Urmărește-ne în Social Media

pop

Smiley: "Sunt pasionat și pasional. Cred că sunt și competitiv" - VIDEO INTERVIU

Smiley iubește muzica. Îi cunoaște toate etapele, dictându-i direcția din primul moment, când pe masa de lucru e doar o idee, până în stadiul final al creației, când se adaugă ultimele detalii de producție. Se dedică complet acestei pasiuni și o face în mod firesc, pentru că așa simte. Are întotdeauna încredere în instinctele sale, fără a-și dori neapărat să fie primul. ”Important e să fii în joc”, pentru că doar așa poți evolua, crede Smiley. Iar el evoluează mereu, așa cum ne-o arată portofoliul său, acumulat în cei 16 ani de carieră.

Publicat

pe

Aflați la prima noastră vizită la HaHaHa Production, am pus multe întrebări și am aflat multe lucruri despre creativitate, inspirație, emoție, sinceritate, viziune și implicare. L-am cunoscut pe Smiley altfel decât poate fi el văzut la televizor sau pe YouTube. Am stat de vorbă cu un om și un artist ambițios, modest, pasionat de ceea ce face, dornic să învețe în continuare și să le transmită și celor din jur ceea ce a învățat. De la el am aflat cât de important este să zâmbești și cât de ușor e să le faci celorlalți ziua mai frumoasă.

De vorbă cu Smiley (sinteza discuției):

E diferit omul Smiley de artistul Smiley?

”Nu. Avem niște diferențe, într-adevăr, dar nu suntem foarte diferiți. Doamne, cum vorbesc, de parcă aș fi doi oameni. Nu, nu sunt diferențe mari. Adică sunt cât se poate de natural. Ca artist, nu mă dedublez când sunt pe scenă.”

Poate Smiley să fie cucerit cu un zâmbet?

”Da. Realizez treaba asta de fiecare dată când îmi zâmbește cineva. Și mi s-a întâmplat treaba asta și o recomand. Vă recomand să faceți asta când vă uitați la cineva, când dați ochi în ochi cu cineva, chiar dacă nu-l cunoașteți. Un zâmbet poate să schimbe ziua omului respectiv. Mie mi s-a întâmplat asta. Pe bune. Și am realizat: <<Mamă, cât de puternic e un zâmbet!>>. Cât de puternică e starea asta de spirit. Nu numai că poate să-ți schimbe ție ziua, dar poate să le-o schimbe și oamenilor din jurul tău. E atât de simplu să faci ziua frumoasă cuiva.”

Poate Smiley să fie dezamăgit de la prima greșeală?

”Nu. Nu sunt dezamăgit de la prima greșeală.”

Este Smiley perfecționist?

”Mi se șoptește în cască că sunt (râde). Cică sunt. Nu-mi dau seama. Nu știu.”

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Este Smiley competitiv?

”Sunt pasionat. Sunt pasionat și pasional. Cred că sunt și competitiv. Nu-mi doresc neapărat să fiu primul, dar sunt foarte competitiv la orice. Și nu mă refer la muzică. Și dacă joc tenis de masă, și dacă joc tenis de câmp, și dacă joc FIFA, sau fotbal, sunt competitiv, adică ai cu cine să joci. Sunt implicat. Joc. I'm a player. Nu țin morțiș să ies primul, deși e bine, doar că nu e ăsta cel mai important lucru. Important e să joci. Niciodată primul n-o să fie primul tot timpul. Și, cumva, important e să fii în joc. Să fii în joc și să-ți dorești mai mult de la tine. La un moment dat se va întâmpla să fii și primul.”

Ce-i trebuie unei voci pentru a ajunge în echipa lui Smiley la Vocea României

”Mie îmi plac vocile mai soul. Îmi plac vocile care pot să cânte groovy, să fie ”soulish”, să îmi transmită lucruri. Dar în mare parte am căutat timbre speciale. Spre exemplu, la Ana Munteanu, anul trecut, m-am întors după două cuvinte. Aș minți dacă aș spune că mi-am dat seama din două cuvinte că e o voce extraordinară. Nu pot să-mi explic cum m-am întors așa. E o treabă pe care am simțit-o. Nu m-am gândit. A plecat mâna așa: poc. Și am apăsat. În principiu, mă ghidez mult după ceea ce simt și asta m-a ajutat foarte mult în viață. Și recomand și altora să fie foarte atenți la ceea ce simt. Dar atenți. Că știi ce face mintea cel mai bine? Te minte.”

