s-au trezit în miezul nopții pentru a-l asculta, și așa m-am trezit și eu și am tras cu urechea. A fost un portal pentru mine, iar în '98, vărul meu mi-a adus un CD cu Prodigy și m-am îndrăgostit de jungle. La prima ascultare a acelui album mi-am provocat o febră musculară la gât, încât nu am putut să întorc capul câteva zile. În 2023, DJ Sfera mi-a făcut cunoștință cu muzica celor de la Chase and Status, și m-am scufundat în toate albumele lor și inevitabil am redeschis acel portal și am șlefuit un nou Killa. Călătoria nu se va sfârși niciodată! DnB IS BACK? NO, IT NEVER LEFT!", a declarat Killa Fonic.

Killa Fonic și-a început cariera muzicală în proiectul Șatra B.E.N.Z., alături de care a lansat albumele O.$.O.D. 1 și 2. Artistul a început să lanseze materiale solo înainte de a părăsi grupul în 2019, mai exact albumele "Ramses 1989", "Lamă Crimă", "Emotiv Munteana" și "Trendsetter". Ulterior, acesta a mai înregistrat încă 5 albume: "III", "BeetleJuice", "2089", "Terra Vista" și "Osvaldo".

La sfârșitul lui 2022, Killa Fonic a lansat albumul "Osvaldo", o combinație de sunete old school, trap și jazz, iar anul acesta fanii s-au putut bucura și de varianta deluxe, pe care se regăsesc colaborări cu artiști precum Puya, Cabron și Holy Molly. În această vară, trapperul a lansat EP-ul experimental "SS1000", în care se regăsesc colaborări cu RAVA și 911, dar și materialul "Rock This Way".

Tracklist "MAT-STHĀNI SARVA-BHŪTĀNI"

  1. INTRO
  2. TRISTA'N DISTORS
  3. KIND REMINDER
  4. COCO COLOMBIANA
  5. VENUS
  6. REAL NEVER DIE
  7. SUV
Citește în continuare

Industria muzicala

Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023 │ FOTO: Anca Coleașă

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Citește în continuare

Trending