Urmărește-ne în Social Media

pop

Smiley: "Sunt pasionat și pasional. Cred că sunt și competitiv" - VIDEO INTERVIU

Smiley iubește muzica. Îi cunoaște toate etapele, dictându-i direcția din primul moment, când pe masa de lucru e doar o idee, până în stadiul final al creației, când se adaugă ultimele detalii de producție. Se dedică complet acestei pasiuni și o face în mod firesc, pentru că așa simte. Are întotdeauna încredere în instinctele sale, fără a-și dori neapărat să fie primul. ”Important e să fii în joc”, pentru că doar așa poți evolua, crede Smiley. Iar el evoluează mereu, așa cum ne-o arată portofoliul său, acumulat în cei 16 ani de carieră.

Publicat

pe

Aflați la prima noastră vizită la HaHaHa Production, am pus multe întrebări și am aflat multe lucruri despre creativitate, inspirație, emoție, sinceritate, viziune și implicare. L-am cunoscut pe Smiley altfel decât poate fi el văzut la televizor sau pe YouTube. Am stat de vorbă cu un om și un artist ambițios, modest, pasionat de ceea ce face, dornic să învețe în continuare și să le transmită și celor din jur ceea ce a învățat. De la el am aflat cât de important este să zâmbești și cât de ușor e să le faci celorlalți ziua mai frumoasă.

De vorbă cu Smiley (sinteza discuției):

E diferit omul Smiley de artistul Smiley?

”Nu. Avem niște diferențe, într-adevăr, dar nu suntem foarte diferiți. Doamne, cum vorbesc, de parcă aș fi doi oameni. Nu, nu sunt diferențe mari. Adică sunt cât se poate de natural. Ca artist, nu mă dedublez când sunt pe scenă.”

Poate Smiley să fie cucerit cu un zâmbet?

”Da. Realizez treaba asta de fiecare dată când îmi zâmbește cineva. Și mi s-a întâmplat treaba asta și o recomand. Vă recomand să faceți asta când vă uitați la cineva, când dați ochi în ochi cu cineva, chiar dacă nu-l cunoașteți. Un zâmbet poate să schimbe ziua omului respectiv. Mie mi s-a întâmplat asta. Pe bune. Și am realizat: <<Mamă, cât de puternic e un zâmbet!>>. Cât de puternică e starea asta de spirit. Nu numai că poate să-ți schimbe ție ziua, dar poate să le-o schimbe și oamenilor din jurul tău. E atât de simplu să faci ziua frumoasă cuiva.”

Poate Smiley să fie dezamăgit de la prima greșeală?

”Nu. Nu sunt dezamăgit de la prima greșeală.”

Este Smiley perfecționist?

”Mi se șoptește în cască că sunt (râde). Cică sunt. Nu-mi dau seama. Nu știu.”

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Este Smiley competitiv?

”Sunt pasionat. Sunt pasionat și pasional. Cred că sunt și competitiv. Nu-mi doresc neapărat să fiu primul, dar sunt foarte competitiv la orice. Și nu mă refer la muzică. Și dacă joc tenis de masă, și dacă joc tenis de câmp, și dacă joc FIFA, sau fotbal, sunt competitiv, adică ai cu cine să joci. Sunt implicat. Joc. I'm a player. Nu țin morțiș să ies primul, deși e bine, doar că nu e ăsta cel mai important lucru. Important e să joci. Niciodată primul n-o să fie primul tot timpul. Și, cumva, important e să fii în joc. Să fii în joc și să-ți dorești mai mult de la tine. La un moment dat se va întâmpla să fii și primul.”

Ce-i trebuie unei voci pentru a ajunge în echipa lui Smiley la Vocea României

”Mie îmi plac vocile mai soul. Îmi plac vocile care pot să cânte groovy, să fie ”soulish”, să îmi transmită lucruri. Dar în mare parte am căutat timbre speciale. Spre exemplu, la Ana Munteanu, anul trecut, m-am întors după două cuvinte. Aș minți dacă aș spune că mi-am dat seama din două cuvinte că e o voce extraordinară. Nu pot să-mi explic cum m-am întors așa. E o treabă pe care am simțit-o. Nu m-am gândit. A plecat mâna așa: poc. Și am apăsat. În principiu, mă ghidez mult după ceea ce simt și asta m-a ajutat foarte mult în viață. Și recomand și altora să fie foarte atenți la ceea ce simt. Dar atenți. Că știi ce face mintea cel mai bine? Te minte.”