Smiley, intervievat de InfoMusic (2018)

Smiley, intervievat de InfoMusic (2018)

Ce-i trebuie unui artist ca să ajungă la HaHaHa Production

”Îi trebuie talent, în primul rând, curaj, și trebuie să aibă o personalitate proprie. În mare parte, preferăm artiștii care și scriu, care se implică în procesul creativ - ne plac oamenii ăștia. Ne plac oamenii entuziaști. Ne plac oamenii care fac asta cu bucurie, oamenii care nu sunt încrâncenați, frustrați, și așa mai departe. Ne plac oamenii deschiși, artiștii care au ceva de transmis și întotdeauna îi încurajăm să aibă personalitate proprie. Îi ghidăm, cât putem de bine, dar încurajăm personalitățile. Încurajăm lucrurile noi, sound-urile noi, modurile noi de abordare. Câteodată nu ne iese, dar și atunci când ne iese, e o bucurie foarte mare.”

Smiley despre prima impresie

”Prima impresie contează, dar nu e definitorie. Câteodată e și înșelătoare.”

Smiley despre sinceritate în actul artistic

”Cred că publicul simte atunci când artistul are ceva de exprimat și, într-adevăr, oamenii simt. Eu am observat treaba asta de-a lungul anilor, pentru că există și produse, sau pseudoartiști, care rezistă o piesă, două, trei, dar la un moment dat oamenii vor mai mult. Fast food-ul îți ține de foame atunci când ești pe fugă, dar nu poți să mănânci fast food în fiecare zi. Și atunci îți vine să mănânci ceva pe bune: o ciorbă, ceva făcut de mama, pentru că asta te hrănește cu adevărat.”

Concert Smiley la Arenele Romane pe 1 iunie 2017

”Pentru mine, muzica e adevăr, pentru că adevărul meu e iubirea și muzica pe care eu o fac e din iubire și pentru asta.”

Smiley despre cine dictează trendurile în muzică: media VS public

”Cred că e un echilibru în treaba asta. (...) Oamenii nu caută ce este nou, oamenilor trebuie să li se spună ce să asculte, pentru că nu au timp. Ei nu au timp să caute ce e nou. Și-atunci li se sugerează tot timpul. Ne sugerează YouTube-ul la ce să ne uităm, ne sugerează radio-ul, ne sugerează televizorul, ne sugerează playlisturile din Spotify, Apple Music, Deezer și așa mai departe (...) În mare parte ni se sugerează ce să ascultăm. Există un procent de 20% în care oamenii împing anumite lucruri care sunt foarte pe gustul maselor, ca să zic așa, și cam atât. Deci cred că raportul e 80 - 20...hai să zicem 70 - 30. (....) Nu știu, s-ar putea să fie 60 - 40, poate mă înșel (...) Nu cred că totul stă în promovarea de la radio, TV și social media. Cred că vine și invers, cumva.”

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Smiley (captură din interviul video acordat InfoMusic)

Smiley despre importanța trendurilor în munca de producător

”Ca producător, întotdeauna trebuie să fii la curent cu tot ce e nou. Tot ce e nou în materie de sound, de subiecte abordate. Eu tot timpul am încercat să fiu la curent cu tot ce e nou. Ascult tot ce e nou. Absolut tot, indiferent de genul de muzică. Chiar dacă nu-mi place, ascult, pentru că trebuie să înțeleg. E foarte important, ca producător, să nu respingi nimic din ce vine nou, pentru că tot ce vine nou este cumva, într-o anumită proporție, dictat de oamenii noi. Și-atunci tu trebuie să fii în contact cu ce le place oamenilor noi, ca să poți să dai mesajele pe care vrei sa le dai și muzica pe care vrei s-o scoți într-un fel în care oamenii s-o accepte sau s-o înțeleagă.”

