Urmărește-ne în Social Media

pop

Povestea lui Zodier: "Momentul voce-chitară în industria comercială de muzică românească nu a murit"

Am stat de vorbă cu Zodier, un tânăr artist care are multe de oferit industriei muzicale din România. Ne-a purtat în călătoria sa de până acum, de la începuturile creative, la colaborarea cu The Motans și alți producători români de succes, până la piesele care se bucură de aprecierile ascultătorilor și obiectivele pe care dorește să le îndeplinească.

Publicat

pe

Zodier
Zodier │ FOTO: Irina Rădulescu

Zodier a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 10 ani, când mama sa i-a cumparat o chitară din supermarketul din oraș. A învățat singur să cânte la instrument și, câțiva ani mai târziu, a început să susțină recitaluri pe străzile din Timișoara, cu intenția de a aduce un zâmbet pe fețele trecătorilor.

Influențat de artiști precum Ed Sheeran, Eric Clapton, Post Malone și The Motans, tânărul a început să scrie propriile versuri, trimițându-i-le apoi lui The Motans prin intermediul social media. A fost invitat la scurt timp după de acesta la o serie de sesiuni, unde a lucrat alături de producători titrați precum Marci & Sebi (INNA, Carla’s Dreams, The Motans, Irina Rimes), Alex Turcu (Carla’s Dreams, Irina Rimes, Alina Eremia) și Damian Rusu (The Motans, Irina Rimes, Damian Drăghici, Connect-R).

Piesa sa de debut, "Albastru răsărit", fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Mirciulică" și s-a aflat în Top 100 Radio Airplay România, pentru ca ulterior artistul să lanseze un întreg EP, intitulat "Mă auzi?". "La sacou", melodia lansată în colaborare cu YUKA, a ocupat poziții fruntașe în topurile radio, dar și numeroase utilizări pe Instagram și TikTok.

InfoMusic: Evoluția ta muzicală este palpabilă și nu are ce altceva să facă decât să se fructifice și mai mult. De la descoperirea muzicii la 10 ani, la compunerea propriilor piese, la a cânta pe stradă până la a colabora cu artiști cunoscuți și a lansa cât mai multe piese noi. Totuși, ce a rămas neschimbat la tine și vrei să rămână așa indiferent de succesul carierei tale?

Zodier: Eu sunt în mare parte la fel, dar da... mi-am schimbat focusul de pe unele obiective vechi, îmi consum timpul cu alte lucruri, cu siguranță, dar în sinea mea sunt la fel ca înainte de primele versuri. Am aceleași speranțe, aceleași plăceri, aceleași vise, aceleași obiceiuri, același stil vestimentar sau de vorbire, care probabil vor rămâne mereu și sper să rămână.

InfoMusic: Cum îți descrii muzica și care crezi că sunt particularitățile creative pe care le aduci în industria muzicală?

Zodier: Aș descrie-o ca fiind o poveste, o poveste comună, dar spusă într-un fel original. Nu o pot cataloga ca fiind simplă, dar nici complicată. Vor fi unele "povești", cum îmi place mie să le zic pieselor, care vor părea mai greu de înțeles și probabil cu mai mult mister, dar în mare parte vor fi simple și mereu sincere. Ceea ce sunt sigur că am să aduc eu diferit în industrie este realitatea în care cineva mă va recunoaște pe stradă, oriunde, fiind cu chitara în spate, și acel cineva va dori să mă audă cântând. O voi face cu același drag pentru o persoană, ca pentru 10, 100 sau oricâți ar fi în fața unei scene, alături de promisiunea că am să o fac la fel de frumos de fiecare dată.

InfoMusic: Denis Roabeș (The Motans) se numără printre cei care au încredere în talentul tău, iar în decembrie ai cântat în deschiderea concertelor sale - "Grand Christmas". Povestește-mi puțin despre acea experiență.

Zodier: A fost superb, o parte dintr-un vis pe care-l trăiesc deja s-a îndeplinit, sute de oameni au cântat alături de mine refrenul piesei "La sacou", ceea ce nu aș fi crezut niciodată că se va întâmpla. Cu prilejul acelor concerte, și datorită The Motans, am primit confirmarea clară că pot să-mi găsesc loc în industrie și că momentul voce-chitară în industria comercială de muzică românească nu a murit, și nu va muri cât timp eu voi fi acolo să lupt pentru el.

InfoMusic: Cum te pregătești pentru un concert și cum îți gestionezi emoțiile înainte de a urca pe scenă?

Zodier: Sincer, nu prea mă pregătesc. Am emoții, evident, dar m-a ajutat mult cântatul pe stradă acum mulți ani, iar azi folosesc asta împotriva emoțiilor. Când sunt super emoționat, îmi caut pentru un minut cu privirea un loc calm, o persoană neatentă care nu-mi transmite nimic, un tablou prin sală, un barman, un reflector mai colorat, și acolo îmi calmez emoțiile, apoi revin cu ochii la public.

InfoMusic: Dacă ai putea susține un concert în orice loc din lume, unde ar fi și de ce?

Zodier: Bună întrebare, răspunsul nu îmi vine ușor, luând în calcul orice posibilitate, dar considerând că un concert înseamnă un eveniment în care eu cânt și vin oameni care își doresc să mă audă, și aș putea alege orice, absolut orice, oricât de absurd ar suna, aș alege un loc de unde să plec cu o amintire eternă, cu o lecție și o atitudine umilă pe care să nu o întreacă nimic. Aș alege un spital de îngrijire paliativă.

InfoMusic: Cum ai descrie relația cu ascultătorii tăi și cum îți dorești ca ea să evolueze?