Smiley, intervievat de InfoMusic (2018)

Smiley, intervievat de InfoMusic (2018)

Ce-i trebuie unui artist ca să ajungă la HaHaHa Production

”Îi trebuie talent, în primul rând, curaj, și trebuie să aibă o personalitate proprie. În mare parte, preferăm artiștii care și scriu, care se implică în procesul creativ - ne plac oamenii ăștia. Ne plac oamenii entuziaști. Ne plac oamenii care fac asta cu bucurie, oamenii care nu sunt încrâncenați, frustrați, și așa mai departe. Ne plac oamenii deschiși, artiștii care au ceva de transmis și întotdeauna îi încurajăm să aibă personalitate proprie. Îi ghidăm, cât putem de bine, dar încurajăm personalitățile. Încurajăm lucrurile noi, sound-urile noi, modurile noi de abordare. Câteodată nu ne iese, dar și atunci când ne iese, e o bucurie foarte mare.”

Smiley despre prima impresie

”Prima impresie contează, dar nu e definitorie. Câteodată e și înșelătoare.”

Smiley despre sinceritate în actul artistic

”Cred că publicul simte atunci când artistul are ceva de exprimat și, într-adevăr, oamenii simt. Eu am observat treaba asta de-a lungul anilor, pentru că există și produse, sau pseudoartiști, care rezistă o piesă, două, trei, dar la un moment dat oamenii vor mai mult. Fast food-ul îți ține de foame atunci când ești pe fugă, dar nu poți să mănânci fast food în fiecare zi. Și atunci îți vine să mănânci ceva pe bune: o ciorbă, ceva făcut de mama, pentru că asta te hrănește cu adevărat.”

Concert Smiley la Arenele Romane pe 1 iunie 2017

”Pentru mine, muzica e adevăr, pentru că adevărul meu e iubirea și muzica pe care eu o fac e din iubire și pentru asta.”

Smiley despre cine dictează trendurile în muzică: media VS public

”Cred că e un echilibru în treaba asta. (...) Oamenii nu caută ce este nou, oamenilor trebuie să li se spună ce să asculte, pentru că nu au timp. Ei nu au timp să caute ce e nou. Și-atunci li se sugerează tot timpul. Ne sugerează YouTube-ul la ce să ne uităm, ne sugerează radio-ul, ne sugerează televizorul, ne sugerează playlisturile din Spotify, Apple Music, Deezer și așa mai departe (...) În mare parte ni se sugerează ce să ascultăm. Există un procent de 20% în care oamenii împing anumite lucruri care sunt foarte pe gustul maselor, ca să zic așa, și cam atât. Deci cred că raportul e 80 - 20...hai să zicem 70 - 30. (....) Nu știu, s-ar putea să fie 60 - 40, poate mă înșel (...) Nu cred că totul stă în promovarea de la radio, TV și social media. Cred că vine și invers, cumva.”

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Smiley despre importanța trendurilor în munca de producător

”Ca producător, întotdeauna trebuie să fii la curent cu tot ce e nou. Tot ce e nou în materie de sound, de subiecte abordate. Eu tot timpul am încercat să fiu la curent cu tot ce e nou. Ascult tot ce e nou. Absolut tot, indiferent de genul de muzică. Chiar dacă nu-mi place, ascult, pentru că trebuie să înțeleg. E foarte important, ca producător, să nu respingi nimic din ce vine nou, pentru că tot ce vine nou este cumva, într-o anumită proporție, dictat de oamenii noi. Și-atunci tu trebuie să fii în contact cu ce le place oamenilor noi, ca să poți să dai mesajele pe care vrei sa le dai și muzica pe care vrei s-o scoți într-un fel în care oamenii s-o accepte sau s-o înțeleagă.”

Smiley despre ideile simple și simplitate în muzică

”Simplitatea e foarte complicată. Pe mine m-a urmărit cuvântul ăsta cam jumate din viață. Când eram în trupa Simplu, cumva, tot ceea ce făceam noi era foarte complicat. Tot ce făceam noi n-avea nicio legătură cu ce se întâmpla în România. Plecând de la cultura hip-hop și dansul specific, breakdance-ul, și continuând cu prezența scenică, cu dansurile, cu absolut tot. Totul era foarte complicat. Și de-aia era foarte mișto numele - Simplu. Când priveai din exterior, totul părea foarte simplu. Dar nu tot ceea ce e simplu, e și ușor.”