Smiley despre ideile simple și simplitate în muzică

”Simplitatea e foarte complicată. Pe mine m-a urmărit cuvântul ăsta cam jumate din viață. Când eram în trupa Simplu, cumva, tot ceea ce făceam noi era foarte complicat. Tot ce făceam noi n-avea nicio legătură cu ce se întâmpla în România. Plecând de la cultura hip-hop și dansul specific, breakdance-ul, și continuând cu prezența scenică, cu dansurile, cu absolut tot. Totul era foarte complicat. Și de-aia era foarte mișto numele - Simplu. Când priveai din exterior, totul părea foarte simplu. Dar nu tot ceea ce e simplu, e și ușor.”

”Ca să ajungi la simplitate, există un proces de dezvoltare. Tocmai pentru că suntem bombardați de o grămadă de informații, o grămadă de filme, clipuri, artiști, muzici, trenduri..suntem bombardați din toate părțile. Păreri! Toată lumea își dă cu părerea și vezi toate părerile. Pe vremuri, nu știai. Te întâlneai cu lumea la concerte, în general oamenii sunt drăguți, știi, nu-ți spun...Acum vezi toate părerile, absolut toate părerile, și asta poate fi o chestie foarte complicată pentru artiști. În general, ne influențează mai repede lucrurile negative decât cele pozitive, din păcate. Și-asta e o chestie pe care puteți s-o probați.”

Smiley în concertul Damian & Brothers de pe 31 martie 2017

”În general, trebuie să dai la o parte tot ceea ce stă în calea simplității și aia poate să fie foarte complicat. (...) E foarte important să lași mesajul nealterat, să lași muzica să nu fie foarte complicată. Dar când spun complicată, nu spun să nu fie complexă. Să nu fie prea mult, prea împodobit.”

”Un cântec scris bine poate să fie redus la un pian și o voce, sau la o chitară și o voce. Dar de foarte multe ori, pentru că suntem atenți la ce e cool, la cum sună, nu mai suntem atenți la muzică. Și ni se pare că o piesă e foarte tare, pentru că are un instrumental foarte tare. Dar dacă iei instrumentalul, ce rămâne? Și pot să-ți demonstrez și inversul. Să-ți dau la o parte vocea și versurile, să-ți las doar instrumentalul și să-ți dai seama că dacă asculți doar instrumentalul e...nimic. E un proces destul de lung să ajungi la simplitatea asta complexă.”

Smiley despre copiii care îi ascultă muzica

"Copiii nu înțeleg foarte mult, ei simt. Copiii nu au prejudecăți, nu se ghidează după ce e la modă, după ce e cool, după ce li se spune, sau după ce sunt învățați. Ei sunt ca o pagină albă și răspund foarte prompt și foarte sincer la ceea ce e sincer și la ceea ce le transmite o vibrație pozitivă. (...) Pe măsură ce oamenii intră în societate, încep să fie modelați de societate."

Concert Smiley la Arenele Romane pe 1 iunie 2017

Smiley despre inspirație și creativitate

”Câteodată îmi vine o idee, un refren, sau o temă..nu știu unde se va duce. Și secretul e să te lași liber. Să lași lucrurile să vină, nealterate. Nu știi unde se duce. E ca viața, știi? Adică în momentul în care tu îți pui o grămadă de bariere și îți faci planuri și îți dai seama, că n-ai cum să nu-ți dai seama, că planurile tale nu coincid cu desfășurarea naturală a vieții, ai două posibilități: ori te duci cu firul vieții, ori încerci să-ți desfășori activitatea according to plan. Și niciodată nu va fi according to plan.”

”Eu dacă intru în studio și spun: vreau să fac o piesă care să sune așa, să aibă subiectul ăsta, și linia să fie așa, o să-mi dau seama că nu e bine. La un moment dat, o să-mi dau seama că ceva nu funcționează, pentru că nu se face așa.”

”Lucrurile frumoase, lucrurile care ating oamenii, nu vin de la noi. Știi, nu le facem noi. Ele vin de undeva. De la Dumnezeu, de la..nu știu, spuneți cum vreți voi să-i spuneți. Inspirația asta care vine, nu vine așa...programat.”

Smiley despre piese bune și hituri

”Un hit îți rămâne în cap de la prima ascultare. O piesă bună, nu neapărat. O piesă bună nu e neapărat un hit. Ca să ai un hit, nu e îndejuns o piesă bună. Îți trebuie o piesă extraordinară, în ziua de azi.”