Zodier: Încerc să țin legătura cu ascultătorii mei, încerc să răspund la mesaje și momentan chiar reușesc. Mă voi lupta cu asta mereu, fiindcă și eu am fost cândva doar un fan The Motans și el mi-a răspuns la mesaj, iar fără acel răspuns, azi nu ar fi existat acest interviu.

InfoMusic: Având în vedere că ai terminat Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale din Timișoara și ești și muzician, eram curioasă să aflu cum vezi influența tehnologiei asupra muzicii. Care crezi că sunt avantajele și dezavantajele utilizării inteligenței artificiale în domeniul artistic?

Zodier: Momentan, influența este mică, dar eu prevăd un viitor plin de "drepturi de autor artificial". Eu folosesc zilnic AI-ul la jobul meu de programator. AI-ul este deja foarte puternic, noi mai avem de învățat cum să-l folosim, iar apoi vom avea doar de câștigat. Avantajele clare vor fi în crearea unor schițe muzicale, a unor idei de concept, de text, de producție sau de muzicalitate cu un imens potențial, peste care omul va putea finisa și modifica fără a fi nevoie să mai pornească de la punctul 0 al creației. Nu cred că va face niciodată inteligența artificială toți pașii corecți, autentici și estetici până la finalul creației, dar 2-3 pași făcuți de ea sunt un plus pentru omul care lucrează cu ea. Dezavantajul este că, folosind inteligența artificială, te poți pierde ușor în ușurința ei și uiți să pui ceva personal acolo, fără de care rețeta muzicii nu este completă.

InfoMusic: Portofoliul tău muzical cuprinde până acum piese solo, colaborări, dar și un cântec care se găsește pe coloana sonoră a filmului "Mirciulică". La ce să ne așteptăm pe viitor din partea ta, cu ce ne vei surprinde?

Zodier: Va urma muzică mult mai calitativă, tehnic vorbind; vor fi alte colaborări, la fel și piese solo. Nu știu dacă vă voi surprinde, dar sper cel puțin să vă placă. Mai multe nu spun, las o doză de mister, că na, și mâine e o zi.

InfoMusic: Care sunt principalele obiective pe care le ai în carieră în viitorul apropiat?

Zodier: Să ajung cu muzica mea la cât mai mulți oameni și să îi fac să-mi rămână alături în povestea asta. Fie ea pe radio, pe TikTok, pe Instagram, în fața unei scene sau pe stradă.

InfoMusic: Știu că numele tău de scenă face trimitere la astrologi și la faptul că nu îți place horoscopul. Încerc să plusez puțin folosindu-mă de astronomie, astfel că dacă ți-ai descrie muzica drept corpuri cerești, ce ai alege și de ce?

Zodier: Frumoasă întrebare, cred că muzica mea ar fi pământul care privește spre stele și alege una, iubirea.

Muzică nouă

Holy Molly și Zodier au lansat piesa "Fericit" - AUDIO

Holy Molly și Zodier îți aduc piesa "Fericit" - un adevărat manifest al unei iubiri puternice, care strălucește cu o lumină ce pare să nu se stingă niciodată. Melodia este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Holy Molly & Zodier - Fericit
Holy Molly & Zodier - Fericit │ FOTO: captură YouTube

Piesa "Fericit" a fost scrisă de Zodier, Adrian Iordan, Alexandru Turcu și Dan Ionescu. Producția a fost realizată de Adrian Iordan și Alexandru Turcu.

Holy Molly cucerește prin vocea sa plină de emoție, transmitând fiecare sentiment cu o sinceritate tulburătoare, în timp ce Zodier creează un cadru sonor care amplifică fiecare puls al acestei iubiri arzătoare. Versurile conturate de Zodier vorbesc despre o legătură care transcende timpul și spațiul, o iubire care nu se teme de provocări și obstacole, ci le înfruntă cu determinare și pasiune.

AUDIO: Holy Molly & Zodier - Fericit

Holy Molly este o cântăreață, compozitoare și actriță, cunoscută pentru vocea sa puternică și versurile captivante. Single-uri precum "Shot a friend", "Menage a Trois", "Back to her" și "Twinkle Twinkle" i-au adus notorietate și un public în Polonia. În România, Holy a atins #1 în topul radiourilor din România alături de piese precum "Plouă", în colaborare cu Tata Vlad, și "Totul meu", melodie alături de ADI.

Anul trecut, Holy Molly a lansat "Liliac", EP-ul său de debut. Materialul vorbește onest despre iubiri pierdute, anxietăți și frici.

Influențat de artiști precum Ed Sheeran, Eric Clapton, Post Malone și The Motans, Zodier a început să scrie propriile versuri, trimițându-i-le apoi lui The Motans prin intermediul social media. A fost invitat la scurt timp după de acesta la o serie de sesiuni, unde a lucrat alături de producători titrați precum Marci & Sebi (INNA, Carla’s Dreams, The Motans, Irina Rimes), Alex Turcu (Carla’s Dreams, Irina Rimes, Alina Eremia) și Damian Rusu (The Motans, Irina Rimes, Damian Drăghici, Connect-R).

Piesa sa de debut, "Albastru răsărit", fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Mirciulică" și s-a aflat în Top 100 Radio Airplay România, pentru ca ulterior artistul să lanseze un întreg EP, intitulat "Mă auzi?". "La sacou", melodia lansată în colaborare cu YUKA, a ocupat poziții fruntașe în topurile radio, dar și numeroase utilizări pe Instagram și TikTok.

RECOMANDARE: Povestea lui Zodier: "Momentul voce-chitară în industria comercială de muzică românească nu a murit"

Citește în continuare

Trending