”Ca să ajungi la simplitate, există un proces de dezvoltare. Tocmai pentru că suntem bombardați de o grămadă de informații, o grămadă de filme, clipuri, artiști, muzici, trenduri..suntem bombardați din toate părțile. Păreri! Toată lumea își dă cu părerea și vezi toate părerile. Pe vremuri, nu știai. Te întâlneai cu lumea la concerte, în general oamenii sunt drăguți, știi, nu-ți spun...Acum vezi toate părerile, absolut toate părerile, și asta poate fi o chestie foarte complicată pentru artiști. În general, ne influențează mai repede lucrurile negative decât cele pozitive, din păcate. Și-asta e o chestie pe care puteți s-o probați.”

Smiley în concertul Damian & Brothers de pe 31 martie 2017

”În general, trebuie să dai la o parte tot ceea ce stă în calea simplității și aia poate să fie foarte complicat. (...) E foarte important să lași mesajul nealterat, să lași muzica să nu fie foarte complicată. Dar când spun complicată, nu spun să nu fie complexă. Să nu fie prea mult, prea împodobit.”

”Un cântec scris bine poate să fie redus la un pian și o voce, sau la o chitară și o voce. Dar de foarte multe ori, pentru că suntem atenți la ce e cool, la cum sună, nu mai suntem atenți la muzică. Și ni se pare că o piesă e foarte tare, pentru că are un instrumental foarte tare. Dar dacă iei instrumentalul, ce rămâne? Și pot să-ți demonstrez și inversul. Să-ți dau la o parte vocea și versurile, să-ți las doar instrumentalul și să-ți dai seama că dacă asculți doar instrumentalul e...nimic. E un proces destul de lung să ajungi la simplitatea asta complexă.”

Smiley despre copiii care îi ascultă muzica

"Copiii nu înțeleg foarte mult, ei simt. Copiii nu au prejudecăți, nu se ghidează după ce e la modă, după ce e cool, după ce li se spune, sau după ce sunt învățați. Ei sunt ca o pagină albă și răspund foarte prompt și foarte sincer la ceea ce e sincer și la ceea ce le transmite o vibrație pozitivă. (...) Pe măsură ce oamenii intră în societate, încep să fie modelați de societate."

Concert Smiley la Arenele Romane pe 1 iunie 2017

Smiley despre inspirație și creativitate

”Câteodată îmi vine o idee, un refren, sau o temă..nu știu unde se va duce. Și secretul e să te lași liber. Să lași lucrurile să vină, nealterate. Nu știi unde se duce. E ca viața, știi? Adică în momentul în care tu îți pui o grămadă de bariere și îți faci planuri și îți dai seama, că n-ai cum să nu-ți dai seama, că planurile tale nu coincid cu desfășurarea naturală a vieții, ai două posibilități: ori te duci cu firul vieții, ori încerci să-ți desfășori activitatea according to plan. Și niciodată nu va fi according to plan.”

”Eu dacă intru în studio și spun: vreau să fac o piesă care să sune așa, să aibă subiectul ăsta, și linia să fie așa, o să-mi dau seama că nu e bine. La un moment dat, o să-mi dau seama că ceva nu funcționează, pentru că nu se face așa.”

”Lucrurile frumoase, lucrurile care ating oamenii, nu vin de la noi. Știi, nu le facem noi. Ele vin de undeva. De la Dumnezeu, de la..nu știu, spuneți cum vreți voi să-i spuneți. Inspirația asta care vine, nu vine așa...programat.”

Smiley despre piese bune și hituri

”Un hit îți rămâne în cap de la prima ascultare. O piesă bună, nu neapărat. O piesă bună nu e neapărat un hit. Ca să ai un hit, nu e îndejuns o piesă bună. Îți trebuie o piesă extraordinară, în ziua de azi.”

”Piese bune sunt foarte multe. Sunt foarte mulți oameni care fac piese bune, dar nu toată lumea poate să facă hituri. În România, termenul de hit e denigrat, de parcă toată lumea poate să facă asta. Dar de fapt nu toată lumea poate să facă asta.”

Smiley în concertul Damian & Brothers de pe 31 martie 2017

”Cumva, termenul de hit a ajuns la modul...da, dom'le, hituri. Nu-i așa. Hiturile dovedesc că muzica pe care ai făcut-o e universal valabilă. Hitul se adresează tuturor oamenilor. Nu numai unei categorii de oameni. Eu cred că datoria artistului e să transmită mesaje și stări la cât mai mulți oameni, nu la cât mai puțini.”