”Piese bune sunt foarte multe. Sunt foarte mulți oameni care fac piese bune, dar nu toată lumea poate să facă hituri. În România, termenul de hit e denigrat, de parcă toată lumea poate să facă asta. Dar de fapt nu toată lumea poate să facă asta.”

Smiley în concertul Damian & Brothers de pe 31 martie 2017

”Cumva, termenul de hit a ajuns la modul...da, dom'le, hituri. Nu-i așa. Hiturile dovedesc că muzica pe care ai făcut-o e universal valabilă. Hitul se adresează tuturor oamenilor. Nu numai unei categorii de oameni. Eu cred că datoria artistului e să transmită mesaje și stări la cât mai mulți oameni, nu la cât mai puțini.”

”Sunt unii care se străduiesc să ajungă la cât mai puțini oameni. Sau unii care folosesc treaba asta doar ca o scuză. Că nu pot să facă mai mult.”

”Într-adevăr, anumite genuri muzicale au o deschidere mai mare la public. Dar există hituri în diverse genuri muzicale. Există hituri rock, hard rock, heavy metal, hip hop, trap, jazz chiar. Ele rămân în timp. Sunt ascultate și reascultate și refăcute și reeditate și remixate. Astea sunt hituri. Termenul de hit există în orice gen muzical.”

Smiley despre muzica pe care o are în playlist și ce ascultă în mașină

”Dintre artiștii noi, îmi place Kendrick Lamar. Dar nu e chiar nou.”

”Câteodată ascult și radio, dar în 90% din cazuri sunt pe playlistul meu. Ascult muzică relaxantă, că în traficul din București trebuie să intri așa, într-o atmosferă relaxantă. Ascult Jack Jones, ascult John Legend, John Mayer, Vangelis, Mike Oldfield.”

Concert Smiley la Arenele Romane pe 1 iunie 2017

Poate muzica să schimbe lumea?

”Da. Muzica, în momentul de față, pentru că ocupă un loc important în viețile tuturor, da, poate să schimbe lumea.”

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 2 iunie 2018

Smiley - SOLD OUT

Loc
Arenele Romane

Emisiuni radio-tv

Vocea României 2024: Vezi cele mai tari momente din cea de-a șasea ediție de audiții de nevăzute

Vocea României 2024 a ajuns la cea de-a șasea rundă de audiții pe nevăzute. Telespectatorii s-au delectat cu o nouă serie de voci spectaculoase. Te invităm să citești rezumatul ediției din 18 octombrie.

Publicat

pe

Antrenori Vocea României 2024
Antrenori Vocea României 2024 │ FOTO: PRO TV

13 participanți au urcat pe scenă și au dat tot ce au avut mai bun pentru a obține măcar o întoarcere de scaun. Află ce concurenți au trecut mai departe și în ce echipă au ales să meargă.

Concurenții din a șasea rundă de audiții Vocea României 2024

  1. Anastasia Sandu - piesă "The Edge of Glory" - 3 DA, echipa Tudor
  2. Giannis Romanos - piesă "Să nu-mi iei niciodată dragostea" - 1 DA, echipa Smiley
  3. Mădălina Deaconeasa - piesă "Mama mea e florăreasă" - NU
  4. Jorick Bronius - piesă "Iron Sky" - 4 DA, echipa Irina
  5. Bianca Bîsceanu - piesă "Gangsta" - 3 DA, echipa Horia & Theo Rose
  6. Melisa Henter - piesă "Hallucinate" - NU
  7. Maria Delureanu - piesă "Mil Pasos" - 2 DA, echipa Tudor 
  8. Alexandru Ștefan - piesă "Hold Back The River" - 1 DA, echipa Irina
  9. Ana Suruniuc - piesă "You Shook Me All Night Long" - 4 DA, echipa Tudor
  10. Bianca Hărăguș - piesă "I Know You Know" - NU
  11. Mădălina Tacu - piesă "I See Red" - 4 DA, echipa Horia & Theo Rose
  12. Camelia Boldea - piesă "I'm Still Standing" - NU
  13. Ștefan Suciu - piesă "Shape of You" - 3 DA, echipa Irina Rimes

Anastasia Sandu

Anastasia are 33 de ani și este artistă, performer și compozitoare. Concurenta a declarat că moștenește pasiunea pentru artistic de la străbunicul său care era interpret și pictor. A avut colaborări muzicale cu Fly Project, Vunk, Puya. A compus piese pentru diferiți artiști români cum sunt Andra și Lidia Buble ("Lacătul și femeia").

