Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Yngwie Malmsteen lansează piesa "Wolves At the Door", anunţă un nou album

Yingwie Malmsteen continuă să rămână un zeu al chitarelor şi la 57 de ani, cu aceeaşi energie ca la 20 de ani. Artistul a lansat un single nou pe 7 mai 2021, intitulat "Wolves at the Door", anunţând şi un nou disc, care va sosi în acest an. Metalistul neoclasic are câteva surprize pregătite pentru fani şi le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta Single Yngwie Malmsteen Wolves at the Door
Coperta Single Yngwie Malmsteen Wolves at the Door │ FOTO: David Benegas

"Wolves At the Door" începe cu un solo nervos şi accelerat, urmat de o cavalcadă de note înlănţuite rapid de legendarul chitarist. Yngwie Malmsteen cântă cu o frenezie demnă de o piesă de mânat cavaleria în luptă. Este acompaniat de o percuţie pe măsură, numai bună de speed metal sau power metal. Acesta este primul single de pe viitorul album al lui Malmsteen, "Parabellum" şi primeşte şi un videoclip cu versuri, pe care îl admiraţi mai jos. "Wolves at the Door" este doar una dintre cele 4 piese cu voce de pe noul album.

Iată ce a declarat artistul suedez despre noua creaţie:

Îmi place să ascult ce am înregistrat când sunt în maşină. Uneori mă trezesc că fredonez în tandem cu un instrumental şi apoi îmi dau seama că piesa are nevoie de o voce. Se întâmplă şi opusul uneori. Vă pot asigura că deşi sunt momente în care poate părea că auziţi un pian sau sintetizator, totul a fost realizat de mine la chitară.

Chiar şi ceea ce sună ca un intro de pian a fost cântat la chitară.

Dacă ascultaţi cu atenţie o să auziţi şi un tribut pentru muzicianul din secolul 19 Niccolo Paganini, maestru al viorii, iar Malmsteen descrie astfel ideea:

E genul de lucru pe care ador să îl fac, este modul meu de a îi aduce un omagiu. Şi aici se potriveşte foarte bine cu modul în care curge track-ul.

Albumul cel nou, "Parabellum" va sosi pe 23 iulie prin Music Theories Recordings şi Mascot Label Group. Include artwork realizat de artistul vizual David Benegas, o pictură inspirată după o şedinţă foto realizată Malmsteen pentru Mark Weiss. Pictura reală este uriaşă şi va fi donată în cadrul unei licitaţii caritabile.

Yngwie Malmsteen este activ în muzică din 1978 şi a lansat 21 de albume de studio. Ultimul LP lansat a fost "Blue Lightning" din 2019, care a inclus coveruri după Jimi Hendrix, Deep Purple, ZZ Top, Rolling Stones, Eric Clapton şi The Beatles.

Comentează

Trending