”Sunt unii care se străduiesc să ajungă la cât mai puțini oameni. Sau unii care folosesc treaba asta doar ca o scuză. Că nu pot să facă mai mult.”

”Într-adevăr, anumite genuri muzicale au o deschidere mai mare la public. Dar există hituri în diverse genuri muzicale. Există hituri rock, hard rock, heavy metal, hip hop, trap, jazz chiar. Ele rămân în timp. Sunt ascultate și reascultate și refăcute și reeditate și remixate. Astea sunt hituri. Termenul de hit există în orice gen muzical.”

Smiley despre muzica pe care o are în playlist și ce ascultă în mașină

”Dintre artiștii noi, îmi place Kendrick Lamar. Dar nu e chiar nou.”

”Câteodată ascult și radio, dar în 90% din cazuri sunt pe playlistul meu. Ascult muzică relaxantă, că în traficul din București trebuie să intri așa, într-o atmosferă relaxantă. Ascult Jack Jones, ascult John Legend, John Mayer, Vangelis, Mike Oldfield.”

Concert Smiley la Arenele Romane pe 1 iunie 2017

Poate muzica să schimbe lumea?

”Da. Muzica, în momentul de față, pentru că ocupă un loc important în viețile tuturor, da, poate să schimbe lumea.”

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 2 iunie 2018

Smiley - SOLD OUT

Loc
Arenele Romane

Emisiuni radio-tv

Vezi ce momente au electrizat scena de la Vocea României în cea de-a cincea rundă de audiții

Voci impresionante s-au auzit în platoul de la Vocea României 2024 într-o nouă serie de audiții pe nevăzute. Antrenorii și-au mărit echipele cu noi concurenți despre care te invităm să afli mai multe în articol.

Publicat

pe

Antrenori Vocea României 2024 - audiții pe nevăzute
Antrenori Vocea României 2024 - audiții pe nevăzute │ FOTO: PRO TV

14 participanți au urcat pe scenă și au dat tot ce au avut mai bun pentru a obține măcar o întoarcere de scaun. Află ce concurenți au trecut mai departe și în ce echipă au ales să meargă.

Concurenții din a cincea rundă de audiții Vocea României 2024

  1. Eliza Chifu - piesă "Escapism" - 2 DA, echipa Smiley
  2. Ioana Novac - piesă "Killing Me Softly" - 3 DA, echipa Horia & Theo Rose
  3. Valentin Carp - piesă "The Way You Make Me Feel" - NU
  4. Mădălina Gaivas - piesă "Desert Rose" - 1 DA, echipa Horia & Theo Rose
  5. Ionuț Hanțig - piesă "Unholy" - 4 DA, echipa Irina Rimes
  6. Carla Iliași - piesă "Stone Cold" - 2 DA, echipa Smiley
  7. Victoria Avanu - piesă "Lost On You" - NU
  8. Alessio Paddeu - piesă "Higher Ground" - 4 DA, echipa Tudor
  9. Alexa Niculae - piesă "Beautiful Things" - NU
  10. Marian Ștefan - piesă "Baby Blues" - 1 DA, echipa Smiley
  11. Carolina Racoziță - piesă "I Wanna Dance With Somebody" - 1 DA, echipa Irina
  12. Teodora Negreanu - piesă "Royals" - 2 DA, echipa Tudor
  13. Alina Crișu - piesă "Addicted To You" - NU
  14. Nadeja Căpățână - piesă "Respect" - 4 DA, echipa Horia & Theo Rose

Eliza Chifu

Eliza are 24 de ani și este pasionată de muzică din copilărie. A început să cânte la vârsta de 5 ani și a participat, de-a lungul timpului, la numeroase festivaluri și emisiuni. Concurenta a absolvit Facultatea de Asistență Socială, dar în prezent este creator de conținut. În audițiile de la Vocea României, Eliza a cântat piesa "Escapism" și i-a întors pe Smiley și Horia & Theo Rose.

"În primul rând aș vrea să te felicit pentru alegerea muzicală. Mi se pare curajoasă. Personal, cred că nu ți se potrivește, dar îmi place foarte mult timbrul tău. Pentru asta m-am întors, pentru timbrul tău vocal și felul în care ai interpretat părțile <<cântate>> ale piesei. Cu părțile rap mi se pare că te-ai luptat un pic", a fost de părere Smiley.