A venit la Vocea României pentru că este de părere că vocea ei merită să fie ascultată de milioane de oameni. Anastasia a cântat melodia "The Edge of Glory" și a întors trei scaune: Smiley, Tudor și duo-ul Horia & Theo Rose.

"Anastasia, e prima oară când te aud cântând așa ceva. Sunt profund impresionat. Ai cântat atât de proaspăt, atât de plin de viață. Eu nu am auzit niciodată piesa asta cântată atât de bine de altcineva decât de original. Ai cântat <<cărnos>>. Am simțit primul să mă întorc. Mi-ar plăcea foarte tare să te am în echipă. Mi se pare că ești o forță a naturii. Aș putea să-ți dau ocazia să ai un concert mai lung aici, la Vocea României", a transmis Smiley.

Anastasia a decis să meargă mai departe alături de Tudor Chirilă.

Giannis Romanos

Giannis are 38 de ani și este inginer. La origine este român, însă s-a mutat în Grecia la vârsta de 1 an. A revenit în țara în timpul facultății, pentru a face practică aici și a observat că românilor le place muzica grecească. Concurentul a declarat că primul său concert a avut loc într-o tavernă grecească din Centrul Vechi.

Giannis a vurut să îi surprindă pe antrenori și a interpretat "Să nu-mi iei niciodată dragostea" în greacă și română. Smiley a fost singurul antrenor care s-a întors.

"Până în momentul de față nu am auzit un timbru masculin ca al tău. Baritonal, sănătos. Îmi pare foarte bine că m-am întors", a spus Smiley.

Jorick Bronius

Jorick are 33 de ani și vine din Olanda. Este designer de sunet pentru jocuri video. Prietena lui este din Republica Moldova și obișnuiau să se uite împreună la Vocea României. Concurentul a mărturisit că interpreta melodii românești dinainte să o cunoască pe iubita sa. La audiții, Jorick a cântat "Iron Sky" și a întors toate scaunele.

"Vocea ta este o combinație de două voci pe care eu le iubesc. Una este fostul solist al trupei Journey și a doua este una dintre cele mai speciale voci care s-a născut vreodată în muzica universală. Este vorba de John Anderson, cel care a colaborat cu Vangelis. Partitura pe care ne-ai cântat-o m-a dus într-o lume puțin psihedelică", a declarat Horia.

Irina Rimes a spus:

"Jorick, ești foarte special! Ești o voce cum încă nu am avut aici, la Vocea României. Trebuie să-ți spun că mi-ar plăcea la un moment dat, indiferent de parcursul tău aici, să-mi dai șansa să lucrez cu tine în studio. Am impresia că vocea ta înregistrată ar suna incredibil".

Jorick a mers în echipa Irinei Rimes.

Bianca Bîsceanu

Bianca are 19 ani și vine din Buzău. La vârsta de 10 ani a realizat că muzica este pasiunea ei. În ciuda faptul că s-a confruntat cu niște probleme medicale cu corzile vocale, tânăra nu s-a dat bătută. S-a vindecat și a continuat drumul muzical. La Vocea României, Bianca a ales piesa "Gangsta" și i-a convins pe Irina, Horia & Theo Rose și Smiley.

De cum a văzut-o, Horia a recunoscut-o pe Bianca. Tânăra a urmat cursurile Academiei Horia Brenciu.

"Mă bucur din suflet că ești aici! Bestial! Ce ordonat ai fost vocal! Bravo!", a declarat cu mândrie Horia.

Smiley a spus:

"Bianca, ce pot să spun cu certitudine este că ai haz. Piesa asta nu este o piesă ușoară deloc. Ești genul de voce cu care mi-ar plăcea să lucrez, ești genul de voce pe care îmi place să o ascult. Ai și un pic din timbrul Rihannei. Kehlani e una dintre artistele r'n'b din noul val care mie îmi place foarte mult. Întâmplător, sunt și asociat cu producătorul ei."

Bianca a ales echipa Horia & Theo Rose.

Maria Delureanu

Maria are 26 de ani și este solist vocal. A început să cânte la vârsta de șapte ani, iar la 11 ani a susținut primul recital, la nunta vărului său. A urmat cursurile Liceului de Muzică din Târgoviște. Nu a avut încredere până acum să vină la Vocea României, dar tânăra a decis că 2024 este anul schimbărilor în acest sens. La audiții a cântat melodia "Mil Pasos" și i-a întors pe Tudor, Horia & Theo Rose.

"Maria, e neașteptat ca cineva să vină la Vocea României cu o piesă de genul ăsta pentru că nu te provoacă foarte mult. Asta e o piesă de stare. E o piesă de timbru. A fost exact ce a trebuit vocea ta pe piesa asta astfel încât să convingă două scaune să se întoarcă pentru că ești deosebită", a fost de părere Theo Rose.

Tudor Chirilă a transmis:

"E curajos să te întorci pentru o voce care cântă egal, dar cântă cu foarte multă stare. Ai cântat cu foarte multă stare. Pe de altă parte, e nevoie de dinamică într-un parcurs la Vocea României și dacă ai veni în echipa mea, eu asta mi-aș propune. Să vedem unde te duci, cât de sus poți să ajungi."

Maria a mers mai departe cu Tudor Chirilă.

Alexandru Ștefan

Alexandru are 20 de ani și vine din Moara Vlăsiei. Decizia de a veni la Vocea României a fost atât una gândită, cât și una venită din impuls. Chiar dacă a avut câteva emoții, tânărul a avut încredere în vocea sa scenă și a interpretat piesa "Hold Back The River". Irina Rimes a fost singurul antrenor care s-a întors.

"Mie mi se pare că ai o voce foarte caldă care merită o șansă", a spus Irina.

Ana Suruniuc

Ana are 34 de ani și este muzician. De mai bine de 10 ani locuiește în Germania. Plecase inițial doar pentru trei săptămâni ca să onoreze niște cântări, însă a decis să se stabilească acolo. Concurenta a declarat că i-ar plăcea să se întoarcă în România. Vocea României reprezintă cea mai mare provocare pe plan muzical pentru Ana, însă are încredere în talentul ei și în pasiunea de a cântă. În audiții, a energizat audiența cu "You Shook Me All Night Long" și a întors toate scaunele.

"Ești o voce pe care mi-o doresc foarte mult la mine-n echipă pentru că nu am așa ceva la mine-n echipă. De fiecare dată când mă întorc la o voce rock care care îmi place foarte mult, de cele mai multe ori se întoarce și Chirilă și mi-o ia. Nu înțeleg de ce majoritatea vocilor rock se duc la Chirilă și nu vin la mine", a spus Smiley care l-a redus la tăcere pe Tudor Chirilă cu butonul de MUTE.

Irina Rimes a mărturisit:

"Vreau sa zic și eu că mi-a plăcut cum ai cântat. Adică am decis asta pe final pentru că la început, când ai cântat nota aia de sus, noi toți, cred, am crezut că e o disfonie. Că s-a întâmplat ceva. Noi nu am realizat că este o chestie care poate să iasă dintr-o gură. A trebuit să decid toată cântarea dacă îmi place sau nu și, într-un final, am decis că-mi place foarte mult. Mi-ar plăcea să lucrez cu tine pentru că mi se pare că ești un teritoriu de cercetat și asta este pasiunea mea: să cercetez lucruri în oameni și să le scot la suprafață" - Irina

Chiar dacă nu a putut vorbi, Tudor a urcat pe scenă lângă concurentă și a dirijat un moment muzical interesant și plin de dramatism.

Ana a mers în echipa Tudor Chirilă.

Mădălina Tacu

Mădălina are 33 de ani și este din Mioveni. Chiar dacă primele sale amintiri se învârt în jurul muzicii, concurenta a pus-o pe un plan secund și nu s-a mai concentrat deloc pe acest drum artistic. Totuși, dragostea pentru muzică a rămas vie în sufletul Mădălinei și a decis că este timpul să o fructifice. Cel mai mare vis al său este să se ocupe 100% de muzică. În audițiile de la Vocea României, Mădălina a interpretat piesa "I See Red" și a întors toate scaunele.