Theo Rose a avut altă opinie:

"Eu vreau să-ți spun că mi-au plăcut și părțile rap și că mi se pare tare că ne-ai adus aici o perspectivă fresh, într-adevăr, curajoasă. Eu cred că e ceva ce ar trebui să se cânte și la noi."

Eliza a ales să meargă în echipa lui Smiley.

Ioana Novac

Ioana are 33 de ani și este ofițer de poliție în Londra. A început să cânte din copilărie, însă viața a avut alte planuri pentru ea. După terminarea liceului și-a cunoscut partenerul, au împreună două fete, iar muzica a ajuns pe un loc mai îndepărtat în viața Ioanei.

A vrut de mai multe ori să participe la Vocea României, dar i-a lipsit curajul. Acum, Ioana și-a luat inima în dinți și a venit la emisiune cu o energie debordantă. A interpretat "Killing Me Softly" și i-a întors pe Tudor Chirilă, Irina Rimes și Horia & Theo Rose. Cei din urmă au apăsat butonul de MUTE pentru Irina, aceasta încercând să o convingă pe Ioana să vină în echipa ei fără a scoate vreun cuvânt.

"Ca să înțelegi, draga mea, situația, Irina, colega noastră, deși s-a întors, și o poți alege, ea nu poate să-și facă nici cea mai mică pledoarie. Doar te poate convinge prin gesturi, lacrimi", a spus Horia.

Chirilă a menționat:

"Te vreau foarte mult în echipa mea. Îmi place foarte mult povestea ta. Cred că ai bazele ca povestea ta să se dezvolte foarte frumos la Vocea României. Ai fost foarte bine, ai vibrat frumos. Ai un timbru frumos. Ești foarte mișto! Dă-mi șansa să duc acest frumos un pic mai departe, să-l fac un pic mai mare, în echipa mea."

Irina Rimes a încercat să o convingă pe Ioana cu un platou delicios de plăcinte, însă alegerea concurentei a fost să meargă în echipa Horia & Theo Rose.

Mădălina Gaivas

Mădălina are 25 de ani și este din Iași. Concurenta a declarat că nu își poate vedea viața fără muzică. A ajutat-o să treacă peste momente grele din viață, peste tristețe și suferință. Tânăra visează la o carieră fructuoasă în muzică, încununată de un mare concert pe care să i-l dedice mamei ei, cea care o și susține la fiecare pas. În audiții, Mădălina a cântat piesa "Desert Rose" și i-a convins pe Horia și Theo Rose.

"Am ascultat cu atenție toate inflexiunile alea și m-a impresionat faptul că avea un mare simț muzical. Cred în ea mult de tot", a spus Theo Rose.

Ionuț Hanțig

Ionuț Hanțig are 20 de ani și studiază regia de operă la Conservatorul de Muzică din Cluj-Napoca. A început să cânte prin imitație. La 10 ani a descoperit-o pe Lady Gaga și felul de a fi al artistei i-a dat curajul să fie el, să-ș îmbrățișeze vulnerabilitățile și să își etaleze autenticitatea. Tânărul vede în Vocea României o rampă de lansare și visează ca până la 30 de ani să câștige un Grammy. În audiții a cântat melodia "Unholy" și a întors toate scaunele.

"Mi se pare că, în sfârșit, s-a cântat piesa asta așa cum ar trebui să fie cântată. Pe lângă asta, îmi place extraordinar de tare mesajul pe care îl reprezinți tu cu totul. Este despre libertate, curajul de a fi cine ești cu adevărat și cred că ești un exemplu care ar trebui să fie dat mai des. Ești un băiat tare deștept, o prezență foarte mișto și o voce cum nu sunt foarte multe. Ești special cu totul! Bravo ție!", a declarat Theo Rose.

Smiley a spus:

"Mi-ar plăcea foarte mult să lucrăm împreună pentru că am impresia că ai un potențial de spectacol fantastic!"

Ionuț Hanțig a mers mai departe alături de Irina Rimes.

Carla Iliași

Carla are 25 de ani și este backing vocals în trupa TAXI. Spre deosebire de majoritatea concurenților care s-au apucat de muzică în copilărie, Carla a început să studieze acest domeniu din clasa a 11-a, când s-a înscris la Liceul de Arte. Într-un semestru a recuperat doi ani și jumătate de muzică. Munca depusă de tânără a dat roade, reușind să întoarcă două scaune (Smiley, Horia & Theo Rose) cu "Stone Cold".

"Asta e una dintre piesele alea extraordinar de grele. Normal că ai avut emoții, au fost multe scăpări. E greu să cânți la intensitatea asta. Atunci când ai atâta presiune pe umeri, să te ridici la nivelul acestei piese, dar nu aveam cum să nu validăm potențialul tău", a transmis Theo.

Smiley a adăugat:

"Doamne, Carla, pe mine m-ai terminat! În ce hal ai cântat! Fantastic! Superb! Câtă forță și cât control ai avut! Sunt uimit și mi-am dori foarte tare să te am la mine în echipă!"

Carla l-a ales pe Smiley.

Alessio Paddeu

Alessio are 41 de ani și vine din Sardinia. Nu este prima oară când vine în România, a mai vizitat țara noastră în urmă cu 10 ani. Concurentul a declarat că unele dintre lucrurile care îl atrag aici sunt mâncarea și muzica populară. Cântă și compune, are prieteni români, așa că s-a gândit că participarea la Vocea României ar fi binevenită. Alessio a electrizat atmosfera cu "Higher Ground" și a întors toate scaunele.

"O să fie o mare bătaie pe tine în seara asta pentru că ești una din vocile excepționale din concurs. Ce m-a impresionat, dincolo de performanța vocală, este felul în care ai acoperit scena. Ai fost un showman, ai avut siguranță fără să ai aroganță, ai fost vedetă și ai fost un om obișnuit. Mi se pare că nu e vorba despre noi în seara asta, cât despre bucuria pe care aș putea să o am să fac un parteneriat cu un cântăreț, e puțin spus cântăreț...Ai fost un element complex și complet în seara asta. Felicitări!", a spus Tudor.

Horia a declarat:

"În tine văd one-man show. Tu știi să ții Sala Palatului în mână, cum ar veni. Tu trebuie să te potrivești cu cine te înțelege, nu cine îți dă gogoși. Sunt specialiști toți în gogoși. Aici ai doi oameni care de fiecare dată îți vor da două idei. Ăsta e un lucru formidabil. Ai de două ori mai multe șanse să câștigi Vocea României și nu glumesc deloc, și nu-ți vând nicio gogoașă."

Alessio a decis să meargă în echipa lui Tudor Chirilă.

Marian Ștefan

Marian are 19 ani și este frizer. A învățat să cânte singur, după ureche. A făcut un cover după Killa Fonic și de atunci i s-a aprins pasiunea pentru muzică. Este inspirat de evenimentele din viața lui și reușește să transmită emoțiile pe care le experimentează prin felul în care cântă. Marian nu a mai cântat niciodată pe o scenă, audițiile de la Vocea României reprezentând o premieră pentru tânăr. El a interpretat "Baby Blues" și l-a întors pe Smiley.

"Eu, în fiecare sezon, iau câte-o voce neobișnuită, care cântă altceva. Care nu se încadrează în tiparele câștigătorului Vocii României. Întotdeauna pun câte-un pariu. Anul ăsta ești pariul meu. Nu te înscrii în tiparele câștigătorului Vocii României, dar mi se pare că ai un timbru superb, recognoscibil. În seara asta ai câștigat un antrenor", a spus Smiley.

Carolina Racoziță

Carolina are 29 de ani și este solist vocal. În audițiile de la Vocea României a interpretat piesa "I Wanna Dance With Somebody" și a convins-o pe Irina Rimes.

"Colegii mei nu s-au întors pentru că ți-a scăpat vocea de foarte multe ori. Sincer, dacă aș fi așteptat un pic mai mult, nici eu nu m-aș fi întors. Că mi-e frică să lucrez cu un concurent căruia îi scapă vocea. Sper să nu fie un impediment. Cred că ai avut doar o zi proastă. Mai am și eu zile în care îmi scapă vocea așa. Bine ai venit la mine în echipă, hai să vedem ce putem face împreună", a spus Irina.

Teodora Negreanu

Teodora are 20 de ani și este din București. Este studentă la Conservator, secția Compoziție - Muzică Ușoară. A început să cânte cu vocea la vârsta de 8 ani, la insistențele mamei și a profesoarei de pian. Muzica a ajutat-o să se deschidă față de ea însăși și față de oamenii din jurul său. Cu banii de la Vocea României, concurenta ar deschide un ONG dedicat tinerilor care vor să învețe să cânte. La audiții, Teodora i-a întors pe Tudor și Smiley cu piesa "Royals".