"Vreau să punctez ceva despre tine, despre mama și despre omul care vrea mai mult de la el. Pentru multe mame care probabil au renunțat de mult la a face ceva, o schimbare importantă în viața lor. Pentru ele ai fost astă seară un exemplu, drept pentru care îți mulțumesc frumos!", a spus Horia Brenciu.

Smiley a adăugat:

"Madi, ai o voce superbă! Ai o voce super puternică! Ești un concurent de care eu am nevoie la mine-n echipă."

Madi a mers alături de Horia Brencu și Theo Rose.

Ștefan Suciu

Ștefan Suciu este din Cluj-Napoca, are 20 de ani și este student. Se ocupă cu social media, dar cea mai mare pasiune a sa este muzica. Este ca o terapie pentru el și a declarat că se simte mai bine de câte ori cântă. A studiat chitara și pianul, a învățat să compună. Crede că Vocea României este visul oricărui tânăr talentat din țara noastră. În audiții, Ștefan a interpretat cântecul "Shape of You" și a întors trei scaune: Smiley, Irina și Horia & Theo.

"Am apreciat felul în care te-ai jucat, cum ți-ai pus vocea în valoare pe o piesă care nu era așa ofertantă pentru vocea ta. Sper să ne dai șansa să lucrăm cu tine în echipă fiindcă am simțit real că meriți o șansă să mergi mai departe", a declarat Theo Rose.

Irina a transmis:

"Eu cred că tu ești un băiat foarte sensibil și cred că ai nevoie de cineva sensibil care să lucreze cu sensibilitatea ta."

Ștefan a mers în echipa Irinei Rimes.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

"Tu ai venit să faci spectacol", i-a spus Smiley unei concurente la Vocea României 2024

Ana Suruniuc a adus energie și adrenalină în cea de-a șasea rundă de audiții pe nevăzute de la Vocea României. Concurenta a întors toate scaunele. Află în ce echipă a ales să meargă.

Publicat

pe

Audiții Ana Suruniuc la Vocea României 2024
Audiții Ana Suruniuc la Vocea României 2024 │ FOTO: PRO TV

Ana are 34 de ani și este muzician. De mai bine de 10 ani locuiește în Germania. Plecase inițial doar pentru trei săptămâni ca să onoreze niște cântări, însă a decis să se stabilească acolo. Concurenta a declarat că i-ar plăcea să se întoarcă în România. Vocea României reprezintă cea mai mare provocare pe plan muzical pentru Ana, însă are încredere în talentul ei și în pasiunea de a cântă. În audiții, a energizat audiența cu "You Shook Me All Night Long" și a întors toate scaunele.

"Ești o voce pe care mi-o doresc foarte mult la mine-n echipă pentru că nu am așa ceva la mine-n echipă. De fiecare dată când mă întorc la o voce rock care care îmi place foarte mult, de cele mai multe ori se întoarce și Chirilă și mi-o ia. Nu înțeleg de ce majoritatea vocilor rock se duc la Chirilă și nu vin la mine", a spus Smiley care l-a redus la tăcere pe Tudor Chirilă cu butonul de MUTE.

Antrenorul a adăugat:

"Sunt foarte puțini concurenți care fac pe scenă, la Vocea României în audiții, ce ai făcut tu. Adică să facă spectacol, să se miște mult pe scenă, să danseze, să cânte cu publicul. Majoritatea vor să le iasă foarte binele notele, să le iasă floricelele, să le iasă în evidență vocea. Tu ai venit să faci spectacol."

Irina Rimes a mărturisit:

"Vreau să zic și eu că mi-a plăcut cum ai cântat. Adică am decis asta pe final pentru că la început, când ai cântat nota aia de sus, noi toți, cred, am crezut că e o disfonie. Că s-a întâmplat ceva. Noi nu am realizat că este o chestie care poate să iasă dintr-o gură. A trebuit să decid toată cântarea dacă îmi place sau nu și, într-un final, am decis că-mi place foarte mult. Mi-ar plăcea să lucrez cu tine pentru că mi se pare că ești un teritoriu de cercetat și asta este pasiunea mea: să cercetez lucruri în oameni și să le scot la suprafață."