"Îmi place să lucrez cu genul tău de voce și mi-aș dori foarte mult să te am în echipa mea. Nu am o voce ca a ta în momentul ăsta", a menționat Chirilă.

Smiley a adăugat:

"Am apreciat că ai reușit să cânți cântecul ăsta în tonalitate, nu te-ai abătut de nicio culoare de la drumul notelor. Mi-ar plăcea foarte mult să vii în echipa mea și sper să am o șansă reală."

Teodora a mers în echipa lui Tudor.

Nadeja Căpățână

Nadejda are 27 de ani, este originară din Republica Moldova și este solist vocal. Concurenta a încins atmosfera cu melodia "Respect". A reușit să întoarcă toate scaunele.

"Ești extraordinară! Ești foarte, foarte bună! Eu am nevoie de tine. Anul ăsta, eu am nevoie de tine!" a spus Irina.

Smiley a adăugat:

"Eu m-am întors că ai o voce fantastică! Nu am o voce de genul ăsta în echipa mea. Ai câteva dintre frecvențele Arethei Franklin în voce."

Nadejda a mers mai departe cu Horia & Theo Rose.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Vocea României 2024: "Ai fost un showman, ai avut siguranță fără să ai aroganță", i-a transmis Tudor Chirilă unui concurent

Alessio Paddeu a făcut un adevărat spectacol pe scena de la Vocea României. Concurentul italian a întors toate scaunele. Află în ce echipă merge mai departe în emisiune.

Publicat

pe

Allesio Paddeu la Vocea României
Allesio Paddeu la Vocea României │ FOTO: PROTV

Alessio are 41 de ani și vine din Sardinia. Nu este prima oară când vine în România, a mai vizitat țara noastră în urmă cu 10 ani. Concurentul a declarat că unele dintre lucrurile care îl atrag aici sunt mâncarea și muzica populară. Cântă și compune, are prieteni români, așa că s-a gândit că participarea la Vocea României ar fi binevenită. Alessio a electrizat atmosfera cu "Higher Ground" și a întors toate scaunele.

"O să fie o mare bătaie pe tine în seara asta pentru că ești una din vocile excepționale din concurs. Ce m-a impresionat, dincolo de performanța vocală, este felul în care ai acoperit scena. Ai fost un showman, ai avut siguranță fără să ai aroganță, ai fost vedetă și ai fost un om obișnuit. Mi se pare că nu e vorba despre noi în seara asta, cât despre bucuria pe care aș putea să o am să fac un parteneriat cu un cântăreț, e puțin spus cântăreț...Ai fost un element complex și complet în seara asta. Felicitări!", a spus Tudor.

Irina a mărturisit:

"Nu știu sincer dacă am o șansă pentru că miroase a foarte mult testosteron aici. M-am obișnuit ca atunci când vin bărbați ca tine să aleagă alți bărbați. Masculi alfa să aleagă alți masculi alfa. Dar să știi că nu trebuie să fie neapărat o regulă. În general, eu tot timpul am considerat că relația dintre un antrenor și un concurent trebuie să fie una de colaborare. Mie mi-ar plăcea foarte mult să colaborăm împreună la parcursul tău aici, la Vocea României. Te rog frumos să-mi dai această șansă pentru că știu că o să-ți placă să lucrezi cu o colaboratoare ca mine."

Horia a declarat:

"În tine văd one-man show. Tu știi să ții Sala Palatului în mână, cum ar veni. Tu trebuie să te potrivești cu cine te înțelege, nu cine îți dă gogoși. Sunt specialiști toți în gogoși. Aici ai doi oameni care de fiecare dată îți vor da două idei. Ăsta e un lucru formidabil. Ai de două ori mai multe șanse să câștigi Vocea României și nu glumesc deloc, și nu-ți vând nicio gogoașă."

"Alessio, eu sunt uluit de ceea ce am văzut. Mi se pare că naturalețea cu care faci lucrurile extraordinare pe care le faci este șocantă. Mă bucur că m-am întors de la început că te-am văzut cum te manifești pe scenă. Superb tot ce am auzit și ce am văzut. Cred că e una dintre cele mai tari interpretări ale acestei piese", a spus Smiley menționând că s-a apucat să pună bazele unui studio în Italia.

Greu de refuzat propunerea lui Smiley, însă Alessio a fost cucerit de discursul lui Tudor Chirilă și a ales să meargă în echipa lui.