Theo Rose a spus:

"Mie prima notă mi s-a părut nepământească. Mi s-a părut ceva diferit de tot ce am mai auzit vreodată cu urechile astea două. Sunt foarte curioasă dacă poți repeta nota asta. Mi-ar plăcea s-o mai aud pentru că mi-a adus furnicături pe șira spinării."

Tudor Chirilă - dirijor pentru Ana Suruniuc

Chiar dacă nu a putut vorbi, Tudor a urcat pe scenă lângă concurentă și a dirijat un moment muzical interesant și plin de dramatism.

Ana a mers în echipa Tudor Chirilă.

"Strategia a fost să-i arăt un mic eșantion de ce vom face împreună dacă vom vorbi. Cum puteam să fac asta decât încercând să-i arăt ce se poate naște dintr-un moment de cântare. Știam că am o super trupă în spatele meu, band-ul de la Vocea României. A ieșit, fata s-a dezlănțuit, a cântat", a conchis Chirilă.

VIDEO: Audiții Ana Suruniuc la Vocea României 2024

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine este Jorick Bronius, concurentul care a venit din Olanda la Vocea României 2024

Jorick Bronius a fost unul dintre concurenții care a avut o audiție de patru scaune. A cântat piesa "Iron Sky" a lui Paolo Nutini și i-a cucerit pe antrenori cu vocea sa. Te invităm să urmărești momentul și să afli mai multe detalii despre Jorick.

Publicat

pe

Jorick Bronius în audițiile de la Vocea României 2024
Jorick Bronius în audițiile de la Vocea României 2024 │ FOTO: PRO TV

Jorick are 33 de ani și vine din Olanda. Este designer de sunet pentru jocuri video. Prietena lui este din Republica Moldova și obișnuiau să se uite împreună la Vocea României. Tot ea a fost și cea care l-a convins pe tânăr să participe la ediția din acest an. Concurentul a mărturisit că interpreta melodii românești dinainte să o cunoască pe iubita sa. La audiții, Jorick a cântat "Iron Sky" și a întors toate scaunele.

"Vocea ta este o combinație de două voci pe care eu le iubesc. Una este fostul solist al trupei Journey și a doua este una dintre cele mai speciale voci care s-a născut vreodată în muzica universală. Este vorba de John Anderson, cel care a colaborat cu Vangelis. Partitura pe care ne-ai cântat-o m-a dus într-o lume puțin psihedelică. Îți mulțumesc foarte mult că ai venit aici pentru a-mi oferi acest petic de muzică și de voce frumoasă!", a declarat Horia.

Irina Rimes a spus:

"Jorick, ești foarte special! Ești o voce cum încă nu am avut încă aici, la Vocea României. Trebuie să-ți spun că mi-ar plăcea la un moment dat, indiferent de parcursul tău aici, să-mi dai șansa să lucrez cu tine în studio. Am impresia că vocea ta înregistrată ar suna incredibil! Dar, aici la Vocea României, sper să mă alegi pe mine."

Smiley i-a transmis concurentului:

"Eu am stat, te-am ascultat. Ești într-adevăr o prezență specială la Vocea României și ai o voce spectaculoasă, foarte dramatică. Pe mine m-a intrigat timbrul vocii tale, felul în care cânți tu, felul în care te arunci pe notele astea. Mi-aș dori foarte tare să te am în echipă pentru că într-adevăr ești o voce specială și cred că poți să creezi momente foarte interesante la Vocea României."

Tudor Chirilă a declarat:

"Cred că e foarte interesant că ai făcut o chestie specială în sensul că, ce ai făcut tu acum cu audiția ta, n-am avut sentimentul că cânți Paolo Nutini. Am înțeles că tu ai adus piesa asta foarte la tine. Cred că am o afinitate puternică cu vocea ta și cred că ești un individ care merită provocat."

Toate discursurile antrenorilor au fost pe deplin apreciate de concurent. Însă, el a ales să meargă în echipa Irinei Rimes.

VIDEO: Audiții Jorick Bronius la Vocea României 2024

Citește în continuare

Trending