Allesio Paddeu - "Higher Ground" la Vocea României

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

"Tu reprezinți ideea Vocii României", i-a spus Horia Brenciu unui concurent în audițiile pe nevăzute - VIDEO

Ionuț Hanțig a fost o prezență spectaculoasă în audițiile pe nevăzute de la Vocea României din 11 octombrie. Concurentul i-a impresionat pe antrenori cu piesa "Unholy". Te invităm să urmărești momentul muzical și să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Ionuț Hanțig la Vocea României 2024
Ionuț Hanțig la Vocea României 2024 │ FOTO: PROTV

Ionuț are 20 de ani și studiază regia de operă la Conservatorul de Muzică din Cluj-Napoca. A început să cânte prin imitație. La 10 ani a descoperit-o pe Lady Gaga și felul de a fi al artistei i-a dat curajul să fie el însuși, să-ș îmbrățișeze vulnerabilitățile și să își etaleze autenticitatea.

"Dacă ești călduț pentru toată lumea, deja mi se pare că ceva e cam neinteresant acolo. Nu poți să fii pentru toată lumea. Este foarte bine să fii neînțeles, într-o anumită măsură", a declarat concurentul.

Cu toate că s-a confruntat de-a lungul timpului cu jigniri sau observații răutăcioase, Ionuț are planul lui bine stabilit și nimic nu îl va împiedica să-l ducă la bun sfârșit. În trecut, a participat la X Factor, ajungând până în semifinale. Acum, Ionuț vede în Vocea României o rampă de lansare și visează ca până la 30 de ani să câștige un Grammy. În audiții a cântat melodia "Unholy" și a întors toate scaunele.

"Mi se pare că, în sfârșit, s-a cântat piesa asta așa cum ar trebui să fie cântată. Pe lângă asta, îmi place extraordinar de tare mesajul pe care îl reprezinți tu cu totul. Este despre libertate, curajul de a fi cine ești cu adevărat și cred că ești un exemplu care ar trebui să fie dat mai des. Ești un băiat tare deștept, o prezență foarte mișto și o voce cum nu sunt foarte multe. Ești special cu totul! Bravo ție!", a declarat Theo Rose.

Horia Brenciu a completat:

"Tu reprezinți ideea Vocii României. Ești cu spatele, vine cineva și cântă, mă întorc și ceea ce mă întâmpină vizual este 180 de grade și îmbogățește ceea ce credeam la început. De asta îți mulțumim amândoi că ai avenit astăzi la Voce."

Smiley a spus:

"Mie mi-a plăcut foarte mult varianta ta. Un pic mai mult decât varianta lui Sam Smith. Mi s-a părut că ai adus ceva nou, interesant. Mi-ar plăcea foarte mult să lucrăm împreună pentru că am impresia că ai un potențial de spectacol fantastic."

Tudor a adăugat:

"Este evident că toată lumea te vrea foarte mult în echipa fiecăruia. Cred că e important să menționăm că e foarte mișto să vezi un tânăr care gândește matur vizavi de ce vrea el să facă. Fac regie ca să pot să spun o poveste, spun o poveste ca să pot să fac un moment, fac un moment ca să transmit un mesaj. Acum, vizavi de ce fac eu la Vocea României, eu fac momente și cred că aș putea să te ajut sau să ne ajutăm unul pe altul să facem momentele alea și să nu te chinui acum, cel puțin, la Vocea României să te mai uiți tu, din exterior, la tine. Mă uit eu, dacă ai încredere că eu aș putea să fiu regizorul tău de operă".

Irina a mărturisit:

„Eu o să recunosc că m-am întors prima pentru că, în general, eu fac lucruri atunci când simt să le fac. Nu le fac niciodată dacă nu simt. Am simțit că tu ești un concurent cu care eu m-aș putea conecta. Îmi pari genul de om care ar face o alegere neașteptată. Cred că ți-ar fi bine în echipa mea. Abia aștept, dacă vii și sper să vii-n echipa mea, să descopăr cu tine ce poți tu să cânți, mai mult decât crezi tu că poți să cânți. Mi-ar plăcea să mă alegi, îți spun cu mâna pe inimă.”

Irina Rimes și-a văzut doleanța îndeplinită pentru că Ionuț a ales să meargă în echipa ei.

Ionuț Hanțig - "Unholy" la Vocea României

Citește în continuare

Trending